icon

Môžem sa pýtať moslima na jeho vieru?

1. feb 2025

Ahojte baby, aktuálne sa nejaký čas stretávam s muzom, je moslim ale žije a pracuje 20 rokov na Slovensku. Co sa tyka viery bavili sme sa zatiaľ iba okrajovo. Viem ze bude teraz Ramadan, viem zhruba co to obnasa ale myslíte že sa ho môžem opýtať na podrobnosti ze co z toho vyplýva pre mňa? Nerada by som urobila niečo čím by som urazila jeho alebo jeho vieru nakoľko to respektujem. Myslíte že keď sa budem pýtať na jeho vieru neurazim ho tym? Vôbec netuším ako to oni majú. Ďakujem za skúsenosti z vašich životov s moslimom

kremlicka250
Autor odpoveď zmazal
freepalestine
4. feb 2025

@kremlicka250 😮 to vazne? Povedala si to rodicom alebo niekomu??

kremlicka250
4. feb 2025

@freepalestine radsej som to zmazala, lebo ocakavam blbe komentare🙂 Nie nepovedala.

freepalestine
4. feb 2025

@kremlicka250 chapem, ze si zmazala. Akoze wow.. inak, spoved je vseobecne hlupost., ale to je na inu temu. 😉

dobryden
5. feb 2025

@kremlicka250 v Nemcku je kazde 7 dieťa zneuzivane,na sk kazde 5 podla štatistík Pedofila je vsade rozšírená,nielen na Slovesnku a pisem o súčastnosti.Lwn mi pride pritiahnuté za vlasy uznávať cloveka ako cloveka spravodlivého a s morálnymi hodnotami ked zneužíval 9 rocne dieta.Jezis v porovnaní s nim nemal ani jednu manželku.Cize vyhovárať sa na dobu je nie najlepsi argument.

kremlicka250
5. feb 2025

@dobryden neodpovedala si, kto znasilnuje tie deti na Slovensku. Povazujeme sa krestansky stat a vacsina obyvatelstva sa hlasi ku krestanstvu. Kto znasilnuje tie Slovenske deti? Odkial su inspirovani, ked neobdivuju toho pedofila? Lebo hovoris o statistike , co suhlasim je strasna a hroziva a davas ju do jednej vety s Islamom a potom tvrdis, ze je to sucastna statistika. Tak ma tvoja statistika spojitost s Islamom ,ci nie?
Inak Maria tiez rodila v 12 nastich,alebo 13 stich rokoch. A vacsina zien v tej dobe. Chces povedat, ze Boh je tiez pedofil?

dobryden
5. feb 2025

@kremlicka250 pedofilia nie je o viere a v Nemecku je kazde 7,tam je početná mosl komunita.Ide o to ze moslimovia uznávajú muza kt jednak zil promiskuitne a znásilnil 9r dieta pise sa nvm ci koran ci sura,ze je príkladom ako byt dobrým a cestným muzom.Lenze Maria nie je symbolom kresťanstva,Jezis je ten co priniesol novy zakon a on ako muz zil mravným životom.
A nevies ako by dopadla štatistika v mosl krajinám,tam sa take statistiky ani nerobia ,este dnes v niektorych mosl krajinach su povolené za manželky deti.Tych krajin nie je vela ale najdes ich.

kremlicka250
5. feb 2025

@dobryden ty v jednej vete povies ,ze v nemecku je kazde 7 dieta zneuzite a je tam velka pocetna moslimska komunita ....to si raz a opat protirecis...preco teda spominas,ze je tam pocetna moslimska komunita, ked to s tym nema nic spolocne tvrdis. Naco ten dodatok o moslimoch?
Ja si nezastavam ziadne nabezenstvo a ani nepovysujem jedno nad druhe...ale pokial chces byt nestranna, tak sa treba pozriet tiez do krestanstva a netvarit sa, ze tato viera je dokonala, bez chyb.
Hlava cirkvy je svata trojici, otec, syn a duch svaty. Bozia trojica,ktora je jedno. Maria bola pocata z ducha svateho sa hovori, takze pocala s Bohom. Boh dopustil,aby pocalo 12 rocne dievca?
V krestanstve sa v mene viery diali tiez zaujimave veci...chciet zabit vlastneho syna v mene viery? Kriziacke vypravy...misionari ktori chodia ludi "obracat"
A este pre spravnost, dufam,ze vies, ze Jezis nebol modrooky blondak, ako je chybne zobrazovany.
Ano, som maximalne proti manzelstvu deti s dospelymi. Ale to sa tu mozme dohadovat dookola,...cirkev zneuziva chlapcov....
Ja nejdem tvrdit, koho viera je aka...v kazdej skupine sa najdu dobri a zli ludia... ludia (sekty) ktori si koran ci bibliu vylozia posvojom a nekonaju tak , ako kaze..v laske....

kremlicka250
5. feb 2025

@dobryden a stale uz treti krat si mi nezodpovedala, kto zneuziva kazde 5 dieta na Slovensku?

dobryden
5. feb 2025

@kremlicka250 Lenze pedofilia nie je vec etnika a hlavne ked mas mat za idol muza co zil nemravnym životom.Pisala si o Márii,ano chudinka,musela zazit hrozne veci ked porodila ako 15 rocna,ja si neobhajujem ani kňazov co zneužívali deti.Ale pre mna v dnesnej dobe je uplne nevhodne uznávať a zit podla cloveka ktory zil nemravnym životom ,a zneužil dieta.Hlavne ked pedofilia je choroba ktora je nanestastie dost rozšírená.

freepalestine
5. feb 2025

@dobryden sudis minule mravy modernym metrom. To nie je spravne.
Odkial mas, ze Maria mala 15r?
Vyhybas sa otazkam o zneuzivani deti na Slovensku.. preco?

zooeynka
5. feb 2025

@freepalestine aka minulost? Silno aktualne
https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/935310-ir...
Keby niekto pochyboval o kulturnosti moslimskeho sveta.....

freepalestine
5. feb 2025

@zooeynka este pred 100 rokmi sa mohli sedemrocne katolicke dievcata zasnubit a 12 rocne “konzumovat svatbu” aka mat sex…
Napriec kulturami a nabozenstvami bol minimalny vek sobasa urceny tym, ked dievca dosiahlo pubertu. Len v poslednych 100 rokoch sa toto vo vatsine zemi zdvihlo na 18r..
To, ze dakto navrhol, ze sa 9r dievcata mozu vydavat a verejnost to poburilo mi dokazuje, ze cast ludi je s takym vekom ok, zakial vatsina nie. Preto nemozes na zaklade toho clanku dokazat, ze moslimsky svet chce sobasit 9r dievcata.
Statistika: druhe miesto v rebricku krajin kde sa najviac dievcat pod 18r sobasi je krestanska Stredoafricka republika s 68% dievcat mladsich ako 18 ked sa vydavali..
Nemozes si vybrat jednu krajinu/kulturu a podla nej sudit nabozenstvo..

zooeynka
5. feb 2025

@freepalestine smutne je, ze tento navrh zakona nebol predlozeny raz. Kazdych par rokov to skusaju uchylaci. Ze sa v Iraku zeny buria je dobre, ale nevieme kolke boli zabite za pokrokove myslenie:/
Ano, v kultivovanom zapadnom svete nemas taketo navrhy zakonov, ale v zaostalych krajinach bohuzial ano. To nie je o clanku, ale o opakovanych navrhoch zakona v Iraku/Irane a aj inde. Tam vidis tu zaostalost, bud sukaju kozy alebo si chcu uzakonit sex s detmi....mentalne zdravi ludia chcu grcat, pre nich je to ok....

freepalestine
5. feb 2025

@zooeynka neda sa s tebou diskutovat. Miesas veci dohromady a zovseobecnujes. To nie je spravne
Izolovane medializovane pripady by hlupejsiemu cechovi mohli napovedat, ze sme to MY - stat co suka kozy 😂

zooeynka
5. feb 2025

@freepalestine toto co si postla ma byt nejaky argument?
Tak hadam nechces popriet aj informacie ze v Afghanistane maju zeny okrem studia zakazane aj nahlas rozpravat na verejnosti? Prav maju menej ako toe spominane kozy. Moslimsky svet. Kludne ho obhajuj dalej.

freepalestine
5. feb 2025

@zooeynka to, co som ti poslala je priklad tvojho nezmyselneho diskutovania.
Zacala si Irakom a dakym, kto navrhol zakon, ktory nebol prijaty, lebo s nim verejnost neskuhlasi a potom mi povies, ze popieram, ze v Afganistane maju zeny zakazane studovat. 🤦‍♀️
Nepotrebujem stracat cas s 🙈 🙉

zooeynka
5. feb 2025

@freepalestine hej, tazko sa vyvracia nieco co sa aktualne deje v moslimskom Afghanistane. Radsej napises ze zbytocne diskutovat....nuz chapem, co ako obhajca moslimskej kultury na to mozes napisat vsakano....

kremlicka250
5. feb 2025

@zooeynka ale ty tu spajas radikalov s moslimami. Tak podme diskutovat o tom aky su krestania, ked ja budem tvrdit ze krestan a skinheads su to iste alebo ze vsetci krestania su mimo, lebo sa na filipinach krestania bicuju, pri omsiach hadzu o zem.....
S tebou sa veru diskutovat neda, lebo ty mas v hlave predstavu, ze kazdy moslim bije doma zenu, znasilnuje deti a vrazdi. To potom nema zmysel.
Mozno keby utocenia sa radsej pytas na veci,ktore ti nie su jasne ,tak sa aj mozno nieco viac dozvies. Ale ty jednoducho nechces a ides si svoje. To je ako slepemu vysvetlovat farby, stale bude tvrdit , ze vsetko je cierne.
Ani raz si sa neopytala, preco su napriklad tieto zeny spokojne vo svojom manzelstve. Co im islam dava? Ci sa citia stastnejsie, ci ich modlitby vedu k dobrym skutkom.
Ja chapem, ze ta ovladol strach zo vsetkych zlych sprav ktore vsade pisu a vsade vidis len vrazdy, znasilnenia....a vies preco nedavaju v spravach dobre veci? Lebo by ich ludia necitali. Ale deju sa aj dobre veci vo svete;)
Zli aj dobri ludia su v kazdej viere, kazdej krajine...

pipimonterova
6. feb 2025

Ako povedal Zeman...nie kazdy muslim je terorista ale kazdy terorista je muslim.Plati to aj v zivote muslima.Ano,mozno nie su vsetci rovnaki-pokial nepride na lamanie chleba(ked vtacika lapaju,pekne mu spievaju).Schvalne by som chcela vidiet ako by moderno europsky moslim reagoval(ktory teda je maximalne odusevneny)nato,keby mu navrhnes konvertovat na krestansto.Viac by si ho uz nevidela.Vlastne,ved ty uz teraz sa ho bojis opytat,aby si ho neurazila.Vo vlastnej krajine sa bojis klast muzovi otazky, sa zamysli.A ano,aj slovaci maju svoje muchy ale ty aspon pri slovakovi(ak mas aj stastie zeby islo o psychopata)vies vykluckovat zakonmi z toho vztahu,vies sa branit,vies odist,zakon pri slovakovi je na tvojej strane-ak je to debil.Zato pri muslimskej logike-nelogike si skoncila.A este taky postreh.Dost ich stretam v Piestanoch.Scenar je rovnaky.Ide muz a za nim desat krokov zena.Ak porovnavas slovakov s nimi tak neviem ktory slovak vyzaduje od svojej zeny,aby chodila 10 metrov za nim.To je ich mentalita a ta je zakorenena aj v modernych muslimoch.Tot nedavno pripad nemeckeho lekara(s muslimskymi korenmi)co zabijal na trhoch.Osobne si myslim,ze na Slovensku este ziadny studovany lekar nezabijal len tak ludi na trhoch tak snad to tu nejdeme porovnavat.Su to barbari,ktorych neprevychovas,rovnako ako romovia...Su to jednoducho narodnosti s mentalitou,ktora je nezmenitelna.A to nie je nazor,to je fakt...

freepalestine
6. feb 2025

@pipimonterova Zeman povedal blbost, ktora jednoduchsim ludom znie pravdivo.
https://www.consilium.europa.eu/en/infographics...
Uz len tato infografika vyvracia to, ze kazdy terorista je moslim.
A zbytok tvojho komentara je tiez totalny bs

pipimonterova
6. feb 2025

@kremlicka250 muslimky su spokojne,lebo boli tak vychovane a ine ani nepoznaju.Preto ta spokojnost.Ja na jej mieste by som bola maximalne nespokojna lebo to nie je zivot,to je trapenie.Po tom vsetkom co si presli chudery zeny vdaka krestanstvu starociami tu v Europe sa muslimi zasekli prave v tom stredoveku.Neporovnavajme neporovnatelne.Ak mas psychopata slovaka,alkoholika ci ja uz neviem co tak pozor-to je individualna zalezitost.To nie je mentalita.Ak mas ortodoxneho krestana tak opat,v dnesnej dobe je to jeho nazor kedze zijeme viac menej uz v ateistickej Europe,ktora si vsak ponechala krestanske zakonitosti ako svadba medzi muzom a zenou,rodina,vychova atd-ktora si ponechala niektore dobre veci zo stareho a noveho zakona avsak nic uz prehnane sa tu z krestanskej strany nedeje,uz sa to proste tak neberie,sa to uvolnilo-co sa neda povedat o islame..

zooeynka
6. feb 2025

@pipimonterova setri si prsty, zachvilu sa dozvies ze si neznasanliva a neda sa s tebou diskutovat. Tu mozes aj na zlatom podnose podat argumenty, nepochodis. Ony maju svoju pravdu, ja im ju neberiem, nech ju maju, ale nech ju maju a ziju v arabskych krajinach. Zamorovat europu islamom je na zaplakanie....

kremlicka250
Autor odpoveď zmazal
kremlicka250
6. feb 2025

@pipimonterova este raz a zretelne: dobri aj zli ludia ziju v kazdej meste, state, vierovyznani, farby pleti...
Neviem preco chces, aby som nemala rada vsetkych muslimov, preco sa ma snazis presvedcit aby som citila odpor k nejakemu clovekovi? Vlastne k celej skupine ludi?
A este aj rozhodnes, kto sa skatulkovat moze a kto nie?
Preco?

pipimonterova
6. feb 2025

@kremlicka250 no urcite ta nepresviedcam.Ved ta nepoznam cize logicky mi je to sum a fuk.Pisem iba,ze mentalita a osobne crty charakteru cloveka-su dve odlisne veci.Ty sa zariad ako chces,ja viem iba za seba,ze nikdy,nikdy a este raz nikdyyyyyy by som si s muslimom nic nezacala.Je plna emhade ludi a ja nato nic,zrazu nastupi muslim a uz som v neistote.Stava sa mi casto,ze hned aj vystupim a radsej pockam na druhy spoj.Proste sa ich bojim a tento strach z ich celkovej mentality som si ja len tak nevycucala.Sami si zato mozu,za svoje nazory na zeny,na vieru,sami si mozu zato-ako ich svet berie.Ich vizitka je desiva
Ty bud s muslimom,to ja by som radsej uz ked nic vhodnejsie by nebolo-volila cestu samoty.Mohol by byt ten muslim neviem ako okuzlujuci,neviem ako studovany,moderny-neverila by som mu ani ťuk(aj ked co sa tyka fyzicna su to mali muzickovia-mozno aj preto maju potrebu vladnut nad zenami takze proste by to s takym nezaujimavcom neslo ani intimne).No a ty si ver komu chces,ako si zariadis-tak budes mat.Nikto ta nebude zachranovat a nikoho ani nebudes zaujimat.Kazdy nad tebou mavne rukou ze mas co si chcela-samozrejme okrem najblizssej rodiny.Ti jedini budu z toho na nervy...ale ja urcite nie🙂Nerob zo seba niekoho,nakom by v tejto problematike zalezalo.Kazdy bude akceptovat,ktorym smerom sa vyberies,to sa neboj...okrem teda tvojho muslima ak neakeho mas🙂Ja som s tym v pohode-co si myslis.Bud stastna a hlavne to prezi🙂

pipimonterova
6. feb 2025

@kremlicka250 a este dodam o ich vyske.To je ta alfa omega preco su zli.SU jednoducho krpati a to je blbe proste.Najvatsie nebezpecenstvo hrozi od nizskych muzov.Ti maju sebavedomie uplne hlboko pod zemou a raz si to na tej svojej zene urcite vyventiluju.To plati aj o krpatych slovakoch...ak poznam neakych fakt ze charaktero zlych slovakov vsetci maju jedno spolocne.Su mali🙃Vysokeho muslima som este nevidela a to ze som ich videla ze dost(aj po tych Piestanoch sa premavaju taki malicki,nijaki,bruchati,plesati),zato pekneho vysokeho stavaneho slovaka-tych je plno🙂

freepalestine
6. feb 2025

@pipimonterova 🤦‍♀️

kremlicka250
6. feb 2025

@pipimonterova paradoxom som je, ze poznam muslima ktory by ti v nudzi pomohol aj napriek tomu co o nich tvrdis.
A je vysoky;) Ja len prajem kazdemu jedno a to je , aby ked bude v zivote nieco potrebovat, stretol sam sabe🙂

pipimonterova
6. feb 2025

@kremlicka250 jedneho poznas vysokeho?😃Aj ten konvertoval,vsak.A ty nehovor za inych ludi kto by komu pomohol,ty to totizto netusis kto komu skutocne pomoze a kto nie-ak nato pride.Anjeli sa velakrat v tazkych situaciach stracaju a ak este maju blizsko k stredoveku,tak ti byvaju prvi prec.Musi prist taka situacia-aby boli vidiet ciny a nie ty zapotis-ten by ti v nudzi pomohol.A kedze sa ich bojim,ako by mi asi tak v nudzi tvoj kamos pomohol,kedze by ma nepoznal a vyhybala by som sa mu na kilometre.Zostanme uvahovo prosim v realite,dik...