icon

Muž ma núti nastúpiť do práce

22. júl 2023

Syn ide od septembra do škôlky, do starej práce sa nemôžem vrátiť. Zrušili firmu. Muz na ocr nenastúpi povedal. Chce aby som išla normálne počas skúšobnej doby na OČR ak bude treba. Hovorím že to ma rovno vyleju . Jeho slova sú ak ani nenastupim tak neviem a nájdem si potom novú pracu.. polovičný uvazok sa mi nedarí najist núdzu o miesta však nemám - no nechcem si spraviť zlu reputáciu. Kde je pravda? U muža u mna ? V strede?

lvulik
22. júl 2023

@babulkomale vidíš, ja to vidím z úplne iného uhla pohladu. Ked mam prax a som profesne zaujímavá pre úzky segment zamestnávateľov a súčasne je po tej mojej pozícii dopyt + zamestnám sa uz od augusta (cize mam minimálne mesiac na to, aby zamestnávateľ videl, ze som vo svojom obore fakt schopná a bude si ma chcieť udržať), preco by ma mal vyhadzovať? Prečo by som mala byt fluktuant? Iba blbý zamestnávateľ by vyhodil schopného človeka kvôli OCR, ktorá hypoteticky nemusí ani nastať. A nájsť na trhu schopného človeka nie je ľahké.
Plus z môjho pohľadu by som si aspoň otestovala zamestnávateľa, ci je normálny a ľudský alebo idiot, ktorý si na vyhadzov nájde akýkoľvek dôvod a zamienku.

babulkomale
22. júl 2023

@zuzanockamt ja nikde nevidim ze chce byt doma. Ja citam, ze jej prekaza, ze muz sa od dietata uplne distancoval.

autor
22. júl 2023

@babulkomale ďakujem presne ste to vystihla. Kde mi
Presne o tu fluktuáciu jednoducho nechcem premrhať šancu na dobre zamestnanie systémom pokus omyl.
Som aj velmi zodpovedný človek nikdy som nebola pn nemenila si službu flexibilita a spoľahlivosť boli moje silne stránky a cítim sa ohrozená týmto muzovym postojom.

babulkomale
22. júl 2023

@lvulik kazdy mame iny pohlad AJ na zaklade prezitych skusenosti, to je normalne. Moje dieta c skolke z tych poondiatych virusov a opakovanych soplov a kaslov dostalo astmu.
Do nastupu do skolky mal dvakrat sopel. Nic ine.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
maryetta
22. júl 2023

Ved ak je svokra na blizku a je ochotna sa cca hodinu alebo kolko denne venovat vnucatku… tak je to spestrenie aj pre nu aj pre dieta.
A hlavne vam na pomoc.

autor
22. júl 2023

A k tomu zamestnávateľovi tam kde som zamlčala že mám dieťa Resp som to proaktívne neoznámila ma brali ihneď. Sú to prevažne mužské kolektívy keďže ako som písala vyššie pracovala som na burze s autami

elizita
22. júl 2023

@lauriik presne tak ... U nás je živiteľ muž, môj plat je prilepšenie a moja realizacia.. keď som nastúpila do práce na plný úväzok,tak sme si to vyjasnili,že prvé 3 mesiace ak bude treba,zostane on,ale potom už ja... A sme tak ok s tým obaja

babulkomale
22. júl 2023

Ja som to pochopila hned.
Ale tu akonahle niekto napise taketo nieco, hned za tym vidia ze chces byt nedajboze DOMA s dietatom par mesiacov a to je tu smrtelny hriech, take obmedzene stado zatazene na muklovanie na cudzom som este nikde v realite nestretla, len na koni.
Za kazdu cenu robit, aj keby deti umierali.

autor
22. júl 2023

@zuzanockamt núti bolo myslené že mám začať normálny full time od prvého dňa skolky. Tak isto ma núti do ocr

bublinka1426
22. júl 2023

@mircalla nema na prd imunitu. proste im do triedy dali soplave male deti a matkam bolo jedno ze sople mali zelenu farbu a nenormalny hrncovy kasel. a ked vyzdravela znova dosla do prostredia kde sa to stale tocilo. odvtedy nebola polroka chora, takze nemyslim ze na prt imunita.

andreakotesova
22. júl 2023

Ak je svokra na dôchodku a ochotná, tak ju popros o pomoc. A môžeš jej aj vylepsit par eurami dôchodok napr...

viestta
22. júl 2023

@babulkomale ake citanie bez pochopenia? On to ma divne nastavenie v hlave, lebo nebude s vlastnym dietatom na OCR. Ona uz dnes vie, ze kvoli OCR ju vyhodia este v skusobnej dobe. Ak ma co zamestnavatelovi ponuknut, ak od prveho dna ukaze, ze je pre neho prinosom, tak jedna OCR v skusobnej dobe nic nezmeni na tom, ze si ju necha. Chyba nie je v tom, ze by sme nepochopili zadanie. Chyba bude u nich doma. U oboch.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
22. júl 2023

@zuzanockamt o nic neprichadza, niekoho aj bavi sa venovat svojmu dietatu a nevidiet ho az vecer. ( Ano viem ze ty ho vidis skor ale ona nema taku prac.dobu).
Nie kazdy uteka od dietata prec, hlavne ked ma len jedno.
Ak ma napriklad autorka 35 rokov, este bude robit 30 rokov. Pripada ti to malo? Aj keby zostala hned prvy rok skolky doma, padne svet? Tvoj by asi padol, ale nie je kazdy taky labilny ze nevydrzi s vlastnou rodinou.

babulkomale
22. júl 2023

@viestta tu je kazdy divny co nebezi hned do prace a nerozvaza dieta s horuckami po babkach.

mircalla
22. júl 2023

@bublinka1426 Dieta s dobrou imunitou nechyti kazdy sopel od inych deti.

bublinka1426
22. júl 2023

@mircalla 🙂 a ty si doktorka?

huxy
22. júl 2023

@babulkomale lenže dieťa autorky do škôlky pôjde. A nemusí byť vôbec choré, čiže venovať sa mu bude aj tak už len niekedy poobede.

babulkomale
22. júl 2023

@huxy pravdepodobne ide o tu pohotovost, moct ho nechat doma ked bude chore, ze.

huxy
22. júl 2023

@babulkomale ale taká situácia nemusí vôbec nastať, o to ide.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
petronelag
22. júl 2023

Začína sa dosť ťažko, ale ja by som nastúpila a ak by dieťa práve bolo choré, tak nech si muž vezme na týždeň dovolenku, keď nechce mať OČR a tiež by ste sa mali porozprávať so svokrou, či by počas tých troch mesiacov aj ona opatrovala. Keby počas tých troch mesiacov išiel raz na OČR, to by ešte nevadilo, len aby to nebolo často.

mircalla
22. júl 2023

@babulkomale Je uplne normalne dat dieta v 3 rokoch do skolky. Pre mna su labilne tie, co nemaju na to zvladat pracu aj dieta, je to pre nich stres, zataz a robotu navyse

babulkomale
22. júl 2023

@mircalla a kde sa v tomto tvojom povysovani stratilo to chore dieta?

babulkomale
22. júl 2023

@huxy ona uz dostatocne vysvetlila, o co ide. A ja jedina som to pochopila.

mircalla
22. júl 2023

@babulkomale Ty, ktora si tu oznacila pracujucu zenu za labilnu pises o povysovani?

huxy
22. júl 2023

@babulkomale tak asi máte s autorkou veštecké gule, že viete že dieťa bude často choré, a kvôli ocr ju vyhodia z práce počas skúšobnej doby
Pre mňa za mňa, nech nejde do práce vôbec, mne je to suma fuk. Akurát chápem postoj jej muža, že chce aby šla do práce. Tiež by som nechcela živiť niekoho, čo zbytočne sedí doma na riti (keď už dieťa v škôlke je). Dali to ostatné rodiny, tak tu asi nie sú toho schopní. Všetko sú len výhovorky.

anonymous87
22. júl 2023

@babulkomale cize vsetky zeny co sa vratili do prace po tom, co dieta nastupilo do skolky su labilne a nevydrzia s vlastnou rodinou? 🤣🫣 pane boze udri 🙏

katka700
22. júl 2023

Autorka pracovala si v mužskom kolektíve a máš kvantum skúsenosti s jesitnymi chlapmi. Tak hádam toho svojho zvládneš, vzťah nie je len tutuli mutuli spravím všetko len aby bol pán tvorstva spokojný, ber to ako chlap ako obchodné jednanie z ktorého sa snažíš vytrieskat najviac. Ty máš tiež nárok na kariéru a dieťa je spoločné.