icon

Muži odpúšťajú po hádkach rýchlejšie ako ženy - ako to funguje u vás?

modrykonik
Dnes o 06:26

Narazili sme na zaujímavý poznatok z psychologického výskumu, podľa ktorého muži po konfliktoch často odpúšťajú rýchlejšie, zatiaľ čo ženy si dlhšie spracúvajú emočné detaily, kým sa dokážu posunúť ďalej. Nejde o to, že by jedno pohlavie zvládalo hádky lepšie než druhé, ale o rozdielny spôsob, akým prežívame a vnútorne spracúvame emočný stres.
Výskumníci upozorňujú, že práve táto rozdielnosť môže vzťahom pomáhať, ak je medzi partnermi priestor na komunikáciu a porozumenie. Rýchle odpustenie môže uvoľniť napätie, zatiaľ čo hlbšie spracovanie emócií môže zabrániť tomu, aby sa problémy opakovali.

Zdroj: Journal of Social and Personal Relationships

💬Ako to máte doma vy?

💬Kto sa po hádke upokojí skôr a kto potrebuje viac času?

💬Pomáha vám o tom hovoriť?

Muži odpúšťajú po hádkach rýchlejšie ako ženy - ako to funguje u vás?
martinmmartin
Dnes o 06:38

A nieje to tak ze muzi si skor myslia ze to preco sa s nimi zenska hada je prkotina a viac menej ich to netankuje - taky folklor - vykric sa moja pekna ulavi sa ti

moonlight1210
Dnes o 06:41

Myslim, ze zalezi na tom, co za slova pri hadke padnu.

Aj muz dokaze po hadke niektore veci spracuvat cele tyzdne a je tym ovplyvneny. Neodkaze to hodit za hlavu.

anonym_c6b1c5
Dnes o 07:31

Ach jaj keď už aj som zakladá témy dvojmo

sisska96
Dnes o 08:12

Môže byť. Môj muž sa tvári po hodine, že sa nestalo nič 😂

sevrin
Dnes o 08:27
@sisska96

Môže byť. Môj muž sa tvári po hodine, že sa nestalo nič 😂

@sisska96 tvári, ale v duchu už kuje pomstu 😁

pininka1
Dnes o 08:34

U nás presne naopak.

anonym_f940d7
Dnes o 09:32

nemyslim si, ze muzi odpustaju rychlejsie. Len tolko neriesia a neradi sa nechavaju vtiahnut do konfrontacie. Problemy nemaju chut riesit.

slovakboy
Dnes o 10:31

@modrykonik my sa hádame málo, ak tak si odpúšťame do pár minút. V minulosti keď sme boli mladší viac sme sa hádali a odpustenie trvalo dlhšie ale nikdy nie do ďalšieho dňa. Nehovoríme o tom veľa a udobrujeme sa naraz spoločne. Jeden z nás povie niečo kľudným tónom a druhý hneď na to naskočí. A robíme to raz jeden raz druhý. Približne pol na pol.