icon

Najbizardnejšie dôvody a príbehy rozchodov

21. feb 2024

Aký najbizardnejší rozchod/dôvod rozchodu ste zažili? Či už vy, alebo niekto z vášho okolia. Prípadne aj bizardné zrušenia stretnutí/rande.

Strana
z3
grof_monte_christo
21. feb 2024

@palta Teraz už trochu zvelicujes.

enmery
Autor odpoveď zmazal
sparkling
21. feb 2024

Mám to, žiaľ, s tým pravopisom rovnako. Áno, pokiaľ má človek v tomto smere naozaj poruchu, je to iné, ale aj to sa dá predsa medzi inteligentými ľuďmi odkomunikovať a dotyčný človek pravdepodobne o tom vie, že takým niečím trpí. Veď nikto nehovorí, že sa chyba sem tam nevyskytne, ale pokiaľ sa v písomnom prejave nachádza v jednej vete 5 gramatických chýb a nejde o preklepy, tak mám za to, že to o pisateľovi vypovedá dosť. Partnera by si mali ľudia vyberať primeraného aj vzhľadom k svojmu intelektu tak, ako sa snažíme vyberať si napríklad takého, s ktorým máme rovnaké priority, predstavy o rodine, jej fungovaní, výchove detí, spoločné záľuby. Nie sme všetci rovnakí a máme iné nároky, predstavy o živote a tak nerozumiem, prečo tu ideme odsudzovať niekoho, kto povedal svoj názor. Ovládanie pravopisu je rovnako dôležité, ako vedieť malú násobilku, či sčítať 2 + 2. Pozrite sa, ako to vyzerá teraz napríklad v relácii “Bez servítky”, kde účinkujúce ani nevedia, koľko je 6 x 6 a a koľko dkg je 400 gramov múky a príde im to náramne vtipné. S takým človekom by som vychovávať svoje deti nechcela.

marca12
21. feb 2024

Na strednej,chalan mi zahlasil,ze nema cas na vztah,lebo sa musi ucit. Podotykam,ze ten knihu nevidel ako bol rok dlhy a preliezal len tak tak 😂

palta
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
21. feb 2024

A taká vtipná téma to mohla byť a tri strany zabite pravopisom.. 🤔

sparkling
21. feb 2024

@palta ešte, že ty to máš v poriadku. 🙂

palta
Autor odpoveď zmazal
sparkling
21. feb 2024

@palta tu je to asi skôr o tom, že ak niekto napíše správu v znení: “asy ta mylujem, velmy my chibas a niejako sa dohodneme.” Alebo: “Tešým sa až sa zase uvydíme.” No pre mňa je toto vrchol, prepáč. Zrejme sama uznáš, že nie je písomný prejav ako písomný prejav.

grof_monte_christo
21. feb 2024

@sparkling To je zbytočné, ja som sa jej to už tiež pokúšala vysvetliť, o čo tu ide 🙂

madeincssr
21. feb 2024

Dámy, neviem či má zmysel sa tu hádať. Tolerancia je ťažká drina, ani mne sa nedarí 🥴. Ale myslím, že glorifikovať jednu z ľudských "zručností" (jeden z talentov?) asi nie je najrozumnejšie. A nie, nevypovedá to dostatočne (postačujúco) o tom, aký je to človek. Mnohí, ktorí v tom pravopise možno nie sú najlepší, by vás (nás) mohli pri debate (a v živote) prekvapiť. A naopak...

sparkling
21. feb 2024

@grof_monte_christo a tak vieš, našla som si tam chybu, ale čo keď to nejde už opraviť 🙂
@madeincssr určite máš pravd, ale takí ľudia sú si toho vedomí a povedia to, nie je to jediné kritérium, ale koľko je takých prípadov? Iste, veľa, ale aké % z celku? Veď nič nie je čiernobiele, nikdy.

lilyianka
21. feb 2024

Ja sa vyjadrím k téme. Síce sa nejednalo o mňa,ale o známeho a nie rozchod,ale rozvod. Dôvod? Nevedeli sa zhodnúť na farbe izby pre syna 🤷‍♀️🤷‍♀️. O rozvod žiadala pani manželka a potom mu robila zo života peklo.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
dankabg
1. jan 2025

S bývalým som sa rozišla, lebo sa mi vyhrážal samovraždou. Ďalší bývalý nechcel aby som chodila do roboty, lebo sa bál, že by so mnou chceli kolegovia súložiť. A jeden super dôvod mal bývalý, ktorý v súčte veci, ktoré mu vadili, uviedol moje brigady- chodila som upratovať popri škole.
Ale vtedy, keď som mu z tých zarobených peňazí kupovala jedlo, lístky do kina a alkohol, proti tomu nenamietal.

Strana
z3