icon

Muž sa odsťahoval ku kolegyni

marika5555
12. júl 2021

Ahojte, prosím o Vaše názory, rady...
S muzom sme spolu 11 rokov, mame dve deti 9 a 3, svadbu sme mali pred 5 mes., pred týždňom sa priznal, že ma novy vzťah - kolegyňu. Odišiel k nej bývať. Musím však podotknúť že 5 rokmi mal tiež nejakú, vtedy som na to prišla keď som našla fotky s nou na nete, vzápätí keď sa na to došlo, vrátil sa k nám, že urobil blbosť a ze nechce stratiť rodinu. Teraz je to však iné, sam sa priznal a hneď sa odsťahoval. Neviem to spracovať, som na úplnom dne..

panelacikova
13. júl 2021

@lula3108 ja som s dcérou odišla od ex, keď mala 7 rokov. ja som bola tá, čo odišla, mala som na to veľa dôvodov, ale vždy som s ňou hovorila otvorene. áno, niektorým veciam nerozumela, ale postupom času (má 11,5) práve tým, že som s ňou o tom rozprávala (nešlo o jeho neveru, boli tam iné veci), tak pochopila. a vlastne, postupne aj sama zažívala na vlastnej koži, aspoň ju nič neprekvapilo. s deťmi je potrebné sa rozprávať. otvorene. či sa ti to páči alebo nie. deti nie sú sprosté, možno sú niektoré nižším vekom ešte nechápavé, ale sprosté rozhodne nie. vidia a vnímajú čo sa deje. a keď raz otec odíde od matky pre inú ženu, je potrebné to dieťaťu povedať-vysvetliť. otec má teraz rád tamtú tetu, mamku už rád nemá a keďže sa nechcú hádať, tak sa odsťahoval. to ale neznamená, že nemá rád teba. teba miluje. a bodka. nebudem predsa klamať dieťa, keď otec alebo matka majú radi niekoho úplne iného 🙄

janickacrazy
13. júl 2021

@minimie to som ja nepovedala, ono je to vždy zložitejšie, ako to vyzerá zvonka

panelacikova
13. júl 2021

@minimie súhlasím určite v jednej veci s
@janickacrazy a to v tej, že ak by ťa bol ten chlap naozaj, ale naozaj miloval, tak keby sa vzťah aj bol pokazil, najprv by ti oznámil, že už nechce takto ďalej fungovať, lebo niektoré veci, ktoré mu vadia, sa opakujú. najprv by sa rozišiel s tebou a potom by ostal voľný pre inú následovníčku. chlap, ktorý ťa opustil takto, tak jednoducho u vás niečo neklapalo alebo ťa teda nemiloval. inak by nemal dôvod takto škaredo odísť. ja som si tiež našla priateľa, ale ja som hneď vyšla s farbou von, u nás to aj tak už minimálne rok poriadne škrípalo a ihneď som si hľadala bývanie. a presne pre to, že rok to škrípalo neznesiteľne a predtým ešte takých cca 6 to bolo už dosť blbé.... vlastne narodením dcéry som zistila, čo je on vlastne zač a nepomáhalo nič. žiadne dohováranie, ba ani odsťahovanie (raz som už bola totiž odsťahovaná aj s malou), potom sme sa vrátili, lebo sľuboval..... čiže u nás to až po cca 6 rokoch vyvrcholilo do štádia, že som proste niekoho stretla. ja som však dala karty na stôl a odišla som. čiže súhlasím s tým, že vo vzťahu musí niečo nefungovať, keď jeden druhého opustí. alebo tam nie je skutočná láska.

mandarinka555
13. júl 2021

@marika5555 Citujem ťa: "deti prídu od nich šťastné a usmiate". Veď je to ich otec....ty nechceš, aby boli tvoje deti šťastné ? To, že ako partner zlyhal, zato predsa deti nemôžu...ani zato, že je to debil :(

lula3108
13. júl 2021

@panelacikova ked malemu dietatu povies ze tatino odisiel za inou tetou a uz sa nemame radi tak ska bude jeho reakcia?? Jasne ze zacne neznasat novu tetu lebo ona za vsetko moze a zacne neznasat otca lebo on odisiel. Naozaj toto to dieta potrebuje? Ved jasne ze casom ked bude pubertak to tomu dietatu dojde, ale nechapem logiku ze budem otvorena pred dietatom a vsetko s nim preberat. Pre mna maju mat deti pekne detstvo a riesit rodicovske problemy fakt nemaju. Hlavne ked to nikdy neni ciernobiele a chlapi vacsinou neutekaju za inymi alebo celkovo vo vztahu ked je vsetko dobre. Moj priatel tiez odisiel po dvojrocnej krize, jeho byvala sama sa zbalila dvakrat predtym a odisla k mame ale zrazu on to ukoncil a on je ten co ich opustil a nasiel si novu a milion kecov ktore teraz ma maly chlapec v hlave. Ja by som to nikdy nedovolila

lianka123
13. júl 2021

@minimie pre nieco si tych milencov nasli... pofla mna to je jedno ci chlap ci zena rozvedeni su vadni. A naozaj by som ja do takeho vztahu dobrovolne nesla

janickacrazy
13. júl 2021

@lula3108 nehovor hop, dokým nepreskocis, som zvedavá, či budeš aj ty taká zasadova, keď ťa ten tvoj opustí a budeš sa tváriť, že sa vlastne nič nestalo a dieťaťu nič nevysvetlis, aby malo super detstvo 🙄

panelacikova
13. júl 2021

@lula3108 akože prepáč, asi (predpokladám) som staršia, tak si dovolím mierne vulgárne. podľa teba je OK, že chlapcovi budete tĺcť do hlavy, že otec má stále mamku rád, ale otrtkávať bude tetu? to mu už, samozrejme, nepoviete. ale myslíš si, že on je idiot (chlapca myslím)? alebo je idiot? lebo ak nie, tak by ste ho mali prestať ťahať za nos, obzvlášť, ak tvojho chlapa ex už od neho 2x odišla, asi vedela prečo odchádza. možno naozaj boli pred tebou iné milenky alebo iné dôvody, pre ktoré sa zbalila a odišla k matke. žena od milujúceho chlapa neodchádza len tak.... a tvrdiť dieťaťu, že je všetko OK a pritom nie je, je bohapustá hlúposť.

lula3108
13. júl 2021

@panelacikova ale ja som ani raz nepovedala ze mas dietatu hovorit ze je vsetko ok a super a rodicia su stale spolu. Ale da sa to povedat aj inak a hlavne nezatahovat do toho deti a neriesit s nimi dospelacke problemy. Da sa dietatu povedat hocico ale nikdy by som decku nevysvetlovala ze tatino teraz trtkava inu tetu a maminka bude smutna lebo ju uz nelubi. Ano mozno teraz som zasadova ale viem ze urobim vsetko preto aby mali deti co najkrajsie detstvo aj keby rodicia spolu neboli

panelacikova
13. júl 2021

@lula3108 ty nečítaš poriadne. veď som tam napísala, že to mu, samozrejme, hovoriť nebudete. že ho do teba pchá, kedy sa mu dá.... kriste, nauč sa poriadne čítať a potom reaguj. a tvrdiť, že ocko mamku stále ľúbi, je bohapusté klamstvo a môže sa neskôr škaredo nevyplatiť. keď už bude chalan chápať viac....

mandarinka555
13. júl 2021

@panelacikova Takže radšej budeš do vašich sporov zaťahovať dieťa ? Huckať ho proti otcovi len preto, že ťa opustil kvôli inej ?

panelacikova
13. júl 2021

@mandarinka555 nikde nepíšem, že huckať dieťa proti otcovi. práve otec (v tomto prípade) je ten, ktorý má doslova povinnosť dieťaťu to vysvetliť (primerane jeho veku). mama mu to vysvetlí neskôr. keď už chlapec pochopí, čím otecko rozmýšľal 🙂

marpel
13. júl 2021

@lianka123 dosť drsný názor, že rozvedený muž / rozvedená žena je vadny kus…
Môže to byt akokoľvek skvelý človek ale za jednu chybu v živote (zväzok s tým nepravym) je vadny kus? Takto hneď odsúdiť ľudí? Fuha

lianka123
13. júl 2021

@marpel veru ano. Ak niekto taky vztah chce- jeho vec. Ja by som zenateho/rozvedeneho nechcela, pre mna je to vadny kus. Tiez by som nevychovavala cudzie deti. Deti maju otca a matku, byt tetou, ktora sa snazi, nie vdaka. Presne ako pises, u mna by tato vada nepresla.

pr3ttygirl
13. júl 2021

@lula3108 prepáč, dostala som sa len k tvojmu prvému komentáru ale...príde ti normálne aby mama klamala dieťaťu že je všetko ok keď pritom vidí že otec sa má rád s "inou tetou"? To je choré celkom nemyslíš?

pr3ttygirl
13. júl 2021

@mandarinka555 prečo by mala dieťa huckat? Keď dieťa vie aspoň čiastočnú pravdu, teda že mamina si s otcom už nerozumie a že otec išiel bývať inde, nie je na tom nič zlé. Dieťa na to tak či tak raz príde a keby zistí že mu rodičia klamali, môže to mať veľmi zlé následky na jeho ďalší vývoj a život, budúce vzťahy a tak

marpel
13. júl 2021

@lianka123 rozumiem ti, hoci sa s tým absolútne nestotožňujem. Len ma zarazilo, že naozaj existuje niekto, kto by dokázal druhého odpísať len kvôli nevydarenemu vzťahu a deťom.
V čom je pre teba rozdiel nezačať si s rozvedenými ale začať si s niekym, kto už pred tebou mal vzťah? V podstate je situácia rovnaka, akurát, že jeden z nich nespečatil vzťah papierom. Či ani nechodíš s nikým, kto už s niekym chodil?

panelacikova
13. júl 2021

@lianka123 vadný kus? 😀 ja som rozvedená (viac ako 20 rokov) som rozídená (viac ako 4 roky), môj manžel je tiež rozvedený. a vôbec sa nepovažujeme za vadné kusy 😀 moja dcéra má mňa ako matku a má svojho otca.... hoci sa správa skôr ako decko, ale je to akože otec.... môj manžel na ňu ak pôsobí, tak len výchovne a občas. tiež tvrdí, že na výchovu má dcéra svojich rodičov, čomu ja úplne rozumiem a akceptujem jeho názor. samozrejme, občas dcére dohovorí, ale snaží sa vôbec nezasahovať, lebo vie, že by to nerobilo dobrotu. hlavne nie vo veku vstupu do puberty. čiže ja osobne mám názor, že u nás funguje všetko OK a vôbec sa nepovažujeme za vadné kusy. za môjho muža by som aj dýchala 🙂 aj z dcéru 🙂 milujem ich oboch, oboch iným spôsobom. to, že ja som žila s niekým, kto sa prejavil až narodením dieťaťa a že muž žil s niekým, kto sa tiež prejavil až časom.... za to predsa my dvaja nemôžeme. my sme sa našli a to je podstatné. nie sme žiadne vadné kusy 🙂 a verím tomu, že ani iní ľudia, ktorí takto "dopadli" nie sú vadné kusy. jednoducho....nevyšlo to 🙂

lianka123
13. júl 2021

@marpel je to velky rozdiel. Ak si niekoho vezmem, /teraz sa bavim o sebe/ tak som s tym clovekom minimalne 2-3 roky, zijem s nim, spoznam ho. Potom pride svadba, po svadbe spolocny majetok a potom spolocne deti. Ak mi niekto nevyhovuje tak sa s nim rozidem/ nie neprizmurim oci nad tym, ze mi nieco na tom cloveku vadi/ a hladam nieco ine. Ak niekto s niekym zije a prehliadne jeho chyby a este si s nim urobi deti- tak pre mna je to nepochopitelne. Tak ako je pre mna nepochopitelne, ze niekto si robi deti s roznymi partnermi. Jedine kedy by som to dokazala prekusnut je smrt druheho partnera. Ja proste tie blaboly ako to nevyslo lebo on/ ona boli taki a taki neakceptujem. Je to pre mna ako zapnut radar a to by sa mi vo vztahu nechcelo.

lianka123
13. júl 2021

@panelacikova ja nevravim, ze si vadna pre spolocnost.. len pre mna/ myslim, ak by si chcela mat so mnou vztah tak ja by som s tebou nemala 🙈😊

panelacikova
13. júl 2021

@lianka123 ach jaj. poznala som ľudí, ktorí si mysleli, že partnera poznajú, lebo pred svadbou s nimi fungovali aj 3-4 roky. a napriek tomu to nevyšlo.... to, že ty si myslíš, že si ho spoznala, neznamená, že aj on spoznal teba 🙂 ale asi ťažké pochopiť 🙂

a vzťah by som nemala ani ja s tebou. nie som lesba 😀

lianka123
13. júl 2021

@panelacikova v pohode, neberiem to osobne.

h2
13. júl 2021

Fúha, som dosť v šoku, aké máte mnohé z vás názory na macochy. Dovoľte, aby som sa vám predstavila: som macocha. Vlastne: som DOBRÁ macocha! Nie každá macocha je milenkou, kvôli ktorej muž opustil úbohú vernú milujúcu manželku. A nie každý rozvedený chlap je "vadný kus". Veľakrát dvom ľuďom proste manželstvo nevyjde, tak sa rozvedú. A často si POTOM nájdu nových partnerov. Ja absolútne nevidím dôvod, aby nová partnerka neznášala deti svojho partnera. Ani aby oni neznášali ju. Naša rodina je príkladom toho, že to funguje.

marpel
13. júl 2021

@lianka123 poznám jeden pár, všetko tak ako si to rozpísala… spoznávanie sa, chodenie, po pár rokoch svadba, majetok a prišiel čas na deti. Zistili, že ona mt deti nemôže. On sa s tým nevedel vyrovnať a nakoniec sa rozviedli. 🤷🏻‍♀️
Obaja si našli iných partnerov a žijú si svoj život.
Aj taky je život. Občas prinesie veci nečakané.
Pre mna je napríklad jedno či vzťah skončil rozchodom alebo rozvodom. Podstatná je pre mna dĺžka vzťahu a príčina, že to nevydržalo.

vlasulka
13. júl 2021

@heleninamama presne tak 😐

kakika007
14. júl 2021

@lianka123 tak si predstav, ze s mojim ex som pred svadbou fungovala 6 rokov, potom sme sa vzali, mame 2 krásne, zdravé, múdre dcéry, spokojne sme žili, vyhrali sme aj boj nad jeho chorobou, rakovinou, ktorú mu zistili v poslednom štádiu, takže liečba bola nesmierne náročná, ale vyliečil sa. No, pravdepodobne tie silné chemoterapie mu zničili aj mozgové bunky a to, čo vždy odcudzoval na kolegoch, rozvody, nevery.. Tak jednoducho začal doliezat za vtedy mojou najlepšou kamoškou a bol taky neoblomny, že mňa úplne vymazal zo života, povedal mi, že som čierna diera v jeho živote a deti? Staršia k nemu nechodí kvôli tej štetke a mladšia ho ma rada aj tak. Lebo ju tiež pozná od bábätka a nejak si to ešte v tej hlavičke neupratala že čo to vlastne je.
Takže aj tak som podľa teba vadný kus, lebo som si dovolila sa po 20rocnom vzťahu rozviesť.
Debilny názor máš

lianka123
14. júl 2021

@kakika007 nevravim, ze si vadna, ale ze existuju ludia co to nebudu a nechcu akceptovat. Ja som z rodiny, kde sa nerozvadza.rodicia, stari rodicia, svokrovci, tety- nikto nie je rozvedeny. Pre mna to je nepochopitelne sa rozviest a myslim si, ze je to uplne otrasny vzorec pre deti= rozvedeni rodicia, striedave starostlivosti, nove tety, novi ujovia.. ale pre uplne pochopenie, brasko tak od 18randi vzdy s rozvedenou s detmi. Nechce vlastne deti, uz mal 4taje partnerky. Neodsudzujem ho je to jeho rozhodnutie. Tak ako moje rozhodnutie je mat normslnu rodinu a spravny vzorec pre deti.

katulik123
14. júl 2021

@lianka123 Lenže ty nerozumieš tomu, že vzorec, kde rodičia spolu žijú, ale im to neklape, jeden je nešťastný než ten druhý, hádky na každodennom poriadku... Ver mi, že pre deti je lepšie ak majú oboch rodičov, ale šťastných než silou mocou byť spolu, lebo sa to patrí. 😉
Ale chápem, tiež som mala takýto názor kým som si nezažila svoje... Vtedy pochopíš, že život nejde naplánovať do bodky. A neprajem ti nič zlé, ale nikdy nevieš či sa nerozvedieš aj ty. A to nemusíš s tým rozvodom ani súhlasiť.

janickacrazy
14. júl 2021

@lianka123 Ty si asi veľmi mladá a máš veľmi zvláštne názory. Moja kamoška bola ako ty, že rozvod v žiadnom prípade. Chodila som svojím mužom 10 rokov!!! predtým, než sa zobrali. Veľká láska, kúpili byt, auto, potom mali prísť na radu deti. No nedarilo sa a vzťah sa začal rúcať ako domček z karát. Zistilo sa, že on je neplodny, adopciu odmietol. Nakoniec ju začal podvádzať. Už sú rozvedení.

katulik123
14. júl 2021

@janickacrazy Tiež si myslím, žije vo svojom kruhu, kde to vníma ako niečo normálne, ale tiež sama poznám veľa takých prípadov ako si sama spomenula, alebo len stačí, že z druhého vyjde suknickar, či manipulátor, tiež ani 7r chodenia a bývania tam nepomohlo. Kto chce, sa dokáže pretvarovať veľmi dlho. Človek by neveril ako až dlho to ide. A to tie čo sa vraj nikdy nerozvedu, boli zo silnej kresťanskej rodiny, ale uvedomili si, že nemá zmysel žiť takýto nešťastný život ani s deťmi.
Neviem, podľa tej logiky je žena vadna ak utečie od muža čo bije a týra ju, a ich deti. Má radšej ostať nech majú vzorec, veď čo, že budú viac bité než sýte.