icon

Sebaprijatie alebo výhovorka za lenivosť?

21. júl 2026

Páčim sa sama sebe a cítim sa dobre vo svojom tele. Občas však rozmýšľam, či je môj prístup ešte normálny.

Mám pocit, že dnes sa od každého čaká, že bude stále na sebe makať úplne v každom smere. A telo nie je výnimka - furt počúvam z každej strany ..lepšia postava, disciplína, fitko, strava. Priateľ cvičí, brat, sesternice, bratranci… a často počúvam, že by som mala začať aj ja.

Najviac ma asi ovplyvňuje tlak okolia. Rovesníci v rodine dokážu mať občas poznámky, občas aj priatelia, že som jediná, čo na sebe „nemaká“, v plavkách padnú poznámky typu „aha, tu ti trčí šunka, budeš rozkysnutá keď nezačneš makať a už je na čase začať “.

Ukecali ma nech v rámci spoločného trávenia času idem skúsiť s nimi fitko, pár krát som bola, aj na rôznych hodinách skupinových s trénerom, ale nebaví ma to ani kus. Pohyb mám rada, ale pre radosť, nie preto, aby som naháňala nejakú ideálnu postavu.

Úprimne ani nechápem, prečo by som mala robiť niečo, čo ma nebaví, len aby som mala o pár centimetrov menej v páse či bokoch alebo bola bližšie nejakému dnešnému ideálu. Ja ich mám veľmi rada, a vo veľa veciach si rozumieme a vieme sa zabaviť , ale v tejto ich potrebe hnať sa stále za nejakou dokonalosťou a makať a makať na svojich telách nechápem.

Takže otázka – je toto sebaprijatie, alebo si človek takto len ospravedlňuje svoju pohodlnosť a lenivosť?

Strana
z2
anonym_72525f
21. júl 2026

Stretávas sa s nahovno ľuďmi. To je cele.

brrunetkaa
21. júl 2026

Za mňa tam ani nejde o to mať o pár cm menej v pase ale byt fyzicky schopný pohybu. Vedieť ísť na bicykel, keď chcem. Vedieť spraviť drep, zohnúť sa atd klasické úkony bez toho, že by mi to zobralo polovicu životnej energie lebo sa kvôli pupku nezohnem. Alebo že som taká obezna, že po 3km túry musí prísť po mna vrtuľník s horskou službou…Nemusím mat vytypované tehličky na bruchu ale byt proste fyzicky v kondícii a užívať si akýkoľvek aspekt života je na nezaplatenie. Pre mna nie je nič lepšie ako to, že keď ráno vstabem a zmyslím si, ze idem 100km na bicykli alebo na túru na Kriváň alebo hocičo, tak to fyzicky v pohode zvládnem

anonym_048059
21. júl 2026

Cvičenie a pohyb pre mňa nie je len o postave a sebaprijatie sa nevylučuje s prácou na sebe, práve naopak by mali ísť ruka v ruke.. ja som so svojou tiež vlastne spokojná, ale chcem byť hlavne silná, zdravá a zároveň to je skvelá psychohygiena, posilka ma baví...teba samozrejme nemusí, ja to tak mám s behom a to je ok, ak máš pohyb rada ako píšeš a hýbeš sa pravidelne inak, nerieš...

anonym_60c6b2
21. júl 2026

@anonym_autor ja som pohodlna a leniva a som s tym spokojna 😄. Na ludi vo vseobecnosti je dnes obrovsky tlak zo vsetkych stran, netyka sa to len postavy a cvicenia. Preto je aj tak vela ludi v psychickej nepohode. Chod sa niekedy prejst len tak k nejakemu psychiatrovi do ambulancie, ze kolko tam ma ludi a kolkych z nich budes poznat… alebo len tak zavolaj zo zvedavosti, ze by si chcela termin, ani ho nedostanes. Ludia su dnes uplne zmagoreni tym. Nehovorim, ze je dobre mat 100kg a lezat cele dni na posteli, ale nie je dobre ani nutit sa do sportovania a neustale sa za niecim hnat, lebo z kazdej strany to na teba vyskakuje.

anonym_55051a
21. júl 2026

je to pre mna to, ze vladzem. Bola som so ziakmi na Sitne, stredoskolaci. Nechcelo sa im, nevladali, asi 10 sa s kolegom vratilo z pol cesty. Nemusis byt vyrysovana, ale vladat, mat silne kosti, kondicku treba.

anonym_6ca924
21. júl 2026

Ja napríkad cvičím výhradne kvôli zdraviu, postava je bonus. Nijak sa netríznim, keď mám obdobie, že ma nebaví fitko, tak idem inam - tenis, yoga, pilates, box, bicykel , behať, korčuľovať - hocičo, na čo mám chuť. Zároveň je to pre mňa spôsob sebalásky - dávam svojmu telu, čo si zaslúži. Za mňa špeky na bruchu a ležanie je všetko, len nie sebaprijatie. Avšak v živote by som si nedovolila hovoriť niekomu druhému, čo má robiť a ako vyzerá, kým sa nespýta - málokto sa spýta, lebo vedia, že som príliš úprimná 🤣.

anonym_5fd369
21. júl 2026

Pre mňa sú širšie boky viac sexi ako vyšportovaná postava.
Ak sa vo svojom tele cítiš dobre, nebuď "ovca" a nerob to, čo ti hovoria, ale to čo ty chceš.
Ak sa to tvojim kamarátom alebo rodine nepáči, je to ich vec. Je to tvoje telo a ak si spokojná, tak čo...

anonym_e391ea
21. júl 2026

Ideálna postava?a to je čo? každý ma inú víziu idealnej postavy
Kvôli zdraviu fajn

oceanahory
21. júl 2026

Pre mna je mat z cvicenia lepsiu postavu iba + benefitom co cvicenie prinasa. Zacala som cvicit kvoli zdravotnym tazkostiam z chrbticou.
Ja chcem zit dlho a teda podstatou je to, ze chcem zit dlho plnohodnotny zivot a nie zivot s bolestou a trapenim sa. Netvrdim, ze cvicenie mi dava 100% garanciu, ale chcem spravit vsetko preto, aby som v 70-tich rokoch zvladala aspon este dlhsie lahsie prechadzky (idealne lahsiu turistiku) bez toho, aby som zomierala od bolesti...budovanie zdraveho svalstva vo vitalnych rokoch je k tomuto cielu naozaj klucove a nie, nestaci rekreakcny sport, treba sa hybat naozaj pravidelne.
Takze kazdy mame svoje priority, ak vidis zmysel v cviceni iba kvoli postave, tak je to bezpredmetne.

anonym_55051a
21. júl 2026
@anonym_5fd369

Pre mňa sú širšie boky viac sexi ako vyšportovaná postava.
Ak sa vo svojom tele cítiš dobre, nebuď "ovca" a nerob to, čo ti hovoria, ale to čo ty chceš.
Ak sa to tvojim kamarátom alebo rodine nepáči, je to ich vec. Je to tvoje telo a ak si spokojná, tak čo...

@anonym_5fd369 ja som vysporovana, ale sirsie boky s tym nesuvisia.. genetika, nemyslim obalene tukom, ale siroka panva

autor
21. júl 2026
@oceanahory

Pre mna je mat z cvicenia lepsiu postavu iba + benefitom co cvicenie prinasa. Zacala som cvicit kvoli zdravotnym tazkostiam z chrbticou.
Ja chcem zit dlho a teda podstatou je to, ze chcem zit dlho plnohodnotny zivot a nie zivot s bolestou a trapenim sa. Netvrdim, ze cvicenie mi dava 100% garanciu, ale chcem spravit vsetko preto, aby som v 70-tich rokoch zvladala aspon este dlhsie lahsie prechadzky (idealne lahsiu turistiku) bez toho, aby som zomierala od bolesti...budovanie zdraveho svalstva vo vitalnych rokoch je k tomuto cielu naozaj klucove a nie, nestaci rekreakcny sport, treba sa hybat naozaj pravidelne.
Takze kazdy mame svoje priority, ak vidis zmysel v cviceni iba kvoli postave, tak je to bezpredmetne.

@oceanahory ja nevidím zmysle cvičenia v postave , práve preto nedokazem chodiť do fitka makať pre postavu. Ja sa hybem pre radosť, bicyklujem, plávam, chodím na dlhé prechádzky, menšie turistiky … ale to neurobí človeku postavu ako z katalógu a o to ide práve…

simsalabim
21. júl 2026

Som uz vo veku, ked viem, ze pohyb a predchadzanie ubytku svalov je investicia do samostatnosti vo dochodkovom veku a k nemu mam blizsie, ako by som chcela. Hlavne preto sa hybem a cvicim s cinkami, hoci by som sa radsej venovala joge. Lebo chcem ostat mobilna a samostatna tak dlho, ako to pojde.

oceanahory
21. júl 2026
@anonym_autor

@oceanahory ja nevidím zmysle cvičenia v postave , práve preto nedokazem chodiť do fitka makať pre postavu. Ja sa hybem pre radosť, bicyklujem, plávam, chodím na dlhé prechádzky, menšie turistiky … ale to neurobí človeku postavu ako z katalógu a o to ide práve…

@anonym_autor To, co si vymenovala, ale ani neurobi dostatocne pevne svalstvo pre ovela lepsiu fyzicku kondiciu a kvalitnejsi zivot vo vseobecnosti, nehovoriac o dochodkovom veku...Efektivnejsie je dokonca aj okopavanie zahrady, chytenie lopaty, ci akakolvek aktivita okolo domu, ktora si vyzaduje vacsi silovy vikond. Mnohi prave preto preferuju silove treningy, kedze je to najucinnejsi sposob budovania zdraveho svalstva.
Je skvele, ze prajtizujes rekreacny sport, tiez ho man rada a v sezone ho mam viacej aj ja, ale mne osobne by to nestacilo k tomu, aby som sa fyzicky citila tak dobre, ako ked toto kombinujem so silovym treningom.

sissy27
21. júl 2026

nejde vôbec o to mať exkluzívnu postavičku, to môže a nemusí byť vedľajší efekt. Ale presne to popísala @simsalabim - je dôležité sa hýbať teraz a kým vládzeš tak aj trošku mimo svoju komfortnú zónu (teda nie spravím nie len toľko koľko pohodlne vládzem), ale aj navyše. Lebo tá svalová hmota vekom ubúda a ten bežný pohyb bude čím ďalej tým náročnejší. Ty si teraz predpokladám niekde okolo 30r, na vrchole síl, ale počkaj o 10-15 rokov, keď tá výkonnosť bude klesať...
Naši starí rodičia v minulosti viac pracovali fyzicky, mali záhradky, hospodárstva, domy si stavali svojpomocne. My si dnes ten nedostatok prirodzeného pohybu a námahy musíme kompenzovať vo fitkách, na fyzio atď.
Keď niekto napíše "plávam" tak si spomeniem vždy na tie hlavy trčiace nad vodu aby sa vlasy nenamočili 😀 Tak dúfam, že to nie je tvoj prípad a vieš technicky správne odplávať aspoň kraula a prsia, aby sa to dalo považovať za šport.

anonym_15db5b
21. júl 2026

A znova tu mame rovnaku autorku.

biba_18
21. júl 2026

cvičiť máš kvôli sebe. kvôli svojmu zdraviu. nie kvôli iným ... 😒

autor
21. júl 2026
@oceanahory

@anonym_autor To, co si vymenovala, ale ani neurobi dostatocne pevne svalstvo pre ovela lepsiu fyzicku kondiciu a kvalitnejsi zivot vo vseobecnosti, nehovoriac o dochodkovom veku...Efektivnejsie je dokonca aj okopavanie zahrady, chytenie lopaty, ci akakolvek aktivita okolo domu, ktora si vyzaduje vacsi silovy vikond. Mnohi prave preto preferuju silove treningy, kedze je to najucinnejsi sposob budovania zdraveho svalstva.
Je skvele, ze prajtizujes rekreacny sport, tiez ho man rada a v sezone ho mam viacej aj ja, ale mne osobne by to nestacilo k tomu, aby som sa fyzicky citila tak dobre, ako ked toto kombinujem so silovym treningom.

@oceanahory Práve pri tom, čo píšeš, mi napadá, že sa to trochu podobá tomu tlaku, o ktorom som písala v príspevku. Ja vôbec nespochybňujem benefity silového tréningu ani to, že je skvelý pre zdravie a budovanie svalstva. Skôr mi príde, že sa často vytvára predstava, že existuje jeden správny a najlepší spôsob, ako sa o seba starať. Taký ideál proste.
A práve o tom bola moja otázka – či je to ešte sebaprijatie, alebo už lenivosť, keď človek necíti potrebu ísť cestou, ktorá je dnes považovaná za „naj“, mať dokonalú postavu a stále na sebe niečo meniť. Skôr mi prekáža, keď sa prezentuje, že ak človek necvičí určitým spôsobom, tak zanedbáva svoje telo a vlastne si koleduje o to, že v 70-ke nebude vedieť fungovať.
Každý máme inú cestu k zdraviu a myslím si, že nie každý musí milovať fitko alebo sa naháňať za rovnakým ideálom, aby sa o seba staral. Z toho, čo píšeš, mám pocit, že tiež žiješ takým ideálom ako časť mojich blízkych – že proste musím robiť veci tak a onak, aby to bolo dosť dobré, a ešte toto a tamto. Ja takto neviem fungovať. Mne ide o potešenie z aktivity a zo života, nie o optimálny výsledok.

biba_18
21. júl 2026
@anonym_autor

@oceanahory Práve pri tom, čo píšeš, mi napadá, že sa to trochu podobá tomu tlaku, o ktorom som písala v príspevku. Ja vôbec nespochybňujem benefity silového tréningu ani to, že je skvelý pre zdravie a budovanie svalstva. Skôr mi príde, že sa často vytvára predstava, že existuje jeden správny a najlepší spôsob, ako sa o seba starať. Taký ideál proste.
A práve o tom bola moja otázka – či je to ešte sebaprijatie, alebo už lenivosť, keď človek necíti potrebu ísť cestou, ktorá je dnes považovaná za „naj“, mať dokonalú postavu a stále na sebe niečo meniť. Skôr mi prekáža, keď sa prezentuje, že ak človek necvičí určitým spôsobom, tak zanedbáva svoje telo a vlastne si koleduje o to, že v 70-ke nebude vedieť fungovať.
Každý máme inú cestu k zdraviu a myslím si, že nie každý musí milovať fitko alebo sa naháňať za rovnakým ideálom, aby sa o seba staral. Z toho, čo píšeš, mám pocit, že tiež žiješ takým ideálom ako časť mojich blízkych – že proste musím robiť veci tak a onak, aby to bolo dosť dobré, a ešte toto a tamto. Ja takto neviem fungovať. Mne ide o potešenie z aktivity a zo života, nie o optimálny výsledok.

@anonym_autor koľko máš rokov? tam začnime ...

oceanahory
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nie, zle si ma pochopila...ja fitko nemilujem, ba nemilujem ani silovy trening, milujem seba samu a preto pre svoje telo robim najlepsie, ako viem. Tu nejde o to, ze "musim robit veci tak, ci onak"...ale je vedecky dokazane, ze silovy trening je jedina cesta k tomu, aby malo telo zdrave svalstvo, ktore ti zaruci kvalitnejsi zivot. Je jedno, ci doma pravidelne rubes drevo, ci tocis bicykel 3x tyzdenne do kopca, ci dvihas tazke krabice v praci alebo si zajdes do toho fitka cvicit silovo... Z toho, ze sa prejdes, zaplavas v bazene a pojdes bicyklom do obchodu dostatocne svalstvo nikdy nenaberies, aspon nie take, ktore by vyhovovalo mne a tomu, ako chcem kvalitne zit.
Takze uprimne, podla mna si trocha leniva 🫣, ale nie preto, ze nechces vyzerat lepsie, ale preto, ze nechces spravit nic naviac pre svoje zdravie....lebo vsak tebe to vyhovuje takto, len ci ti budu vyhovovat aj bolave kole a krize v 60-tke a kym tvoji kamarati budu este chodit na tych bicykloch a lahkych turach, ci plavat, tak ty budes iba sediet doma pred TV lebo fyzicky na tom uz zial nebudes tak dobre, aby si to zvladala a pritom by stacilo 3x do tyzdna troska prekonat samu seba.

simsalabim
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no ja som napr vyslovene proti fitku. Mam husiu kozu z predstavy tam ist. Cvicim vsak s malymi cinkami a gumami doma - nie preto, ze ”sa to ma” a je to “jediny sposob” - nemam z toho extra radost a napokon, robim aj ine sporty pre radost - u mna plavanie. Ale nebudem ignorovat vefecky podlozeny fakt, ze po 30.zacinaju ubudat svaly, tym sa spomali metabolizmus a hlavne zeny zacnu priberat a menopauza to este urychli. Toto by az tak nevadilo, je pekne sa mat rad aj s kilami navyse. Ale svalstvo nam treba na zachovanie mobility, aby clovek neskoncil ako vetcha starenka - bez svalov. Uz okolo 50ky sa clovek pomalsie regeneruje z chorob aj urazov a to svalstvo je pri regeneracii len a len plus. Ak ta nejaka choroba alebo operacia znehybni na lozku na 2-3 tyzdne, to svalstvo ti pomoze sa postavit na nohy. Ale ja sama som si to uvedomila az okolo 50ky.

13uzivatelka11
21. júl 2026

Všetci tu píšete o cvičení, ale ani nadmerné prejedanie sa nie je zdravé a časom ta to môže dobehnúť viacej ako to že necvičíš. Hlavne v dnešnej dobe ultraspracovanych polotovarov, glukozoveho sirupu a rychlosoli.. Ale teda nevieme tvoji váhu, či máš navyše 5kg, alebo 15, to je tiež rozdiel..

autor
21. júl 2026
@oceanahory

@anonym_autor Nie, zle si ma pochopila...ja fitko nemilujem, ba nemilujem ani silovy trening, milujem seba samu a preto pre svoje telo robim najlepsie, ako viem. Tu nejde o to, ze "musim robit veci tak, ci onak"...ale je vedecky dokazane, ze silovy trening je jedina cesta k tomu, aby malo telo zdrave svalstvo, ktore ti zaruci kvalitnejsi zivot. Je jedno, ci doma pravidelne rubes drevo, ci tocis bicykel 3x tyzdenne do kopca, ci dvihas tazke krabice v praci alebo si zajdes do toho fitka cvicit silovo... Z toho, ze sa prejdes, zaplavas v bazene a pojdes bicyklom do obchodu dostatocne svalstvo nikdy nenaberies, aspon nie take, ktore by vyhovovalo mne a tomu, ako chcem kvalitne zit.
Takze uprimne, podla mna si trocha leniva 🫣, ale nie preto, ze nechces vyzerat lepsie, ale preto, ze nechces spravit nic naviac pre svoje zdravie....lebo vsak tebe to vyhovuje takto, len ci ti budu vyhovovat aj bolave kole a krize v 60-tke a kym tvoji kamarati budu este chodit na tych bicykloch a lahkych turach, ci plavat, tak ty budes iba sediet doma pred TV lebo fyzicky na tom uz zial nebudes tak dobre, aby si to zvladala a pritom by stacilo 3x do tyzdna troska prekonat samu seba.

@oceanahory Priznám sa, že z tvojej reakcie mám pocit, že som celkom trafila to, ako sa na túto tému pozeráš. Nemyslím si, že je nevyhnutne zlé mať svoj ideál alebo vysoké nároky na seba. Skôr ma zaujalo, ako rýchlo si prešla od všeobecnej diskusie k hodnoteniu mojej osoby.
Je zaujímavé, že píšeš o láske voči sebe, ale zároveň nemáš problém snažiť sa uraziť niekoho a napísať mu scenár, ako dopadne o x rokov, hoci o jeho živote nevieš prakticky nič. Mne to skôr ukazuje, ako ľahko sa z presvedčenia o „správnej ceste“ stane potreba posudzovať ľudí, ktorí ju nemajú rovnakú.

A keď sa už odvolávaš na vedu, tak tá hovorí aj to, že zdravie je oveľa komplexnejšie než len silový tréning. Pohyb je len jedna časť skladačky. Rovnako dôležitá je genetika, spánok, psychické zdravie, výživa, stres …Preto beriem tvoje predpovede o tom, ako budem fungovať v 60-ke, skôr za tvoje osobné mindráky než vedecké tvrdenia.

Úprimne, mám pocit, že si moju pôvodnú domnienku len o tebe len potvrdila - namiesto diskusie prišlo nálepkovanie a katastrofický scenár. To podľa mňa hovorí viac o tvojom spôsobe uvažovania než o mojom životnom štýle.

biba_18
21. júl 2026
@anonym_autor

@oceanahory Priznám sa, že z tvojej reakcie mám pocit, že som celkom trafila to, ako sa na túto tému pozeráš. Nemyslím si, že je nevyhnutne zlé mať svoj ideál alebo vysoké nároky na seba. Skôr ma zaujalo, ako rýchlo si prešla od všeobecnej diskusie k hodnoteniu mojej osoby.
Je zaujímavé, že píšeš o láske voči sebe, ale zároveň nemáš problém snažiť sa uraziť niekoho a napísať mu scenár, ako dopadne o x rokov, hoci o jeho živote nevieš prakticky nič. Mne to skôr ukazuje, ako ľahko sa z presvedčenia o „správnej ceste“ stane potreba posudzovať ľudí, ktorí ju nemajú rovnakú.

A keď sa už odvolávaš na vedu, tak tá hovorí aj to, že zdravie je oveľa komplexnejšie než len silový tréning. Pohyb je len jedna časť skladačky. Rovnako dôležitá je genetika, spánok, psychické zdravie, výživa, stres …Preto beriem tvoje predpovede o tom, ako budem fungovať v 60-ke, skôr za tvoje osobné mindráky než vedecké tvrdenia.

Úprimne, mám pocit, že si moju pôvodnú domnienku len o tebe len potvrdila - namiesto diskusie prišlo nálepkovanie a katastrofický scenár. To podľa mňa hovorí viac o tvojom spôsobe uvažovania než o mojom životnom štýle.

@anonym_autor to nie je žiaden katastrofický scénar. v 60-ke budeš mať tých svalov menej či chceš či nechceš… 😏

autor
21. júl 2026
@biba_18

@anonym_autor to nie je žiaden katastrofický scénar. v 60-ke budeš mať tých svalov menej či chceš či nechceš… 😏

@biba_18 Veď práve, tu je podľa mňa ten moment na zamyslenie, že ak to podľa teba nebol katastrofický scenár, tak čo to teda bolo? Lebo napísať niekomu, že v 60-ke nebude fyzicky schopný fungovať, zatiaľ čo ostatní budú športovať a on bude sedieť doma pred televízorom, nie je len neutrálne konštatovanie o úbytku svalov.

oceanahory
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ty sama si zalozila diskusiu o tom, ci "je tvoj prístup ešte normálny, či je toto sebaprijatie, alebo si človek takto len ospravedlňuje svoju pohodlnosť a lenivosť?" Ved toto su tvoje slova, tvoje uvazovanie a teraz mi napises toto? 🤔
Myslela som si, ze zjavne sama nie si uplne stotoznema s tym, ako sa k tejto veci stavias. Vyjadrila som tu svoj pohlad na danu vec, aj ked na zaklade tvojej reakcie usudzujem, ze ty si davno so svojim pohladom stotoznena a inu odpoved, ci nazor na tuto otazku nie si ochotna ani len prehodnotit, nie to este akceptovat...skor si prisla vyjadrit svoj nesuhlas a pohorsenie s tym, ako sa sprava tvoje okolie a ako to ty nechapes, preco je pre niekoho priorita nieco ine, ako pre teba 🤷. Tak potom preco dane otazky a spochybnovanie? Pokial si naozaj myslis, ze vsetcia okolo teba, co sa snazia zdravsie zit to robia iba kvoli nejakym trendom, tak mi to je naozaj luto, je to velmi uzkoprsy pohlad na danu vec. Je v poriadku nechciet robit pre svoje telo viacej, prekonat trocha samu seba...je to tvoje telo, tvoje zdravie, tvoje rozhodnutia, ale je rovnako v poriadku, ak sa ludia rozhodnu na sebe pracovat. Z mojej strany tu neslo o ziadne urazanie, katastroficke scenare, ci nedajboze onalepkovanie...islo tu iba o jasne fakty a o to, ze ludia vykonajuci silovy trening v mladsom veku na tom budu fyzicky s VELMI velkou pravdepodobnostou ovela lepsie v dochodkovom veku ako ti, co nie. Tiez by ma nikdy nenapadlo poukazovat na ineho nedostatky na tele, ja ich tiez mam...ale navrhnut taky spolocny trening, ci pokus o motivaciu k sportu mi pride uplne v poriadku a nevidim na tom naozaj nic zle.

mandzula
21. júl 2026
@anonym_55051a

je to pre mna to, ze vladzem. Bola som so ziakmi na Sitne, stredoskolaci. Nechcelo sa im, nevladali, asi 10 sa s kolegom vratilo z pol cesty. Nemusis byt vyrysovana, ale vladat, mat silne kosti, kondicku treba.

@anonym_55051a To uz je aka hanba, ked deti nezvladnu Sitno. Obraz dnesnej mladeze.

anonym_3fb4a3
21. júl 2026
@anonym_autor

@biba_18 Veď práve, tu je podľa mňa ten moment na zamyslenie, že ak to podľa teba nebol katastrofický scenár, tak čo to teda bolo? Lebo napísať niekomu, že v 60-ke nebude fyzicky schopný fungovať, zatiaľ čo ostatní budú športovať a on bude sedieť doma pred televízorom, nie je len neutrálne konštatovanie o úbytku svalov.

@anonym_autor tak ved rovno povedz, ze si si sem prisla o suhlas s tym, ze je dolezitejsia sebalaska ako sa trochu prekonat? Lebo zeny tu maju pravdu, tie svaly budu neskor velmi dolezite. Na postave az tak nezalezi… ale… rob, ako uznas za vhodne.

marca12
21. júl 2026

@anonym_autor Zdrave sportovanie,ktore robim pre potesenie,lebo ma to bavi,to ano. Ale tiez neznasam ten tlak ako musis byt vo vsetkom super. Mat super postavu,plet,vlasy,oblecenie,super nastavenie mysle a podobne. Naco sa hnat? Chcem byt aj leniva a nemusim byt najlepsia. Ja som takeho kamosa vysketla zo zoznamu kamaratov. To sa uz nedalo pocuvat tie jeho mudrosti a rady na vsetko,on bol presne typ ako opisujes svojich kamosov.

sense
21. júl 2026

Koľko máš rokov? To je hlavné na začiatok. Nemusíš cvičiť vo fitku ani nemusíš dvíhať veľké váhy aby si mala funkčné telo. Poznám veľa ľudí 40+ ktorí sa sťažujú ako teraz nevládzu ako budú robiť do dôchodku keď už teraz nevládzu s vek sa zvyšuje. Ako teraz ich už boli hento a tamto hneď po prebudení. Paradoxne ani jeden necvici, alebo sa počas dňa pravidelne ciele nehýbe. Moja mama bude mať 70rokov, aktuálne čaká na výmenu kĺbu v kolene, chodiť moc nemôže kvôli bolestiam napriek tomu každý deň bicykluje a cvičí pilates

mandzula
21. júl 2026

Zrejme kazdy z nas je lenivy v niecom, co sa povazuje za vseobecne prospesne, a rad sa v tej lenivosti prijme taky, aky je. A velmi zalezi aj od toho, akymi ludmi si obklopena. Ak napriklad knihomolmi a necitas, mozu ti davat najavo, ze o vela prichadzas a ked nerobis to, co oni, si leniva. Rovnako je to s tymi fitko maniakmi, mimochodom, teraz je fitko carovne zaklinadlo (sama v nom akurat nadrapujem cinky, ale len preto, ze ma to bavi, a velakrat nan ludi nabadam). Chapem vsak, ze ini zas plavaju, bicykluju, behaju, co ja zas nemusim. Preto nikoho nenutim, len mozno skor inspirujem, pretoze telo mi fakt funguje velmi dobre.

Strana
z2