Možná príčina a dôsledky lenivosti vo vzťahu
Ahojte,mam priatela ktory je akčný a chce stale niekam chodit aj športovat atd,ale ja som skor pribratejsia a nic sa mi nechce nikdy robit aj ked to realne chcem a aj aby on mal radost ze si mapriklad ideme zabehat ale mne sa nechce ,ani cekovo niekam chodit a to nie som introvert,myslite ze to moze byt nejaka chorobna lenivost alebo co ? Moze to znicit vztah?
Ano, moze to znicit vztah. Naco mu bude frajerka, ktora lezi doma na gauci ako opotrebovana dochodkyna?
a co sa ti chce?
Ano, takato velka rozdielnost moze znicit vztah. Ake mate spolocne aktivity, zaujmy? Bez tohto vztah nebude fungovat.
Chorobná lenivosť 🤣🤣🤣👏👏👏
Si proste lenivá a hotovo. A áno môže ti to zničiť vzťah. Sedieť na zadku a kysnut nie je atraktívne pre žiadneho chlapa
Však nechce aby si vyliezla na Gerlach ani zabehla maratón, ale normálne aktívne trávenie voľného času
Tak chorobna lenivost to nemusi byt ale ja si neviem predstavit vztah s niekym s kym by sme mali rozlicne zaujmy vo volnom case ja tiez milujem aktivne travit cas aj chodim behat a kebyze mam polovicku, ktora to nemusi tak neviem ako by sme boli spolu bud by som bola v praci alebo potom zase niekde sama/s kamaratkami. Ako rada si vecer pozriem film ale ked sa da tak som rada vonku aspon na nejakom vylete, prechadzke
A ako si predstavuješ spoločne trávenie času?
"Nič sa mi nechce, aj keď to chcem" je za mňa lenivosť, žiadna alebo príliš nízka motivácia, žiadna alebo príliš nízka sebadisciplína.... Áno, sú typy ľudí, ktoré majú tak akosi "vrtuľu v zadku" a stále niečo musia robiť, neobsedia, je to pre nich ľahké a prirodzené žiť aktívne.. Ale my ostatní (napr. ja) viac, či menej na sebe musíme makať, aby sme nezleniveli tak, že skysneme na gauči. Koľkokrát sa mi taaak nechce.. ale čím dlhšie sa utápam v tom, že sa mi nechce a ďalej kysnem, tým horšie sa cítim.. a tým ťažšie sa postavím a niečo idem robiť... Je to o tej motivácii a sebadisciplíne.... Ja nie som ten typ, že neustále kdesi čosi musím, ale zabíjať dni ničnerobením fakt nechcem. Nechcem mať "zážitky" len z gauča. Nechcem si jedného dňa vyčítať, že keď som bola mladá, vitálna som márnila čas sedením doma na zadku. Nechcem na "staré kolená" mať zbytočne veľké problémy s pohybom, ohybnosťou, silou, atď (teraz si budujem ten základ k tomu, aby čo najdlhšie som schopná žiť samostatne a život si naozaj užívať).....
A áno, myslím si, že rozdielne vnímanie sveta a rozdielne predstavy o trávení voľného času môžu zničiť vzťah.
Nemas len jarnu unavu? Sprav si obycajny šopsky šalát, uvidis, ako ta to nabudí. Daj si zeleninove salaty aj s chlebom, alebo oglilovanym/opecenym masom a prinut sa vstat. Casom sa ti pohyb stane zvykom
Nie geneticka a chorobna lenivost neexistuje 😂 vyhovorka dobra! Si skratka leniva (asi kazdy obcas je) ale ak mas akcneho partnera, tak asi nebude mat dlhe trvanie vztah permanentnym obyvatelom gauca.
Pripadne skus zvysit davky magnezia, ci ti to nepomoze s energiou.
Ja by som tie stále niekam chodila, ale športovať ma nebaví. A taký akčný chlap by sa mi zišiel. Lebo som mala aj takých ako ty. Nič sa im nechcelo. Nikam chodiť. Len sedieť doma na riti. Takže máš dve možnosti. Rozchod alebo sa občas premôžeš a pôjdete sa prejsť, zabehať, čokoľvek. Predsa len aj občasný aktívny pohyb je vždy lepší ako žiadny.
Prekonaj sa a chod. Sport a aktivita zlepsuje naladu. Ale takyto rozdiel vo vztahu je velky problem,ak ty si rada doma a on vetroplach,co neustale musi niekde byt,to jednoducho nejde dokopy.
No myslím si, že istu dobu ten vzťah vydrží, ale časom to padne tak či tak. Svet si treba užívať, kým ste mladý, kým nemáte detičky a nie ste viazaný byť istý čas, kým je bábo malinké doma. Veď nemusíš bežať, môžete chodiť korčuľovať, prejsť sa do prírody, bicyklovať sa..., on sa poteší, že si sa prekonala a tebe to dobre padne. No šup, utekaj, nech sa vám láska nepolame 😍.
Ja by som tie stále niekam chodila, ale športovať ma nebaví. A taký akčný chlap by sa mi zišiel. Lebo som mala aj takých ako ty. Nič sa im nechcelo. Nikam chodiť. Len sedieť doma na riti. Takže máš dve možnosti. Rozchod alebo sa občas premôžeš a pôjdete sa prejsť, zabehať, čokoľvek. Predsa len aj občasný aktívny pohyb je vždy lepší ako žiadny.
@martinadomianova heh, ma napadlo, že by ti ho mohla na výlety požičiavať 😆🫣
Daj sa vysetrit, ci si na tom zdravotne o.k. Krvny obraz a tak. A premoz sa uz len kvoli sebe, nielen kvoli partnerovi. Polenosit par dni je o.k., ale cely zivot - priberies, dostanes depresie, zakrpaties. Drzim palce, nech sa premozes. Budes sa aj sama sebe viac pacit, budes na seba hrda 🙂 🍀 A stanes sa magnetom pre partnera ❤️
Nevládzem“ verzus „nechce sa mi“: Psychológ vysvetľuje, ako rozlíšiť chronickú únavu od lenivosti
https://www.startitup.sk/nevladzem-verzus-nechc...

Ano, moze to nicit vztah ked ty budes doma kysnut a on je akcny typ. Nepomoze nic, len sa zdvihnut z gauca a ist s nim a potom poprosit, ci s tebou doma nepolenosi. A pohyb ti urcite neuskodi.