icon

Muž ma opustil. Ako prekonať smútok a začať nový život?

17. jan 2026

Problém je ze sa očakáva ze to zvladnem s graciou. Kvôli deťom. Kvôli budúcnosti. Kvôli co najlepším výsledkom na rozvode a vysporiadaní BSM..... Už mi nestačí si zanadávať v aute ci poplakať v noci do vankúša.... Najradšej by som muža ovalila lopatou, ju prefackaka a všetkým v okolí povedala aký je môj muž hajzel a co urobil. Všetkým. Jeho rodine, mojej rodine, deťom.... Zatiaľ sa tu tvárime ze nuž čo, stalo sa. Ved to sa deje. Proste ideme od seba. Ved sme dvaja dospelí, nie? Lenže zatiaľco ja tu idem riešiť všetky tie sračky s tým spojené, milostivý ma svet gombícku, užíva si a nič ho netrápi. On by mal byť ten, co ho zozieraju dôsledky, nie ja. Seriem taky život.

Strana
z7
marca12
Včera o 20:41

Skor ci neskor si rodina da dokopy situaciu,ked ho uvidia s novou zenou. Takisto deti zistia,ze ma frajerku. K rodine by som bola uprimna a je nacase,aby on niesol zodpovednost za svoje ciny. Nasiel si milenku,tak nech sa k tomu postavi ako chlap a oznami to rodine. Nie je to tvoja vina. On zatuzil zit ako mladik,neriesit starosti len si uzivat s mladou. Casom aj ich vztah spadne do rutiny. A ked mu mlada zacne pilit usi s detmi a on bude mat s nou deti,takisto spadnu do kolotoca povinnosti. Skor si myslim,ze je hlupy,ked si mysli,ze bude zit s nou na oblaciku. Lenze to uz bude v takom veku,kedy si rozmysli,ci sa mu oplati znova zapalovat lytka alebo sa uspokoji s tym,co ma.

katkazuz
Včera o 21:01
@matkahelka

@alickapusinka ked si 22 rokov vydata, uz mas asi po 40, ale postoje hodne 18 rocnej. neviem, v akej cudnej bubline zijes, ale staci si otvorit oci alebo vypocut podcasty parovych terapeutov a nebudes tu pisat take koniny. a mimochodom, po 22 rokoch manzelstva este nehovor hop, este si nepreskocila. nedavno tu bola diskusia, kde prispeli viacere zeny o rozpadoch manzelstva po 25-30 rokoch, pretoze si chlapi nasli milenky. kriza stredneho veku je mocna carodejka! mame rodinnych priatelov, obaja su pred 50, mali idealne manzelstvo v kazdom smere. on by sa pre zenu, deti a rodinu vzdy rozkrajal. bol to charakter, nazorovo, hodnotovo, skutkami. chlap na spravnom mieste. deti maju aktualne uz na VS, dostatok penazi, krasny vztah aj po tolkych rokoch by ju chlap na rukach nosil. a zrazu buuum, nasiel si milenku! ja som tomu ani neverila, ked mi to hovorila. vzdy som ho mala za prototyp uzasneho chlapa, otca, manzela. nemali ziadne problemy. ona cez slzy skonstatovala, ze tym, ze deti su na internatoch, tak oni mohli doma sexovat kedykolvek a kdekolvek. a predsa si nasiel milenku. chvilu s tym bojovala, potom to vzdala, lebo bojovat s o 18 rokov mladsou zenou nema zmysel. stalo sa to minuly rok v lete, rozvedeni este nie su. on z ucty k nej ziadost o rozvod nechce podat a ju to tak zlomilo, ze nema sil vidiet este aj na papieri, ze je rozvedena. zije sama v dome, ktory spolu roky vybudovali, on s milenkou vo veku takmer ich dcery v podnajme. ja som tym, co on urobil, stratila akukolvek vieru o vernosti a charaktere chlapov, pretoze on bol fakt ten, na ktoreho by som to nikdy nepovedala. ver, ze vo vacsine pripadov, kedy si chlapi najdu milenky nie je mozne pomenovat dovod, preco si tie milenky nasli. staci prilezitost. nova, neokukana, mlada, krasna, usmievava. neviem, ci existuje na svete taky svatec, okolo ktoreho keby sa tocila zena vo veku jeho dcery a intenzivne by mu nadbiehala, odolal by. aj parovi terapeuti hovoria, ze nevera je u chlapov len otazkou moznosti. doma moze mat chlap tip-top manzelku, harmonicke manzelstvo a staci, ze v nespravnom case bude na nespravnom mieste, kde stretne "ju" a vsetko pojde doprdele. lebo ako ta moja kamoska povedala, bojovat s o 18r. mladsou, neokukanou- to nema zmysel. tebe radim, aby si nedavala take radikalne rady a vyjadrenia, lebo uz takych bolo, co sa dusovali, ze im sa to nemoze stat, lebo ich chlap by to nikdy neurobil. a urobil!

@matkahelka
Poznám podobný prípad. Mladá keď sa ho nasitila a vyžmýkala z peňazí, ho nechala tak a on ostal po infarkte sám a veľmi biedny. Bývalej manželke ho bolo ľúto a tak sa k nemu vrátila a doopatrovala ho do smrti.

karolinakr
Včera o 21:04
@katkazuz

@matkahelka
Poznám podobný prípad. Mladá keď sa ho nasitila a vyžmýkala z peňazí, ho nechala tak a on ostal po infarkte sám a veľmi biedny. Bývalej manželke ho bolo ľúto a tak sa k nemu vrátila a doopatrovala ho do smrti.

@katkazuz choré

anonym_8b04fd
Včera o 21:58
@anonym_autor

@anonym_autor mam pocit, ze som v tom ostala úplne sama. Viem ze je to môj problém. Ale aj tak by som čakala ze niekto príde a ovali toho blbca panvicou po hlave, ze haló, padaj domov máš tam deti. Ale nikto nič. Nikto sa do ničoho nestará. Kto videl seriál Svako Ragan tam bola taka scéna s Kronerom ako akože volal kamsi na úrad, lebo tam mal dvoch milencov, nejakého starého chlapa s mladou milenkou co hrala jeho dcéra, a odohnal ich od seba. Ale tu nikto nič nerieši. O milenke síce nikto nevie, ale ze je odstahovany, to vidia všetci a aj tak nič.

@anonym_autor ja by som to najblizsim povedala. A mozno ho tvoj otec/brat/svagor/svokor ovali! Ked cusis a nikto nic nevie a myslia si, ze sa to urovna?

anonym_8b04fd
Včera o 22:08
@anonym_c307e4

@anonym_82f7c1 to exmanželovi napadlo, že chce striedavku, až keď som dala na zvýšenie výživného, keď bol syn na strednej. Tak si to vymyslel, reku, nebude platiť výživné a bude striedavka. No len sa ex prerátal, dali striedavku, a výživné mu ešte zvýšili. 😀

@anonym_c307e4 cize ked je striedavka, moze byt aj vyzivne? 🤔

anonym_8b04fd
Včera o 22:17
@julish

@anonym_44b53b prosim, mas nejaky odkaz na studie o negativnom vplyve striedavky? Vdaka

@julish kto by zvladal 2domovy?kde by bol vlaatne doma? Vsade ine pravidla, strava, vychova, zakazy, tresty,.. chudence deti. Neter si tym presla, zle to znasala, velmi plakavala, dnes ma 30r a chodi k psychologovi. Nikde nebola doma. Zabudla ucebnice u otca, bol problem v skole,.....

anonym_c307e4
Včera o 22:55
@anonym_8b04fd

@anonym_c307e4 cize ked je striedavka, moze byt aj vyzivne? 🤔

@anonym_8b04fd áno. Je to podľa výšky zárobku a majetkových pomerov. My sme mali striedavku a výživné ešte súd zvýšil, môj ex sa mal výborne

anonym_5caa4f
Dnes o 07:16
@anonym_82f7c1

@anonym_autor prečo by to bolo nemožné? V našej rodine to tak mladí ľudia, či už ženy alebo muži riešili. Snažili sa zobrať hypo čo najskôr po skončení školy, bývali u rodičov, nehnuteľnosť prenajali, šetrili, mimoriadne splátky. Mladá žena, ktorá má na starosti len sama seba, môže mať popri práci ešte brigádu a nemusí všetko rozflákať za handry a kabelky. Keď študuje VŠ, začne o pár rokov neskôr, ale zase pla je vyšší. A stále je lepšie mať deti okolo 30 a mať niečo v rukách, ako sa potom zháňať po azylovom dome, alebo ísť k rodičom do detskej izby s tromi deťmi.

@anonym_82f7c1 tlieskame mladym ludom v tvojej rodine. mas pocit, ze kazda rodina je kopia tej vasej? mas pocit, ze kazdy 18-rocny clovek ma rovnaku startovaciu ciaru? mas pocit, ze vsetci mladi ludia mozu zit do 30 u svojich rodicov? mas pocit, ze vsetci mladi ludia maju do 30 rodicov? mas pocit, ze ucitelka, predavacka, bezna uradnicka a milion dalsich zenskych povolani dostane hypoteku na byt? ci tieto zeny nemozu byt matkami? nabuduce sa zamysli predtym, ako nas uvedies do svojho dokonaleho sveta, lebo vacsina z nas z takeho dokonaleho sveta nepochadza. opat je to o tom, co ma a musi zena, ak chce byt matkou. mat nasetrene, mat byt, mat to a robit to. a chlap nemusi nic. splodit dieta a ked mu rodinny zivot prestane vyhovovat, tak pa pa a zijem ako bezdetny. chlap je tu akysi chraneny druh, zena ako mulica. nech sa pripravuje 10 rokov na to, aby dieta mohla porodit, potom nech ho porodi a potom, ked to otcovi prestane vyhovovat, nech sa o dieta sama aspon do 18 stara. otec nemusi, len matka musi.

Strana
z7