icon

Mužov strýko

6. okt 2023

Ahojte môžte mi poradit mam 28 rokou a som na materskej mužov strýko u nás býva nemá mamu ani otca takže ja sa oňho starám ako o bábätko ma 54 rokou aje od narodenia ako to povedať chory niečo ako ze nemôže ísť ani sam von lebo bi sa naspäť už detostal a viete ledva co nám ostáva lebo aj mu kupujeme oblečenie a takéto veci lebo on nedostáva nič a preto bi som si ja naňho chcela vybaviť opatrovateľské môžte mi poradit ako postupovať lebo ešte nič také som nevibavovala

autor
6. okt 2023

@mucuinka nie len dôchodok opatrovateľské nepoberá nikto

lenull103
7. okt 2023

Ahoj.žiadosť o opatrovateľský príspevok sa podáva u úrade prace,najlepšie je zbehnut tam a opýtať sa,či by si mala nárok a čo všetko treba doložiť. V skratke,k žiadosti potrebuješ lekárske správy od všetkých doktorov,ktorých strýko navštevuje.čím viac,tým lepšie.a najlepšie,keď tam každý doktor napíše,že pacient potrebuje celodennú starostlivosť.tie správy nesmú byt staršie ako 3 mesiace/6 mesiacov,nepamätám si presne.spíše sa žiadosť,plus tieto správy a podáva sa na to úrad prace.je dobre do žiadosti uviesť a aj povedať,že máte záujem o osobne posúdenie,aby ste k posudku boli prizvaní aj vy.často tieto žiadosti zamietaju lekári,preto je osobný posudok lepší,tam im vysvetlite,aka je starostlivosť doma.že napr naje sa sám,ale musím mj navarit a pripraviť jedlo na tanier.umyje sa sám,ale musím mu pripraviť veci,popripade pomôcť obliecť sa.k lekárovi,nakup,prechádzka,musim ísť s ním,lebo by to nezvládol sám,stratil sa,píšem napr
Keby čosi,píšte

autor
7. okt 2023

@lenull103 ďakujem vám veľmi pekne na takúto správu som čakala 😊😊😊

alickapusinka
7. okt 2023

Ak nežije zo strýkom neoprávnené sa obohacuje o peniaze. Treba ísť na úrad práce sa popýtať v pondelok. Nahlásiť ho že nežije s ním v jednej domácnosti a že je opatrovník. To znamená že sa neoprávnené obohacuje o peniaze. Si ich vlastne iba vezme a starostlivosť nič. Nenechávajte to s mužom tak treba ísť v pondelok na úrad ho nahlásiť že ani nežije na pobyte a oni mu to stopnú automatický. Preveria vaše informácie budú sa strýka niečo pýtať a ak im povie že sa jeho brat iba finančné obohacuje a nežije s nimi stopnú mu peniaze za opatrovanie. Nemôže poberať peniaze ak nežije ani so strýkom. Chodí tu právnik draik alebo nejaká právnička. Myslím si na 100% percent že strýkov brat poberá peniaze ktoré mu nepatria a tým sa obohacuje. Ak mu to zrušia tak treba aby si si išla vybaviť TY ak žije u vás. Lenže dajme tomu ak by nebolo vás tak čo jeho brat si odíde a jeho nechá samého sa tuľať. Nechápem.

alickapusinka
7. okt 2023

Ja fakt s ľudskej stránky nechápem že toto je schopný urobiť brat. Okrádať chorého o peniaze a nestarať sa o neho. Hnus. Treba razne zakročiť. Ešte sa chcem opýtať že kde žije ten človek čo poberá na strýka peniaze ten jeho brat. A to poberá na neho opatrovateľský.

alickapusinka
7. okt 2023

@lenull103 pekné si jej poradila.👍

alickapusinka
7. okt 2023

@mk1111111111 ak s ním nežije peniaze mu vezmú. Podmienka mať opatrovníka je s ním žiť. A nie zhrabnúť peniaze a čau.

alickapusinka
7. okt 2023

s strýko má aký ID či starobný

mk1111111111
7. okt 2023

@alickapusinka ja to viem, len ci aj autorka to vie?

autor
7. okt 2023

@mk1111111111 no predstav si ze nie neviem nie som taký blázon áno znie to a aj je to nespravodlivé ze berie peniaze a nestará sa ale mne je jedno kto poberá ten dôchodok je u nás a my sa oňho postaráme len proste chcem vybaviť tie opatrovateľské a to mu postačí

januska12323
7. okt 2023

Nie je to jedno. Berie peniaze, ktoré sú určené strýkovi. To je akoby tvoj muž nevidel z výplaty ani cent a išli by niekomu inému. Defakto krádež.

mandarinka555
7. okt 2023

Vy ste nejaká čudná rodina...V prvom rade by si mala riešiť jeho invalidný dôchodok, ktorý neprávom poberá niekto iný a dať ho na súd. Potom zriadiť poručníctvo a následne požiadať o opatrovateľský príspevok. A nebuď agresívna na ženy, čo ti radia, lebo ty akoby si bola mimo realitu a ideš si dookola svoje nezmysly.

danielllka
7. okt 2023

Opatrovateľský by si mala ty, ako alternatívu za výplatu (keďže predpokladám, že do práce chodiť nebudeš ani keď ti skončí materská/rodičák), aj dajme tomu za ubytovanie, stravu.. A invalidný dôchodok, ktorý mu patrí (nie jeho bratovi), by ste mu trebárs odkladali (šetrili na horšie časy). Nenechávajte to tak, veď to sú jeho peniaze, nie bratove, okráda ho a to vám nemôže byť predsa jedno.

michelle567
7. okt 2023

Nooo radšej mu poriešte dôchodok, ten má už stále. Keď nastúpite vy do práce na tpp myslím že opatrovateľský poberať nemôžete

autor
7. okt 2023

@michelle567 môžeme už som si všetko preverila vy mudrlantky človek len chce vedieť čo všetko a kde všade ma ísť a vy tu ešte mudrlate a píšete mi tu otázky a ne odpovede keď neviete kde sa má ísť a vo všetko na to treba tak NEPÍŠTE!!!!

modrykolibrik
7. okt 2023

@autorka je mile, ze sa chces o neho postarat ale tu ide aj o to, ze tymto ludom sa demencia zhorsuje....nastupuju problemy psychiatrickeho razu. Moze zacat byt agresivny a casom nemusis zvladat sa o takeho cloveka starat a budete nuteny ho dat do zariadenia a ver mi, ze tam ten dochodok bude potrebovat. Navyse ak VY viete o tom, ze jeho brat pacha trestny cin a viete o tom moze sa stat, ze este budete mat problemy aj Vy ak sa do toho nedajboze zacne zaujimat aj socialka alebo urad prace.....ako nerozumiem tvojej reakcii. Vzi sa trocha do neho. Dochodok ktory patri JEMU dostava cudzi clovek a on z toho nic nema! Nepride mi to ok. Este aby sa to neotocilo proti Vam

autor
7. okt 2023

@mandarinka555 fajn ale to je náš život a nemusí nikoho trápiť kto co poberá len som chcela vedieť jedno a jedna múdra žena mi poradila

mandarinka555
7. okt 2023

A my ostatné sme podľa teba hlupane 👎 Rozmýšľaš, akoby si mala päť rokov...ak vôbec máš "čím" rozmýšľať 👎

alickapusinka
7. okt 2023

@mandarinka555 prečo by mali byť čudná rodina že sa bez nároku na mesačný príspevok stará o cudzieho človeka v tom je čudná. Múdra si na to by ťa bolo. Nepoznáš ich čo označuješ niekoho kto sa zadarmo stará de facto o cudzieho človeka zadarmo.

alickapusinka
7. okt 2023

@mandarinka555 A TY rozmyšľáš čím .Mozgom no pochybujem.

danielllka
7. okt 2023

Pochopiteľne ak ti niekto má poradiť, má aj nejaké otázky, aby ti vedel relevantne poradiť! Si drzá, útočná, primitívna, viackrát si tu radšej radu nepýtaj, keď sa ťa nemá nikto nič pýtať, zisti si informácie sama! Si ma normálne vytočila tými sprostými reakciami!

nikolca
7. okt 2023

@autor sa ti robiť nechce tak si chceš vybaviť opatrovateĺsky si špekulantka ani k veci neodpovedaš

misinka0611
7. okt 2023

Ženy ti dobre radia a v dobrom. To, čo sa tu pýtaš si vieš aj na internete nájsť alebo na príslušnom úrade.

aurora33
7. okt 2023

Precitala som si diskusiu a ženy ti tu radia veľmi dobre. Neprávom na ne útočíš. Chcelo ny to troska pokory z tvojej strany

autor
7. okt 2023

@mandarinka555
@danielllka ja som len chcela slušnú odpoveď čo všetko potrebujem a nie abi mi tu dávali oni otázky a zasahovali do života vieš

autor
7. okt 2023

@nikolca vieš čo napíš mi správu a hneď sa možme dohodnúť ja pôjdem do roboty a ty mi prídeš po strážiť moje 6 mesačne decko keď si taka múdra

autor
7. okt 2023

@mandarinka555 tu človek keď chce niečo na tom to koniku tak sa vždy nájde jedna hlupana vieš

mandarinka555
7. okt 2023

@alickapusinka Čakala som, ktorá hus prvá zagága😝

mandarinka555
7. okt 2023

A tou si práve ty🙈

autor
7. okt 2023

@aurora33 áno viem ze jeho brat berie neprávom jeho peniaze lenže mňa nezaujímajú viem je to nespravodlivé je u nás na je sa umyje sa oblečenie za naše peniaze ale my nie sme taky ľudia ze bi sme boli schopní ho vyhodiť nemá nikoho len toho brata a môjho muža ale on nám nerobí ni aké problémy nič len býva u nás naje sa a všetko čo človek robí každý deň a vôbec nám neprekáža len vieš ma už 54 rokou a nieje boh vie aký mladý takže aj on potrebuje našetriť lebo keď sa mu niečo stane tak my toľko peňazí mat nebudeme lebo ja som na materskej mam 6 mesačne bábätko a muž pracuje ale vieš predsa keď pracuje len jeden z rodiny tak nieje to Boh vie co