Môže si človek bez zázemia založiť šťastnú rodinu?

29. nov 2023

Je tu prosím niekto kto nemal žiadnu rodinu(ideálne keby tiež žena) , žiadne zázemie , pochádza z detského domova
,je možné si založiť šťastnú rodinu a bývanie aj napriek tomu že sa nemá človek od čoho odraziť??

anjelicek26
29. nov 2023

Tak babicka je z detskeho domova, dedko ju odtial vytiahol po asi mesiaci, co sa poznali mala tesne pred 18kou vtedy, byvala potom s nim u jeho rodicov kym dostudovali, mali dve krasne deti, kopu vnucat, neskutocne silny a milujuci vztah... takze podla mna to mozne je, zavisi velmi na partnerovi, co ti ukaze cestu, ktoru si ty nezazila-nepoznala... vo vztahu ste vzdy dvaja, to je ta vyhoda, ak budete drzat pokope, zvladnete vsetko.

melanta
29. nov 2023

A prečo by si nemohol mladý človek, ktorý vyrastal v DD založiť rodinu? Veď ak pracuje a má peniaze na nájom, tak je v podstate finančne na rovnakej štartovacej dráhe ako iní mladí ľudia, ktorým rodičia nedajú ani byt ani peniaze. A takých je väčšina. Ale teda áno, poznám muža, vyrastal v DD, s priateľkou najprv bývali v podnájme, potom sa zobrali, potom si zobrali hypotéku na vlastný byt a teraz už majú detičky.

stanulienkat
29. nov 2023

Samozrejme.

marsmykkok
29. nov 2023

Mám spolužiačku bývalú z decáku, ale jej manžel je z klasickej rodiny. Mala prvé dieťa okolo 20tky, teraz má 2, žijú pekne, dorobila si vysokú školu, majú domček, robí čo ju baví. Ja z decáku nie som, ale pomoc nulová aj finančne aj inak, otec nezáujem, mama nemá financie a celkovo nevie mi byť oporou, má dosť problémov zo sebou sama. Teda aj deti z rodín nemajú to na ružiach ustlané. Takých, čo im rodičia dajú nehnuteľnosť alebo na ňu výrazne prispejú, dotujú vnúčatá, vybavia deťom dobrú prácu a podobne je minimum.

svetlonos
29. nov 2023

Ano je to reálne. Kamaratkin muz aj jeho sestra su z domova. Obaja maju pekne rodiny, ziju usporiadane. Kamoska s mužom si vybudovali vsetko samy, isli do zahranicia, zarobili a kupili byt na SK. Nespoliehali sa kto im co dá, prebrali zodpovednosť za svoj zivot aj svojich deti.

louise
29. nov 2023

Presne ako píše marsmykkok - moja rodina absolútne nepomáha a odkedy som sa odsťahovala v 23 nezáujem. Rodičia sa potom rozviedli, celé detstvo to u nás nefungovalo ako by malo. U manžela podobne, tiež to nie je funkčná šťastná rodina. A práve vďaka tomu vieme, čo nám chýbalo a čo chceme v rodine a vo vzťahu a o to sa snažíme. Sme šťastní, spokojní a spoliehame sa sami na seba. Ide to, keď človek chce.

cookie29
29. nov 2023

To zalezi od Teba... nemas ziadne vzorce, ale zase uprimne, to nema vela ludi a vela z nich ma dokonca zle vzorce. Na druhej strane si sama na vlastnej kozi pocitila, ze co by si asi nechcela... treba pracovat na sebe, ale to asi mas v umysle, ked uz kladies otazku. Aspon ja som teda pochopila Tvoju otazku skor takto ako materialne...

babababka
29. nov 2023

Samozrejme,že môže.

bloger
29. nov 2023

Môže už tam v tých detských domovoch ich na to čiastočne pripravujú.

maris5
29. nov 2023

Ja verim, ze si aj clovek z DD dokaze zalozit stastnu rodinu, bude robit vsetko pre to, aby jeho deti mali lepsi zivot ako on, bude sam na sebe pracovat, aby sa mal lepsie. Partnera si treba vyberat, nesiahnut hned po prvom, ktoreho stretnem, lebo potrebujem citit pri sebe niekoho a potom trpiet v zlom vztahu, lebo nieto cesty spat. Zistit ci je ten partner spravny, hlavne v horsich casoch, ked musi potiahnut ten druhy a ci je toho schopny. Nehrnut sa hned do deti, spravit si zazemie, nieco nasetrit a vsetko si zvazit kym urobis zavazne rozhodnutie. Drzim Ti palce, aby si nasla milujuceho parnera, ktory pre Teba spravi aj nemozne.❤️

petra92
29. nov 2023

Z vlastnej skúsenosti ti môžem napísať, že určite 😉Bola som v decaku síce iba 3 roky, od 16-19r, z vlastného rozhodnutia, dobrovoľne, rodinu síce mám (4 súrodencov, rodičia zomreli keď som mala 15r), ale v čase odchodu z DD akoby som ani žiadnu nemala. Odišla som k priateľovi s ktorým som 14 rokov a čakáme 3tie dieťa ☺️V tom čase sme boli spolu 2 roky, cez víkendy, každé prázdniny som spavala u neho takže "spolužitie" sme už mali vyskúšané.

petra92
29. nov 2023

@bloger To by som nepovedala, vyzerá to tak z vonku, ale realita je inde 😉

bloger
29. nov 2023

@petra92 Prečo si to myslíš? Vždy som žil v tom, že ich tam pripravujú na reálny život vonku. Aby mohli mať raz rodinu a žiť dôstojne.

2006_1211
29. nov 2023

Každý môže mať šťastnú rodinu, je jedno odkiaľ pochádza všetko sa dá len si musíš nájsť správneho priateľa šetriť peniaze a časom sa dá všetko

valeria_h
29. nov 2023

Môj manžel je z detského domova, takže áno, môže 🙂

anita6666
29. nov 2023

Nie.

petra92
29. nov 2023

@bloger Bola som tam tak viem. Možno tie deti co sú tam odmala si z toho niečo odnesú, my co sme tam boli už na prahu dospelosti, pubertaci sme vedeli ako to je. Ono to už teraz funguje ako rodinný model, sú v bytoch, po 6-7 detí cca, striedajú sa 3 vychovávateľky denné a 2 nočné. Varí sa, perie sa, žije sa ako normálne v rodinách, decká majú vreckové, každý byt má rozpočet na týždeň a podobne tak povedzme, že na oko to tak vyzerá. Čo si z toho deti vezmú je na nich.

petra92
29. nov 2023

@anita6666 🤦‍♀️

babulkomale
29. nov 2023

Co poznam ja tak nedokazali, dopadlo to zle. Nemali v sebe ten zmysel pre rodinu, nevedeli ako fungovat, ako organizovat, mali mnohe emocne traumy a nedokazali sa citovo postarat o svoje deti.
Jedna pani skoncila s bezdomovcami hoci mala predtym manzela a tri deti...deti ju vzdy nasli fajcit a pit vino s kamoskou, ked prisli zo skoly. Nedochadzalo jej, ze ked ma deti astmatikov, nemoze doma fajcit.

gta5man
30. nov 2023

To založiť [šťastnú] rodinu tam nepasuje. Založiť môže. Kuknite sa do rómskych osád. Máloktorá mamička tam má menej ako 8 detí a aké majú zázemie? Niekedy aj elektrika je luxus. Perú v potoku. Kadia kde sa podarí. Voda je len verejná studna na konci osady… A predsa tam žijú najpočetnejšie rodiny a natalita tam má určite dlhodobé prvenstvo.

Potom si pozrite najchudobnejšie krajiny sveta a zistíte že so zakladaním rodín tam žiadne problémy nemajú a žijú ešte biednejšie ako rómske osady. Tam je odpoveď.

Či ste ste šťastní v rodine to záleží od mnohých okolností. Dnes je taký svet že jedno decko fetuje, druhé kradne, tretie vynecháva školu… A buďte teraz šťastní. Do tohto hnusného sveta je lepšie nemať. Sám je problém prežiť.

gta5man
30. nov 2023

Tu to máte: