Najbizardnejšie dôvody a príbehy rozchodov
Aký najbizardnejší rozchod/dôvod rozchodu ste zažili? Či už vy, alebo niekto z vášho okolia. Prípadne aj bizardné zrušenia stretnutí/rande.
Mám to, žiaľ, s tým pravopisom rovnako. Áno, pokiaľ má človek v tomto smere naozaj poruchu, je to iné, ale aj to sa dá predsa medzi inteligentými ľuďmi odkomunikovať a dotyčný človek pravdepodobne o tom vie, že takým niečím trpí. Veď nikto nehovorí, že sa chyba sem tam nevyskytne, ale pokiaľ sa v písomnom prejave nachádza v jednej vete 5 gramatických chýb a nejde o preklepy, tak mám za to, že to o pisateľovi vypovedá dosť. Partnera by si mali ľudia vyberať primeraného aj vzhľadom k svojmu intelektu tak, ako sa snažíme vyberať si napríklad takého, s ktorým máme rovnaké priority, predstavy o rodine, jej fungovaní, výchove detí, spoločné záľuby. Nie sme všetci rovnakí a máme iné nároky, predstavy o živote a tak nerozumiem, prečo tu ideme odsudzovať niekoho, kto povedal svoj názor. Ovládanie pravopisu je rovnako dôležité, ako vedieť malú násobilku, či sčítať 2 + 2. Pozrite sa, ako to vyzerá teraz napríklad v relácii “Bez servítky”, kde účinkujúce ani nevedia, koľko je 6 x 6 a a koľko dkg je 400 gramov múky a príde im to náramne vtipné. S takým človekom by som vychovávať svoje deti nechcela.
Na strednej,chalan mi zahlasil,ze nema cas na vztah,lebo sa musi ucit. Podotykam,ze ten knihu nevidel ako bol rok dlhy a preliezal len tak tak 😂
A taká vtipná téma to mohla byť a tri strany zabite pravopisom.. 🤔
@sparkling To je zbytočné, ja som sa jej to už tiež pokúšala vysvetliť, o čo tu ide 🙂
Dámy, neviem či má zmysel sa tu hádať. Tolerancia je ťažká drina, ani mne sa nedarí 🥴. Ale myslím, že glorifikovať jednu z ľudských "zručností" (jeden z talentov?) asi nie je najrozumnejšie. A nie, nevypovedá to dostatočne (postačujúco) o tom, aký je to človek. Mnohí, ktorí v tom pravopise možno nie sú najlepší, by vás (nás) mohli pri debate (a v živote) prekvapiť. A naopak...
@grof_monte_christo a tak vieš, našla som si tam chybu, ale čo keď to nejde už opraviť 🙂
@madeincssr určite máš pravd, ale takí ľudia sú si toho vedomí a povedia to, nie je to jediné kritérium, ale koľko je takých prípadov? Iste, veľa, ale aké % z celku? Veď nič nie je čiernobiele, nikdy.
Ja sa vyjadrím k téme. Síce sa nejednalo o mňa,ale o známeho a nie rozchod,ale rozvod. Dôvod? Nevedeli sa zhodnúť na farbe izby pre syna 🤷♀️🤷♀️. O rozvod žiadala pani manželka a potom mu robila zo života peklo.
S bývalým som sa rozišla, lebo sa mi vyhrážal samovraždou. Ďalší bývalý nechcel aby som chodila do roboty, lebo sa bál, že by so mnou chceli kolegovia súložiť. A jeden super dôvod mal bývalý, ktorý v súčte veci, ktoré mu vadili, uviedol moje brigady- chodila som upratovať popri škole.
Ale vtedy, keď som mu z tých zarobených peňazí kupovala jedlo, lístky do kina a alkohol, proti tomu nenamietal.

@palta Teraz už trochu zvelicujes.