Muž bez emócií
Ahojte. Máte, alebo mali ste muža,partnera, ktorý neprejavuje žiadne intimne náklonnosti? Napíšte mi niekto,čo ste alebo máte podbne doma. Akože dá pusu, objíma sa pri filme,dotkne sa pri obideni sa. No len všetko je to také už ( viac krát som ho na to upozornila rozhovor a podobne,že mi chýba jeho náklonnosť, tak to robí iba z upozornenia a často to pôsobí ako fakt až komicky,ako kňaz, ci doktor keď povzbudzuje a potlapká po pleci človeka 😖) Nikdy medzi nami nevznikne usmievavá a romantická situácia, že by môj muž si cezo mňa preložil ruky,nohu,začal ma steklit,hladkať,doberať,zvádzať,už čokoľvek. I keď ja by som začala,,,,jemu to akoby vadí🤷♀️. Nepoznala som muža,ktorého by to až rušilo. Vždy keď máme sex,je to skôr naplánované. Akoby skončí film, on ide do sprchy a potom . Ja už neviem a nechcem,nepáči sa mi to,on to vie a zakaždým ho to až urazí,že čo to vlastne chcem,ved som ti dal ruku(ježiš ruku dám aj psovi a nemusím byť do neho zaľúbená,si pomyslím)) ved som pri tebe mi povie,čo to ešte viac chceš?? Ja neviem. Chcem sa spýtať..., Máte to aj vy tak niekto doma? Co je to za typ chlapa? Tak chladný a co neprejavuje tak s úsmevom intimnosti. Žiarli na mňa., povie mi že som veľmi pekná,ale on naozaj nevie co robiť so ženou, aby sa cítila žiadaná.
EXManzel asperger, uplne bez emocii, ja som si zvykla na to len mal potrebu si dokazovat svoje ego aj tym, ze mal kopec kamaratok....ale inak presne tak ako popisujes, ja som to vzdala kvoli tym kamaratkam kedze to uz prekracovalo mieru a on nechapal, ze preco nemoze mat zaujem aj o ine ked im nic neslubuje
@anonym_ed7774 on je zasa obľúbený v práci. Čiste chlapi pracujú. Srandičky,vtipné poznámky . Úplne iný je než doma. Za tie roky ho nikto nepozná tak,ako ja. Dáva si veľký pozor,aby nebolo medzi nami počuť niečo čo by nemal počuť iný človek. My sme sa zoznámili spolu v inej práci. Viem aký je v kolektíve a ako sa prejavuje. Tým veľmi na mňa zapôsobil a bol obľúbený medzi všetkými. No doma je to úplne iný človek. Je to 12 rokov. Vždy bol taký.
Evidentne je taky. Lenze taky urcite bol aj na zaciatku vztahu. Ak mu je taketo prejavovanie emocii a naklonnosti cudzie, musel byt taky vzdy.
Cize? Akoze je mi luto ze Ti to prekaza ale jeho podstatu nezmenis a takeho muza si si vybrala ze chces. Urcite ma vela pozitiv, preco si si ho vybrala. Tak sa zameraj na tie...
to sa trapis 12 rokov?
Mam podobneho manzela, dotyky skratka nie su jeho nazvime to jazykom lasky. My si z toho robime srandu, ze co mu bolo pridane na IQ to mu bolo odobrane na EQ. Ano su chvile, ked to nie je jednoduche, lebo ja som zasa vyslovene kontaktny typ. Na druhej strane manzel je uzasny clovek, dobrak, trpezlivy a ma ma uprimne rad a prejavuje mi to inou formou, len som si ja musela uvedomit a zvyknut na to, ze toto je jeho prejav. Mne osobne to za to stoji aj ked som sa musela zmierit s tym, ze ja som ta co ho objime, pohladka. A on mi to zasa "vrati" jemu vlastnym sposobom. On sa aj snazi ale ano ako pises nie je mu to vlastne a obcas je to ako naucene...a komicke.
Nebudem ti klamat su obdobia, ked mi je tazko a chybaju mi tie dotyky. Mne to ale vyvazia obdobia, ked tu jeden pre druheho sme inym sposobom a prejavom.
A teda ja fakt mam podozrenie, ze manzel je tiez v spektre alebo je skratka matematik, u neho svet funguje na 1 a 0, maximalne racionalne, faktograficky...
A este by som doplnila ze nie, naozaj nikdy ale nikdy nebude schopny spontanne a prirodzene prejavovat naklonnost, lasku a emocie sposobom aky by si chcela a ako popisujes a nie je to tym, ze ta (zrejme) nema rad, ze mu na tebe nezalezi, skratka mu to nie je vlastne, prirodzene a on uprimne nechape co od neho chces (neda ti ruku zle je, da ti ruku zle je). My sme dokonca chodili na parovu terapiu, aby sme si niektore veci vysvetlili a skusili pochopit seba a jeden druheho. Ako napr. dam ti ruku zle je, nedam ti ruku zle je...
Vždy bol taky, je to už 12 rokov. Ty si si takého chlapa a život vybrala dobrovoľne. Takźe sa nesťažuj naňho.
Ani ja by som nevedela, čo s tebou robiť, máš také otravné požiadavky.
@anonym_autor my sme s mužom obaja také “chladničky”🤷♀️ nemáme žiadne diagnózy, to je taká povaha.
@anonym_autor spýtaj sa ho, či pred tebou nemal ženu, kvôli ktorej musel emočne vychladnúť, lebo ho bez zjavnej príčiny opustila.
Mam podobneho manzela, dotyky skratka nie su jeho nazvime to jazykom lasky. My si z toho robime srandu, ze co mu bolo pridane na IQ to mu bolo odobrane na EQ. Ano su chvile, ked to nie je jednoduche, lebo ja som zasa vyslovene kontaktny typ. Na druhej strane manzel je uzasny clovek, dobrak, trpezlivy a ma ma uprimne rad a prejavuje mi to inou formou, len som si ja musela uvedomit a zvyknut na to, ze toto je jeho prejav. Mne osobne to za to stoji aj ked som sa musela zmierit s tym, ze ja som ta co ho objime, pohladka. A on mi to zasa "vrati" jemu vlastnym sposobom. On sa aj snazi ale ano ako pises nie je mu to vlastne a obcas je to ako naucene...a komicke.
Nebudem ti klamat su obdobia, ked mi je tazko a chybaju mi tie dotyky. Mne to ale vyvazia obdobia, ked tu jeden pre druheho sme inym sposobom a prejavom.
A teda ja fakt mam podozrenie, ze manzel je tiez v spektre alebo je skratka matematik, u neho svet funguje na 1 a 0, maximalne racionalne, faktograficky...
@petamich To mi pripomenulo môjho ex. On tiež tak matematicky premýšľal (profesiou bol špecializovaný technik). Držanie za ruku mu síce problém nerobilo. Ale tie dotyky boli veľmi mechanické. Aj sám povedal, že premýšľa nad tým, ako sa ma má dotknúť. My sme ani intímnosti moc nemali, to proste bolo veľmi akoby silené, neprirodzené. Mne trvalo veľmi dlho, kým som ho v danú chvíľu nejak naladila na seba, ale to bolo vždy len chvíľkové. Zakaždým akoby sme začínali odznova. Ale čo sa týka vzťahu, tam boli aj iné veci, ktoré sa nedali zladiť.
Moj muz je podobny a teda oni maju v rodine tiez nejakych ludi na autistickom spektre a myslim, ze aj on tam zapada. Tiez vyssie IQ, tiez nizsie EQ. Je velmi citlivy sam na seba, dotyky nema az tak rad, casto su to "Monkovia" - trosku obsesivni na cistotu, materialy na veciach, ritualy, poradie cinnosti, poriadok, spontannost nefunguje... proste oni su senzoricky vnimavejsi, ze im staci menej a su zahlteni vnemami, ze az to u nich hranici s neprijemnymi pocitmi, no a na druhych to potom posobi vyhybavo. Velmi dobre ti rozumiem. Tvoj muz asi preziva aj malo dotykania velmi intenzivne, az ho to zahlcuje a ty naopak. On sa ale asi nezmeni, aj keby ta chapal, asi to vzby bude take "roboticke" a skor na vyziadanie ako spontanne. Je otazne, ci ti to jeho ine povahove vlastnosti vyvazia.
@anonym_autor ano, zazila som, ja to nedavam. Je vela ludi aspergerov, ktori su inteligentni, vedia sa to spravanie naucit, ale nerobia to, lebo to tak citia, robia to skor z povinnosti. Lenze oni nechapu, ze zena citi, ze tam nie je laska.
@petamich To mi pripomenulo môjho ex. On tiež tak matematicky premýšľal (profesiou bol špecializovaný technik). Držanie za ruku mu síce problém nerobilo. Ale tie dotyky boli veľmi mechanické. Aj sám povedal, že premýšľa nad tým, ako sa ma má dotknúť. My sme ani intímnosti moc nemali, to proste bolo veľmi akoby silené, neprirodzené. Mne trvalo veľmi dlho, kým som ho v danú chvíľu nejak naladila na seba, ale to bolo vždy len chvíľkové. Zakaždým akoby sme začínali odznova. Ale čo sa týka vzťahu, tam boli aj iné veci, ktoré sa nedali zladiť.
@unicornlady dakujem ti, ze si sa podelila, mne dlho trvalo kym som to pochopila a uvedomila si, ze inak to nebude, nastastie to vyvazia ine veci a aj dieta kus pomohlo, ze vdaka nemu viac prejavuje emocie aj jemu aj mne...inak by veru zrejme bol ex
Muz je zasa "ITckar", takze este aj v praci 1,0 a if/then 😵💫
@unicornlady dakujem ti, ze si sa podelila, mne dlho trvalo kym som to pochopila a uvedomila si, ze inak to nebude, nastastie to vyvazia ine veci a aj dieta kus pomohlo, ze vdaka nemu viac prejavuje emocie aj jemu aj mne...inak by veru zrejme bol ex
@petamich Jemu v nejakých testoch vyšlo, že je autista. Ale teda nikdy sa to oficiálne neriešilo.
To boli napr. aj maličkosti typu napr. cestovanie. On veľa cestoval. Pýtam sa ho, keď išiel z 1 mesta do druhého, že kedy tam bude. A on, že nevie. A ja reku, veď máš všetko pocestované, to hádam vieš odhadnúť, kedy tam budeš. A on, že tak to som sa mala spýtať, kedy by tam mal byť. Lebo on nevie, kedy tam bude (či nebude niekde nehoda atd..)
Ale normálne by to človek pochopil, že sa pýtam, kedy tam približne bude. Jasné, že sa môže stať hocičo.
Alebo keď meškal (čo bolo často), tak ani nenapísal. Potom som ho to učila. A on, že načo ma písať, keď nevie, koľko bude meškať. Hovorím, že zo slušnosti/rešpektu, proste dať vedieť, že budeš dlhšie meškať. Nech si viem podľa toho ďalšie veci zariadiť (lebo on meškal aj hodinu a viac)
Nie s takym psík cumakom som sa rozišla.Dlhodobo som to nedavala, človek sa cíti nemilovany.Moje pocity mu boli ukradnute, ja som sa cítila coraz viac nestastne, frustrovana a najlepsie rizhodnutie mojho zivota bol rozvod.
@anonym_autor jasne, môj muž je taký. Ale on ma ani neobijime pri filme 😀 nič z toho čo píšeš nerobí dokonca 🙂 kedysi to bývalo lepšie, ale čím je starší, tým viac je bezkontaktný. Emócie absolútne neprejavuje a okolie je v prdeli z neho. Ja ho už poznám a viem kedy čo prežíva, ale zas aj keď sa s ním rozprávam, nemá problém mi s kamennou tvárou povedať o čo ide. Ja som si už zvykla a asi by mi bolo aj divné už, keby bol iný. Otázka je ale či to tebe prekáža? Lebo ja ti tu môžem písať odpoved na otázku, či má niekto takého muža, ale čo ti to pomôže? Zostaneš s ním len preto že ho mám ja? Lebo mne to neprekáža a som s tým ok, ak si aj ty, tak nerieš. Ale nemám pocit že si, takže hybaj ďalej a hľadaj citlivého a kontaktného muža, lebo ten tvoj sa nezmení.
@petamich aj môj muž je taký, ale zase to prevažujú jeho iné dobre vlastnosti zodpovednosť atd...Neberiem to ako jeho mínus, lebo ja som podobna..Mala som pred ním partnera, ktorý ma až dusil láskou a pozornosťou a mne to vadilo.Boli sme spolu 4 r, ale tá jeho upnutost na mňa mi nevyhovovala.Tiez sa muž až pri dcere a psovi🤣naučil pohladkať, objať pochváliť.
@anonym_autor Ake mal detstvo? Ako sa k sebe spravaju jeho rodiacia? Ja som s tymto mala problem,bola som podobna ako tvoj muz. U mna to bolo tym,ze sme mali doma chladny vztah. Rodicia mali chladny vztah a aj k nam detom sa spravali chladne,bez lasky. Mne az vadilo,ked sa ma chlap dotkol alebo ma hladkal.
Väčšna mužov sú takí, nie je to nič nezvyčajné. Romantici sú v menšine. Tí zas majú chladné manželky. Lebo protiklady sa priťahujú. U vás odpudzujú 😉Buď si zvykneš, lebo odíď, on sa nezmení.
@anonym_autor mam doma podobného muža. Nemozem povedat, ze by bol bez emócii, no v poslednej dobe sa citim uplne nemilovana neziadana a nas intímny život je na tom hrozne. Vobec o mna nema záujem a stale sa pre to iba hadame

EXManzel asperger, uplne bez emocii, ja som si zvykla na to len mal potrebu si dokazovat svoje ego aj tym, ze mal kopec kamaratok....ale inak presne tak ako popisujes, ja som to vzdala kvoli tym kamaratkam kedze to uz prekracovalo mieru a on nechapal, ze preco nemoze mat zaujem aj o ine ked im nic neslubuje