icon

Muž žijúci s rodičmi bez finančného príspevku

19. mar 2025

Ahojte. Mám priateľa len cez dva mesiace, postupne sa spoznávame. On je bezdetný, má 29 rokov býva u rodičov
Ja som vdova mám 28 a 4 ročného syna. Mám vlastný starší dom ktorý sme si začali prerabať s bývalým už zosnulým priateľom, teraz som si povedala kým som bola sama že to budem robiť postupne ako sa mi bude dať. Zarobím v čistom okolo 950-1000 € plus 240 sirotský, 60 prídavok na dieťa..priateľ má v čistom 1400 €. Včera mi povedal vec ktorá ma zarazila, normálne som sa ho opýtala že teda keď býva s rodičmi majú pomerne nový 5 ročný dom sú ako sa povie za vodou, že koľko mesačne prispieva. A on že nič, že rodičia to od neho nechcú, vraj im len pomáha, ocovi okolo dreva alebo ide pomôcť starým rodičom. Sem tam urobí nejaký nákup domov. Trocha ma to zarazilo že skoro 30 ročný muž nedáva rodičom peniaze a býva u nich. Neviem ako to mám teraz brať, povahu má dobrú rozumieme si veľmi, vieme sa porozprávať, zasmiať, chodíme na výlety...keď niekam ideme väčšinou platí on, sem tam ale aj ja. Tak potom mi príde že všetky peniaze z výplaty teda vráža len do svojho auta. Čo si o Tom myslíte? A bolo mi hlúpe opýtať sa ho koľko má našetrené aby som nevyzerala ako nejaká zlatokopka alebo čo 😀

Strana
z4
sense
21. mar 2025

@kavasmliekom nuž ja by som sa ani na výšku platu nepýtala určite nie po dvoch mesiacoch, pokiaľ by mi to nepovedal sam Ako téma štýlom v budúcnosti chcem kúpiť dom,byť auto atď ok ale nie koľko zarábas a už vôbec nie koľko mas našetrené. Po 2mesiacoch.

okseen
21. mar 2025

Môj brat vyzieral rodičov do 33, až kým sa neodstahoval, posledné dva roky ho prerabal byt kompletne, u nich doma vyzieral, býval, stravoval sa, nic od neho nechceli dvaja dochodkari, byt im nikdy nevymaloval, steny majú doteraz sivé. Keďže kým som žila ja u nich, som tam drela, maľovala byt, koberce dávala, dokonca kachlickovala som kúpeľnu, mala som toho dosť. Ešte som bola za 🔶 keď som sa ozvala, že kto ten bordel narobil, nech si ho aj uprace. A houby! On za pekného vyzieraca, houby im dal, a odišiel do svojho s ešte koľkokrát si teraz už ženatý s deckom nechá nosiť obed od matky a vyhovori sa, že to ona chce. Nekontaktujem sa, nosí sa jak houno na palici a reálne ma rodičov v...

sova7
21. mar 2025

@0silvia0 ty si mala akurát šťastie na 1 z 1000 . Väčšina chlapcov po 30 čo žijú s mamou sú mentálne 10 r deti neschopné života

mandzula
21. mar 2025

@0silvia0 da sa povedat, ze u teba bol risk ziskom. Ja zas vychadzam z osobnych skusenosti - mala som moznost spoznat 3 taketo zeny a uplne chapem, ze boli samy - boli totiz v beznom zivote absolutne nepouzitelne (akurat boli zamestnane), odtrhnute od reality a s narokmi ako kralovna.

0silvia0
21. mar 2025

@sova7
@mandzula
veď aj ja vychádzam z osobných skúseností. Ešte tu mám kolegu, štyridsiatnika, ktorý je dlhšie sám a býva s mamou. V pohode chlap, ale sám hovorí, že pre ženy je to odstrašujúce, že býva s mamou. Ale nedáva mu zmysel, aby mama bývala sama a on býval sám. Že ak by si našiel frajerku, jasné, že by s ňou išiel bývať. Ale to žiadna nezistí, lebo už vopred majú predsudky. A to on hovorí, že si doma upratuje sám, prezlieka periny sám, čiže až taký neschopák to nie je.
Všetko je individuálne, moja pointa bola nie je tridsiatnik bývajúci s rodičmi ako tridsiatnik bývajúci s rodičmi.

A neviem, či som mala šťastie a či to bol rizk ziskom u mňa, ale veď videla som, že môj chlap je šikovný, scestovaný, mal morálne hodnoty, bol skutočným mužom. Jasné, že s nejakým neschopným mantákom, ktorý sa plánuje nechať obskakovať by som do vzťahu a manželstva nešla. Môj muž vedel variť lepšie ako ja, a tým, že býval s mamou sám, jasné, že vedel upratovať a starať sa o seba, matku už mal vo vyššom veku s diagnózami, hádam by nechcel od starej ženy aby ho obskakovala.

simca06022011
21. mar 2025

Podla mna sa tym vobec nemusis zapodievat, mas to brat tak, ze to rodicia asi nepotrebuju, tak to takto natavili doma. Je to ich vec. Moj chlap v zivote ani nakup rodicom nerobil, ked odma zil, a vobec nie je "lakomy" ani nic podobne. Pri dnesnych cenach nehnutelnosti, sa ja ani necudujem napr. tomu, ze este byva s rodicmi.
Co by som riesila, ci je "zivotaschopny", aj bez mamy a otca. Lebo asi nehladas dalsie dieta, ale partnera. Ak ano, tak si uzivaj, ved zatial sa "ledva" poznate.

mandzula
21. mar 2025

@0silvia0 ja ti zas napíšem skúsenosť s kamarátkou - rodičia pobožní, takže nejaké akože randenie v zmysle ísť s chlapom na wellness, do kina vždy s morálnym kázaním, ak už po ňu nejaký mal prísť, musel parkovať na poli za dedinou, aby ho rodičia a najlepšie ani ľudia z dediny nevideli, lebo čo povedia, že slobodná nasadá cudziemu chlapovi do auta, ak sa dotyčný odvážil pred dom, mama s otcom vybehli vyspovedať ho, kedy bude svadba. O tom, že na wellnessy chodila akože so mnou, ani nehovorím, robila som jej roky "křoví". Absolútne rozumiem tomu, že každý zdrhol, lebo toto nemôže baviť nikoho normálneho.

0silvia0
21. mar 2025

@mandzula no to znie ako z prvej polovice 20. storočia

mandzula
21. mar 2025

@0silvia0 to áno, vravím jej, odsťahuj sa, ona nie, radšej ide za vešticou - hádaj, čo jej povedala - žeby odsťahujte sa?😀

0silvia0
21. mar 2025

@mandzula tak od takýchto rodičov by zdrhol každý, veď ona na to príde, len bude možno neskoro.
Ale sú aj normálni rodičia, ktorí nechajú dospelé deti žiť vlastným životom.

sova7
21. mar 2025

@0silvia0 aj ja vychádzam len z osobných skúseností. Tiež som predtým dala šancu ale už to zásadne nerobím lebo s chlapcov žijúcich s mamou sa vykľuli extra mantaci jeden dokonca sa dezinfikoval savom! A to že chlap prezlieka periny ešte nie je záruka že dokáže mysliet samostatne. Poznala som aj takého čo som mu povedala to isté co jeho mama ale dal až na jej slova. Za mňa ak žije s mamou okamzite končím.

0silvia0
21. mar 2025

@sova7 na moju kolegyňu sa lepili tiež takíto mamánci s neprerušenou pupočnou šnúrou. Ale ona si za to mohla sama, 100x sme jej hovorili, nedala si povedať, taký ten typ ženy, ktorá potrebuje všetkým vyhovieť, nemyslela na seba vôbec, čiže chlapi hľadajúci mamičku číslo dva v partnerke. Určite sú aj takí.
A ešte mám kamošku, ktorá mala silné zásady, že chlapa chce len s titulom, a s vlastným bytom. Lebo keď ona má vš a vlastný byt, tak aj on nech má. Tak našla takého, ale žiadna výhra, aj tak mu robí mamičku, ošetrovateľku a dozor, totálny neschopák.
Ja nemám voči nikomu predsudky, ani nikoho nehádžem do jedneho vreca, lebo fakt je všetko individuálne. Ale keď to robia ostaní, ok, ich vec.

sova7
21. mar 2025

@0silvia0 no ja píšem skúsenosti ak mal niekto šťastie na výnimku ok. Ale mne sa do ďalšieho hovna s tým že to možno bude neskôr fialka stúpať nechce. Už to je obrovský výkričník že 40 r chlap presne vie prečo si nemôže nájsť partnerku napriek tomu ostáva v tej situácii a nerieši. Ak by skytocne s niekým žiť chcel tak sa osamostatni. Čo budem sám mama tiež sú také tie ich bežné vyhovorky. Možno aj mama keby nemala doma náhradného partnera skôr si nájde chlapa alebo kamošky. Lenže im dvom to takto vyhovuje. A chcieť chlapa čo je samostatný a nerobí mamičke záplatu na samotu sa nedá porovnávať s nárokmi ktoré sa okresať dajú

Strana
z4