icon

Mrzelo by vás, keby vám dcéra nedala nič?

13. máj 2024

Ahojte, včera moja 14 ročná dcéra odignorovala deň matiek aj po mojom pripomenuti. Vraj je to komerčný sviatok a kvôli tomu, že všetci ako ovce bežia kúpiť mame čokoládu alebo kvet ona nepôjde. Muž sa postavil na jej stranu a povedal, že si to nemám vynucovat. Pritom dcére kupujem darčeky na všetky sviatky aj mimo (povedala mi, že to je moja povinnosť ako dobrej matky), doteraz aj deň detí ale po včerajšku nemám chuť. Mne nešlo o hmotný dar, stačilo objatie, pusa. Dotklo by sa vás to alebo som sa nemala s ňou kvôli tomu hádať? Mrzelo ma aj to, že muž sa postavil na jej stranu a nepovedal jej, že mama si zaslúži aspoň ďakujem.

milkadk
13. máj 2024

Autorka, úplne rozumiem ako si sa cítila.
Ja som mala takého ex - ignoranta na sviatky.. a presne jeho odpoveď na to bola, že mi nekúpi ani kvety lebo potom by som to pri každom sviatku očakávala a už by som sa ani
nepotešila 🙈 tak radšej nikdy nič..
Tiež som si poplakala keď mi na moje 30te narodeniny povedal len všetko najlepšie a hral sa celý deň na PC.
Našťastie už je ex a nebolo to len kvôli sviatkom 🙂

petulda333
13. máj 2024

@jajanka31 ani nie. Ja som asi divna,lebo ja to necakam a nepotrebujem. Vzdy mu vravim nech nic nekupuje,ze uz sme velki a pojdeme spolu niekam sami a pod. Ja si na kvetoch,darcekoch nepotrpim

mandzula
13. máj 2024

@jajanka31 toto ma dost pobavilo "Ved chlapi chcu aby zeny okolo nich obskakovali, varili, prali, zehlili im". Normalni chlapi ziadne obskakovanie nechcu a ak to zeny robia, ozaj za to nestaci oslavit jeden sviatok. Ale to tak ide ruka v ruke - chlap to od zeny vyzaduje a potom si mysli, ze jej za to staci nieco strcit do ruky a ta moze v obskakovani vdacne pokracovat.

milkadk
13. máj 2024

@petulda333 ale tú pozornosť v podobe, že niekam spolu idete dostávaš. A to je to, čo by autorke stačilo tiež , ale ju odignorovali a ešte ju aj zdrbali za to.
Mne tiež nikdy nešlo o darčeky ale aspoň pozornosť, že dnes je Tvoj den a venujem Ti svoj čas.. o tom to celé je.

mircalla
13. máj 2024

Skor by ma mrzelo to otrasne spravanie a komunikacia. Ze ovce....Puberta? Syn ma 14, ale toto by si nedovolil

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jajanka31
13. máj 2024

@mandzula som rada ze ta to pobavilo. Nastuduj si postavenie zeny, matky v historii a mozno sa aj potom budes smiat. Ake to mali zeny jednoduche aby sa dopracovali do aktualneho stavu. A ani tento stav stale nie je dokonaly.. ale aj tak si to nepochopila... niekedy mam pocit ze su tu zeny trochu nevyzrete.. ale kludne sa vrat do stredoveku tam si zenu nevazili..

petulda333
13. máj 2024

@milkadk v prvom rade zalezi,ako to je pocas inych dni. Nebudem sudit na zaklade jedneho dna. Ktory si ona vynucovala a kricala

petulda333
13. máj 2024

@1ryba ja som mojej mame blahozelala cez telefon,darcek dostane ked budem schopna vstat z postele a soferovat

mandzula
13. máj 2024

@jajanka31 tak mi to, prosim, vysvetli, nech to pochopim.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
caroline_
13. máj 2024

Suhlasim s tvojou dcérou aj mužom, bolo by ti lepšie keby ti niečo da a nie je to úprimne? My máme s mužom rovnaký názor na sviatky, neoslavujeme ani výročie, narodeniny, meniny, ani vianoce :D včera sme našim mamam napísali len preto aby sa neurazili, ani sme tovar nemysleli úprimne ale tak "patrí sa to", zbytočne sviatky, vážiť rodičov a partnerov si treba celý rok a nie len na sviatok lebo niekto povedal.. To isté platí pre dcéru, tiez by som jej nič nedala, to co povedala je čistá puberta, to by som neriešila, tí ze ty jej musíš dávať

petulda333
13. máj 2024

@1ryba v pohode 😁

1ryba
Odpoveď bola odstránená
dariaaa
13. máj 2024

Manzel na den matiek ma dat jeho mame pre boha.To je den matiek,nie den manzeliek

inaemre
13. máj 2024

@jajanka31 jaj, tak ja nezijem v patriarchalnej domacnosti. Som emancipovana zena, moj muz aj vari, aj perie, aj upratuje....robime vsetko spolu.
Ale jasne, keby som mojej rodine robila sluzku zadarmo tak by ma urcite hnevalo ze nedostanem ani tu jednu cokoladu za rok....

pribinak
13. máj 2024
kp7333
13. máj 2024

@dariaaa a ked je manzelka zaroven matkou jeho deti? Su muzi, ktori odignoruju Valentina, MDZ, aj Den matiek. Niektori dokonca aj narodeniny a meniny svojej polovicky. A potom su taki, co daruju kvet ci malu drobnost aj mimo sviatkov. Je to asi o vychove a o povahe.

inaemre
13. máj 2024

@kp7333 a su taki ktori odignoruju Valentina, mdz aj den matiek a daruju kyticu alebo ine drobnosti niekolkokrat do mesiaca. Len tak, z lasky

lindous
13. máj 2024

@petulda333 presne táto asociácia s Valentínom mi napadla ako prvá po prečítaní, ten tu je každý rok úplne nenávidený ako výmysel obchodníkov, ale pritom má ešte staršiu tradíciu ako Deň matiek 😅

dariaaa
13. máj 2024

@kp7333 ja hovorim o dni matiek.Co sa na tom neda rozumiet?Matka.Nie manzelka.Ked je to matka jeho deti,tak matka deti,jeho manzelka.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

felycity
13. máj 2024

@autorka nie nemrzelo ( v tvojom prípade, je dievča v puberte a určite si pre ňu jediná, mama je len jedna), úprimne hoc naša rodina drží veľmi spolu, nedostala som nič a vôbec sa ma to nedotklo, ja nejako neviem úplne prísť na chuť týmto sviatkom, že si tu potrpíme na čokoládky a kvetinky a pod. skôr by som ocenila, keby sa pozícia matiek v spoločnosti viac zdôrazňovala ako tisíce fotiek ako som dala maminke kyticu ( úprimne poznám aj takých , čo na sociálnej sieti dajú úžasný pokec, ale skutočnosť je iná), ja mojej prinesiem hocikedy pre radosť a to isté platí aj u nás doma...

kp7333
13. máj 2024

@dariaaa co prskas? ak ma zena dieta vo veku 0-3 roky, nezasluzi si aspon malu pozornost od ich otca? ci ma cakat, kym vyrastu a donesu nieco vyrobene zo skolky/skoly? kvietok je to minimum, co moze muz zene darovat ako pozornost a podakovanie za to, co ako matka jeho deti robi (okrem toho, ze ich vynosila a porodila). Ty si pre mna za mna pockaj, kym ti deti podrastu a rozbiju prasiatko, aby ti ten kvet kupili. Ja nastastie cakat nemusim a dostavam kvety od muza, plus od deti nieco male s laskou vyrobene.

petulda333
13. máj 2024

@kp7333 no pre mna by to vyznam nemalo. Dieta 0-3 ani len netusi co ten sviatok je. Ja si tiez pockam a uz som sa aj dockala,ze deti vedia o com to je a urobia darcek sami

brezza
13. máj 2024

@1ryba pisala 6:32

derdia
13. máj 2024

Nekup jej ty nic na den deti...odignoruj.deckam treba a dokonca aj dospelym tresnut realitu ich spravania priamo do ksichtu.

mandzula
13. máj 2024

@derdia a myslis, ze takymto stylom sa da dosiahnut to, ze dcera buduci rok mame uprimne a zo srdca zablahozela alebo si len nasilu splni povinnost? Ja si myslim, ze skor to druhe a ci o to stat, je na kazdeho zvazeni. Mne by to bolo extremne trapne.

lucia245
13. máj 2024

Nie, nemrzelo, tiež som nič nedala. A mne deti s mužom kúpili kvety, keby nie sú, vôbec nevadí. Ja nechápem toto obdarovavanie sa na sviatky, keďže ja človeka obdarujem, ked to tak cítim, či už výletom alebo hmotnou vecou, a to bez ohľadu na deň. Ani svoje narodeniny už neoslavujem, iba detské, kvôli deťom.

januska12323
13. máj 2024

Neviem čo tomu predchádzalo ale hádať ste sa kvôli nejakému sviatku nemuseli. Syn ti niečo dal, boli ste v cukrárni a bolo vám fajn predpokladám, načo si to kaziť?

dariaaa
13. máj 2024

@kp7333 ja som si pockala,ja dostavam od dietata kvety uz asi tolko,kolko máš ty rokov.Nikdy som si na tychto veciach nezakladala,pretoze ja tu lasku dostavam cely rok.A muz za 0-3 rocne dieta?Nekomentujem