Náhle zmeny správania manžela: Ako ich riešiť?
Ahojte,
s mužom sme spolu10 rokov, z toho 7 rokov manželia. Máme 3 deti - 7r, 3r a 1 ročné. Všetky boli plánované a chcene oboma. Muž mal určité zásady a nastavenie, ktoré bolo fajn. Rodina bola u neho na prvom mieste, jej zabezpečenie, byť dobrý otec aj muž. Človek, ktorý si nalieva alkohol sám doma, stratil kontrolu nad vlastným životom a drogy - všetky, so bordel. Jediné manko bolo fajčenie, prešiel časom na tie mini cigarety.
Bol vždy milý, chápavý, pomáhal mi teda spoluzucastnoval sa na chode domacnosti aj s prvym dieťaťom chodieval von. Proste všetko ako má byť.
Časom sa to zmenilo. Teraz napríklad s malými prestávkami sme od novembra chorí. Hlavne deti a ja. Momentálne máme hrozný kašeľ, teraz najstaršie dieťa ráno vracali. Celý týždeň sme chorí okrem muža. Nestíham nič, akurát uvariť aj to s vyplazeným jazykom. A on príde z roboty a začne hucat, že je bordel. No je. Deti uspavam výlučne ja. On ich zavezie a vyzdvihne zo škôlok a večer prečíta rozprávku, vybavené. Dobre, urobí aj nákupy, logické, má auto. A začne žiadosť, že ok keď som už taká lenivá a nič nerobím, tak dobre ale ešte aj naschvál robiť zle a neporiadok to už je moc. Ledva som mu povedala, že som si žiaľ nevedela oddýchnuť a fakt mi nie je dobré a on sa ešte takto chova. A na to mi povedal, že láskavo nemám zo seba robiť chudinku! Bolo mi do plaču, lebo takéto správanie hovada nemával, že to tak hnusne musím povedať.
A čo sa tíka smeti, že to je môj bordel mám ich vyhadzovať sama - vyniesť do koša. On sa rozčuľuje, že ráno ma dve deti a nemá ako zobrať ešte aj odpad. Ale ja už môžem s dvoma malými deťmi zo 4 poschodia bez výťahu... Večer padám dole hudbou a dusi má kašeľ. Deti sa tiež kôli tomu budia a ešte aj kojím. A on si sedí a hľadí do počítača do polnoci. Neuprace riady, v domácnosti neurobí nič. Ísť von do všetkými deťmi sám?? Nehrozí. Za bordel som samozrejme vínna ja, veď som doma tak to musím upratať! On to nezvládne ani keď sú všetci zdraví ale ja mám v chorobe.
A teraz tu tak veta na MK na nastavenie - on taký predtým nebol. Nebol. Časom som zistila, že niečo berie. Úplne sa zmenila jeho osobnost. On nepatrí zrovna k tým ukecanym. A zrazu bol. Približne sa smial v nevhodných situtuaciach. Napríklad malý spadol na hlavu a veľmi plakal, on sa recitál, že veď sa nič nestalo. To predtým reagoval hneď normálne ani ho nenapadlo čo i len sa usmiať a dieťa utíšil. Smeje sa na úplných debilinach okrem toho. Má iný tón hlasu. Reaguje ako debilný mačo. Keď je "čistý", je úplne normálny, milý pozorný milujúci muž aj otec.
Alkohol to nie je, nič necítim z neho. Už sa ho aj v zúfalstve pýtala, čo za bordel to berie, keď sa takto mení. No prekvapení nadržaný bol, že čo si to dovoľujeme! Hmmm, pýtam sa kto my?? Že to nie je pravda, je urazený a nič neberie. Ale že ja evidentne potrebujem pomoc psychológa!
Prosím vás ako by ste postupovali v takomto prípade. Ja som si brala normálneho muža s odporom k drogám, ktorý má teraz pomerne vlažny na až obranarsky prístup. Hlavne ohľadom trávy. Predtým mal jasný postoj aj voči nej! Negatívny,
Ja fakt neviem ako ďalej, pokiaľ si to neprizná a nechce riešiť. A hrozne je to striedanie medi pokojným (mám v paži) nervakim a tým, ktorého som si po rokoch spolužitia vzala.
Už som uvažovala aj odchod ale v prvom rade sa musím zamestnať, teraz mi to najmladšie do jaslí ešte nevezmú, až po prázdninách. No aj tak by to bol masaker. Mali ste niekto takúto skúsenosť, či už sami zvyšky alebo s partnerom? Ako ste to to riešili. On je inak dobrý človek ale toto je des pre mňa.
Ďakujem za počítanie aj dobré rady.

Možno pre prvú info, ak teda nejakým spôsobom ho presvedčíš
https://www.drmax.sk/biogema-multidrogovy-test-...