Môžem žiť s priateľom po odhalení minulosti?
Včera sme sa s priateľom pohádali. Dôvodom bolo, že sa mi po roku a pol vzťahu priznal, že jeho predchádzajúca partnerka v čase keď spolu boli s ním otehotnela a dohodli sa na tom, že si to dieťa nechá zobrať (nie zo zdravotných dôvodov, ani zo žiadnych iných vážnych dôvodov, obaja sú nadštandardne zabezpečení). Mňa to nahnevalo, pretože mi to povedal ako keby o nič nešlo a keďže ja deti chcem, začala som mať obavy. Od včera sa na neho už nedokážem pozrieť tak ako predtým. Bojím sa, že ak by sa niečo také stalo, že by opäť uvažoval o tom, že to dieťa nechce, aj napriek tomu, že mi tvrdí že to tak nie je. Dokázali by ste byť ďalej s takým človekom? Myslíte že ma to takto trápi len preto ze je to ešte čerstvé keď som sa to dozvedela len včera a ze časom ma to prejde?
@brrunetkaa má len verziu od neho, že sa na tom obaja zhodli, a potom sa s nej stala ex
Asi sa necítil vtedy pripravený. Stáva sa. Keď som bola na začiatku 20 som si myslela že dieťa nechcem nikdy v živote. Po rokoch sa to zmenilo. Proste treba dospievať
Prežívaš to tak len preto, že máš strach, či by tak nereagoval aj pri tebe. To si s ním vieš vydiskutovať, aj to urob a zbav sa svojho strachu.
Čo sa týka jeho minulosti, nerieš to už, urobil múdro keďže s ňou nechcel ostať.
Čítam dane komentáre a akože som v šoku, lebo mam pocit, ze baby nejako riešia len potrat, ale neriešia ako sa postavil k potratu. Presne toto sú tie veci co si treba všímať na partnerovi a nie reči. Ano radia ti tu sa porozprávať s nim a podobne, ale teda reči sú reči, sľuby , predstavy a realita sú vždy rozdielne. Rovnako ako keď je v nejakom partnerstve chlap co podvádza svoju ženu, tak daný fakt v druhom partnerstve odignorujeme, nebude to pre nás varovný prst? Presne pre toto treba poznať aj minulost človeka, ano každý sa mení časom, ale minulost dotvára našu realitu a ak nevidíme u druhého poučenie z minulosti, tak asi pre neho daná minulost nebol problém a to znamena, ze sa môže zopakovať
tvoj postoj je uplne v poriadku,ze si z toho vykolajena..potrat a pohlad nan je dolezitou otazkou vo vztahu a hodnotovom nastaveni cloveka...nemozno mavnut nad tym rukou
a ako jeho partnerka mas pravo vediet,ze v minulosti sa takto rozhodol,hoc niektore ta presviedcaju,ze je to minulost,to sice je,ale velmi zasadna,pretoze tento jeho postoj poukazuje aj na to co vyznava,ake ma hodnoty a co je pre nho dolezite
Nemas problem vyrobis si?Co bolo pred tebou sa ta nijako netyka,absurdne co riesis.
@maminkadeticiek ale ja si nevyrábam žiadny problém, celé o čo mi išlo bolo, že som začala mať obavy ako by sa k tomu postavil, ak by sa taka situácia zopakovala. Ja viem ze to sú veci, ktoré sa dajú vydiskutovat, len som sa predtým chcela trochu poradiť.
@maminkadeticiek a jasné že rozhodnutie vo bude ďalej je na mne, ja ani nechcem aby ste za mňa rozhodli co mam robiť, chcela som len nejaké nestranne pohľady na takúto vec, keďže som sa s ničím takým ešte nestretla, to je cele a nič zlé na tom nevidím
Tak možno mu to je naozaj jedno,veď na potrat ide žena,nie chlap.Nie je to jeho telo,nie je emocionálne naviazaný,možno pre neho do pôrodu je to len plod.U žien je to väčšinou práve naopak.Radsej sa viac chráni a dieťa až po svadbe😉
Ale preco?Znamenalo to rozhodnutie ze nechce vobec deti?Alebo to skor znamenalo ze nechceli oni dieta spolu?Nevyhovovali si ako partneri,tak sa tak rozhodli?Znamena to ze to budete robit bez ochrany na verim v otca a ty budes cakat ako za zachova?Ved hadam antikoncepciu beries nie?Vonkoncom nie som zastanca potratov,rozhodne nie,ale robit takuto dramu kvoli tomu,co sa stalo predtym ako spoznal teba ak beries antikoncepciu,tak tomu ozaj nerozumiem.
Toto čo riešiš sa môže stať v každom vzťahu keď otehotnies mimo manželstva...dokonca aj v manželstve. Obava tam je oprávnená, ale len ty musíš vedieť čo očakávaš a či ste kompatibilni. Najlepšia rada je nesexuj, keď ti nenastokol prsteň na ruku, ale to je len tvoja voľba. Len vtedy ťa takáto otázka nebude trápiť a búrať ti vzťah. Nič nie je v živote čierne alebo biele...rozhodnutie je len na tebe.
Zivot prinasa rozne situacie, ja osobne by som to asi ukoncila, z mojho pohladu si zabil vlastne dieta, respektvie dal suhlas, ine by bolo keby len ona chcela ist na potrat a on by nechcel aby isla, kazdy si zasluzi druhu sancu, ale ked takto zbabelo zutekal, nedaj Boze sa vam narodi postihnute dieta o com nemusite vediet dopredu, autizmus, alebo hoci co ine a osobne by som sa bala ci by ma neopustil, ja som sa manzela spytala pred svadbou ci by ma posielal na potrat ak by nedaj Boze sme cakali postihnuté dieta, povedal ze by to nechal na mna mna, ale urcite by ma neposlal ale by to prijal a naucil sa s tym zit a skutocne sme si preskakali kade cim a svoje slovo drzi
To ze sa takto zachoval k byvalej neznamena ze nechce deti. Skor sa ho kludne opytaj bez vycitiek preco sa tak rozhodol. Napokon asi to medzi nimi nefungovalo ked sa takro rozhodli a aj zena suhlasila, aj sa rozisli...ak sa nespytas nemozes vediet aky bol ich vztach. Ja by som to neriesila, aj ked... neni to pekne! A tiez by ma to zarazilo,ale skus to predychat a dat tomu sancu aby to vysvetlil ake mali na to dovody. Hlavne kludne, napokon toto rozhodnutie nebolo tvoje, nesuvisi s tvojim zivotom a nemalo by ta to hnevat.
Nie nerobis z toho dramu, je to dost vazna vec a tak mu to aj povec, ze je to pre teba vazne a preto chces vediet ake dovody ho k tomu viedli a tiez si vsimni, ci to aspon lutuje, alebo nie, ale vsetky kontrolky zapnut pri takom partnerovi a dobre zvazit vztah s nim.
@domkakvet rada za 100vku🤦
@stanislavicenka ved napis aj ty tu svoju, autorka sa rozhodne sama, ktoru si vyberie.
@domkakvet ja som napisala. Vyraba problem z nicoho. Je to sukromna zalezitost paru, do ktoreho nepatrila
@stanislavicenka nepatrila a minulost sa neriesi, ale zasa odtial a potial a autorke to povedal on sam, cize o tom vie.
Jedna známa bola tiež na prerušení tehotenstva. Ale svojmu priateľovi to povedala hneď na začiatku vzťahu, keďže do.neho nechcela ísť so žiadnymi tajnostami.
Mne by samozrejme vadilo, že mi to tak dlho tajil, keďže pre.mna by to bola dôležitá vec...jeho postoj. Po 4 rokoch nehovoriť o vážnom vzťahu?
Vy ste koľko spolu?
A zrejme sa.debkko ani nepoučil, keďže sa nechráni pred opätovným oplodnenim, len teda niekedy.
Za mňa dosť nezodpovedný chlap.
Nie. Nedokázala.
Bol to vztah ich dvoch do ktoreho nevidis a ktory uz skoncil. Nemas pravo mu to vycitat ako sa rozhodli, absolutne nijak v tom pribehu nefigurujes. Co je ale druha vec, logicky ides vydedukovat na zaklade jeho minuleho chovania jeho buduce chovanie. Co nemusi byt az take predvidatelne. Podla chlapskej logiky nezmyselna hadka a on asi ani nepochopil preco si sa s nim o tom hadala, muzi nie su schopni takejto dedukcie. Sadnite si spolu a svoje obavy mu vysvetli v klude a podla toho sa zariad. Ak ti povie ze deti (s tebou!) chce tak ti nezostava nic ine len mu verit. Este tu boli poznamky k tomu ze to tak dlho tajil no je to sukromna vec, ja som o predchadzaju ich vztahoch ziadne detailt nikomu nehovorila, nemam na to dovod, je to minulost.

Mne by to vadilo len v prípade, že svoju ex k tomu potratu donútil aj keď ona by nechcela. Keď sa na ňom obaja zhodli, neriesila by som. Cenila by som si, že mi povedal niečo čo teda vôbec nemusel.