icon

Na svadbu s priateľom

marianaaoa
22. apr 2023

Ahojte, chodím s priateľom niečo vyše 2 rokov, ja mám 29, on 27. Pozná sa s mojimi rodičmi, vychádzajú v pohode. Dostali sme pozvanie na svadbu mojej sesternice. Keď som o tom povedala priateľovi, hneď sa ma pýtal či tam musím(e) ísť. Ja som introvert a nemám rada oslavy, svadby atď, ale viem sa prekonať, hlavne ten počiatočný stres a nesedieť tam ako za trest. Vysvetlila som mu že by to bolo pekné keby sme išli, lebo so sesternicou som mala dobrý vzťah, najmä v detstve sme boli super kamošky. Povedala som mu dátum kedy to bude, vravel že to je ešte ďaleko. Potom som mu ukázala aké šaty som si kúpila, ešte som zopakovala dátum, aby si to pamätal. Bez nátlaku, všetko som mu hovorila nenútene, potom sme sa dohadovali kto by bol šofér, tak som aj rátala že tam pôjdeme ako partneri. Dnes je týždeň pred svadbou, pripomenula som mu to a zrazu nastal šok že nevie či vtedy nemá oslavu narodenín jeho kolega (najlepší kamarát). Potom vravel že je to možno v piatok a v sobotu by ešte zvládol ísť na svadbu. Potom zase špekuloval že keby to aspoň bolo bližšie (je to asi hodina cesty). Chcela som len jednoznačnú odpoveď či so mnou ide alebo nie, stále som sa nedočkala. Do večera mi má dať vedieť, ale tuším že ostanem v neistote.

vela02
23. apr 2023

@elenita toto je cele divne, obom do 30tky veľa nechýba, sú spolu vyše dvoch rokov a vzťah taky ako pubertaci… my sme spolu začali bývať po 3 mesiacoch vzťahu, kedy som ja mala 20 a neľutujem absolútne…

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
vela02
24. apr 2023

@marianaaoa tomu rozumiem, že ho nechceš nakaziť. To mi príde celkom normálne, ak nie si nejako vážne chora a ma sa kto o teba postarať.
Ale, prosim ťa, nepovol. Fakt nie. Rozid sa s ním. Môj ex bol rovnaký manipulátor, neodpovedal na otázky, odmlčal sa, potom sa ozval tváril sa ze nič, ospravedlňoval sa. Pri každej buď vážnej otázke alebo hádke mi toto spravil, veľmi mi to ubližovalo, bola som už zničená, zúfalá, prosila som ho niekoľkokrát o odpoved, nič. Neveril ze sa s ním rozidem, vzdy som mu všetko odpustila, ale tam sa riešil aj alkohol… stále som verila ze bude dobre, naučí sa komunikovať, ale hold smola. Postupne to tak prišlo, ze som sa odmlčala ja, ignorovala a riešila si svoj život, vďakabohu, dnes už šťastnejšia byt nemôžem. Bude ti lepšie, ver mi..

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
maryetta
24. apr 2023

Hmmmm či už by na svadbu išiel s tebou alebo nie…. Mna by vytočilo hlavne to. Ano/nie/neviem…
Nech sa dokelu rozhodne. Veď je dospely.
Či je celkovo tak nerozhodny?
Ako by sa zachoval keby to malo byť opačne?

Keby tam aj isť nechcel veď poviem ak chceš choď sama. Ja tam nechcem isť… lebo…

vela02
24. apr 2023

@marianaaoa vieš, môže ti povedať že ma toho veľa - diplomovka, štátnice, práca atd atd… nepovol… si jeho partnerka, keby bola toto pravda, mohol ti to narovinu povedať a nie otáľať alebo sa odmlčat. To sú tie typy, s ktorými keď sa rozides, bude sa ľutovať, vyplakávať, chúďatko chlap… proste tento typ nie je vhodný aktuálne pre ženu ako si ty…

janage
24. apr 2023

@marianaaoa ak ti povie, že mal toho veľa, povedz: OK, ale to vôbec neospravedlňuje chovanie čo nastalo. Je dospelý, tak nech sa tak chová. Rozhodol sa, casu mal dosť. Ty tiež a Ty už nič na svojom rozhodnutí nemeň. Na svadbu pekne choď s rodinou bez neho.
Toto robia pubisi, že u nich nastáva hluchota a slepota voci druhým a keď už prituhne, zrazu sa spamätajú.

zmrzlinka2021
24. apr 2023

@marianaaoa a prečo vôbec pokračujem vo vzťahu s niekým, kto ťa neľúbi a má blbu povahu?

karolinakr
25. apr 2023

No a ako to cele skončilo? Rozišli ste sa?

ajusa12
25. apr 2023

@karolinakr Ešte počkajme. Svadba je tento týždeň ak som dobre pochopila príspevok.

karolinakr
25. apr 2023

@ajusa12 ano
Prečo potom dostal ultimata, ze do soboty večer ma dat odpoved? vlastne nechapem, bude to buducu sobotu..to ma ešte čas ( i ked podla vyjadreni sa moc do toho nehrnie)
Kazdopadne i keby nešiel, nenechala by som si radost pokaziť, rada chodim na svadby a išla by som tam s radosťou !

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
som_realistka
25. apr 2023

@marianaaoa nenakazila 😀 teraz bude hrať chorého nešťastníka a bude sa dozadovat tvojej pozornosti

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
titla
25. apr 2023

@marianaaoa V prvom rade sa rychlo rozhodni, ci na svadbu vobec pojdes ty. Svadba je uz tuto sobotu, to je cas kedy sa nahlasuje pocet porcii, uzatvara sa zasadaci poriadok. Tebe sa zda, ze mas este cas, ved to su 4 dni, ale neveste a zenichovy taketo oznamenia na poslednu chvilku pridavaju organizacne starosti, ktorych uz maju aj tak dost...

Tiez sa radim k tym, co ti radia rozchod a zist z kratsej cesty. Toto jeho spravanie - ignoracia a nekomunikacia sa budu casom len stupnovat - hlavne ak si nekonfliktna povaha (ja som tiez), tak chlapec zistil, ze mu toto spravanie prechadza, naco na tom nieco menit. Teraz je to svadna, ale o par rokov budete riesit ine problemy - hypoteku, byvanie, deti... A potom co? Jemu sa nebude chciet nieco riesit a bude zas hrat mrtveho chrobaka. A ty zistit, ze mas terminy v praci, musis ist po deti do skolky a cestou nakupit a xy veci na nic z toho nevies delegovat na partnera. A namiesto zivotnej opory mas dalsiu gulu na nohe.

Aj s tou svadbou. Evidentne sa mu tam nechce ist. Ale je zbabely pobedat ti to na rovinu. Tak ta natahuje ako gumu na gatiach a dufa ze cela kauza "sa vyriesi", vysumi do stratena a on nic. Zivotny partner by mal byt ochotny zucastnovat sa na vyznamnych udalostiach v tvojom zivote a zivote tvojej rodiny. Ani mojho muza taketo akcie nebavia, odmieta sa ich zucastnovat a ver mi robi to v nasim manzelstve dost velky problem.

Takze poriadne si premysli, co vsetko Ti tento vztah dava a co naopak berie. A ci jeho pozitiva vyvazuju spominane nedostatky natolko, ze si ochotna sa s nimi potykat najblizsich 40 rokov.

h2
25. apr 2023

@karolinakr Žeby preto, že je to svadba, kde sa dopredu nahlasuje počet hostí? Alebo preto, že tam ľudia zvyknú chodiť v pároch, s nejakým partnerom a bolo by dobré vedieť dopredu, či s ním môžem rátať. Tebe by to stačilo vedieť v ten deň? Mne nie. O svadbe vedia mesiace dopredu. Je problém povedať s týždenným predstihom, či pôjde, alebo nie? Navyše, dohodli sa, že sa rozhodne do večera toho dňa. To nedodržal. Ani do večera nasledujúceho dňa, ani po opakovanej otázke. Pre mňa neprijateľné správanie.

karolinakr
25. apr 2023

@h2 aha

karolinakr
25. apr 2023

Nikdy by som si svadbu nenechala ujst, ked si predstavim to jedlo, zakusky a uvidiš rodinu...Teda neviem ako funguju mestske svadby, my sme chodili na dedinske s kopou hosti, živou hudbou, xy chodmi, tam spievali, tancovali, jedli do prasnutia
Teraz už samozrejme su ine ceny

terezka1947
25. apr 2023

@marianaaoa no len aj ty musíš asi nahlásiť,či prídete,či nie.
Lebo keď tak polka ľudí z pozvaných nepríde,no chudák ťa nevesta.

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
janage
25. apr 2023

@karolinakr aby si stihla zohnať iný doprovod z rodiny. Aspoň tak som pochopila ja.

lacibo
26. apr 2023

@marianaaoa on tebou manipuluje..aj nekomunikacia alebo ignoracia alebo vyhybave spravanie je forma agresivnej komunikacie..z tvojich slov mam pocit ze ty si na neho upata ale on na teba veru nie..podla mna si zasluzis vnimaveho a zreleho partnera..radsej neskor, ale poriadny vztah..toto mi nepride ako perspektivne..presne ako radia baby..odmlcala by som sa uplne..nech sa on doprosuje..ty bud dolezita teraz..lebo ty aj si dolezita..tvoje pocity su dolezite

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
lacibo
26. apr 2023

@marianaaoa ty sa ho snazis zo vsetkych sil obhajit..ale to nemusis pred nikym.je to tvoj zivot a sama citis , ze to nie je ono..je uz na tebe, ci sa s jeho vlastnostami dokazes zmierit, lebo ma viac prednosti ako slabosti..alebo to je prr teba klucove..aby vzdy komunikoval...za mna..nekomunikacia a ignorovanie vo vztahu patri ku klucovym patologickym faktorom..pretoze vsetko sa da riesit, ak spolu vedia partneri komunikovat..neviem si ani prrdstavit, ako by to bolo, keby spolu ostanete a raz celite skutocne narocnym situaciam v zivote..na toto si odpovedz a budes mat jasno

ahhola
27. apr 2023

Stále dookola, učenie, diplomovka blablablala...
Keby bol normál, povie ti vieš čo, už mi z tej diplomovky hrabe, ideme za rozptýliť, zatancovať, objednal som nám hodinu tanca, aby sme sa z ladili, pre teba všetko a na trénujeme tam na našu.😍
Namiesto toho od nervov ochorel, také nešťastie ho postretlo, ze ho frajerka vlečie na svadbu. Horšie ako vojna za humnami,💥lebo všetci sú zvedaví na neho a budú ho rengenovat chudáka manipulátora zo sociálnou fobiou... Nech lapi doma, debil, možno tam bude rovnaký chlap, ktorého frajerka sa zosrrala a nedošla. Koľko takých prípadov, ze sa na svadbe dali dokopy súrodenci sobášených, aj sestranic..
Inak mestskí chlapi a dedinské sobáše to je kapitola. Bratranec z Peeeetrzky,( kto je viac?) Ani za boha sestranici z TT na svadbu a chudák teta ako ho obhajovala s kropajmi na čele... , sústredenie v Tatrách, pri druhej výlet do Danska, nuž mal priority, debilko. Kupodivu sa po 40.spamatal a ma 4 deti,z neho ale spravila človeka jeho mladá žena.
Uži si svadbu do roztrhania tela, sestranicu poznáš desaťročia a svojho výkveta 2 roky a rozchadzate sa štvrťročne... A možno definitívne.▪️

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
rebrambora
27. apr 2023

@marianaaoa netreba sa na nic pekne upinat, ale zit v momente. Nevies co bude zajtra. Skola? A? Ide o svadbu, co je jeden den a vie sa o tom ooooovela skor, nie o neplanovany opijas v strede tyzdna...

h2
27. apr 2023

@marianaaoa A už sa teda aspoň vyjadril? Alebo stále nie a berie to aj on tak, že ti došlo samej, že tam nepôjde?