Môže vzťah na diaľku po svadbe fungovať?
S mužom sme spolu už dlhšie, začínali sme vzťahom na diaľku s čím som neboja úplne stotožnená, dosť som sa trápila videli sme sa tak 4dni v mesiaci niekedy aj menej. Potom som dala podmienku že nech sa to zmení alebo ísť od seba. Vrátil sa začali sme spolu bývať, ďalej svadba a dieťa. No do toho mesta kde pracoval ho to stále taha a teda chodil by tam na pár dni v mesiaci. Ja si to vôbec neviem predstaviť, tu kde bývame nemám nikoho kto by mi s dieťaťom pomohol. Takze keď pôjde preč tak je to celé na mne co ss týka starostlivosti o dieťa. Keď príde vždy z prace tak mi dosť pomôže keď aspoň večer dieta uspi a ja si aspoň vydychnem. Nechcem aby to bolo celé len na mne.. Uvažujem aj nad tým keď sa vrátim do prace, to bude na mne aj škôlka a či reálne nájdem take zamestnanie aby som mohla dieťa dať do škôlky a potom skončiť tak aby som ho stihla vyzdvihnúť.. neviem ale takto som si to vôbec nepredstavovala. Mám nejaké nereálne očakávania? Ja mu nechcem dávať ultimátum, ale nie som s tým ok ak mame takto ďalej fungovať. Ja viem že sú ženy ktoré takto bežne fungujú ale ja na takéto fungovanie proste nie som. Čo by ste robili na mojom mieste? .
@anonym_autor Jedna vec je, že sa dá zvládnuť starostlivosť o dieťa aj bez pomoci manžela, ale druhá vec je, že prečo potrebuje manžel chodiť pravidelne na niekoľko dní do svojho predošlého bydliska.Ma tam rodičov, starých rodičov, či súrodencov, ktorí sú nejakým spôsobom odkázaní na jeho pomoc?
@anonym_autor s čo ho konkrétne ťahá na to pôvodné miesto? Chýbajú dost podstatné info.
To si ty, co si tu pisala vcera, ze manzel chodi pomahat rodicom a spava tam, ci dalsia nestastnica s ch....m?
Zabudla som to uviest chce zmeniť prácu a ta b vyžadovala to cestovanie
@anonym_autor s čo ho konkrétne ťahá na to pôvodné miesto? Chýbajú dost podstatné info.
@nlk nie nič take som nepísala
1. Chce zmeniť prácu, lebo si našiel niečo lepšie alebo lebo sa to dá robiť v tom konkrétnom meste?
2. Má v tom meste rodinu, kamošov?
3. Ako ďaleko je to mesto?
4. Bývate niekde, kde líšky dávajú dobrú noc? Odsťahovať bližšie k tomu mestu sa vám všetkým nedá?
5. Na koľko dní by chodil preč?
Tak treba si uvedomit, ze ty vlastne mas na starosti len starostlivost o dieta. On ma chodit do prace a este sa vecer starat o dieta. To je trosku nevyvazene, nemyslis?
Ved pises, ze ti s tym dietatom pomaha, tak co viac chces?
A ake máš možnosti? Ako ti pomoze, ked vztah ukončíš? Bude sa otec starat o dieta viac? Nebude.
Nechápem, v akej diere bývate a hlavne prečo, keď tam nemáte nikoho. Je normálne, že muž chce ísť niekde, kde lepšie zarobí.
A už vôbec nechápem, že ho neustále potrebuješ pri sebe. Toto je nočná mora. Veď normálne dospej, ži a staraj sa o dieťa ako dospelá osoba a matka. Ak ťa opustí, a svojim správaním si na ceste k tomu, tak to jednoducho budeš musieť zvládať alebo vo urobíš? Ženy, už to s tou starostlivosťou o dieťa a večným očakávaním pomoci preháňate. Čo je ťažké na tom, mať jedno zdravé decko pri všetkých výdobytkoch dnešnej doby?
@anonym_autor mna este na zaciatku zaujima, mali ste vztah na dialku, trvala si nad tým, aby sa to zmenilo, ako zmenilo? Odkial sa vratil?
Do toho mesta ho tam stale ťaha.. co ako? Tá istá práca? Ako je to ďaleko? Prečo sa tam teda nepresťahujete? To ste kde vlastne isli spolu byvať ?
Je logické, že ho to ťahá za lepšou prácou, ak nyslíš to, ale prečo na pár dni? U koho bude spať ? Nechápem tomu akosi
A ty sa nevieš postarať o jedno dieťa? Ja mám 3 a som na ne sama, muž v práci .. akože fajn, je pekné, keď muž pomože, ale nefňukala by som preto, že s jedným dieťaťom potrebuješ nejaku extra pomoc, keď to zvladbem ja s troma, ty to zvlafnes s jedným 😅
Ty si skor od neho závislá, potrebuješ byť stále pri ňom mám taký pocit. A čo ocakavas od toho, al vztah ukojcis? Co to vlastne mate za vztah? Hned ste bezhlavo skocili do svadby a do decka 🫣🫣🫣 nedomyslene
Bývame normálne vo veľkom meste, rodina byva úplne v inej časti Slovenska, študovali sme tu tak sme tu aj ostali. Práca je v zahraničí, takze nie je možné sa tam presťahovať, jednak ten jazyk vôbec neviem a chcem aby dieťa vyrastalo na Slovensku a to aj on. Čo sa týka tej starostlivosti o dieťa h jeho strany tak to dieťa je aj jeho nie len moje tak nechápem čo je na tom že aj on sa o ňu stará? Či mám všetko robiť ja a nemam mat ani 30 minút pre seba.. tak nechápem čo ste sa tu do mna pustili že mám len jedno dieťa a že sa neviem o neho sama postarať. Nie som závislá na svojom mužovi, teraz má takú prácu že v podstate nepríde domov o 3-4 ale večer o 8 (niekedy stihne dieťa ak nespí a tak mi ho pomôže uspať). Na mne je všetko, domácnosť, nákupy, lekári pre malú pre mna. Ak ešte niekoľko dni v mesiaci by to bolo tak že by bol preč, tak áno kým som doma je to vlastne ok. Ale potom si to neviem prestaviť keď sa ja vrátim do prace, ako to bude. Moja práca ma úplne inú pracovnu dobu takze tam sa nemôžem vrátiť a neviem či nájdem takú kde by som nastúpila dajme tomh až po 7 a skončila pred 4.. a do svadby sme sa nehrnuli sme spolu 9 rokov a svadba bola po 6 a dieťa prišlo pred pár mesiacmi.
@anonym_autor čo si nepísala, nerozumiem? Však som sa len opýtala, čo ho ťahá na to miesto. Ak práca, tak mu rozumiem.
@nlk že som tu nepísala v inej diskusii 2 dni dozadu to si sa pýtala
Pardon, ale ja to stale nechapem. Pises ako hotentot. Cize on chodi do prace do zahranicia a este na par dni do mesiaca by chodil do ineho mesta na SK? Ci inak? Uplna osemsmerovka na lustenie toto. Vsak napisem to normalne. My ta nepozname, nevieme si veci domysliet.
@anonym_autor mna udivuje, ze ti to prekaza. A kvoli tomu, ze potrebujes "pomoct" s jednym dietatom.
@anonym_autor mna udivuje, ze ti to prekaza. A kvoli tomu, ze potrebujes "pomoct" s jednym dietatom.
@stanislavicenka Aj autorka si moze na par dni v mesiaci "odskocit" od rodiny? 😏 Ved ani nevieme, co tam v tom meste robi. Autorka nenapisala, ze tam chodi kvoli praci. Len, ze tam PRACOVAL. Takze bohvie, preco tam chodi. Takze panko si bude chodit hore-dolu a ona ma suchat nohami?
Keď je to len pár dní do mesiaca,tak to je ok,nie?
Pardon, ale ja to stale nechapem. Pises ako hotentot. Cize on chodi do prace do zahranicia a este na par dni do mesiaca by chodil do ineho mesta na SK? Ci inak? Uplna osemsmerovka na lustenie toto. Vsak napisem to normalne. My ta nepozname, nevieme si veci domysliet.
@anonym_62d266 normálne to píšem. Momentálne sme na Slovensku ak vezme tu prácu tak bude musieť chodiť do zahraničia, to som aj napísala.
@stanislavicenka halo akú pomoc, je to aj jeho dieťa? Áno je. Už by sa veci mohli normalizovať že aj otec dieťaťa sa má podieľať na výchove a nie pomáhať matka dieťaťa. A tebe nohe byť jedno či je to 1 alebo 5 deti. Netušíš aké náročné dieťa mám tak asi tak, niekedy potrebuješ pomoc aj s jedným.
@stanislavicenka Aj autorka si moze na par dni v mesiaci "odskocit" od rodiny? 😏 Ved ani nevieme, co tam v tom meste robi. Autorka nenapisala, ze tam chodi kvoli praci. Len, ze tam PRACOVAL. Takze bohvie, preco tam chodi. Takze panko si bude chodit hore-dolu a ona ma suchat nohami?
@anonym_62d266 pôjde tam naspäť kvôli práci. Nemyslím si že je za tým niečo iné. Ale pointa je to že ja chcem prítomný vzťah a nie opäť vzťah na diaľku aj keď polovičný. A ďakujem myslím si že aj ja mám právo na pár minút z dňa vypnúť..
@anonym_62d266 pôjde tam naspäť kvôli práci. Nemyslím si že je za tým niečo iné. Ale pointa je to že ja chcem prítomný vzťah a nie opäť vzťah na diaľku aj keď polovičný. A ďakujem myslím si že aj ja mám právo na pár minút z dňa vypnúť..
@anonym_autor Uz som to konecne pochopila. Takze je to praca v zahranici. Si to mala hned v uvodnom prispevku napisat. Nj, vztah na dialku nie je bohvieco. Ja som to vyriesila tak, ze sme sa vsetci prestahovali do AT. Mne bolo jasne, ze oddelene zit nechcem.
@anonym_autor Ja ta chapem, starat sa o dieta nie je "len", je to kolkokrat narocnejsia praca ako zamestnanie. A hlavne prve dieta, hoci je len jedno, ale este clovek nevie, co a ako, vsetko je nove. A ano, aj mama by mala mat cas pre seba, inak moze vyhoriet.
Tak ak muz v tom zahranici zarobi lepsie ako tu, tak nech aspon zafinancuje opatrovatelku. Kamoska mala uz pri niekolkomesacnom babatku a velmi jej to pomahalo psychicky.
@anonym_62d266 preboha, to ste vsetky take.podozrievave? Ved vacsinu mesiaca ho ma doma, takze si moze oddychnut, kolko chce
@stanislavicenka halo akú pomoc, je to aj jeho dieťa? Áno je. Už by sa veci mohli normalizovať že aj otec dieťaťa sa má podieľať na výchove a nie pomáhať matka dieťaťa. A tebe nohe byť jedno či je to 1 alebo 5 deti. Netušíš aké náročné dieťa mám tak asi tak, niekedy potrebuješ pomoc aj s jedným.
@anonym_autor s tebou suhlasim. Ale prezentovala si to tak sama. Ze ti pomoze. Pride mi, ze si fskt nevies sama poradit.
@anonym_autor presťahuj sa za manželom a nemusí toľko cestovať
Júúúj, čo by som ja dala za to, keby manžel každý mesiac na pár dní odišiel na služobku. 🙏 Menej varenia, kľud len s detmi. Tie si lepšie zvládam sama, lebo keď je doma, len ich rozjaší a to sa horšie nastavuje režim.
Nerozumiem žena, to si na jeho prítomnosti tak závislá a nezvládneš týždeň jedno dieťa????
@anonym_autor s tebou suhlasim. Ale prezentovala si to tak sama. Ze ti pomoze. Pride mi, ze si fskt nevies sama poradit.
@stanislavicenka večer ho uspi niekedy to som napísala. Cely deň som s nim sama ja takze ho krmim , hrám sa s nim, cvičím proste všetko do toho robím nákup, varím upratujem. Toto ti príde že si neviem poradiť?
Momentálne na spankovu regresiu ktorá trvá už tyzdne. Nespala som súvisle dlhšie ako 2 hodiny. A cez deň spi len na rukách tak asi toľko.

Nechapem, naco chce chodit do mesta kde pracoval kedysi, na par dni? To mi pride akoby tam mal dalsiu. Taku istu, s ktorou sa vidi tak 4 dni v mesiaci, ako kedysi s Tebou.