icon

Môžem sa pýtať moslima na jeho vieru?

1. feb 2025

Ahojte baby, aktuálne sa nejaký čas stretávam s muzom, je moslim ale žije a pracuje 20 rokov na Slovensku. Co sa tyka viery bavili sme sa zatiaľ iba okrajovo. Viem ze bude teraz Ramadan, viem zhruba co to obnasa ale myslíte že sa ho môžem opýtať na podrobnosti ze co z toho vyplýva pre mňa? Nerada by som urobila niečo čím by som urazila jeho alebo jeho vieru nakoľko to respektujem. Myslíte že keď sa budem pýtať na jeho vieru neurazim ho tym? Vôbec netuším ako to oni majú. Ďakujem za skúsenosti z vašich životov s moslimom

autor
3. feb 2025

@kittykat22 nerozumiem tomuto tvojmu skatulkovaniu a hádzaniu všetkých do jedného vreca. Nie každý je rovnaký ci je to Slovák, moslim, ind alebo cigan.

midka
3. feb 2025

@lenkakravcova aha...lebo vadí mi to pri čítaní...

pipimonterova
3. feb 2025

@pribinak ale moznoze si nezvykol,ze zena sa ho na nieco opyta🙂

pipimonterova
3. feb 2025

By mi cvrklo od strachu-s takym sa coilen stretnut

medina20
3. feb 2025

Ja žijem s muslimom z Macedónska už 8 rokov. Mám tú istú vieru čo on,ale konvertovala som dávno pred tým ako som ho spoznala. Zahalená nechodím ani ma do toho nenúti. Ženy majú rovnaké práva ako muži! A kľudne sa ho spýtaj na vieru,na to čo sa môže a nemôže cez Ramadán.. Oni všetko radi vysvetlia a určite sa nebude hnevať,len mu to urobí radosť,že sa zaujímaš😊

samik88
3. feb 2025

@lenkakravcova Bulharsko a Rumunsko ideš porovnávať so Saudskou Arábiou? To vážne?
Tam ani zďaleka nie je toľko moslimov. Tá vačšina moslimov je z rozvojových krajín.

lenkakravcova
3. feb 2025

@samik88 väčšina? 😀
Okej tak taká Indonézia - 200 miliónov obyvateľov (87% muslimov).
Myslíš že sa niekedy Slováci dopracujú k niečomu takémuto? Aspoň vo sne.. 😅

https://www.youtube.com/watch?v=FnOe-ExjUNQ
samik88
3. feb 2025

@lenkakravcova Pozri si radšej videá na youtube : Harovci - Cestuj s nami.
Boli aj v Indonézii ,Indii,Pakistane ,Bangladéši. Vlastne kde je najviac moslimov . A pekne vidno ako oni žijú. V živote by som tak nechcela žiť. Je to na zaplakanie v akom bordeli a špine bývajú.

https://www.youtube.com/watch?v=l4vjJcGfcus
lenkakravcova
4. feb 2025

@samik88 a pozerala si len mesta?

https://www.youtube.com/watch?v=JZ8qESKt9Rg

Lebo presne to čo si poslala je chudoba. Taká aká je aj na východe Slovenska v osadách alebo aj v Čechách. A muslimovia tu nežijú..

https://www.youtube.com/watch?v=Xpd5INgzff4

Vieš ako, posudzuje rovnaké. Ak ty žiješ v meste, tak si pozri mesta v podobnej veľkosti. Asi nezijes v osade. Ani tu ani tam. Osady sú všade rovnaké. Všade kde je chudoba je to horšie než tam kde sú peniaze. Aspoň na oko.

earlgrey
4. feb 2025

@lenkakravcova Toto som išla napísať 🤣 ale veď ich nechaj, ľudí nepresvedčíš o svojej pravde...tak nech majú tú svoju, načo dookola obhajovať niečo, čomu väčšina nerozumie resp. vedia o tom len z TV, novín, kníh a youtube videii....
Ja keď som bola v Iraku...tak to tam mali také domy, ako paláce, čisto, krásne...to akokeby som porovnávala milionársku štvrť v nejakom meste s okrajovou dedinou alebo časťou mesta (sídliskom), kde vládne chudoba, špina, drogy, alkohol...

samik88
4. feb 2025

@lenkakravcova Ale tých videí je veľa aj v meste. Sú rôzne dokumenty a cestopisy. Mne sa to teraz nechce hľadať ,ale videla som ako žijú ľudia v najľudnatejšom meste. Maličké poplátané domčeky z hocičoho čo našli. Natlačení ako sardinky nielen doma ale všade. Bývajú na cintorínoch so svojimi pozostalými lebo už nemajú kde inde bývať. V pôrodnici je to ako na pásovej výrobe . V školách sa deti musia striedať na hodinách lebo sa nezmestia. Neskutočná chudoba tam je. Veru nie ,toto u nás nenájdeš nikde. My tu máme rómskych neprispôsobivých občanov ,menšinu. A aj som niekde čítala ,že moslimov prirovnávajú k našim rómom. Tiež majú veľa detí a je im jedno v akých podmienkach žijú. Majú to proste v krvi. My si spravíme toľko detí aby sme ich dokázali uživiť a aby mali dôstojný život. Oni nie. My si napríklad myslíme akí sme chudobní keď nemáme peniaze na dovolenku pri mori . Oni ani nevedia čo to je. No nepresvedčíš ma ,je to tam hrozné. Ale ja stále hovorím o väčšine, nie o tých pekných domoch čo tu spomínate. Štatisticky ťa to proste nepustí.

earlgrey
4. feb 2025

@samik88 Videla si to na vlastné oči? 😄 ja ti tiež urobím milión videii o meste Trebišov, ak chceš...ale zámerne do nich nedám ten nádherný park, ktorý tu máme, to nádherné múzeum a mauzóleum, nádhernú záhradu za múzeom, zrúcaninu hradu a iné...a vlastne natočím ti video len v čase socialok, kedy je v meste celá rómska osada...vtedy vy si videla tú chudobu, špinu a možno cez video cítila aj ten smrad 😄

dobryden
4. feb 2025

V kazdej kultúre sa najdu aj taki aj taki.ide ale to o ze moslimskí muzi inak vnímajú spravodlivost,zivot ako Európania,oni sa zasekli este niekde v roku 700 ,odvtedy sa Europa davno menila ,.Ako hlavne sa príprav na to ze ty sa budes musiet prispôsobovať jeho zvykom,nie on tvojim.Ak ti toto nevadi tak budes s nim stastna.A teda ak si submisívna.Ako zvyky ako Vianoce a ine ,nemyslim skor dolezitejsie veci a to ci das syna obrezat,ci, bude z neho moslima,a situacie ktore ovplyvnia tvoj zivot a hlavne tvojich deti.

dobryden
4. feb 2025

@earlgrey ved v poriadku,len preco potom nepraktizujuci moslim vyžaduje od zeny aby ich deti boli obrezané vychovavane v moslimskej viere?Lebo nepraktizujuci krestan to od zeny nevyžaduje,aj keby mal moslimku,by jej nezakazoval jej vieru a nevyžadoval od nej krst.Ci potom to ten nepraktizujzcu moslim robi kvoli širokej rodine kdesi v zapadakove? Akoze ako clovek nemusi byt zly,ale to ixh presvedčenie a nátlak na zenu je neakceptovateľný.Europan je tolerantný,moslim nie,aj ked nepraktizuje musi jeho potomstvo mat tu istu vieru ako on.Aka to je laska?Ak zena nepovolí,tak je hned po laske.

zooeynka
4. feb 2025

@ivonadusa musela si kvoli svojmu moslimskemu manzelovi prijat islam? Prijal by on krestanstvo kvoli tebe? Tam by jeho laska zhasla, keby si sa sprajcla a islam odmietla. Tolko k moslimskym muzom, kazda pricetna zena si urobi nazor aj sama....

zooeynka
4. feb 2025

@dobryden kks piseme v podtate to iste....ale tuto zienky zo vidiet nechcu, radsej napisu ze aj krestania su hovada.

dobryden
4. feb 2025

@zooeynka a este niektori su taki,ak jedla zena bravcove maso,tak sa snou nepobozkala ani.To je to tom ze oni maju toleranciu na hranici nuly,to nie je o ludoch,ci mestách ,bohatstve ale o tolerancii.

dobryden
4. feb 2025

@zooeynka a este nikdy neporozumiem ludom co uznávajú vieru v ktorej ústrednú ulohu zohral muz ktory bol pedofil a zneužíval dieta.

zooeynka
4. feb 2025

@dobryden to ze bol mohamed pedofil ospravedlnuju dobou....ze vtedy bolo bezne vydat male dievcatko....a bla bla, clovek fakt aj vrazdu ospravedlni... hroza

dobryden
4. feb 2025

@zooeynka Len ak Ich Bol je všemohúci,vsevediaci,tak predsa mal Mohamedovi tuto svadbu zakázať.Alebo nevedel sam Boh,ze je to hriech?

zooeynka
4. feb 2025

@dobryden co s tym ma Boh? Ludia maju slobodnu volu a ze poniektori velebia pedofila je ich pravo. Mohamed bol obyc.chlapik, len mal caro osobnosti

sleepy_joe
4. feb 2025

nájdu, ale medzi moslimami je tej zberby ďaleko viac!

earlgrey
4. feb 2025

@dobryden Neviem, čo poznám európanky, čo majú deti s moslimami, tak ich deti nemajú obriezku a nemusia mať ich vieru...nenútia ani deti a ani ženy žiť podľa ich presvedčenia, podľa ich viery a podľa neviem čoho...ale áno, sú aj ženy, ktoré DOBROVOĽNE chcú konvertovať a DOBROVOĽNE chcú aj deti viesť k tejto viere...vážne si myslíš, že moslím vezme ženu pod krk, nedajbože jej priloží nožík ku krku a násilným správavím ju prinúti konvertovať, prinúti obrezať deti a prinúti žiť v jeho viere a v jeho presvedčení? Nežijeme 100 rokov za opicami, a aj v týchto krajinách sa doba zmenila...nie je to ako kedysi, kedy ženy ani do školy nemohli..
Hoci...sú isté časti týchto krajín, kde sú striktné podmienky na život, kde ženy nemajú slovo, kde viera, Boh - Allah, nazvy si ho ako chceš...je väčší, všemohúcejší ako ktokoľvek iný na svete...sú krajiny, kde odsudzujú Európanov, kde nedovolia, aby si muži za ženi vzalu takúto ženu, kde ešte stále vládne organizované manželatvo a vydávajú/ženia už 13-14 ročné deti...áno, to všetko existuje a je to vo svete...ja len poukazujem na to, že netreba škatulkovať, netreba zovšeobecňovať...pretože aj medzi moslimami, kresťanmi, indiánmi, hinduistami a možno aj mimozemšťanmi rôzni ľudia s rôznymi presvedčeniami ..

dobryden
4. feb 2025

@zooeynka je pravo velebiť pedofila?Ved to je trestny cin,a dokonca aj v dnesnej dobe sa k pedofilii sprava velmi vlažne!Potom sa nečudujme ze na Sk kazde 5 dieta je zneužité,hned nizsie je o tom diskusia.

dobryden
4. feb 2025

@earlgrey Tak su taki aj taki,ale povatsine vo vztahu moslim a nemoslimka sa neposilniaprispôsobuje moslimovi.Nechem nikoho uraziť,su aj svetle vynimkyUz len samotný fakt ze moslimka,hoci aj nepraktizujuca si nemoze vziat ateistu,ci kresťana, ked uz sa bavime o tolerancii..Ale ak ma byt vztah rovnocenný,nemal by byt založený na podmienkach.

zooeynka
4. feb 2025

@dobryden mas tu niekolko zmatenych slovanskych zien, teda pardon konvertovanych moslimiek, kludne sa ich na tuto osemetnu temu opytaj. Urcite vytiahnu informaciu kolko je pedofilov medzi krestanskymi knazmi....

earlgrey
4. feb 2025

@dobryden S týmto súhlasím.

slavik79
4. feb 2025

@bielasovicka bez urazky, ale naozaj clovek nemusi byt moslim, aby vedel poradit. Mam pocit, ze bez lenky uz nemoze byt ziadna debata, kde sa co i len mihne slovo moslim.

ivonadusa
4. feb 2025

@zooeynka nemenila som nabozenstvo a deti su bez vierovyznania, kym sa same nerozhodnu. viac uz ale nechcem zdielat svoje osobne veci nakolko ste tu zeny, s ktorymi si nemam co povedat a nechcem povedat. zite vo svojich bludoch ze KAZDY je taky ako tvrdite.

kremlicka250
4. feb 2025

@dobryden kazde 5 dieta je na slovensku zneuzite moslimom, alebo Slovakom. Tvrdite, ze lebo sa velebi pedofil. Ale ako je mozne teda, ze ak 90 Slovakov nenavidi Islam a nie su moslimovia, kto teda zneuziva tie deti? Ci myslis pedofilov z dob narodenia Jezisa, ked Maria a zeny v jej veku rodili ako 12, 13 rocne?
Vazne sa pytam. Nerozumiem tvojej statistike.