Myslíte si, že správanie rodičov je správne?
Ahojte, chcela by s
ber to pozitívne, takí ľudia boli aspoň pre mňa vždy hnacím motorom.. napríklad keď budeš mať veľa učenia, bude sa Ti chcieť nato vy*ať tak si na nich spomenieš a chytíš novú chuť sa snažiť.
V prvom rade gratulujem, tiež mi syn ide na medicínu, takže viem, že toto je veľký úspech....a v tom čo si napísala je asi aj odpoveď na tvoju otázku a to je sklamanie z ich vlastného syna.
Asi mali chut sa skodoradostne vytesit, ak by ta neprijali a hodit ta do vreca s ich nedostudovanym synom. Je to od nich trapne a nezrele, ale nie je to nic, cim by si sa musela zaoberat. Su to znami tvojich rodicov, ty s nimi kamoska nemusis byt, staci ich tolerovat.
Ďakujem za reakcie. Odpíšem hromadne. Aj rodičia si to všimli, že boli iní, nebolo im do smiechu, jednoducho boli zaskočení. Ale zatiaľ to nijak neriešili, o tej víkendovej záležitosti som im ešte nehovorila.
Výsledky niektoré fakulty uverejnia poobede v deň prijímačiek/na druhý deň po prijímačkach na ich webe alebo v maise, takže človek si vie podľa svojho kódu pozrieť body a keď má skoro plný počet, tak je to isté… ale neviem, či to tak bolo vždy a či to tak má každá lekárska fakulta.
Ja budem asi za čudnú ale nemyslim si, ze je to hned závisť. Ved oni sa zaujímali, kedy mas prijímačky, boli zvedaví ci zvladnes. Niektori starsi ludia nevedia prejaviť nadšenie ako si to predstavujú mladšie ročníky ale hned ako závisť by som to nenazvala. A to podpichovanie, či si si to nerozmyslala, to robil aj moj dedo a vsetkym vnúčatám. A ten urcite nezávidel. Mozno ty sama sa trosku bojis, lebo je to tazka skola, tak sa ti ich ton zdal iny ako by si chcela. Ale ja ti samozrejme gratulujem 💐🍾🍾🍀🍀. Sama uvidis, ze sa ta budu aj pocas roka pytat ako zvladas a tak…. ale neber to v zlom. Proste ich zober aky su a pre tvoj zivot to vobec nie je dolezite.
Autorka, tak to je fakt super! Nech sa ti v studiu dari 🍀
@betulinka1 Ja si zase myslím, že tón hlasu neklame, iné je neprejaviť nadšenie ako by si niekto asi predstavoval, iné je opýtať sa to so sklamaním v hlase, to sa proste nedá oklamať, to človek vycíti.
Sú ľudia ktorí to nemyslia zle ale v skutočnosti pôsobia ako vyryvaci a provokatéri a neuvedomujú si že tým ostatných stvu proti sebe. Akúkoľvek sociálnu interakciu ženú od začiatku do negatívnej roviny.
Alebo je aj možnosť že sa nedokážu tešiť z cudzieho šťastia lebo všetko berú ako súťaž - keď niekto vyhráva znamená to že oni prehrávajú a v pude sebazáchovy sa snažia "víťazovi" "zraziť hrebienok".
Nech je pravda taká či onaka, nemyslím si že sa zmenili. Takíto boli vždy len si to nevnímala lebo sa ta podobné situácie nikdy tak netýkali ako táto. Obrazne povedané je to ako v práci s toxickým kolegom, kým robí zle iným nikto proti nemu nič nemá, spamataju sa len keď zacne robiť zle im.
Ešte rada pre prípad že s nimi rodičia po tomto neprerusia kontakty. Vyhybaj sa im, nič s nimi nezdielaj ani úspechy ani strasti, na otázky maj pripravené maximálne neutrálne nič nehovoriace odpovede.
namyslas si, je im to fuk. Moc riešis. to ze nepodali ruku to je na nich, dnes ma VS s prepáčením kazdy takze ja osobne to neveriem ako nejaký extra výkon. Mne nikto neblahozelal ani som nemala cas registrovať ze sa to robí. Pre mna normálna vec - ako postup v práci, skončenie skoly alebo urobený test v autoškole. Prvy taz citam ze sa ma gratulovať a neber to v zlom.
Nestretávala by som sa s nimi viac. Nechcela by som tráviť môj vzácny čas s ľuďmi, ktorí závidia a dúfajú, že sa niečo nepodarí mne, alebo mojim deťom.
@barborachors Píšeš:"dnes ma VS s prepáčením kazdy takze ja osobne to neveriem ako nejaký extra výkon" myslíš si to o všetkých vysokých školách? Úspešne ukončiť štúdium na lekárskej fakulte a napríklad ekonomickej je teda obrovský rozdiel.
no to sú takí priatelia ktorých by som už ignorovala, lebo závisť a neprajnosť do priateľstva nepatria
Inak gratulujem k prijímačkam. Od kolegyne dcéra mala prijímačky na troch univerzitách na lekárstvo a nedostala sa bohužiaľ ani na jednu tak sa nečudujem, že sa tak zaujímali. Prajem ti veľa úspechov a riadne všetkým vytri zrak. Vás mladých treba 👍.
@tiezjedna prajem úspešne štúdium a vytri im zrak 😉 zakomplexovaní a závistliví "dobráci".
Inak by som sa im už celkom vyhýbala a kebyže som Tvoja mamka - som na Teba veľmi hrdá a by si vypočuli môj názor na ich správanie voči Tebe a neviem, či by som mála záujem sa s nimi stretávať naďalej.
@tiezjedna prepáč, neviem, ako som to čapla, že Ťa označilo. Samozrejme, písala som autorke.
@adrianap83 pochopila som👍
@morusha áno, to je samozrejme výnimka. Ale drviva väčšina pa-vied u nás je skutočne spravitelna takmer každým, co si budeme 😊
Si cudna ze riesis ten isty "problem" uz druhykrat a na mamickovskom fore.
Nie ty im, ale oni tebe lezia v zaludku.

Závisť, neprajnost a ešte raz závisť 😉. Nič iné v tom nie je. Niektoré páry čo sa dlhšie priatelia postupne sa začnú porovnávať, predbiehať a aj závidieť. No a ty budeš mať niečo viac ako im doprial ich syn. Nič si z toho nerob. Je na tvojich rodičoch ci sa s takýmito ľuďmi chcú stretávať , alebo to nevidia😉?