Muž ma núti nastúpiť do práce
Syn ide od septembra do škôlky, do starej práce sa nemôžem vrátiť. Zrušili firmu. Muz na ocr nenastúpi povedal. Chce aby som išla normálne počas skúšobnej doby na OČR ak bude treba. Hovorím že to ma rovno vyleju . Jeho slova sú ak ani nenastupim tak neviem a nájdem si potom novú pracu.. polovičný uvazok sa mi nedarí najist núdzu o miesta však nemám - no nechcem si spraviť zlu reputáciu. Kde je pravda? U muža u mna ? V strede?
Akože nechápem, čo riešiš. Kým budeš v skúšobnej dobe,dieťa za ten čas vôbec nemusí byť choré. Vypadá to tak,že sa vykrúcaš s robotou a čakáš, že muž ti povie,tak nechoď, lebo ja na OČR nebudem
bože máte jedno jediné dieťa a neviete sa zosúladiť? Čo myslíš čo robia viacdetné matky alebo osamelé matky? Nedúmajú, že čo bude ale idú do toho. Doteraz nechápem tie rozmýšľania ohľadne OČR. Mimochodom OČR nie je zlá reputácia v novej práci. Zlá reputácia byť doma zbytočne niekoľko rokov a potom hľadať prácu.
No treba si to hlavne s ním vykomunikovať ..veď keď naozaj bude dieťa stále choré tak ostaneš doma a budeš mu posilnovat imunitu a starať sa oňho o peniaze núdzu nemáte tak nerieš a proste sa to nejako vyrieši ..keď muž nemá problém s tým že by si bola doma tak si nelám hlavu a všetko sa uvidí v septembri neboj 🙂
Nastúpila by som do práce a mužovi oznámila, že v očr sa budeme striedať. Chápem tvoje obavy, lebo naozaj väčšina zamestnavatelov sa s tebou v skúšobnej dobe rozlúči ak si často na očr. Tvoj muž by mal v tomto období byť viac nápomocný.
Ja autorke rozumiem čo chce povedať.
Ona chce pracovať, má pracovne ponuky a myslím si, že aj slušne ohodnotené.
Chce rovnaké práva ako muž - otec - zamestnanec.
V tom jej manžel už teraz nechce vyhovieť, OČR, vybavenie si inej pracovnej doby, stačilo by dočasne, kým sa matka adaptuje v práci a vybuduje si stabilnú pracovnú pozíciu.
Autorka, muž je v tomto smere sebec. Mám to isté doma.
Tiež žiadam rovnaké možnosti ako má on. Ísť na pohovor s tým, že nemám limit, ktorý by mi ako zamestnancovi znižoval kredit. To znamená, aby muž na striedačku pokryl OČR, vyberanie detí, venovanie času ich potrebám cez školský rok a pod.
Na očr sa normálne chodí aj v skúšobnej dobe a nikomu sa nič nestane. Nie je to dôvod na okamžité skončenie pracovného pomeru.
Ak je zamestnávateľ príčetný, tak rozumie tomu, že do prac.pomeru berie matku malého dieťaťa a že malé deti po nástupe do MŠ bývajú často choré.
Každopádne, takú nehrali ešte, aby mi muž povedal, že nepôjde na očr. Striedame sa.
Mne sa napriklad nepaci postoj ani jedneho z vas 🤷♀️ ty hladas dovody ako zostat doma (prepac ak sa mylim, ale vyznieva to tak…). A tvoj muz sa tvari, ze dieta je len tvoja starost 🤷♀️
Mimochodom: toto ste si mali vydiskutovat uz davno ako chcete fungovat
''muz ma nuti ist do prace''
a co cakas, ze ta bude zivit doma na zadku? ved je to normalne ze zena ked dieta nastupi do skolky, vacsinou ide spat do prace.
Vdaka Bohu uz konecne rusia tie nezmyselne vyhody, vdaka ktorym zeny riadne doma zleniveli.
a ver, aj pre teba bude lepsie po 3 rokoch zmenit prostredie, a nie len byt doma. chapem ze mnohe rodiny funguju tak ze muz zaraba tisice a zena trci doma, ale...pre dalsie zaclenenie zeny do pracovneho zivota, je to riadny zahul a troska aj divna diera v CV ked je zrazu doma par rokov a to s 1 dietatom...
nic moc
Pri vasich platoch nebude ziadny problem zaplatit v pripade synovej choroby opatrovatelku. Najhorsi prvy, druhy den choroby ocr a na doliecenie opatrovatelka.
Predstav si, ze su aj krajiny, kde ocr neexistuje alebo ak ano, je limitovana napr. 10 dnami rocne. A ludia pracuju.
Fúha, no mať takého chlapa doma ako je tvoj manžel, to musí byť radosť. Doteraz si bola doma a starala sa o vaše dieťa, a keď máš ísť znova do práce a rozvíjať sa, tak on na OČR nepôjde ani ak by traktory padali? Inak čo? Ak sa bojí vyhadzovu, tak taký nenahraditeľný asi nebude. Milujem takých mužov, ktorí sa tvária, že staroslitvosť o dieťa je len starosť ženy.
Ja celkom chápem tvoje obavy, ale z toho čo si písala v ďalších príspevkoch, odhadujem, že si asi robila odbornú kvalifikovanú prácu v špecifickom prostredí, čiže si nemyslím, že by si nutne musela mať problém, ak by si náhodou na tú OČR aj ísť musela. Minimálne to skús, nedáš za to nič. Ja som išla pracovať na skrátený úväzok, keď mala dcéra 8 mesiacov - týždeň po nástupe som zistila, že som tehotná, dva týždne po tom zistení a potvrdení gynekológom som to oznámila svojmu šéfovi s tým, že úplne pochopím, ak našu spoluprácu ukončíme (na čo ti je reálne žena, ktorá pôjde o polroka na materskú?), avšak on ma prekvapil a nechal si ma v tíme s tým, že bude so mnou počítať aj potom, ak sa rozhodnem prísť o rok-dva. Fakt som to nečakala a to je podľa mňa o dosť blbšia situácia ako OČR v skúšobnej dobe. 😀 Aspoň to skús. Držím palce. 🙂
Tak pokial je muz zivitel rodiny a v pripade straty jeho prace by si to ty neutiahla sama tak je pochopitelne, ze asi bude lepsie ak on bude chodit do prace a ty na OČR v pripade potencionalnych chorob. Ale urcite by som na neho tlacila nech aspon tie prve 3 mesiace sa prestriedate. A pokial nas 4 ponuky na pracu tak si vyber taku, kde nejaky home office s dietatom doma alebo OČR nebude problem. Ved to uz mas dost zamestnavatelov.
sak mate dobre prijmy tak si zaplat opatrovatelku pre dieta ak muz zarobi nasobne viac ako zena je logicke ze zena vude ostavat na ocr
Moja dcera teraz má prvý rok za sebou, ja nová práca a riešili sme to tak, že raz som mala ja Lv, raz muž, muž dovolenku, babka.. a prišiel týždeň…začni mu dávať niečo na posilnenie imunity a zvládne to
Tak mas kde nastupit od 1.8. tak potom aky je problem??? Normalne si jednu ponuku vyber, nastup a uz august budes mat 1.mesiac skusobnej doby za sebou. Tak bude s malym zatial svokra. Moj syn mal 3.roky v aprili, skolka teda bola az od septembra, a co som mala robit? Isla som od aprila normalne do prace a syn bol zatial s mojou mamou.
Odporucam ti pytat si 6 hodinovy uvazok, to skor pristupia ako na polovicny, ja tak robim uz 5. rokov napriek tomu ze syn je uz velky a vsetkym nam to vyhovuje.
To ako sa muz vyjadril to je dost blbe, ale bohuzial ci chce alebo nechce raz to pride a bude musiet aj on zostat na OcR. Takze ber jeho blaboly zatial jednym uchom dnu a druhym von a ukaz mu ze si poradis aj napriek jeho reciam.
Moje dieta bolo prvykrat chore ako 5 rocne, normalne nastupila do statnej skolky v 3r. Ziadne skolkarske sople ani nic. Takze mozno ani ty na ziadnu ocr nebudes musiet. A ked budes musiet, tak to nemusi byt vobec problem. Za svoj zivot som mala 4 zamestnavatelov a vzdy som ochorela v skusobnej dobe a bola cca tyzden pn - nikdy to nebol problem. A to nerobim nejaku uzko specifikovanu odbornu pracu, kde by bol problem ma nahradit.
Takze z vyhovoriek si mozes usit kabat, ale pekne nastup do prace a uvidis co a ako bude.
Mam dvoch skolkarov a na ocr sme za posledny rok nepotrebovali byt ani raz. Ak by bolo dieta cez tvoju skusobnu chore, nevie si muz zobrat dovolenku?
U nas muz zaraba 3 nasobny plat oproti mojmu a napriek tomu sme sa dohodli, ze sa budeme v pripade choroby striedat resp komu sa bude lahsie v ten den dat, ten sa uvolni a ratame s tym obaja.
Ak budes vkuse ocrkovat aj keby po skusobnej, vzdy ta vedia prepustit alebo po roku nepredlzit zmluvu a podobne. Takze sa neupinaj na ocrku cez skusobnu, toto je komplexny problem.
Ak nie je muz ochotny zobrat si obcas volno (dovolenku) kvoli choremu dietatu, nezavidim ale treba si to odkomunikovať....kazdopadne male bude este dlho, nemozes teraz este 8 rokov sediet doma kvoli potencialnej chorobe. Rodicia nepomozu? Zohnat študentku?
@mircalla nasa bola od sept do januara az 5 x chora. a predtym byvavala ovela menej. takze co plati teraz nemusi platit nabuduce
a svokra je na dochodku alebo chodi do roboty? ak je na dochodku by som to riesila tak, ze bude ona s chorym dietatom doma. max 1 den co by si s nim zbehla k doktorke a ostatne dni by bola ona doma. (ak by ovsem bola ochotna). ak chodi do roboty tak jasne, ze nie
@bublinka1426 Vsetko sa da riesit, ked sa chce. Pokial sa nechce, je poruke uz vopred x vyhovoriek a dovodov preco nepracovat bez toho, aby som to vobec skusila
@sasa1310 nepochopila si vobec co mysli tou zlou reputaciou. Mysli tym ze keby ju vyhodili kvôli OCR z viacerych firiem, uz si v tom segmente pracu mozno nenajde, bude fluktuant, medzi sebou si majiteloa povedia, ze casto chybala kvoli dietatu a ma po vtakoch.
@autorka, tu sa pochopenia nedockas, tu sa ani necita s porozumenim, nie este aby sa nebodaj myslelo 😃
@bublinka1426 Tak ma naprd imunitu
@babulkomale Milujem tento negativizmus. Uz ju vyhadzuju z viacerych firiem kvoli OCR, ale este ani nenastupila. Treba riesit realne problemy, nie tie, co neexistuju
Tak si treba povedat, vsak co ak .....radsej ani nenastupim. Kvalitnych ludi nevyhadzaju, len tych lahko nahraditelnych a nekvalifikovanych
@mircalla v jej pripade potiahnut doma ak bude dieta chore, je vyhodnejsie ako byt problemovy zamestnanec. Ked chore nebude, alebo bude moct byt svokra s nim alebo platena opatrovatelka, pojde a bude tahat pracu uz v kuse, bez vypadkov kvoli dietatu.
Da sa to takto pochopit alebo treba este raz odznova?
Ked máš 4 ponuky na prácu už teraz,ešte aj za taký pekný plat,tak máš priestor na vyjednávanie podmienok.. kto v dnešnej dobe dostane prácu na výber,je asi perspektívny zamestnanec so skúsenosťami a normálny zamestnávateľ mu bude chcieť vyhovieť .