Mrzelo by vás, keby vám dcéra nedala nič?
Ahojte, včera moja 14 ročná dcéra odignorovala deň matiek aj po mojom pripomenuti. Vraj je to komerčný sviatok a kvôli tomu, že všetci ako ovce bežia kúpiť mame čokoládu alebo kvet ona nepôjde. Muž sa postavil na jej stranu a povedal, že si to nemám vynucovat. Pritom dcére kupujem darčeky na všetky sviatky aj mimo (povedala mi, že to je moja povinnosť ako dobrej matky), doteraz aj deň detí ale po včerajšku nemám chuť. Mne nešlo o hmotný dar, stačilo objatie, pusa. Dotklo by sa vás to alebo som sa nemala s ňou kvôli tomu hádať? Mrzelo ma aj to, že muž sa postavil na jej stranu a nepovedal jej, že mama si zaslúži aspoň ďakujem.
@mable123 to je ale kus detinske nie?
No mna by nahnevala akurát tak mužova reakcia. Puberta je puberta, mame doma 16rocneho 🙈 Môj synátor tiež zabudol ale muž mu bol pripomenúť 😁
Inak k ostatným komentárom, manžel ma svoju mamu ale príde mi povedať že mi praje krásny dnik. Nevidím na tom nič divne
@mable123 to by som jej nedokázala urobiť
S mladou trieska puberta , tak by som to nejako neriesila , lebo viem , ako bolo v puberte aj pre mna vsetko trápne .Ale muž sa zachoval ako deges .
@petulda333 lebo si ju cti ako matku svojho dieťaťa?
🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ja by som to dcere v prvom rade nepripominala, pretoze sa mi to zda ako vynucovanie si pozornosti. U nas o sviatku dcera vedela len preto, ze som mame kupovala kvet. Mozno prave preto, ze si jej sviatok pripomenula, zaujala vseobecne buricsky postoj typicky pre pubertakov. To, ako sa k tomu postavil muz, tazko takto z par riadkov hodnotit, pretoze ak sa tvoj pocit krivdy pretavil do nejakych neprimeranych a este aj ukricanych vycitiek, mozno mal aj kus pravdy.
Puberta je obdobim obrovskych psychickych zmien a burok, ked tie nase decka z ust povypustaju kadejake blbosti a brat si ich vsetky k srdcu, asi by sa mnohe rodiny porozpadavali. Spomenme si na svoju pubertu, pricom z vacsiny z nas vyrastli ludia, ktory si ako dospeli hovoria, ze sa svojim rodicom cuduju, ze ich niecim neovalili, takze to ber len ako etapu, ako nieco, cim sa chce dcera odputavat od rodica, co k dospievaniu patri.
Ty jej sviatky chystaj ako doteraz, ukaz jej, ako sa sprava zrely clovek, nech ma pekny vzor.🙂
chapem, ze ta to mrzelo, aj mna by to mrzelo. muza by som kopla do clenka, urcite sa dcere neospravedlnuj, ako sa poznam, bola by som zduta, mdd by som neriesila, lebo komercny sviatok a asi by som najblizsi tyzden dcere a muzovi nerobila full servis.
a zeny, naozaj dokazete tvrdit, ze je to len vymysleny alebo komercny sviatok? jeden klik na google a vyhodilo mi, ze je to sviatok na pocest Anny Jarvisovej, ktora bojovala za prava matiek...
naozaj nam zenam je v sucasnosti tak dobre, ze nam je to jedno co to znamena? mame prava rovnocenne s muzmi, mozme robit co chceme, chodit do prace, vzdelavat sa..... nebolo to vzdy, zeny po celu historiu mali nizsie postavenie, dokonca aj podradne, este aj dnes existuju krajiny, kde su zeny vydavane bez moznosti vyberu, musia muza posluchat a nemozu ist ani von bez jeho dovolenia.... potom je tu tema o ranajkach a my sa cudujeme, ci ten chlap zaspal v 18. storoci.... takze, zeny, my by sme mali mysliet na to, ze ten den matiek a den zien nieco pre nas znamena, pre nasu slobodu a tym, kym dnes mozme byt.
Kup si kyticu a bonbonieru len tak pre radost a rodinke nechaj varenie, upratovanie, pranie a celu starostlivost o domacnost. Ty sa kazdy den po praci venuj sama sebe, jeden den chod kadernicke, druhy na kozmetiku, treti s kamoskou na kavu, potom na nechty... atd. Snad si uvedomia, co pre nich mama vsetko robi. A na den deti im oznam, ze kedze uz nimi mava puberta, tak vypustate tento sviatok z repertoara.
mna nemrzelo... ja som uplne zabudla, ze je den matiek (az teraz si mi to pripomenula ty) a deti asi zabudli tiez. vobec to neriesim, je to pre mna uplne nepodstatne.
Nie, nedala (12 ročná). Dve deti dali, čo vyrobili v škole a škôlke. Neriešim. Nikomu som nič nepripomínala. Ty si to nejak oslávila, ten deň matiek? Lebo napríklad keď máš narodeniny, tak trebárs asi ich pozveš do cukrárne alebo tak/napečieš tortu, nie? Teraz si niečo robila, keď máš deň matiek? Lebo ja som nerobila (a teda ani nečakala) nič extra 🤷.
Ja by som sa s ňou porozprávala vysvetlila jej prečo mi na tom záleží. Že neočakávam darček, skôr pusu a objatie. Že ťa to zamrzelo, lebo celý tvoj život tento sviatok nejakým spôsobom oslavuješ. Či už ako dcéra, tak aj mama. Ale chápeš jej postoj a ospravedlnila by som sa, že som na ňu tlačila a nepočúvala ju.
Začína puberta, troška sa obrň ❤️ Ak máte pekný vzťah, drž sa toho. Nemusíš jej robiť naschvál, nedáva to zmysel. Ty si staršia, múdrejšia a chceš byť vzorom 😘 Drž sa
@bororka ďakujem za milé slová
@heln vymyslený, nevymysleny... Ja tvrdím, že pre zdravé a fungujúce rodinne vzťahy je nepodstatný.
A vnášať kvôli nemu napätie do inak fungujúceho vzťahu matka - dcéra, je veľmi nezrelé.
Plus, naozaj si myslíš, že v podobe, do akej sa dostal, je to o pripomínani si, čo pre matky urobila Anna Jarvisova?
Hod na koňa anketu, koľko ľudí o nej aspoň tuší...
A je to teda pripomínanie si Anny a jej skutkov, alebo oslava matiek ako taká?
@mikadooo pozvala som ich na zmrzlinu
Áno, mrzelo, a tiež sa mi to včera stalo, mladší syn mi dal kresbu, starší nič ani objatie a tiež som čakala, že mu manžel dohovorí, ale nič sa nedialo, od manžela som nečakala nič, lebo je to deň matiek on dal svojej, ale cakala som že mu dohovorí.☹️
Hmm, neviem. Tak ja asi nie som až taká citlivá na takéto veci 🤷. Je to puboška, proste sú to pre ňu trapošiny...
to je fajn, že treba dbať na pocity puberty. Ale na pocity matky sa môže zabudnúť??
No a čo, že autorka je dospelá, jednoducho mala svoje očakávania a tie napriek predchádzajúcim rokom sa tento rok nenaplnili. Tak sa prišla posťažovať a trochu poľutovať, veď aj to je v poriadku. To že jednej je tento sviatok šumák a druhej na tom veľmi záleží, je predsa v poriadku. Ale nezhadzujme pocity toho druhého.
Nejako veľmi by som jej to nevracala... ale keďže už nie je dieťa a chce byť asi dospelou, tak na MDD by som si nechala "len" čokoládu až na večer, aby trochu pochopila pocit sklamania. A chlapovi by som asi povedala svoje od srdca.
@ljzozv ďakujem, ja viem, že som to aj ja prehnala a mrzí ma to. Som dosť citlivý človek, zrejme preto sa ma to dotklo. Ale s dcérou normálne fungujeme, ráno som jej urobila desiatu do školy pred odchodom do práce. Nechcem sa jej pomstiť.
@pribinak ved ctit ju moze,ale ak jej nezablahozela nie je preto debil
@petulda333 podľa mna áno.
@1ryba ja keď som bola malá, tento sviatok sa oslavoval a otec nás k tomu viedol, že mamu si treba ctiť a vždy nám deťom aspoň kvet zo záhrady dal do rúk pre mamu.
@heln no ty asi tiez doteraz netusila o com ten sviatok je. A tipujem,ze 90% zien tu na mk tiez netusilo.
@pribinak a podla mna si to len hlupy clovek bude mysliet
vies co? povedala by som jej, ze aj mikulas, vianoce, dokonca aj take narodeniny su komercny sviatok.. tak nech sa potom zamysli nad sebou. Dnes maju pubertaci bezne vreckove, takze ani vyhovorky, nevedia vyrobit, nemozu kupit.. alebo len obycajne nemozu popriat mame k sviatku je pre mna psycho a nie neprepacovala by som.
To ze doba zo sviaktu matiek a aj inych urobila cirkus na sietiach a predavdzanie sa? za to ale mamy nemozu.. tento sviatok tu bol aj pred internetom, bol tu aj pred nasimi detmi, kto vie mozno tu bol aj pred "komercnymi" osialmi
ja napr. tiez nesuhlasim, ze "muz da iba svojej matke, gratuluje svojej matke"... muz ma aspon popriat nieco aj matke svojich deti. Ta zena co mu dala deti, nie je vzduch pre neho a je to pre neho dolezita "matka" v jeho zivote.
@petulda333 este raz. Ona je jeho zena a matka jeho deti. Ma dovod - a to ten najvacsi - jej blahozelat

na deň detí jej nič nekupuj ani ju neobjímaj a možno ju to nakopne 🙂