Mrzelo by vás, keby vám dcéra nedala nič?
Ahojte, včera moja 14 ročná dcéra odignorovala deň matiek aj po mojom pripomenuti. Vraj je to komerčný sviatok a kvôli tomu, že všetci ako ovce bežia kúpiť mame čokoládu alebo kvet ona nepôjde. Muž sa postavil na jej stranu a povedal, že si to nemám vynucovat. Pritom dcére kupujem darčeky na všetky sviatky aj mimo (povedala mi, že to je moja povinnosť ako dobrej matky), doteraz aj deň detí ale po včerajšku nemám chuť. Mne nešlo o hmotný dar, stačilo objatie, pusa. Dotklo by sa vás to alebo som sa nemala s ňou kvôli tomu hádať? Mrzelo ma aj to, že muž sa postavil na jej stranu a nepovedal jej, že mama si zaslúži aspoň ďakujem.
@petulda333 to uz je na kazdej rodine. Mne to pride cudne, ze deti blahozelaju mame a otec ako neme teliatko sa pozera.
@petulda333 snáď je matkou jeho deti, a aj on má zásluhu na tom že je ona matkou, ako prepáč, no tak ako ja blahoželám svojej mamke tak aj ona mne, keďže sme obe matky, a taktiež môj otec si uvedomuje že som matka a tak mi aspoň zavola. A aj ja chodím k babke na hrob aj keď nie je moja mamka... Takže môj muž má dôvod zablahoželať mi k sviatku aj keď nie som jeho matka. Snáď z neho neubudne.
@miroslava21 este raz,ona je jeho zena,nie matka. Nema dovod jej blahozelat
to ze nechce oslavovat ok pokial je zvysok roka dobra ..ale ze povie,ze je to komercny sviatok a sama vyzaduje oslavy tak to by ma zamrzelo.ok puberta s nou trieska ale ked uz mas byt ta zla nabuduce ked bude mat meniny daj jej lizatko a povedz ze je to komercny sviatok ..rovnako ako vianoce a podobne
Píšeš, ze máte vztah pekný, myslela by som na to. Nenechala by som sa trapit tymto pocitom sklamania. Dolezity je cely rok, nie jeden den. Ked ma ona nazor na den matiek taky aky má, nerobila by som z toho drámu .
U nas dcera 10r. mala dopodrobna pre mna vymysleny program, ale napr.syn 16r. to az tak neprezival, no bolo by mi osobne trapne, vynucovat si cokolvek od neho alebo mu vyčítať činy, ktore nespravil. Každý sme iný. Je to ok. Prosim ta netrap sa 🙏❤ čerpaj z toho, ze mate pekny vztah a nech ti ten pocit nenarusi jeden den ,ktorý nebol podla ocakavania, urcite si pre nu tá najlepsia maminka stale, nielen vcera😘
@petulda333 Ano , samozrejme, ja to tak beriem, ze on svojej mame... ale minuly rok mi sluboval, ked som plakala, ze detom povie, aby mi aspon daco nakreslili alebo rukou potriasli, tak preto som to tu spomenula. Lebo ja mu na den otcov kupim a dam to do ruky detom, aby mu to dali (!).
Prečítala som si oba nadpis. Viac nič. To mi stačilo. Mňa by nemrzelo. A vieš prečo? Akože áno. Má svoj pubertálne vek atď... a ešte ti kúpi v budúcnosti milión veci neboj.
Ja mám syna 12 r. Keby mi nedal nič po celý rok, tak ma to nemrzí vôbec. Pretože sa milujeme ❤️ a to je najviac.
Min týždeň som mala narodky a moja matka mu podstrcila bonboniéru. Že to aby mi niečo dal k sviatku. A môj syn mi zablahoprial k narodeninám a povedal mi, krátky príbeh o bonboniere. A dodal, že " Mami ja viem, že sa ľúbime aj bez tohto. Môžem ju zjesť?"
@20erika07 ďakujem 🥰 zrejme musím akceptovať že to tak bolo a netrapit sa nad tým.
Pubertaci su v tomto hrozni, ja som mala podobne nazory. Teraz, ked mam vlastme dieta, sa neviem mame dodakovat. Verim, ze aj u vas to bude tak. Ono do nejakeho veku si dieta absolutne neuvedomuje, co vsetko rodicia pren robia, berie to ako samozrejmost. Ja by som.nezacala robit ziadne naprieky a nestopovala darceky, ale normalne kludne by som.sa s dcerou porozpravala o tvojich pocitoch, preco sa to tak mrzi a co by ti vlastne bolo stacilo. A spytala by som sa aj na jej skrytu motivaciu, preco sa rozhodla nedat ani objatie a nehodnotilla by som ju. Ona je este dieta, ty uz nie a v puberte je podla mna obzvlaat dolezite ukazat detom spravanie dospeleho cloveka.
@petulda333 pozri, nemusis mi prizvukovat kto je matka a kto je manzelka. Nie som blba. Pisem, ze to uz je na kazdej rodine. To ze u vas tvoj muz ti nepodakuje a nezablahozela je ok, u nas moj ocino vzdy podakoval mojej mame a kupil jej kvietok, mal dovod blahozelat. To iste aj moj muz, spolu s detmi. Tak mi nemusis zdoraznovat, ze na den matiek nema moj muz dovod mi zablahozelat.
@evkakorcek aj my sa máme rady s dcérou ale doteraz sme tento sviatok oslavovali. Keď bola menšia tak mi z vreckového tajne chodila kupovať s mužom sladkosť , kvietok lebo vedela, že ma to poteší
Nie, nemrzelo. Je to komerčný sviatok. Necíti to tak, bud rada že je úprimná. Myslím, že tvoja reakcia nebola dobrá. Druhá vec je, že ti to robí radosť (co ja napríklad nechapem). Potom by asi bolo dobré sa s ňou o tom porozprávať, aby pochopila, že je to pre teba veľmi dôležité a ako veľmi by ta potešila pozornosť a potom to už nechaj na ňu budúci rok.
Určite by ma to mrzelo a ešte viac mužovo správanie. Puberta nepuberta on je dospelý a mal zachrániť situáciu a nie ťa dávať do pozície ,,zlej mami,,. Každý sviatok je komerčný aj narodeniny či Vianoce. Človek by to mal brať ,že prejaví lásku a nie sa spierať proti komerčnosti. Dcéra nasáva postoje zo svojho okolia a my rodičia sme na to aby sme ju usmerňovali a vysvetlovali- to odkáž mužovi😉
Zamrzelo by ma to, a skôr asi to mužove správanie. A asi by jej bolo treba vysvetliť, že o komerčný sviatok nejde. Vníma tak aj Vianoce? Či to nie, lebo má kopu darčekov pod stromčekom?
Nemrzelo by ma to, že som nič nedostala. A určite by som do pubertalnej dceri kvôli tomu nehucala.
Veľmi by ma však mrzela muzova reakcia. To nebolo ok..
S dcérou by som sa o tom ešte porozprávala, ale žiadne výčitky..
a hlavne žiadne pomsty vo forme ignoracie narodenín, to by bolo úplne hlúpe a detinské...
@sweaaa Mrzí ma, že som to zle zobrala a vyčítala jej to. Ja som vyrastala v tom, že mame sme vždy aspoň kvet na lúke odtrhli a objali ju, doteraz to robím. Doteraz to robili aj moje deti. Budúci rok sa na to pripravím, že nemám nič očakávať a nebudem sklamaná.
Mrzelo, a ako dcéra môže od ignorovať den matiek, ty môžeš od ignorovať akýkoľvek jej sviatok. Nie je povinnosť dávať darčeky... Ale pripomínať by som nepripomína la a už vôbec by som sa kvôli tomu nehadala
A prepáč muž svojim správaním akurát podryva tvoju autoritu. Zrejme jeho úcta voči tebe nula bodov
@beronsche určite nebudem ignorovať jej narodeniny, to by som nedokázala
@sense to s tou úctou z muzovej strany je pravda
@miroslava21 ak to u vas tak funguje je v poriadku,kazda rodina to ma inak. No hnevat sa na muza,ked manzelke neblahozela ku dnu matiek je cudne.
Mňa mrzí že syn si ani nespomenul. Kúpil ružu muž a syn mi ju dal. Že" všetko najlepšie k MDŽ "🙊🙈. Pritom v škole o takýchto sviatkoch padne zmienka. Tak ja radšej nič ako takto" nasilu". Hm.
Možno som bola sklamaná aj preto, že deťom každý deň kupujem nejaké maškrty, ovocie. Vždy mi idú do tasiek, keď sa vrátim z práce. A keď som jeden deň chcela pozornosť dostať ja, bola som zlá mama.
Nic v zlom ale vzchop sa. Sa ides zrurit,ze ti dcera negratulovala?
tak ako povedzme ze s nou suhlasim a ine sviatky ktore ona spomina ako ze su tvoja povinnost nie su komercne sviatky ?.. a okrem toho dat objatie nic nestoji takze kde je v tom ta komerica..
tak skus vianoce to je viac komercny sviatok :D
@petulda333 nejdem sa hodiť pod vlak, len píšem, že ma to mrzí
Ono to možno naozaj bola len reakcia ofucanej puberty, ak máš pocit, že máte dobrý vzťah, vôbec by som to neriešila.. neprikladala dôležitosť.
Skôr by som s mužom riešila jeho reakciu..bolo to výnimočné? Alebo takto reaguje často?
Inak, ja som dostala od mladšieho dieťaťa papierové srdiecko (robili hromadne v druzine), od staršieho nič (nechodí do družiny 😀). Ani mi nenapadlo sa nad tym zamýšľať, asi to mám nastavené trochu inak..
Ale zvelicujes. Plieska nou puberta,tlacila si na nu. V podstate ano,mozes si zato sama. To ale neznamena,ze si zla mama,tak sa prestan lutovat
Baby, nebláznite tu všetky. Veď to je len vymyslený sviatok. Predpokladám, že doma vám robia radosť každý deň. Teda okrem puberťákov. 😀 Puberťáci sa odputavaju od rodičov, je to biologické a robia to rôznymi spôsobmi a my ich len môžeme navigovať, ísť príkladom a dúfať, že z nich raz vyrastú fajn ľudia.

Môj 5r syn mi vždy dá čokoládu na akýkoľvek sviatok lebo muž ju kúpi aj včera na deň matiek. Starší 11r syn včera nič lebo to vôbec neregistroval ale dal mi pusu objal ma. Ale určite by ma mrzelo keby to neurobil. Ja mojej mamke vždy dám aspoň kvet a čokoládu už ako dieťa som pýtala od otca peniaze a išla kúpiť drobnosť