icon

Musím opustiť muža, ktorého milujem

svetlovlaska37
3. aug 2022

Ahojte .je to pre mna velmi tazke pisat o tom..nikdy som si nepomyslela ze sa mi raz toto stane, aby som sa musela rozhodnut medzi Bohom a muzom ktoreho lubim😔.zamilovala som sa do rozvedeneho muza.. najprv som si to neuvedomovala.aky problem do buducna to moze byt po krestanskej stranke..az moja rodina mi po case hovorila aky je hriech zit s rozvedenym muzom..pred Bohom patri inej zene.sme veriaca rodina..aj ja som veriaca a je pre mna strasne tazke sa rozhodnut😔..ostat s muzom ktoreho lubim a zit v hriechu..alebo ho opustit.? Strasne to boli .nemam chut jest .cele dni placem..byvame spolu pol roka cca a ja neviem ci naberiem silu opustit niekoho koho lubim😐😔..rozmyslala som aj nad anulaciou jeho manzelstva..ale je to velmi prisne..jeho byvala zena je neveriaca a v kostole si ho brala len preto ze to chcela ich rodina..nema ani birmovku.. potrebovala som sa vyrozpravat a vypocut si nejake slova utechy😔😔

Strana
z8
svetlovlaska37
autor
14. aug 2022

@slovakboy tak napisal mi ze mam sa vratit..dal mi ultimátum dokedy.ze ma lubi ..navstivila som psychiatra, lebo psyxhicky som už na tom bola dost zle..dal mi lieky..tie začnú účinkovať cca po mesiaci .tak som mu navrhla aby pockal kym na tom budem lepsie .lebo teraz vsetko vidim cierne .nic ma nebavi..vsetko strasne citlivo prežívam...zatial by som bola u rodicov..len on jednoducho povedal ze v utorok mam prist inak je koniec😐..tak neviem co mam robit

svetlovlaska37
autor
14. aug 2022

@kamatopo ja ho chápem ze je nahnevany .ale povedal ze mam sa rozhodnut a môžem sa vratit .len mam strach ci je to správne..co ak anulacia nevijde. A ako vravis je to na dlhú trať..a vysledok je neisty .a ak to nevijde tak co..zase od neho odijdem? Nebude to potom este horsie? 😐

kamatopo
14. aug 2022

@svetlovlaska37 a to ti naozaj až tak vadí celý cirkevný sobáš???? Keby to vadilo môjmu súčasnému manželovi tak som sama a mám oči pre plač pre jednu chybu z mladosti čo ani neberiem ako chybu ,lebo mám úžasného syna. Ale to je na tebe. Ja osobne keby stretnem tak vahaveho človeka ako si ty tak určite by som s tebou nechcela byť ja, a ber to ako pohľad z druhej strany. My rozvedení sme tiež len ľudia ,omylni ale so srdcom . A ty práve jedno lames. Takéto niečo sa rado vracia. Môže sa stať že tvoj priateľ si nájde náhradu a bude šťastný so ženou ,ktorej nebude vadiť táto skutočnosť. Budeš sa potom môcť na to dívať ????

klarolinne
14. aug 2022

@svetlovlaska37 tak ale divíš sa, že ti dáva ultimátum? Ten chudák ťa asi fakt ľúbi, keď by ťa vzal späť, po tom čo si ho kvôli hlúpostí opustila. Keď nie si stotožnená sa vrátiť a prijať ho taký aký je, aký bol keď si ho spoznala a aký bude aj o 20 rokov, jednoducho je to muž ktorému nevyšlo prvé manželstvo. To sa nikdy nezmení a aj keď sa to anuluje, tak tá prvá manželka nezmizne z povrchu zeme. Skrátka keď toto nevieš prehrýzť a zmieriť sa s tým, lebo nikdy nemôžeme mať úplne všetko. Na rovinu mu to povedz, nedávaj mu nádej a nechaj ho žiť.

slovakboy
14. aug 2022

@svetlovlaska37 tak keď ťa ľúbi nech ti nedava ultimáta. Potrebuješ sa ukľudniť a dar dokopy. Keď berieš lieky treba byť opatrný so zmenami veľkými. Pred tým s tebou komunikoval? Alebo len teraz sa ozval a hneď s tým príkazom?

mimka1402
14. aug 2022

@slovakboy Ale ona prvá mu dala ultimátum... Ja sa mu nečudujem. Dokedy on má na ňu čakať ? Donedávna jej nevadilo s nim sa pelešiť, zrazu už si uvedomila ze je veriaca, výborne. A on? On to ma znášať dokedy tieto vrtochy? On si tiež zaslúži normálnu ženu, ktorá nebude meniť svoje rozhodnutia jak počasie kedy sa jej zachce. Vedela o tom celom, neklamal jej. Takže nečudujem sa mu.
Liečba nech jej zaberie ale myslím, že ten mindset ktorý má, nič nezmení a iba by ho ona trápila. Neviem si predstaviť ze som s niekym a zrazu odíde lebo si uvedomil ze viera je viac. Už by o mne nepočul. Chalan sa ešte aspoň snaží.

zuzkabeuty
30. okt 2023

@slovakboy boh nikdy nechcel cirkev však skazili aj bibliu je to podmienečne niečo za niečo boh je láska bezpodmienečna.

vorkola
31. okt 2023

@svetlovlaska37 No tak, ked ti dal takyto ultimatum, ze do utorka sa mas vratit, inak je koniec, tak vies co ,on je obycajny sebec, Uprimna láska je bezhranicna, a bez ultimata, co sa tyka casov a dní., do ktoraho sa mas vratit, No ved sprav skusku , nevrrat sa, a uvidis, Myslim si, ze po tebe si rychlo najde nahradu.,A to ty takehoto schces ? Co ak ochories ,v chorobe sex nula bodov, aj tam ti bude davat ultimata do kedy mas vyzdraviet, Dievcatko, spamätaj sa. Ved ked si veriaca, a nedavate BOHA na prve miesto,
tak to ti uz vysvetlila aj rodina. A pozor,,len pan Boh vie, ako to bolo aj s prvou manzelkou . .Aj ked bola neveriaca, za to mohla byt dobrá.? Ved Pan Boh nebude sudit podla viery ale z lasky k Bohu a bliznemu.On nemiluje ani P. Boha ,ani teba a toboz ani prvu zenu, Ak ma deti, tak asi ani tie,Toto bude asi nejaky manipulator.,co ta v podstate dostal az na psychiatriu.,On keby bol veriaci, tak by dostal odluku, od manzelky,,, teda ak by bola az taka zla takmer vo vsetkom. Opytaj sa ho, ci ma odluku od manzelky aby mohol pristupovat k svietostiam,kedze ju nema vybavenu, tak hlada rybu, ktora sa da chytit ,a to prave si bola ty,Ver tomu nebudes ty, bude ina, a je po laske z jeho strany, No ja by som si onho ani bycikel neoprela,,a ty ho strasne lubis.Neboj sa stastie ta este len caka, Dakuj Bohu ,ze vieru mas, a zacni sa modlit,.tá tvoja rodina ta chvala Bohu pred tymto manipulatorom ochranila .Doporucujem ti Duchovne cvicenia, tam ta to uzdravi a spoznas, co mozes ,nemozes,On mozno aj keby bol slobodny,asi do manzelstva nie je vhodny, lebo tato veta mi vyrazila dych...citujem teba Ak do utorka atd...no amen tma, Doba v ktorej zijeme je vázna, tak posluchaj tych co ta od neho odrádzali ,DOBRE TI POVEDALI , zila si v tazkom hriehu, tym ta nechcem urazit,ale v nasej rimskokatol a v grekokatolic. cirkvi je nas zakon,ktory musime akceptovat,A to uz je len na tebe,Mas slobodnu volu..A este v tej nasej skupinke si sa objavila, Tak sa obcas zapoj ,kocky ti poradia , a nikto ta nebude odsudzovat ,kritizoavat,naopak, radi ti pomozeme ,ako sa bude dat,Su tam aj rozvedene, a znova zosobasene ,a nikto nikoho neodsudzuje,. Nech ti Pan Boh pomaha

vorkola
31. okt 2023

@mimka1402 No po 1) ako ona moze vediet @svetlovlaska37, ze rozpad manzelstva zavinila prva manzelka, a po 2) Mozno ze aj prva zena bola ok, ved keby mu tak zalezalo na viere, a laske k tejto druhej tak by sa jej nevyhrazal ,ze ak do utorka nepride je koniec,,.Mne to pripada, ze uz ma asi nahradu,

vorkola
31. okt 2023

@svetlovlaska37 No napadlo ma ,ze ak boli len na civil sobaseni, tak tam anulaciu nepotrebuje, ani ona ,ani on

vorkola
31. okt 2023

@klarolinne U nas, to nie je hlupost,len my skutocne sa snazime s vierou zit, az na vynimky,Ale nikoho neosudzujeme, lebo viera v Boha je dar,...Teda takto....Kto je Boh, BOH = Laska ,alebo Boh je laska . ,Nase nabozenstva , teda krestanske su nenasilne, nekriticke a hlavne nas Pan Boh v ktoreho verime je Láska, k nemu,, k sebe a k bliznemu.Samozrejme ze ked vidis ,ze niekto zle robi, mozes ho konfrontovat tam, kde je pravda ak ju mas potvrdenu,Myslim v beznom zivote, praca, zamestnanie, v rodine, atd,,ta pravda , musi byt prava pravda, ta uz nezavisi, ci clovek je veriaci alebo nie, Pravda je len jedna,ziadny stred.Niekedy su neveriaci lepsi v pravde, ako veriaci, ale to uz zalezi na slobodnej vole,.Veriaci ,ked nevie pravdu ,mal by byt ticho,a respektovat toho neveriaceho alebo naopak, ak veiaci ma pravdu , tak by ju mal aj neveriaci respektovat..Jezisova veta... Ja som cesta, pravda a zivot

klarolinne
1. nov 2023

@vorkola tak za prvé diskusia je stará viac ako rok. A za druhé, nikto nespochybňoval vieru, len zdravý rozum. Pekný deň.

krasolienka1
1. nov 2023

@svetlovlaska37 určite by som snim ostala

kulumulu123
1. nov 2023

@svetlovlaska37 je to hriech pred bohom alebo pred cirkvou?? Ked si odpivies na tuto otazku tak zistis co mas urobit aj ty sama...

martinka150
22. nov 2025

no co, ako to dopadlo?

astrobot
22. nov 2025

@svetlovlaska37 slová útechy?🙂to vážne toto čo si napísala myslíš vážne?si zmagorena nejakou vierou?vyser sa na nejakú vieru a buď s mužom ktorého chces .neskutočne Vás dokáže ťa sekta zmanipulovať ...

Strana
z8