Muža mi obťažuje kolegyňa v práci
Ahojte prosim Vas mam taky problem. Muz robi vj ednom podniku kde su aj zeny. Pred rokom ked sme sa dali dokopy prisla nova mlada kolegyna a zacala ho obtazovat v praci. Nadbieha mu, plieska ho po zadku ma sexualne narazky...raz tesne pred tym ako sme oslavovali vyrocie sa mu nukala do postele. Ked je z firmy nejaka akcia vyhladava ho. Stale mu rozprava ako chce sex a ako dlho to uz nemala. Moj muz jej uz svoje povedal ale nepocuva ho ba ho zacne este vyse obchytavat. Ona by bola schopna ho pretiahnut na mieste. Baby co este mozeme robit? Muz je uz zufali bol aj za veducim, ze ho to obtazuje a on, ze moze byt rad, ze ho taka zenska uhan🙄
Riesit to este raz oficialne staznostou pisomne u nadriadenych a ziadat dohovor, prelozenie slecny napomenutie. Sexualne obtazovanie je nepripustne ci v praci, volnom case.
V prvom rade by som podala písomne sťažnosť nadriadenému (teda kľudne sa v tomto prípade sťažovať ešte vyššie) na jej správanie - vždy takéto veci najlepšie riešiť písomne.
Nech začne ráznejšie reagovať, keď začne mať také reči nech jej dôrazne kľudne aj hnusne povie že on o ňu záujem nemá či to ešte nepochopila.
keby sa toto dialo opačne, že chlap takto obťažuje ženu tak je z toho veľká dráma, všetci kolegovia by ho najprv zbili a potom polícia, trestné oznámenia. ale keďže je to takto ako to je, tak sa nedeje nič. muž ktorý je obťažovaný ženou nemá také možnosti.
To ste sa do roka brali?
A on je z cukru ci co
Pane bože. To čo za chlapa sa nechá plieskať po riti? Keď jej nevie povedať,že je trápna,tak nech jej to napíše.
Oficialny email nadriadenemu
Oficialny email na HR
Oficialne sa ohradit voci kolegyni za obtazovanie
Nech podá trestné oznámenie na nu a hotovo. Po výsluchu ju srandičky prejdú.
Kolegyna ho plieska po zadku, ako ja si to fakt nevien ani predstavit, ze len tak pride a plesne ho po zadku.
Chlapcovi sa také správanie ženy zapáčilo keď doteraz také nezažil .Myslí si aký je žiadaný .Ktorému chlapovi by sa to nepáčilo …Tebe povie uplne niečo iné ako to v skutočnosti je .A ty to riešiš na koniku .Pritom on si z toho ťažkú hlavu nerobí .Čo si jeho matka aby si za neho riešila jeho veci ?Toto by mi skôr vadilo ,že je tutmák a nevie si problémy vyriešiť .S takým človekom budeš mať ťažký život .
Podla mna chalan to neriesi preto, lebo by sa z neho smiali. Aby bolo jasne, urcite by to riesit mal ano, kludne aj za vedenim a riesit to. Ale viem si predstavit zvlast chlapsky kolektiv, ze by z neho mali zabavu na pat rokov, ze Fero bol za riaditelom na Zuzu zalovat lebo ho buchla po riti a sexualne obtazovala. Tam sme este ako spolocnost nedospeli, predpokladam, ze vsetci sa mu smeju alebo to len odpalkuju nejakou wannabe vtipnou poznamkou, vid sef. Keby to este hrotil a tahal neviem kam po vyssich miestach, kolegovia by si zrejme tukali na celo a bol by tercom posmechov mozno aj nejakych zlych nalad, ak by ju dal vyhodit a ona je oblubena. Malokto by sa v typickom slovenskom kolektive postavil na jeho stranu. Skor by to islo v duchu , sak to bola len sranda, co z toho robis halo, boze jedna zenska ta capne po zadku a sa ofukujes jak baba..a podobne. Ak je to tichy hanblivy chalan, verim, ze toto sa mu fakt nechce riesit. Autorka, ja by som to na tvojom mieste neriesila nijak. Viete obaja aka je, veris svojmu muzovi, tak nech sa pred nim natriasa a strapnuje dalej, tebe to moze byt u pr*ele. Mozes sa na nej schuti zasmiat, strapnovat ju poznamkami a nedat jej tu moc nicit tvoje psychicke rozpolozenie. Nch si robi co chce, ona nie je tvoj problem a ty nie si zodpovedna za jej spravanie. Ked to vadi muzovi, je uz na nom ako sa s tym vysporiada. A inak na okraj k tejto teme..aj toto je dovod, preco je ta demonizovana sexualna vychova v skolach tak dolezita. Radsej ju zakazeme lebo dzendzer a zapad a potom tu veselo zlahcujeme sexualne obtazovanie. Toto je specificky pripad kedy zena obtazuje muza, ale castokrat to je naopak a reakcie kolektivu v praci su bohuzial casto velmi podobne.
No, s akýmto prístupom k problémom..len žeby ešte s ňou "chudák neskončil v posteli ...hranica sa posúva a on sa boji ženu zastaviť.)
Ocividne toto existuje. My sme raz mali takú skupinku v práci, kde sa riešili aj podobne veci. Jeden kolega tam opísal, ako ho iná kolegyňa obťažovala spôsobom, že prišla k jeho stolu a začala mu masírovať chrbát. On podobne ako ženy ostal zaskočený, stuhnutý a nedokázal vôbec nijak reagovať. Ti, čo viedli túto skupinu - policajti - hovoria, že existuje dosť takých prípadov a že by ich zaujímalo reálne číslo, lebo čo sa k nim dostalo bol určite len zlomok reálnych prípadov. Je to trochu tabu téma,lebo väčšinou je to naopak, ale tieto prípady tiež existujú.
V tomto prípade je problém reakcia jeho šéfa. Ju treba poslať rázne do kelu, ale podľa mňa sa aj radšej obzerať po iných možnostiach, keďže je vedenie také ignorantské
Ja som toto zazila v praci, ze slobodne mlade slecinky si na zadanych a zenatych potrebovali nieco dokazovat a bavit sa na tom, aki su hlupacikovia. Lebo im davali pocitit, ze su doleziti, ze su super, uzasni chlapi a tak ich tam oblapali, na firemnych akciach sa s nimi bozkavali, hladkali a neviem co. Pritom tie baby sa len an tom smiali, ze im na to tito zadani chlapi, co si tak ego zvysovali skocili a zozrali im to aj s navijakom. Samozrejme, ziadna z nich nemala o nikoho z nich zaujem, nie ze ziadny, ale minusovy. Len proste sa potrebovali bavit a oni boli taki zaslepeni tym zaujmom, ze nevideli nic. Boli to zenati alebo zadani muzi, otcovia deti, aj malych. A im to nesmierne dvihalo ego, ze sa o ne mlade baby zaujimaju.
Je otázne čo sa deje poza tvoj chrbát autorka, keď tá jeho kolegyňa v istom okamihu vyhodnotila situáciu tak, že si to MÔŽE voči nemu dovoliť a ostalo to tak doteraz, dokonca sa to stupňuje. Treba porozmýšľať nad tým či naozaj jej ten tvoj muž dáva najavo nezáujem, keď ona sa cíti vítaná aj so svojimi dotykmi .
Boli sme na jednej akcii. Odbehla som si na wc a ked som sa vracala videla som ako sa jej muz otocil chrbtom proste nezaujem o nu a ona sa na neho vrhla a on ju chitil a razne jej povedal nech mu da pokoj, ze ona nieje jeho typa nech s tym laskavo uz prestane. A ona tak ulisne ze co je taky

Toto keby si niekto dovolil ku mne, tak mu zlomim ruku asi. Ako ziadne dotykanie sa cudzich ludi nie je OK a uz vobec nie so sexualnym podtonom. Lebo toto je za mna sexualne obtazovanie ako vysite. Nech to muz riesi co najskor, aby sa nestalo, ze slecinka otoci a nakoniec bude ona obetou jeho obtazovania. Treba sa jej podla moznosti vyhybat, nevyhladvat ju a jasne jej povedat, ze stop, nemam zaujem. Lenze vacsina muzov toto nevie povedat na rovinu, lebo im vacsinou lichoti, ze nejaka mlada baba ma o nich evidentny zaujem a neskryva to.