icon

Na rozlúčku so slobodou ma pozvali, na svadbu nie

Včera o 13:00

Ahojte, zaujíma ma váš názor čo si myslíte o tom keď kamarátka ma nepozvala na svadbu, ale na rozlúčku so slobodou ma pozvala. Nepoznám všetky baby čo idú na rozlúčku, ale pokiaľ viem tak jedna isto tiež nie je pozvaná. S nevestou nás bude 8.
Pýtam sa preto lebo iné kamarátky v okolí mi hovoria, že tam nemám ísť, že je to od nej sebecké, že budem sa jej skladať na rozlúčku, ale na svadbu ma nepozve.

cacianka
Včera o 16:06
@anonym_c54c9a

@anonym_1bfb8f autorka pisala, ze si nevesta vybrala baby ktore chce na rozlucke a spravila skupinu. Cize vlastne na rozlucku ich pozvala nevesta.

@anonym_c54c9a ale platiť ju majú ppozvané

anonym_c54c9a
Včera o 16:09
@cacianka

@anonym_c54c9a ale platiť ju majú ppozvané

cacianka
Včera o 16:11
@anonym_13c4d6

Na rozlúčku so slobodou som pozvala moje naj kolegyne. Bolo ich 10. Na svadbu už nie. Tam sme mali 30 hostí - našich rodičov, krstných rodičov a súrodencov. Bolo to naše rodinné posedenie. Dievčatá nám aj tak prišli poblahoželať na obrad, nik sa neurazil. Je ale pravda, že to bolo pár rokov dozadu a nebola to taká cerenónia, ako píšete vyššie. Normálne sme šli na pizzu, potom na disku a domov. Chcela mať prekvapenie, tak ju prekvap a na rozlúčku nechoď. 3 dni v Tatrách s aktivitami? Priznám sa, že som o takom spôsobe rozlúčky ešte nepočula. A ani náhodou to neznie lacno.

@anonym_13c4d6 to mi príde OK, svadba v rodinnom kruhu, možno naj kamoška/ veľmi blízki priatelia, a iné kamošky či dobré kolegyne pozvať na posedenie, neskoré popoludnie večera, možno diskotéka, ale 3 dni a zaplaťte aj mne aj vás to vyjde kopa €. no halooo nevesta ?!

anonym_05044a
Včera o 16:11

Na 3 dnovy pobyt by som sa osobne neskladala nikomu … max rodicom, surodencovi za podmienky dobrych vztahov a pozvala by som svoje naj kamosky, ktore poznam cez 20 rokov … nikomu inemu. Rozlucka so slobodou moze byt v nejakom podniku pripadne rano do wellness a vecer podnik a kazdy spat domov. Vase plany su tak na 700-800€ na osobu … od dopravy az po 3 prespania, ktore platite kazda sama za seba + skladanie sa na 1 osobu on top … nakoniec sa aj tak este pohadate o peniaze a ta najmenej asertivna(sorry za vyraz najnaivnejsia az najsprostwjsia zaplati najviac) .::ja by som sa ani planovania nezucastnila … nie ste skupina naj kamaratok a po tomto pobyte si uz nepridete na meno, takze pozvanie na svadbu uz je irelevantne. Usetri si peniaze a sklamanie … pre fotky na IG a celu tu happy happy atmosferu je to pekny plan … len ti co zaplatia ucet budu za blbcov … samozrejme pokial kazda nezarabate 5T cisteho, nemate prachateho sponzora alebo tlaciaren na € … ist do podniku alebo obetovat 1 den a 100€ -200€ no nech nezerem … viac nie. Som lakoma a som s tym ok

evkatk
Včera o 16:20

Svadba je rodinnou oslavou. Stretávajú sa tam príbuzní, často aj takí, čo sa dávno nevideli. Mať tam kamarátky, znamená venovať sa príbuzným alebo kamarátkam. Tie sú na svadbe ako piate koleso na voze. Vnucovať sa medzi príbuzných svadobčanov je nemiestne.

anonym_e8dcc2
Včera o 16:22

Ja neviem, ja som mala svadbu pred 4r. ale toto, čo sa už teraz vymýšľa, je podľa mňa cez. Nech sa na mňa nikto nehnevá ale vyhodiť 100vky € niekomu na zábavu je na hlavu. Ja chcem rozlúčku, tak si vyberiem ľudí, ktorí mi ju preplatia, chcem svadbu tak hostia mi musia preplatiť náklady + niečo dať ako vreckové na medové týždne.
Ak chcela takú honosnú rozlúčku tak náklady mala zaplatiť ona alebo sa dohodnúť na primeranej rozlúčke, že jedlo/pitie/zábavu zaplatíte vy ale len na jeden deň/večer. Ja by som nikomu neplatila zábavu na 3dni lebo ona chce a ani toľko chochmesu nemá v sebe, aby ma pozvala na svadbu. Ja som bola na rozlúčke každá z nás doniesla darček, nevesta zaplatila pohostenie a všetky sme išli na svadbu. Manžel mal rozlúčku, kamoši mu urobili gril párty, oni zaplatili pohostenie a všetci boli pozvaní na svadbu. Ja som rozlúčku nechcela, ale všetky kamošky som pozvala.
Neviem, Tatry sú dráhy špás, mne to príde také, že mala tam sesternicu, ktorá pekne zorganizovala rozlúčku a potom sa so skupiny vyhodila, lebo platiť rozlúčku + aj svadbu by bolo asi cez rozpočet. Takže nie, nešla by som a ak by bola kamoška s ktorou zdieľate starosti aj radosti, tak asi by ťa pozvala aj na svadbu. Ale mne to príde akoby si bola kamoška so školy, s ktorou sa rozpráva o školskych záležitostiach a o počasí ale nevadí jej dať si tebou preplatiť rozlúčku.

xromix
Včera o 16:25

Boli sme na rozlúčke na Cypre na týždeň, 4 baby, 3 sme sa nepoznali, resp. predtým sme sa stretli 1-2x. Zorganizovala nevesta, zaplatili sme si my sebe a ona tiež sebe. Predtým bola diskusia, každá sme súhlasili a chceli s ňou stráviť ten čas a nemali sme problém zaplatiť si to. A nie všetky sme si “sadli” na 100% ale v zásade sme si to užili. A vyšlo to asi menej ako 3dni v Tatrach 😂. Na svadbe sme boli.

anonym_67cfae
Včera o 16:26
@anonym_autor

Na svadbe bude mať 80 ľudí. Ja chcem ísť, len ma trocha ovplyvnilo okolie. Budeme jej platiť 3 dni v Tatrach s rôznymi aktivitami. Lebo som počula, že na na rozlúčku chodia len tí čo idu na svadbu. Neriešila by som to keby sa jej neskladáme

@anonym_autor Vy budete platiť neveste rozlúčku so slobodou? Ja už tomuto svetu prestávam rozumieť..🤦

anonym_3e6aac
Včera o 16:32

@anonym_autor nešla by som ani na rozlúčku, keď ma nevedela pozvať na svadbu. Co potrebuje zaplatiť?

anonym_3e6aac
Včera o 16:40
@anonym_autor

A myslíte, že je nejaká nádej, že na rozlúčke nás dodatočne pozve? Svadba je o necelý mesiac.

@anonym_autor nepozve ta nikde. Mas jej len zaplatiť víkend v Tatrách. Inak tie zvyšné kamarátky na svadbu pozvala?

lenka_matko
Včera o 16:44

Ako písali vyššie, tiež by som sa zo skupiny vymazala. Tak aby som niekomu platila rozlúčku so slobodou s ktorou si v partii 4 roky.Tak to nie. Najlepšej kamoške by som nemala problém ale takto nehrozí. Nevesta si to ale paradne vymyslela pre seba.

anonym_48de70
Včera o 16:49

@anonym_autor mne celá rozlúčka so slobodu príde taká blbost. Na babskú jazdu môžem ísť hocikedy. Nechápem tejto pointe rozlúčka so slobodou kde druzicky/ kamarátky majú minút veľa peňazí a úplne zbytočne. Keďže vieme všetci koľko stoja šaty topánky atd plus dar. Tiež som pozvaná na rozlúčku a nejdem nevidím dôvod tam ísť. Sú to baby ktoré poznám ale nie sú to moje kamarátky. Keď už ma byt rozlúčka tak podľa mňa partia dievčat ktoré sa medzi sebou poznaju. K otázke je to na tebe ale ja neuznávam rozlúčky takže by som nešla o rok sa vydávam a hneď som povedala kamarátkam že ja ju mať nechcem.

anonym_48de70
Včera o 17:02

Ešte chcem dodať že každý rok čo chodíme na svadby tak nevesty stále vymýšľajú väčšie blbosti. Už dlho som nebola na normálnej svadbe bez amerických hlúposti. Napríklad nevesta nás ako druzicky zavolala na 5 dni do Dubaja ako rozlúčku so slobodou našťastie tam boli vtedy tie útoky. Aj to sme si mali cvakat my. Na svadbe som si sadla len 1. Takže za mňa ak sa nerobi rozlúčka typu že partia sa ide zabaviť tak je to podľa mňa úplne odveci niečo takéto organizovať.

anonym_15465b
Včera o 17:20

Takéto babské jazdy, toto už fakt nechápem ze kde nato títo ľudia chodia,vymyslaju len blbosti. Ako keby už dnes každému prepinalo, ale že poriadne.

mandarinka555
Včera o 17:26

@anonym_autor Stále si nenapísala, koľko vás tento trápny výmysel bude stáť🙈

doriiis
Včera o 17:27
@mandarinka555

@anonym_autor Stále si nenapísala, koľko vás tento trápny výmysel bude stáť🙈

@mandarinka555 ... Tipujem tak 150 - 200 € na hlavu

baboobchod
Včera o 17:35

Turistika a wellness? Ak ste z BA, tak navrhni Malé Karpaty, zakončite to welnessom na Zochovej chate, potom drink a spať domov 🤣 to bude nevestička prekvapená 🤣 a na svadbu buď rada, že nejdeš, veď to ide dobre do peňazí. Do tatier na 3 dni s cudzími ľuďmi a “aktivitami” by ma nik nedostal. Daj potom vedieť, ako to dopadlo 😁

anonym_19e6ba
Včera o 17:36

@anonym_autor a kto vymyslel tie Tatry? Veď turistika môže byť kľudne do Malých Karpát alebo Polonín (podľa toho, kde bývate) a wellness na 3h v miestnom hoteli. Pokiaľ si o Tatry na 3 dni nepožiadala ona, tak to je váš problém, že ste ochotné toľko platiť. Rozlúčka áno, svadba nie, je za mňa ešte celkom ok, aj to vytvorenie skupiny, keďže sa všetky nepoznáte. Ale tak vy ste blbé, že toľké peniaze idete vyhodiť za pobyt pre ňu. O jej sesternicu sa ty nestaraj, vybrala si, čo je pre ňu priorita. Tiež som od začiatku roka hovorila, že nikam nejdem, dovolenku som mala naplánovanú na iné aktivity a v júli som sa rozhodla, že predsa len idem k moru a to druhé som presunula. Kamoška to isté, že pôjde až za rok k moru a nakoniec vo štvrtok vbehla do cestovky a v nedeľu letela.

aja_senec
Včera o 17:40

:D To asi nebudete dobré kamarátky keď váhaš, či s ňou ísť zapiť slobodu len pre to, že si nedostala pozvánku na svadbu :D Je to bežná vec 🙂

marsmykkok
Včera o 17:40

Tu sa spájajú 2 veci. Za prvé je ok nepozvať ťa na svadbu ako len spolužiačku zo strednej s ktorou sa bavila, lebo proste rodina sa nazbiera a je prvoradá. Naopak na rozlúčku sa pozývajú ľudia z mladosti hlavne a teda aj ty si súčasť jej mladosti a tak to cíti a je ok že ťa pozvala na rozlúčku zo slobodou. Ale zase na druhej strane prečo 3 dni v tatrách a nie len nejaký večer v podniku? Navyše byť niekde 3 dni s niekým ak sa väčšina ani nepoznáte riadne?
A tretie sa idete tu sa pototo zo svadieb ako keby to bol zázrak čo si všímam a urazené ak nepozvú 3 ročné dieťa čo si na to pamätať ani nebude a rovnako urazená že ak ak nepozvú Vás... Prečo? Je to jediná spoločenská udalosť na ktorej sa dá zabaviť?

anonym_ca51c1
Včera o 18:09
@anonym_autor

@sense Jedna z bab sa pytala nevesty že ako si predstavuje rozlučku a povedala že by ju potešil hlavne wellnes a turistika, takže spoločne sa v skupine dospelo k nazoru, že Tatry

@anonym_autor však turistika mohla byť jeden deň a na druhý deň ideme domov. Alebo ráno prídeme a večer odchádzame. Nie 3 dni sa presierať v Tatrách, kde ceny letia do výšin.

anonym_65e966
Včera o 18:37

Ja som pozyvala kamosky na rozlucku so slobodou, lebo som chcela stravit s nimi cas. Nie vsetky som mohla pozvat na svadbu 😐

anonym_1e4ac3
Včera o 18:44

Nejaká vychcaná "kamoška", nie? Nešla by som za takých podmienok. 🤨

michelle567
Včera o 18:51

Najlepšie je že to vy baby v skupine ste vymysleli takýto program rozlúčky a teraz sa naň zdúvaš 😃 na čo 3dni. Mohli ste ísť doobeda na krátku túru, dať si obed, ísť oddýchnuť do welnesu na 3hoďky, dať si tam šampanské, nejaké beauty procedúry a odtiaľ ísť na večeru a do baru. A každá domov

roxy2
Včera o 19:19

@anonym_autor a ty tam chceš ísť, či nie?

marianarem
Včera o 19:35
@anonym_48de70

Ešte chcem dodať že každý rok čo chodíme na svadby tak nevesty stále vymýšľajú väčšie blbosti. Už dlho som nebola na normálnej svadbe bez amerických hlúposti. Napríklad nevesta nás ako druzicky zavolala na 5 dni do Dubaja ako rozlúčku so slobodou našťastie tam boli vtedy tie útoky. Aj to sme si mali cvakat my. Na svadbe som si sadla len 1. Takže za mňa ak sa nerobi rozlúčka typu že partia sa ide zabaviť tak je to podľa mňa úplne odveci niečo takéto organizovať.

@anonym_48de70 Tiez mi to pride, ze sa tu kopiruju americke filmy. V nich sa svadba casto prezentuje tak, ze to ma byt hlavne o neveste, aby sa citila vynimocna a ako princezna. Ze podstatou je stat sa rodinou so zenichom, tam mnohokrat akosi zanika.

vilma7
Včera o 20:06

Aj ja som tak mala....že na rozlúčku sme sa išli zabaviť a na svadbu už nie. Ak je dobrá kamarátka...hádam ti nebude dať ľúto pár euro...veď keby ideš na svadbu, stojí ťa oveľa viac. Asi nie si jedna z tých vyvolených ale z toho by som si ja ťažkú hlavu nerobila.

neviem_123
Včera o 20:14

Nesla by som, sklamala som sa v “kamoskach”. Poslednej sme sa tiez skladali na rozlucku, muz bol jej priatelovi, jasne ze museli ist na striptiz kde nechali asi 400€ skoro mi zabehlo. Na svadbu nas nepozvala, mna to vyslo asi stovku, este som jej kupivala darcek. Plus som jej vyrabala obrucky na svadbu (som zlatnicka) kde mi preplatila len material, na cent presne, ano boli sme tak dohodnute a vtedy mi to prislo ok. Zlatym klincom bolo pozvanie na ranny brunch po rozlucke, mladomanzelia zajednali stol v restike a tak sme mysleli ze toto je ich revans kedzde na svadbe nebudeme. No asi o den na zo nam poslali ucet kazdemu🫠 trapne mi je len to pisem. A teda obaja pochadzali z velmi dobrych pomerov, ani hypoteku nemaju. Jaaaj a potom si ma blokla aby som ju neotravovala😊 na tozlucku sme cestovali 150km tam a 150km naspat, ja tehotna. Takze nikdy viac a tebe radim podobne, kasli na nu. To bude nejaka trubka ked potrebuje okazalosti a nie je schopna pozvat ta na svadbu.

cimage
Včera o 20:38
@vilma7

Aj ja som tak mala....že na rozlúčku sme sa išli zabaviť a na svadbu už nie. Ak je dobrá kamarátka...hádam ti nebude dať ľúto pár euro...veď keby ideš na svadbu, stojí ťa oveľa viac. Asi nie si jedna z tých vyvolených ale z toho by som si ja ťažkú hlavu nerobila.

@vilma7 par euro? 3 dni v Tatrach s wellness? Pozvana plati sebe a este cast nakladov pre nevestu. Bude rada, ak sa zmesti do 200€, to uz par € nie je.

chocolatebox
Včera o 20:52
@anonym_ca51c1

@anonym_autor však turistika mohla byť jeden deň a na druhý deň ideme domov. Alebo ráno prídeme a večer odchádzame. Nie 3 dni sa presierať v Tatrách, kde ceny letia do výšin.

@anonym_ca51c1 ale vieš, treba sa hneď do nevesty pustiť ze je sebecka využívacna svina a ze tuto súdružky co asi žijú pod kameňom posledných par rokov, keďže takto sa rozlúčky úplne normalne robia, majú na koho nadávať 👌 ale tak dobre vedieť ze presne tie iste co pri téme svadby vypisujú ako nejde o dary ale o účasť predsa 🥰 a blabla, sú presne tie ktoré nepôjdu na rozlúčku ak nebudú pozvané na svadbu aby sa zadarmo nazrali.