icon

Náhle zmeny správania manžela: Ako ich riešiť?

17. apr 2026

Ahojte,
s mužom sme spolu10 rokov, z toho 7 rokov manželia. Máme 3 deti - 7r, 3r a 1 ročné. Všetky boli plánované a chcene oboma. Muž mal určité zásady a nastavenie, ktoré bolo fajn. Rodina bola u neho na prvom mieste, jej zabezpečenie, byť dobrý otec aj muž. Človek, ktorý si nalieva alkohol sám doma, stratil kontrolu nad vlastným životom a drogy - všetky, so bordel. Jediné manko bolo fajčenie, prešiel časom na tie mini cigarety.
Bol vždy milý, chápavý, pomáhal mi teda spoluzucastnoval sa na chode domacnosti aj s prvym dieťaťom chodieval von. Proste všetko ako má byť.
Časom sa to zmenilo. Teraz napríklad s malými prestávkami sme od novembra chorí. Hlavne deti a ja. Momentálne máme hrozný kašeľ, teraz najstaršie dieťa ráno vracali. Celý týždeň sme chorí okrem muža. Nestíham nič, akurát uvariť aj to s vyplazeným jazykom. A on príde z roboty a začne hucat, že je bordel. No je. Deti uspavam výlučne ja. On ich zavezie a vyzdvihne zo škôlok a večer prečíta rozprávku, vybavené. Dobre, urobí aj nákupy, logické, má auto. A začne žiadosť, že ok keď som už taká lenivá a nič nerobím, tak dobre ale ešte aj naschvál robiť zle a neporiadok to už je moc. Ledva som mu povedala, že som si žiaľ nevedela oddýchnuť a fakt mi nie je dobré a on sa ešte takto chova. A na to mi povedal, že láskavo nemám zo seba robiť chudinku! Bolo mi do plaču, lebo takéto správanie hovada nemával, že to tak hnusne musím povedať.
A čo sa tíka smeti, že to je môj bordel mám ich vyhadzovať sama - vyniesť do koša. On sa rozčuľuje, že ráno ma dve deti a nemá ako zobrať ešte aj odpad. Ale ja už môžem s dvoma malými deťmi zo 4 poschodia bez výťahu... Večer padám dole hudbou a dusi má kašeľ. Deti sa tiež kôli tomu budia a ešte aj kojím. A on si sedí a hľadí do počítača do polnoci. Neuprace riady, v domácnosti neurobí nič. Ísť von do všetkými deťmi sám?? Nehrozí. Za bordel som samozrejme vínna ja, veď som doma tak to musím upratať! On to nezvládne ani keď sú všetci zdraví ale ja mám v chorobe.
A teraz tu tak veta na MK na nastavenie - on taký predtým nebol. Nebol. Časom som zistila, že niečo berie. Úplne sa zmenila jeho osobnost. On nepatrí zrovna k tým ukecanym. A zrazu bol. Približne sa smial v nevhodných situtuaciach. Napríklad malý spadol na hlavu a veľmi plakal, on sa recitál, že veď sa nič nestalo. To predtým reagoval hneď normálne ani ho nenapadlo čo i len sa usmiať a dieťa utíšil. Smeje sa na úplných debilinach okrem toho. Má iný tón hlasu. Reaguje ako debilný mačo. Keď je "čistý", je úplne normálny, milý pozorný milujúci muž aj otec.
Alkohol to nie je, nič necítim z neho. Už sa ho aj v zúfalstve pýtala, čo za bordel to berie, keď sa takto mení. No prekvapení nadržaný bol, že čo si to dovoľujeme! Hmmm, pýtam sa kto my?? Že to nie je pravda, je urazený a nič neberie. Ale že ja evidentne potrebujem pomoc psychológa!
Prosím vás ako by ste postupovali v takomto prípade. Ja som si brala normálneho muža s odporom k drogám, ktorý má teraz pomerne vlažny na až obranarsky prístup. Hlavne ohľadom trávy. Predtým mal jasný postoj aj voči nej! Negatívny,
Ja fakt neviem ako ďalej, pokiaľ si to neprizná a nechce riešiť. A hrozne je to striedanie medi pokojným (mám v paži) nervakim a tým, ktorého som si po rokoch spolužitia vzala.
Už som uvažovala aj odchod ale v prvom rade sa musím zamestnať, teraz mi to najmladšie do jaslí ešte nevezmú, až po prázdninách. No aj tak by to bol masaker. Mali ste niekto takúto skúsenosť, či už sami zvyšky alebo s partnerom? Ako ste to to riešili. On je inak dobrý človek ale toto je des pre mňa.
Ďakujem za počítanie aj dobré rady.

Strana
z2
autor
17. apr 2026
@anonym_9364cd

Nemyslim si ze na zaklade toho co pises by mali byt hned drogy. Skor nieco ine... preco sa pozastavujes ze mlade a slobodne? Hmmm podvadzaju aj vydate v strednom veku...
nie tak davno mi muz povedal ze jeho kolega ma milenku. Doma 4deti....
ked som ho videla som nechapala... ziaden krasavec.

@anonym_9364cd
Tak v robote mali väčšinou mladé slobodne.Ta rodinu má málokto.
Ale tak všetko je možné. Čoby nie. Len mi to na neho fakt nesedí.

autor
17. apr 2026
@misiak7777

@anonym_autor takto, trávu si dám 2 krát do roka aj ja, a teda pokiaľ nie si silný fajčiar, tak by si zacítila, aj z dychu. Asi ideálne by mu bolo treba spraviť test na drogy.. aby si mala istotu

@misiak7777
To sú aké také milé naivné predstavy. Tak jedine, že by som vlasy jeho pozbierala. Veď on musí ten test ocurat dobrovoľne sa. A myslíš, že to urobí? Veď podľa neho ja som ťa blba, ktorá má drzosť takto ho obviniť 🙂. Tiež som mala kolegov, čo si sem tam dali po práci trávu. Raz sme tak boli spolu, popíjali kávu aj s kamoškou a oni úplne v pohode. Zlatý kolega to bol, k ženám úctivý, mladý . Ale je iné dať si z pasie 2x ročne a možno viac krát denne aby sa tým regulovali stres alebo čo ja viem čo ešte.

motylik2559
17. apr 2026
@misiak7777

@anonym_autor takto, trávu si dám 2 krát do roka aj ja, a teda pokiaľ nie si silný fajčiar, tak by si zacítila, aj z dychu. Asi ideálne by mu bolo treba spraviť test na drogy.. aby si mala istotu

@misiak7777 Ahoj, ja len tak rozmyslam, lebo ty aj niekto vyssie napisal, ze by trebalo test na drogy. Lenze podla toho co som sa docitala a co su dostupne z lekarne su zo slin alebo moču. Jej muz pokial si to nebude chciet spravit, nema ho ako donutit a este sa moze tvarit,ze aky je urazeny, lebo mu autorka neveri atd. Cize tu nie je moc zaruka, ze by si s tymto pomohla, zvlast uz po jeho reakcii, ked sa ho na to pytala🤔😐 Mozno mu naozaj len opadla maska ako som tu pisala, je si nou isty,ze nikam neodide, ked maju 3 deti a tak ju zlozil (zial su take pripady). Alebo teda mozno skusit aspon tie zrenicky sledovat, aj ked to je vela krat tazsie odhadnut. Neviem, ci si autorka v tomto pripade ma ako pomoct z toho co uz napisala a z toho co som pochopila, tak ona od neho odist nechce. Cize tam ani z voza ani na voz🤷‍♀️🤔😐

anonym_8cef68
17. apr 2026
@anonym_autor

@misiak7777
To sú aké také milé naivné predstavy. Tak jedine, že by som vlasy jeho pozbierala. Veď on musí ten test ocurat dobrovoľne sa. A myslíš, že to urobí? Veď podľa neho ja som ťa blba, ktorá má drzosť takto ho obviniť 🙂. Tiež som mala kolegov, čo si sem tam dali po práci trávu. Raz sme tak boli spolu, popíjali kávu aj s kamoškou a oni úplne v pohode. Zlatý kolega to bol, k ženám úctivý, mladý . Ale je iné dať si z pasie 2x ročne a možno viac krát denne aby sa tým regulovali stres alebo čo ja viem čo ešte.

@anonym_autor ma surodencov, rodicov, preber to s nimi, ze mas strach a meni sa ti pred ocami, toto vyzera byt vazne, nedajbih fentan. 🥀

anonym_37c66d
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_37c66d
Ahoj, mohla by si mi o Tom prosím ťa viac napísať? Mne kamoška povedala, že keď sa konzumuje tráva, zaje sa sladkým, že to necítiť. A už sú niekde aj dostupné tie cigarety či čo to je. Daku sa legálne kúpiť s obsahom trávy. Sused hulil trávu a muž tvrdil, že to ku nam ide do vc cez šachtu. To som cítila. Ale sorry, ja som ohľadom drog blba, nikdy som nič nebrala ani cigarety.

@anonym_autor cítiť ju z potu, pokiaľ vieš ako vonia, dokonca aj po jednorazovej dávke ju človek cíti ďalších pár dní (ak máš citlivý čuch). Ak fajčí pravidelne môže dokonca prejsť do paranoj a veľkých úzkostí. Raz som mala to šťastie sa rozprávať s 19r chalanom, ktorý bol závislý na tráve až halucinoval - naháňal duchov z nožom po dome. Čo sa však týka akejkoľvek drogy, po 1-2-3 rokoch užívania sú tí ľudia akoby sprostejší, otupené emócie, vnímanie, zmysly… Ak chceš mať aspoň aké také info, či niečo berie, tak mu v noci urob test zo slín 🙂🙂

anonym_185b6c
17. apr 2026
@anonym_autor

@misiak7777
A ako reaguje človek, keď tu trávu zrazu nemá ale potrebuje ju na slkudnenie? Chýba mu a môže byť protivny z toho. Hlavne je to niečo, čo zaberá behom pár minút, kľudne len 10.
A ako to viem? Zmení mu to mimiku, reakcie v situáciách aj zásadnejších. Napríklad, nechal 5 ročne dieťa samé v doma asi 15 minút, skoro ma vystrelo. Toto vôbec nekoresponduje s jeho mindsrtom. Bavili sme sa často o Tom ako sa iní otcovia chovajú. Len krútil hlavou a odsudzovali to úprimne. A potom takéto prekvapenie.
Pokiaľ niekoho poznáš dobre ako sa chová, zistíš, aj keď (u mňa) ťažšie, že sa chová úplne inak. Ako píšem, iný výraz tváre, priblbly úsmev neadekvátne situácii, tón hlasu, štýl reči...

@anonym_autor zislo sa ti tu xy samozvanych terapeutiek
Odporucam ti kontaktovat bezplanu linku pomoci pre zavislosti,tam ti poradia fundovane
Tu co odpoved,to iny nazor

maryetta
17. apr 2026

Jeho vytaca uz aj to ze vobec nie o riesis. Ze badas jeho zmeny.

autor
17. apr 2026
@maryetta

Jeho vytaca uz aj to ze vobec nie o riesis. Ze badas jeho zmeny.

autor
17. apr 2026
@anonym_185b6c

@anonym_autor zislo sa ti tu xy samozvanych terapeutiek
Odporucam ti kontaktovat bezplanu linku pomoci pre zavislosti,tam ti poradia fundovane
Tu co odpoved,to iny nazor

@anonym_185b6c
Vieš že to aj mňa napadlo a urobila som to? Potom telefonáte som si poplakala. Milá pani mi stále dookola omielala, že musím prísť aj s mužom, inak mi nedá žiadne info. A to som len opísala jeho správanie sa a chcela vedieť, aké drogz ako pôsobia a ako sa mu priblížiť. Máš prosím ťa konkrétne tel. Číslo? Ja nemám možnosť prísť s ním, žiaľ nejaký čas ani sama. Vždy musím mať so sebou najmladšie dieťa. To by mi možno pomohlo.

anonym_185b6c
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_185b6c
Vieš že to aj mňa napadlo a urobila som to? Potom telefonáte som si poplakala. Milá pani mi stále dookola omielala, že musím prísť aj s mužom, inak mi nedá žiadne info. A to som len opísala jeho správanie sa a chcela vedieť, aké drogz ako pôsobia a ako sa mu priblížiť. Máš prosím ťa konkrétne tel. Číslo? Ja nemám možnosť prísť s ním, žiaľ nejaký čas ani sama. Vždy musím mať so sebou najmladšie dieťa. To by mi možno pomohlo.

@anonym_autor aha,tak ono to takto ale nefunguje.ak si chcela vediet info ake drogy muz berie,tak cez telefon to ozaj nepojde...to by bola trufalost a absolutne neprofesionalne.skor sa orientuj na to ako psychicky uniest tuto situaciu alebo odist ,teda na seba v tychto okolnostiach.co sa tyka muza,pomoc sa neda nanutit.vies,ten odbornik na linke tiez nema vestecku gulu aby vedel co tvojmu muzovi je,preto tvoja "tema" na poradenstvo by mala byt ako pomoct teraz sebe..

autor
17. apr 2026
@motylik2559

@misiak7777 Ahoj, ja len tak rozmyslam, lebo ty aj niekto vyssie napisal, ze by trebalo test na drogy. Lenze podla toho co som sa docitala a co su dostupne z lekarne su zo slin alebo moču. Jej muz pokial si to nebude chciet spravit, nema ho ako donutit a este sa moze tvarit,ze aky je urazeny, lebo mu autorka neveri atd. Cize tu nie je moc zaruka, ze by si s tymto pomohla, zvlast uz po jeho reakcii, ked sa ho na to pytala🤔😐 Mozno mu naozaj len opadla maska ako som tu pisala, je si nou isty,ze nikam neodide, ked maju 3 deti a tak ju zlozil (zial su take pripady). Alebo teda mozno skusit aspon tie zrenicky sledovat, aj ked to je vela krat tazsie odhadnut. Neviem, ci si autorka v tomto pripade ma ako pomoct z toho co uz napisala a z toho co som pochopila, tak ona od neho odist nechce. Cize tam ani z voza ani na voz🤷‍♀️🤔😐

@motylik2559
Ahoj, vieš aj ja som takto odpovedala ženám v podobnej situácii, kým som sa do rovnakej sama nedostala. Rozved sa, odid, nebuď blba. Hmm... To mám po hube teraz za to asi. Aj keď sa zamestnam, deti budú do 17:00 v zariadeniach, prídu choroby. Kto mi bude tolerovať každý mesiac aspom týždeň ocr? Či vezme si ju otec? To sotva za takýchto okolností. Kedysi som písala aký je super, lebo mu môžem v pohode nechať deti a odísť aj na pár dní. Keby treba. Teraz?? Bola by som ako na ihlách ako to zvládne. A keby si zrovna niečo slahol, ako bude reagovať? Striedavka v tomto prípade? Nočná mora. Či ty by si to riskla?
Toto je realita, nie výhovorky že ani z voza ani na voz.
A ďakujem ti za odpovede, nepíšem ti teraz arogantne ani v zlom. Mám všeobecné rada tvoje komentáre.
Deti sú fakt ešte malé a pri predstave, že by zrovna mal nejakú inú, ďalší des. Nie som žiaľ dokonalá mama, aj pokricim. Alé predstava cudzej ženské, čo robí zle mojim deťom je hrozna.
Tu v meste sú asi dve možnosti pre ženy v rôznych situáciách. Ale akonáhle ťa začnú riešiť, v rámci "dobrá" by vedeli aj deti zobrať.
Takže všetko teoreticky ide, no prakticky sa nestretnes vždy aj s reálnou pomocou.
Nepíšem o finančnej pomoci, Bože uchovaj! Som zdravá, od 18tky z domu samostatná, nezávislá na nikom, na rodičoch, chlapoch. No s deťmi sa mi situácia zmenila. Veľmi rada by som sa s niekým poradila, bez ujmy však. Reálne mám strach osloviť nejakú organizáciu. Už len ako by všetko prebiehalo, na čo mám nárok, nefinančné!
A nech to vyznieva tvrdo čo som napísala, nechcem tu muža vykresliť v najhoršom svetle. On je dobrý človek ale tento bordel ho mení. Viem, že mu na deťoch záleží a má ich rád.
Takže ak keby som reálne chcela odísť, je nereálne aby som to sama zvládla. Potrebujem počkať ešte aspom 2 roky, kým pôjde najmladšie dieťa do škôlky. Nie že sa vyhovárať, no realita nepustí. A to mám ešte super vyhodí, že nežijem na Slovensku. Nič v zlom poprosím, len tie možnosti ako samoživiteľka tu mám lepšie.
A na druhej strane, áno, naozaj by som veľmi rada zachránila náš vzťah. S mužom sme sa viac krát bavili na tému, že pôjdem skôr do práce. On bol a je rád, že som pri deťoch. Nemáme tu rodinu a keby aj, veľa to nepomôže, ešte pracujú. On tiež nechce, aby boli deti stále u iných ľudí od malinká. Vie, že to je náročnejšie ale vždy mi odpovedal, že je v podstate rád, keď sa starám o deti ja. Jasne že by bol ďalší príjem super. No momentálne ako píšem, nereálne. Od novembra do teraz boli deti každý mesiac minimálne týždeň choré. A kto sa ti s radosťou on bude starať o choré deti? Pani, ktorá túto prácu robila a verím jej, je už na dôchodku, rieši svoje zdravie.

autor
17. apr 2026
@anonym_185b6c

@anonym_autor aha,tak ono to takto ale nefunguje.ak si chcela vediet info ake drogy muz berie,tak cez telefon to ozaj nepojde...to by bola trufalost a absolutne neprofesionalne.skor sa orientuj na to ako psychicky uniest tuto situaciu alebo odist ,teda na seba v tychto okolnostiach.co sa tyka muza,pomoc sa neda nanutit.vies,ten odbornik na linke tiez nema vestecku gulu aby vedel co tvojmu muzovi je,preto tvoja "tema" na poradenstvo by mala byt ako pomoct teraz sebe..

@anonym_185b6c
Ja som nechcela od nej vedieť, čo muž berie. Len či by mi vedela povedať, ako ktoré drogy na človeka pôsobia. Viem, že nie je jasnovidna. Aké ani tieto info mi nevedela dať ani žiadne rady ako to zvládnuť čo najlepšie v mojom prípade. Vieš ono blbé je to, že by to nikto nepovedal. To takto nevidno vôbec. Opitý sa časom mora, je to z neho cítiť ale toto je iné. Ako funkčný alkoholik. Dá svoju dávku a fičí aklj v práci ako super zamestnanec dostáva pochvaly a pod. Túto tak isto, všetko na oko funguje. Ide pre deti, pokecať s učiteľkou vecne. Toto by mi ťažko niekto uveril, ešte z neho by bol chudacisko. Veď čo, ženská doma dlho, on vozí aj vyzdvihne deti po práci a ona si ho vie s jedným doma a ešte ani nič nestiha. To už som si tiež žiaľ vypočula od najbližšej rodiny... . Ale že by si to oni skúsili, aspoň sa vžiť do mojej situácie, to nie. Že po jednom dni s troma deťmi padajú dole hudbou z vyčerpanosti ani nehovorím. A to keď sú zdraví všetci. Toto je také, vieš? Ako mám mať aké také pochopenie od cudzieho, keď blízky má potopí. A že som mala predvídať? Som zvedavá, kto ide do manželstva s "preklepnutym" chlapom a predstavuje si hrozne scenáre, čoby keby. Ja som si napríklad 4 roky "pre istotu" držala ešte nehnuteľnosť, keby čosi. Ale ako píšem, predtým bol normalny.

autor
17. apr 2026
@anonym_37c66d

@anonym_autor cítiť ju z potu, pokiaľ vieš ako vonia, dokonca aj po jednorazovej dávke ju človek cíti ďalších pár dní (ak máš citlivý čuch). Ak fajčí pravidelne môže dokonca prejsť do paranoj a veľkých úzkostí. Raz som mala to šťastie sa rozprávať s 19r chalanom, ktorý bol závislý na tráve až halucinoval - naháňal duchov z nožom po dome. Čo sa však týka akejkoľvek drogy, po 1-2-3 rokoch užívania sú tí ľudia akoby sprostejší, otupené emócie, vnímanie, zmysly… Ak chceš mať aspoň aké také info, či niečo berie, tak mu v noci urob test zo slín 🙂🙂

@anonym_37c66d
Akože mu niečo strčil do úst, ten test? 🙂 Ale áno osprosteni otupeni pasuje celkom. Na začiatku vedel mi z tváre prečítať, že niečo nesedí. A to som tie myšlienky mala počas príjemného dňa a on nemal čo vedieť. Teraz mi je očividne na obed a akoby bol slepý. Alebo zabudne, že sa so mnou bavil na určitú tému. A ide sa dohadovať, že to mi určite nepovedal!

autor
17. apr 2026
@anonym_8cef68

@anonym_autor ma surodencov, rodicov, preber to s nimi, ze mas strach a meni sa ti pred ocami, toto vyzera byt vazne, nedajbih fentan. 🥀

@anonym_8cef68
Toto nie je riešenie, nikdy by mne toto neverili. Otec ma sám čo robiť so svojím životom. Súrodencov ani neriešim radšej.

anonym_ad5e85
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_37c66d
Akože mu niečo strčil do úst, ten test? 🙂 Ale áno osprosteni otupeni pasuje celkom. Na začiatku vedel mi z tváre prečítať, že niečo nesedí. A to som tie myšlienky mala počas príjemného dňa a on nemal čo vedieť. Teraz mi je očividne na obed a akoby bol slepý. Alebo zabudne, že sa so mnou bavil na určitú tému. A ide sa dohadovať, že to mi určite nepovedal!

@anonym_autor a to nie ste ani dlho spolu,no muzom vie prepnut aj v 50tke,60tke ked si uz maju uzivat klud zo zenou,lebo deti uz svoj zivot.
Si mlada este tak naozaj porozmyslaj ci chces takto trpiet boh vie ake dlhe roky.
On bude vsetko zatlkat,ako aj alkoholici povedia,ze oni nie su zavisli.
Skus pozriet na nete testery na drogy,ktore by sa dali urobit napr.z vlasov alebo nieco take.

motylik2559
17. apr 2026
@anonym_autor

@motylik2559
Ahoj, vieš aj ja som takto odpovedala ženám v podobnej situácii, kým som sa do rovnakej sama nedostala. Rozved sa, odid, nebuď blba. Hmm... To mám po hube teraz za to asi. Aj keď sa zamestnam, deti budú do 17:00 v zariadeniach, prídu choroby. Kto mi bude tolerovať každý mesiac aspom týždeň ocr? Či vezme si ju otec? To sotva za takýchto okolností. Kedysi som písala aký je super, lebo mu môžem v pohode nechať deti a odísť aj na pár dní. Keby treba. Teraz?? Bola by som ako na ihlách ako to zvládne. A keby si zrovna niečo slahol, ako bude reagovať? Striedavka v tomto prípade? Nočná mora. Či ty by si to riskla?
A ďakujem ti za odpovede, nepíšem ti teraz arogantne ani v zlom. Mám všeobecné rada tvoje komentáre.
Deti sú fakt ešte malé a pri predstave, že by zrovna mal nejakú inú, ďalší des. Nie som žiaľ dokonalá mama, aj pokricim. Alé predstava cudzej ženské, čo robí zle mojim deťom je hrozna.
Tu v meste sú asi dve možnosti pre ženy v rôznych situáciách. Ale akonáhle ťa začnú riešiť, v rámci "dobrá" by vedeli aj deti zobrať.
Takže všetko teoreticky ide, no prakticky sa nestretnes vždy aj s reálnou pomocou.
Nepíšem o finančnej pomoci, Bože uchovaj! Som zdravá, od 18tky z domu samostatná, nezávislá na nikom, na rodičoch, chlapoch. No s deťmi sa mi situácia zmenila. Veľmi rada by som sa s niekým poradila, bez ujmy však. Reálne mám strach osloviť nejakú organizáciu. Už len ako by všetko prebiehalo, na čo mám nárok, nefinančné!
A nech to vyznieva tvrdo čo som napísala, nechcem tu muža vykresliť v najhoršom svetle. On je dobrý človek ale tento bordel ho mení. Viem, že mu na deťoch záleží a má ich rád.
Takže ak keby som reálne chcela odísť, je nereálne aby som to sama zvládla. Potrebujem počkať ešte aspom 2 roky, kým pôjde najmladšie dieťa do škôlky. Nie že sa vyhovárať, no realita nepustí. A to mám ešte super vyhodí, že nežijem na Slovensku. Nič v zlom poprosím, len tie možnosti ako samoživiteľka tu mám lepšie.
A na druhej strane, áno, naozaj by som veľmi rada zachránila náš vzťah. S mužom sme sa viac krát bavili na tému, že pôjdem skôr do práce. On bol a je rád, že som pri deťoch. Nemáme tu rodinu a keby aj, veľa to nepomôže, ešte pracujú. On tiež nechce, aby boli deti stále u iných ľudí od malinká. Vie, že to je náročnejšie ale vždy mi odpovedal, že je v podstate rád, keď sa starám o deti ja. Jasne že by bol ďalší príjem super. No momentálne ako píšem, nereálne. Od novembra do teraz boli deti každý mesiac minimálne týždeň choré. A kto sa ti s radosťou on bude starať o choré deti? Pani, ktorá túto prácu robila a verím jej, je už na dôchodku, rieši svoje zdravie.

@anonym_autor Tak potom mi uz jedine co napada je, ked to opisujes ako bezvychodiskovu situaciu este cca tie 2 roky, ak mas teda tu moznost, skus sa poradit s psychologickou. Opis jej uplne vsetko bez prikras, vsetko zle co zazivas do detailov, a aj to dobre samozrejme. Ona ti moze aspon pomoct, kedze je odbornicka ako s tym vsetkym pracovat, co ti moze pomoct vnutorne sa nastavit trochu inak nez si. Predpokladam, ze muz by na parovu terapiu asi nesiel, vsak? Ak nie, skus to sama, je to lepsie ako celkom nic a moze ti to pomoct. Podla toho co si opisala moc s nim rec nie je, cize asi nepripada do uvahy take, ze by ste si sadli a bez kriku a vycitiek sa narovinu porozpravali co koho trapi a ako sa navzajom podporit?
Dakujem za peknu vetu, ze mas rada moje komenty♥️ No snazim sa poradit poväcsine nezaujato, len niekedy je to tazke vyjst z niecoho, ak su informacie napr. nejasne🙂 Lebo aj tu tazko povedat, ze ci manzel nieco skutocne berie (nemas o tom dokazy) alebo naozaj len zhodil masku (ano vela krat sa zial stava aj take) alebo je za tym uplne nieco celkom ine. Jedine co mozes spravit aspon sama pre seba a pre svoje deti, kedze odist nechces, najmensi drobec ide do skolky o 2 roky je, ze zacnes pracovat aspon so svojim vnutrom a nastavenim zmyslania v com ti psycholog moze pekne pomoct🤗 Skus nadtym popremyslat v zaujme seba aj deti🙂

enmery
17. apr 2026
@anonym_autor

@motylik2559

@anonym_autor Podľa mňa ako existujú skupiny pre rodinných príslušníkov alkoholikov, určite také niečo môže existovať aj pre drogy. Vyhľadaj si v blízkosti kontaktné centrum pre drogové závislosti a dohodni si termín PRE SEBA. Tak ako keď má človek ťažko psychicky chorého človeka, ktorý odmieta návštevu lekára, psychiater mu môže ozrejmiť o co sa jedná, aké má možnosti, ako postupovať. Treba si však uvedomiť, ze ak to naozaj sú drogy a nie nejaká porucha osobnosti, on bude odmietať pomoc, budeš musieť pre svoje vlastné zdravie a zdravie detí raz odísť. Nedaj sa odbiť, určite sa niekde nájde aj niekto, kto ťa z takého centra nasmeruje niekam. Ja by som urobila fakt, ze by som si dohodla termín pre seba kvôli tomu, že je to vážne. Aspoň v zahraničí sa môžu prísť poradiť rodinní príslušníci, aj keď závislý klame, mení sa, odmieta, je agresívny.

anonym_9f1e13
17. apr 2026
@anonym_37c66d

@anonym_37c66d
"tak mu v noci urob test zo slín"
A to si ako predstavuješ,že má urobiť?

autor
17. apr 2026
@enmery

@anonym_autor Podľa mňa ako existujú skupiny pre rodinných príslušníkov alkoholikov, určite také niečo môže existovať aj pre drogy. Vyhľadaj si v blízkosti kontaktné centrum pre drogové závislosti a dohodni si termín PRE SEBA. Tak ako keď má človek ťažko psychicky chorého človeka, ktorý odmieta návštevu lekára, psychiater mu môže ozrejmiť o co sa jedná, aké má možnosti, ako postupovať. Treba si však uvedomiť, ze ak to naozaj sú drogy a nie nejaká porucha osobnosti, on bude odmietať pomoc, budeš musieť pre svoje vlastné zdravie a zdravie detí raz odísť. Nedaj sa odbiť, určite sa niekde nájde aj niekto, kto ťa z takého centra nasmeruje niekam. Ja by som urobila fakt, ze by som si dohodla termín pre seba kvôli tomu, že je to vážne. Aspoň v zahraničí sa môžu prísť poradiť rodinní príslušníci, aj keď závislý klame, mení sa, odmieta, je agresívny.

@enmery
Vieš, ja sa práve tu obávam, že by nám kôli tomu začali riešiť rodinu a deti. Na Sk to v tomto prípade nikoho nezaujíma, preto som chcela pôvodne volať na Sk. Skúsim pozrieť aj tu a uvidím. No fakt sa obávam o deti. Neviem ako oni postupujú ak zistia, že sú tam deti. Chladný tu síce patrí k národnému športu ale ako sa dívajú na trebárs trávu neviem. Ja nepijem, nič neberiem ale či by ich to zaujímalo neviem. O deti sa staráme, nič im nechýba.

enmery
17. apr 2026
@anonym_autor

@enmery
Vieš, ja sa práve tu obávam, že by nám kôli tomu začali riešiť rodinu a deti. Na Sk to v tomto prípade nikoho nezaujíma, preto som chcela pôvodne volať na Sk. Skúsim pozrieť aj tu a uvidím. No fakt sa obávam o deti. Neviem ako oni postupujú ak zistia, že sú tam deti. Chladný tu síce patrí k národnému športu ale ako sa dívajú na trebárs trávu neviem. Ja nepijem, nič neberiem ale či by ich to zaujímalo neviem. O deti sa staráme, nič im nechýba.

@anonym_autor Mohla by si sa obávať, ak by ste drogovali spolu. Určite nikoho nebudu volať, len preto, že manželka sa trápi kvôli divnému správaniu rodiča. To by bolo riešenie na dlhé lakte. Ty sa staráš, si dobrá matka. Možno budeš prekvapená koľko pochopenia alebo podanie pomocnej ruky zažiješ. Povedz úprimne, že sa vážne obávaš o zdravie svojho manžela, ktorý síce funguje, ale zmenil sa a má divne stavy. Ale keďže sa v závislostiach nevyznaš, chceš sa poradiť, čo by to mohlo byť a ako postupovať. Držím prsty. Zároveň ti odporúčam si pripravovať plán B. Pretože aj keby ste došli k tomu, že manžel niečo berie, pokiaľ sa on nebude chcieť liečiť, nič s tým neurobíš. A aj keby mu nariadili liečbu, musel by najprv niečo vystrojiť a nariadená liečba z donútenia prakticky skoro nikdy nefunguje.

Veľmi Ti držím prsty, aby si našla pomocnú ruku a postupne aj najlepšiu cestu pre seba a deti. Na ničom inom nezáleží.

autor
17. apr 2026
@anonym_9f1e13

@anonym_37c66d
"tak mu v noci urob test zo slín"
A to si ako predstavuješ,že má urobiť?

@anonym_9f1e13
No tak nejak 🙂

anonym_b36d31
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_185b6c
Ja som nechcela od nej vedieť, čo muž berie. Len či by mi vedela povedať, ako ktoré drogy na človeka pôsobia. Viem, že nie je jasnovidna. Aké ani tieto info mi nevedela dať ani žiadne rady ako to zvládnuť čo najlepšie v mojom prípade. Vieš ono blbé je to, že by to nikto nepovedal. To takto nevidno vôbec. Opitý sa časom mora, je to z neho cítiť ale toto je iné. Ako funkčný alkoholik. Dá svoju dávku a fičí aklj v práci ako super zamestnanec dostáva pochvaly a pod. Túto tak isto, všetko na oko funguje. Ide pre deti, pokecať s učiteľkou vecne. Toto by mi ťažko niekto uveril, ešte z neho by bol chudacisko. Veď čo, ženská doma dlho, on vozí aj vyzdvihne deti po práci a ona si ho vie s jedným doma a ešte ani nič nestiha. To už som si tiež žiaľ vypočula od najbližšej rodiny... . Ale že by si to oni skúsili, aspoň sa vžiť do mojej situácie, to nie. Že po jednom dni s troma deťmi padajú dole hudbou z vyčerpanosti ani nehovorím. A to keď sú zdraví všetci. Toto je také, vieš? Ako mám mať aké také pochopenie od cudzieho, keď blízky má potopí. A že som mala predvídať? Som zvedavá, kto ide do manželstva s "preklepnutym" chlapom a predstavuje si hrozne scenáre, čoby keby. Ja som si napríklad 4 roky "pre istotu" držala ešte nehnuteľnosť, keby čosi. Ale ako píšem, predtým bol normalny.

@anonym_autor prezivam nieco velmi podobne .... Uplna zmena osobnosti, z normalneho chlapa zrazu nervak ....a ano, bola v tom milenka ....ruku do ohna by som bola predtym zanho dala, ze vsetko ostatne, ale toto nie, vzdy bol zasadovy 😔 som sama s 3 detmi a prechadzam si, co sa (ne)vztahu tyka , momentalne peklom ...teraz sa k tomu pridruzil alkohol a agresivita.
Vela sily.

autor
17. apr 2026
@anonym_b36d31

@anonym_autor prezivam nieco velmi podobne .... Uplna zmena osobnosti, z normalneho chlapa zrazu nervak ....a ano, bola v tom milenka ....ruku do ohna by som bola predtym zanho dala, ze vsetko ostatne, ale toto nie, vzdy bol zasadovy 😔 som sama s 3 detmi a prechadzam si, co sa (ne)vztahu tyka , momentalne peklom ...teraz sa k tomu pridruzil alkohol a agresivita.
Vela sily.

@anonym_b36d31
Preboha. Ešte mi povedz, že ťa milenkau to toleruje a je z neho stále nadšená.

autor
17. apr 2026
@anonym_b36d31

Vela sily.

@anonym_b36d31
Aj ste ešte spolu či si nabrala odvahu a prostriedky na odchod? On asi nič meniť nechce, však?

anonym_020020
17. apr 2026

@anonym_autor ak nie je kkt z povahy, menej pravdepodobný ale stale možný je aj nádor mozgu. Pozri, ci sa nezmenilo aj nieco iné-sluch, zrak, racionálne premýšľanie, rovnovaha

autor
17. apr 2026
@anonym_020020

@anonym_autor ak nie je kkt z povahy, menej pravdepodobný ale stale možný je aj nádor mozgu. Pozri, ci sa nezmenilo aj nieco iné-sluch, zrak, racionálne premýšľanie, rovnovaha

@anonym_020020
No sluch. Začal veľmi nahlas rozprávať. A napríklad bavili sme sa i Vitamine D. Stake tvrdil, že tu je málo slnka a nestačí to, treba doplnky. A nedávno keď som s ním riešila doplnky kôli decku, zahlásil že načo. Nikto nemá nedostatok veď slniečko! A kto chodí von netreba mu nič viac. Ešte na mňa prekvapene pozrel, keď som mu povedala že mám hrozne nízku hladinu decká. Že ako som na to prišla, je to blbosť a mám ho v pohode 🤯. No dr z krvi mi to zistila, nie ja vycucanimvsi info z prsta. Úplne akoby sa bavím s 2 odlišnými osobami.

anonym_b36d31
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_b36d31
Aj ste ešte spolu či si nabrala odvahu a prostriedky na odchod? On asi nič meniť nechce, však?

@anonym_autor niesme spolu zu davno, len co sa deti tyka, als on si stale najde dovod nas "terorizovat" , hlavne ked si vypije

anonym_020020
18. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_020020
No sluch. Začal veľmi nahlas rozprávať. A napríklad bavili sme sa i Vitamine D. Stake tvrdil, že tu je málo slnka a nestačí to, treba doplnky. A nedávno keď som s ním riešila doplnky kôli decku, zahlásil že načo. Nikto nemá nedostatok veď slniečko! A kto chodí von netreba mu nič viac. Ešte na mňa prekvapene pozrel, keď som mu povedala že mám hrozne nízku hladinu decká. Že ako som na to prišla, je to blbosť a mám ho v pohode 🤯. No dr z krvi mi to zistila, nie ja vycucanimvsi info z prsta. Úplne akoby sa bavím s 2 odlišnými osobami.

@anonym_autor treba ist k lekarovi. Len nasilu ho nedotiahnes. Každopádne mysli na deti, ak mas kam ist, chod hoc aj dočasne. Tie chúďatká si nezaslúžia v takej neistote vyrastat. Ktorá verzia tatka sa rano zobudi

anonym_165bdb
19. apr 2026
@lenka_da

@anonym_autor Teoreticky teraz momentálne nemusí brať drogy (ale môže), možno bral pred nejakým časom, mohlo to u neho spustiť nejaké duševné ochorenie.

@lenka_da presne, napríklad marihuana vie spustiť schizofréniu, ak má človek predispozíciu

anonym_165bdb
19. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_37c66d

@anonym_autor mohlo sa mu spustiť nejaké psychické ochorenie, tak sa mi vidí

Strana
z2