Muži vraj nechcú ženy, ktoré nemajú bývanie a auto
Ahojte. Byvam sama v prenajatom dvojizbovom byte. S kamaratkou sme sa rozpravali, ze v 30tke je uz viac menej ziaduce splacat vlastnu nehnutelnost a mat aspon starsie ojazdene auto. Som 5 rokov po VS a nemam nic nasetrene. Z platu si auto a ani vlastne byvanie nemozem dovolit.
Kamaratka mi hovorila, ze budem mať ovela narocnejsie si najst partnera. Chalani vraj moc nechcu zenu, ktorej je nutne robit taxikara a starat sa o jej byvanie. Aky mate vy na to nazor?
@kornelies s tymto musim bohužial suhlasit, herci, hokejisti, futbalisti maju vedla seba vždy miss..- vyhra v suťaži krasy, toto je podmienka..Čiže ked chceš prachača pri sebe, choď na miss aj bez auta, bytu a vodičaku, do roka si vydata...🤣
@zuzana76 vies co, ja som to skusala uz viackrat, jazdila som nejaky cas do prace, no bol to pre mna taky obrovsky stres, ze som si povedala, ze mi to za to nestoji. Nastastie mam skveleho manzela, ktory aj nakupi, aj mna ci moju dceru odvezie, kam treba. A ked ho nemam prave poruke, viem si poradit. Som v tom fakt lava a nechcem sa ocitnut niekde na You Tube ako ta, co nikdy nemala dostat vodicak.🙂
@pallacinka29 nemám vodicak. Neverím si a nechcem ohrozovať ostatných na ceste. Preto som putka domáca. Super. Ďalší titul do zbierky a zadarmo🙂
@zuzana212722 ale ono to casto nie je o tom, ze clovek na vodicak nema financne, je to o tom, ze sa neciti na soferovanie samotne. Myslis, ze je dobre, aby po cestach jazdili ludia, u ktorych je vacsie riziko, ze sposobia nehodu?
@barbora19911 Ale existujú aj normálne typy - niekde medzi tými dvoma extrémami.
Tiež poznám takého, ktorému to vyhovovalo - všetko platil, všetko dal, spravil, atď a ona - matka pluku, veliteľka. Už sú 7 rokov šťastne rozvedení po niekoľkoročnom manželstve.
Ale k pôvodnej veci, single človek po 30-ke, ak nemá vážne dôvody, ktoré by tomu bránili, by už mal mať čo-to našetrené. Nie kvôli chlapom, ale kvôli sebe.
Budem asi trošku uštipačný, ale single žena bez detí, čo 5 rokov po VŠ zarába tak málo, že si nemôže (resp. nemohla v časoch nízkych úrokov) dovoliť hypotéku aspoň na nejakú garzónku, si mala už počas VŠ nájsť perspektívneho manžela, čo by jej hobby vykonávané v pracovnom čase vedel financovať.
Ešte ale názor, na ktorý sa autorka pýtala - "Chalani vraj moc nechcu zenu, ktorej je nutne robit taxikara a starat sa o jej byvanie." - to je podľa mňa nezmysel. Taxikára robiť netreba, však v prípade potreby má žena stále tie isté nohy/bicykel/MHD, ako mala pred vzťahom (akurát to môže, podľa lokality, viac či menej limitovať možnosti fungovania ženy už ako matky s deťmi, ale tak do diaľky väčšina mužov nerozmýšľa), a s nákladmi na bývanie sa podelia. Ale zas treba rátať s tým, že ten z partnerov, ktorý do vzťahu/manželstva prinesie výrazne menej financií (resp. materiálnych statkov), musí to kompenzovať tým, že prináša niečo iné.
Môžete tu nadávať na @tiezjedna ale presne pre toto som dostala svoju poslednú prácu. Baba, ktorá sa im na pohovore pozdávala viac nemala vodičak, ja áno a tiež to vôbec nebolo gro mojej prace. Dozvedela som sa to po prijatí od kolegov a ex kolegyne, ktorú som mala nahradiť.
@dogblock ...
1.Ak niekto dokáže šetriť a nerozhadzat všetko iba na seba,tak to je dôkazom toho,že je finančne gramotny,zodpovedný a myslí do budúcna.
2.Zabezpecit si vlastné bývanie je dôkazom,že si pripravený a schopný zabezpečiť rodinu a dať jej domov.
A môžme sa ako spoločnosť hádať koľko chceme,mať vlastnú nehnuteľnosť je oveľa výhodnejšie a rozumnejšie ako bývať v podnájme.
3.Mat vodičák je spôsob,ako si dožičiť troška viac slobody a nezávislosti.Moct ísť kam chces,kedy chces a na ako dlho chces je jeden z naj pocitov na svete.
Je v poriadku žiť v nájme,bez peňazí a chodiť busom keď máš 20 rokov a život iba začína,ale ak takto zijeniekto 30 + tak sa niekde stala chyba.Ale každý podľa seba
@dogblock okej ja budem ďalej jazdiť autom a ty choď ekologicky busom.
@katkami123 a bol vodicak v poziadavkach na danu poziciu?
Ved si v pohode, máš prácu, máš kde bývať, vieš sa tam dopraviť... vodičák si ešte môžeš urobiť, ak ho nemáš, lebo to si nepísala, máme info že nemáš auto😁neviem, čo tu všetci riešia, že nemáš vodičák 😁...
Ak si najdeš toho pravého, určite ho budú zaujímať iné veci...😊 Áno, neskôr príde aj reč na "majetky", ale veď si samostatná, rodičia ta neživia, ani u nich nebyvaš...a btw načo by si si mala sama zobrať hypotéku na byt, vsade okolo žijú ľudia takto a nikto to nerieši, len tu musíš vlastniť nejaký byť alebo dom...
A chalani, sa zaujímajú o to, či máš majetok alebo auto skôr preto, aby si nebola zlatokopka, ktorú by museli dotovať...ak vidia, že si samostatná, že nevisíš rodičom na krku, tak je to ok😊...radi ta odvezú na svojom aute aj na kraj sveta😉
Ja vsade v profesii vidim požiadavku na vodičak.Este som.nevidela taku ponuku prace, kde by nežiadali
@mandzula
Áno, ale pritom som robila administratívu v kancelárii. Dnes je to podmienka všade. Pozri profesiu a lepšie pozície, niekde to beru ako samozrejmosť.
ahoj, viem, ze to nebude moc k teme, (moj vylev) ale ja som taka vdacna, ze som manzela stretla v 21 rokoch a boli sme spoluziaci na VS, mali sme tak akurat "hole rite" a seba...a ani jeden z nas neriesil majetky...😖
@katkami123 ak bol vodicak v poziadavkach, potom je pochopitelne, ze vzali teba a nie tu, co ho nemala.
@karolinakr su aj take. Mam odrobenych 18 rokov bez potreby co i len jedneho soferovania.
@mandzula
Pozri profesiu, všade je vodičský považovaný za samozrejmosť, zvlášť lepšie pozície, ak sa nebavíme o operátorovi na linke napr. Potom tam takú na pohovor ani nemuseli volať, bolo nás tam 14, takže zas mali z čoho vyberať aj bez nej 😀
@katkami123 ja rozumiem tomu, ze ked je to v podmienkach prijatia, nikto nebude akceptovat zivotopis bez, ak to vsak v poziadavkach nie je, nevidim dovod vyradovat zivotopis bez VP.
@mandzula
V korporáciách je to všade podmienka, taktiež pozície, kde sa chodí na služobky.
@katkami123 ale ved to je v poriadku, ja chapem, ze ho firmy pozaduju, ja len nechapem vyjadrenie jednej s diskutujucich, ze CV bez VP rovno vyradovala, hoci soferovanie nebolo gro prace, lebo ona usudila, ze soferovanie je zakladna gramotnost. Ak pisem poziadavky na noveho cloveka, rovno tam predsa napisem, co vyzadujem, ak vodicak, hladam ho v CV, nenajdem, vyradim, ale to sme sa doposial nedozvedeli, ci to realne v tych poziadavkach bolo.
@mandzula
Úprimne si nemyslím, že to tak bolo zskaždym, ze podľa toho triedila. Iba ak bolo viac na výber medzi uchádzačmi, tak dala možno také životopisy bokom.
@katkami123 keby to napisala takto a netahala do toho zakladnu gramotnost, nikto by ani nemukol.
@mandzula že vodičak nepotrebovali na pracu a i tak ich vyradila? 😅 tak to skôr hovori o tej osobe alebo jej nešoferi nie su sympatický
@katkami123 mam pozíciu, ktorá patrí medzi tie lepšie a vyššie. Vodicak nemám. A neuveríš, ak sa potrebujem niekam dostať, tak bud ma tam odvezie kolega, ktorý vozí aj ostatných, odvezie ma kolega, ktorý má v tej chvíli čas alebo ma odvezie bolt a preplatia mi to. To, čo robím, na to nestačí mať vodicak, treba mať iné predpoklady a vedomosti.

@zuzana212722 vodicak je hlavne v 21. storoci casto zbytocnost, ekologicka bezohladnost a finacna nezodpovednost