icon

Možnosti potvrdenia vzťahu druha a družky

28. mar 2025

Ahojte, žijeme s priateľom v jednej domácnosti 15rokov, už nie sme najmladší, existuje niečo ako potvrdenie na Mestskom úrade,že sme druh a družka,alebo overenie u notára, máme pekný vzťah,no ja sa obávam,ak by sa niekto z nás ocitol v nemocnici ohľadom informácie o zdrav.stave partnera.

Strana
z2
maciatkolulu
29. mar 2025

@prasiatko30 inak,ja ako matka už dospelých dcér si neviem dosť dobre predstaviť že by o živote a smrti môjho dieťaťa jednoznačne rozhodoval partner. Myslím,že každá matka by sa snažila vidieť aj náznak možnosti toho že sa jej dieťa dostane aj zo stavu ktorý si popísala. Keď je kúsok nádeje ... Ja pevne verím,že by môj zať,budúci zať a budúca nevesta brali do úvahy aj mojo názor. A predsa je logické,že ten kto chce ,tak sa zoberie. Bodka. Aj keď si myslím,že ide aj o dedičstvo nie len o nejaké informácie o zdravotnom stave.

luciaaaaa
29. mar 2025

V pravnej poradni u Ficeka sa zena cudovala, ako to, ze po 17 rokoch "partnerskeho zivota" nezdedila po chlapovi ani dvete v byte a vsetko zdedili len jeho deti. Ficek jej radil, ze ani s najlepsim pravnikom sudny spor o dedicstvo v takom pripade nevyhra, lebo nech to vyznie akokolvek kruto, frajerka, parnerka, priatelka, druzka je nic v nasom pravnom systeme aj ked s chlapom ziju spolu desiatky rokov. Sobas nie je len partner, je to cely rad vyhod a z pohladu toho, ze je zena menej ekonomicky zabezpecena, tak pre zenu o to viac.

monicka585
29. mar 2025

@pinkgirl ano..počula som o takej možnosti..neviem si to tak ani predstaviť...je mi z toho smutno...od partnera mám snubný prsteň už 10 rokov...mala som asi v sebe blok,ktorý mi bránil sa znova vydať..prvé manželstvo mi vôbec nevyšlo...teraz nechápem ako som to mohla odmietať..veď to je rozdiel oproti prvému manželstvu 1000 a1...v januári sme sa rozprávali,že by bolo načase zobrať sa..taká predtucha asi.....bojím sa hlavne o dcéru...a čo s nami bude keby došlo k najhoršiemu..a je mi ho aj veľmi ľúto...prišlo to dosť náhle a trápi sa...

pinkgirl
29. mar 2025

@monicka585 neboj sa tohto kroku. Naozaj sa ti môže stať, že budeš ľutovať že ste to nespravili kým sa dalo. Choďte do toho!🙂

zuzanockamt
29. mar 2025

@belllinka Tak to sa veľmi mýliš.

monicka585
29. mar 2025

@pinkgirl veď už sme rozhodnutí...ak ho pustia z nemocnice..snažíme sa myslieť pozitívne ...ja už aj tak rozmýšľam,že všetko bude tak ako má byť....a už nebudeme váhať..dcéra nám už povedala,že chce isť na svadbu☺

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
belllinka
29. mar 2025

@zuzanockamt v com?

zuzanockamt
29. mar 2025

@belllinka V tom,že nemocnica nič neoveruje.

andrea_82
29. mar 2025

@smoulingirl ale toto nebol bezny sposob eutanazie. Tu islo o rozhodnutie odpojit cloveka od pristrojov, ktore ho drzia pri zivote, bez nich nema sancu prezit. A to sa robi aj v SR.

minenkaa
29. mar 2025

Presne pre toto sme sa aj my brali,rýchla mala svadba na úrade ,ak niesi manželka môžeš si pískať a môžte spolu žiť aj 60rikov

minenkaa
29. mar 2025

Ja osobne by som skôr brala ,keby o mojim živote rozhoduje môj muz ,ako moji rodičia ,ty by mikdy nedovolili odpojiť ma od prístrojov,môj muz by to spravil hneď pri prvej príležitosti a myslím,že toto je to pravé orechové čo môže človek spraviť z lásky

belllinka
29. mar 2025

@zuzanockamt tak ja mam inu skusenost. Ci sa to tykalo informacii o zdravotnom stave mojich rodicov alebo partnera, nikdy po mne nikto nic nechcel.

alenka58
30. mar 2025

@belllinka niekde to tak funguje ale prevažne nie

prasiatko30
30. mar 2025

@belllinka hej ale take rozhodnutie ako napr odpojenie od pristrojov musi byt niekto kto ma na to legalne pravo. Staci aby ti svokra a muzovi surodenci chceli odporovat a nemozes robit absolutne nic. Je jedno ked je tvoj druh pri vedomi a vie povedat co sa mu paci a co nie a druha vec, ked dotycny nemoze manifestovat svoje rozhodnutie a potrebuje niekoho kto za neho tie rozhodnutia urobi

prasiatko30
30. mar 2025

@smoulingirl co neexistuje na sk?

Strana
z2