icon

Je podľa vás pribratie partnera dôvodom na rozchod?

Dnes o 06:37

Ahojte, zaujima ma vas nazor.

Je podla vas vyrazne pribratie partnera dovod na rozchod? Ak ste sa spoznali ako mladi a stihli a po rokoch sa jeden z vas vyrazne zmeni, ako by ste sa zachovali? Riesili by ste to, a ako, alebo by ste vztah ukoncili? Co poradite?

Strana
z4
katkaseiner
Dnes o 06:39

Poznam niekoho kto je na tom tak ako pises... ale neide o pribratie 10-15 kg, ide o vyrazne pribratie (ako laik tipujem) 50kg. On ale ostal s manzelkou aj ked maju postihnuteho syna, cize aj ked to nie je idealne, on zrejme bojuje s realitou s jedlom na tanieri.
Kazdopadne ak by sa to tykalo mna, snazila by som sa s partnerom porozpravat, zistit dovod... je totiz ine ak niekto zajeda stres alebo ma diagnozu kedy sa hormony zblaznia a on pribera doslova aj zo vzduchu

anonym_70aeeb
Dnes o 06:45

Ak je jediný problém vo vzťahu zmena vzhľadu partnera/partnerky, urob všetko pre to,aby ten druhý vedel a chcel schudnúť.Citlvy rozhovor, spoločná stratégia chudnutia/racionálna strava,pohyb/a tvoja maximálna podpora pomôžu chudnucemu.Drzim palce.

glorikarebeka
Dnes o 06:46

Ak by to bol extrém tak áno, ak nejakých 10-15kg tak nie

stankadu
Dnes o 06:48

A ako dôvod rozchodu mu povies co? Tučny si? Akoze nehnevaj sa, ale toto je dovod na rozchod? Napisala si prilis malo informacii. Co je dovod priberania? Stres, jedlo, choroba, lieky, genetika, robota, psychika alebo len lenivost? Rozpravala si sa s partnerom o tom? Co povedal? Ako sa k tomu stavia.
Za mna urcite by to nebol dovod na rozchod. Porozpravat sa, najst pricinu a pomoct. Ale iba ak o tu pomoc stoji.

autor
Dnes o 06:48
@glorikarebeka

Ak by to bol extrém tak áno, ak nejakých 10-15kg tak nie

@glorikarebeka no prave. jedna sa o 15 az 20 kil. co je podla mna vela.

anonym_eb0d8f
Dnes o 06:49

Chcem verit, že si troll a nie reálna osoba

autor
Dnes o 06:49
@stankadu

A ako dôvod rozchodu mu povies co? Tučny si? Akoze nehnevaj sa, ale toto je dovod na rozchod? Napisala si prilis malo informacii. Co je dovod priberania? Stres, jedlo, choroba, lieky, genetika, robota, psychika alebo len lenivost? Rozpravala si sa s partnerom o tom? Co povedal? Ako sa k tomu stavia.
Za mna urcite by to nebol dovod na rozchod. Porozpravat sa, najst pricinu a pomoct. Ale iba ak o tu pomoc stoji.

@stankadu nejedna sa o chorobu, ale zmena sposobu zivota, menej aktivity. nezdrave stravovanie.

galganka
Dnes o 06:58

necelých 15 kg som od začiatku vzťahu pribrala aj ja. takže, ak osoba nemá 150 cm, tak trochou zeleniny, a spoločného pohybu bude OK. Ale ty v téme znieš dosť povrchne. Si aspoň 90 - 60 -90?

anonym_82a94e
Dnes o 06:59

Ked ta uz nepritahuje a nechces s nim byt a on to nechce zmenit, je to dovod na rozchod

autor
Dnes o 07:01
@anonym_82a94e

Ked ta uz nepritahuje a nechces s nim byt a on to nechce zmenit, je to dovod na rozchod

@anonym_82a94e presne o tomto pisem. Nepritahuje, nevzrusuje. Zacalo chrapanie, Kopu liekov na cholesterol a na tlak. Proste totalna zmena. Sex ten je uplne pase...

erdzabay
Dnes o 07:02

Bohužial mám partnera čo je na tom podobne, ja som tiež pribrala ale on je už obézny a to mal dokonalé telo, športoval. Mám pocit akoby si ani neuvedomoval ako vyzerá a to mu už pár ľudí naznačilo. Ja mu nevravím nič, nedá si povedať. Stale sa preceňuje keď ide kupovať oblečenie, ide do xxl ale ja mu vždy poviem že to neoblečie že musí xxxl. No samozrejme mám pravdu a xxxl mu sedí. A bohužiaľ ma ma fakt už nepriťahuje, takže tiež ma pár krát napadlo že ísť od seba.

ivicatolic
Dnes o 07:06

@anonym_autor v dobrom aj zlom , ak si dobrá partnerka pomôžeš mu.... budete jesť "spoločne"....ale zdravo 👍🙂🍀

domkakvet
Dnes o 07:08

@anonym_autor toto nie je dovod na rozchod, ale mozes mu pripravit nejaku zdravu stravu.

anonym_8ed16e
Dnes o 07:09

Toto nemyslite vážne!? 🫪 som zhrozená😵‍💫 ja som bola tenká ako palica, po pôrodoch som tiež vždy schudla. Pred štyrmi rokmi som mala nehodu, po ktorej som ležala pól roka. Po polroku nasledovalo “učenie” chodenia! Odvtedy neviem bežať, ani športovať, mám +60kg. A preto sa ma manžel so mnou rozviesť? Sľuboval mi veronost, v dobrom aj zlom, v chorobe sj zdraví!!!!!

minenkaa
Dnes o 07:09
@anonym_autor

@anonym_82a94e presne o tomto pisem. Nepritahuje, nevzrusuje. Zacalo chrapanie, Kopu liekov na cholesterol a na tlak. Proste totalna zmena. Sex ten je uplne pase...

@anonym_autor ano rozit a s ním ale iba koli nemu,čo bude keď pridu naozaj choroby alebo úraz a bude ten človek potrebovať pomoc aj pri vyprázdňovani
Radsej nech vie na čom je už teraz

patrike
Dnes o 07:10
@anonym_autor

@anonym_autor Ak ho takto opisujes, uz len spolu byvate zo zotrvacnosti. Len pozor, dnes sa ho zbavis, zajtra zacnes hladat noveho chlapa a dozvies sa, ze si stara. A ak sa to nedozvies zajtra, tak o tyzden (obrazne povedane) a nejaky sarmantny sportovec s akurat sedinami ta vymeni za mladsi a pevnejsi model.

anonym_82a94e
Dnes o 07:11
@anonym_autor

@anonym_autor ako pisem.. ked ta nepritahuje a sex je pase a on to nechce zmenit, rozid sa s nim. Načo byt v takom vztahu? Ci uz pribral aleno nepribral

anonym_8be609
Dnes o 07:12

pribratie nie je dovod na rozvod, otazka je ci ho este milujes aj takeho aky je... clovek sa vekom meni teda telo s tym nic nespravis... dolezite je ci s nim dokazes zit aj s tym co ma...

anonym_508c5f
Dnes o 07:12
@anonym_8ed16e

Toto nemyslite vážne!? 🫪 som zhrozená😵‍💫 ja som bola tenká ako palica, po pôrodoch som tiež vždy schudla. Pred štyrmi rokmi som mala nehodu, po ktorej som ležala pól roka. Po polroku nasledovalo “učenie” chodenia! Odvtedy neviem bežať, ani športovať, mám +60kg. A preto sa ma manžel so mnou rozviesť? Sľuboval mi veronost, v dobrom aj zlom, v chorobe sj zdraví!!!!!

@anonym_8ed16e ale ak si si nevsimla, tu nejde o pripady, ktore priberu zo zdravotnych dovodov alebo vaznej situacie v zivote ako Ty popisujes, su to pripade kedy muz na seba zacina kaslat, je lenivy, nehybe sa, "zerie" somariny. Takze ak sa niekto zanedbava a je mu fuk ci je pre toho druheho stale "pritazlivy" a ma to len vo svojich rukach, tak je to dost podstatny rozdiel.

Obezita sama o sebe nie je dovodom na rozvod, to akoze bez debaty, ale toto co popisuju zeny je o celkovom zivotnom style a ano, prekazalo by mi to - ak sa niekto opusti a zanedba a je mu to jedno a nechce s tym nic robit. A netvarme sa, ze aj inym zenam by to bolo jedno, ci chlapom...

patrike
Dnes o 07:14
@anonym_8ed16e

@anonym_8ed16e Prepac, ale pribrat 60kg po uraze, to je len vyhovorka. Nik do teba netlacil nasilu kilo masla a cukru denne. Lekari sa neozvali, ked videli, kam to speje ?
Plno ludi je po uraze na voziku, ale nepribrali 60 kg. Len si sama sebe ublizila, lebo akakolvek rehabilitacia je takto narocnejsia.

patrike
Dnes o 07:15
@anonym_508c5f

@anonym_8ed16e ale ak si si nevsimla, tu nejde o pripady, ktore priberu zo zdravotnych dovodov alebo vaznej situacie v zivote ako Ty popisujes, su to pripade kedy muz na seba zacina kaslat, je lenivy, nehybe sa, "zerie" somariny. Takze ak sa niekto zanedbava a je mu fuk ci je pre toho druheho stale "pritazlivy" a ma to len vo svojich rukach, tak je to dost podstatny rozdiel.

Obezita sama o sebe nie je dovodom na rozvod, to akoze bez debaty, ale toto co popisuju zeny je o celkovom zivotnom style a ano, prekazalo by mi to - ak sa niekto opusti a zanedba a je mu to jedno a nechce s tym nic robit. A netvarme sa, ze aj inym zenam by to bolo jedno, ci chlapom...

@anonym_508c5f Suhlas, pribratie je len nasledok priciny a tou je opustenie sa a rezignacia na vztah k sebe samemu aj partnerke / partnerovi.

lindusss2016
Dnes o 07:19

No baby, ja neviem, ale preco by mala byt povrchns? Pre vas fyzicka atraktivita nie je vo vztahu dolezita? To, ze nosi obrucku, neznamena, ze sa uz moze uplne opustit a nemusi dobre vyzerat.
A teraz aby ste sa do mna nepustili, ja nehovorim o tom, ze mate partnerom kontrolovat psychopaticky vahu a ked priberie 5 kg, poslat ich kade lahsie. Ale 15 - 20 kg nepriberie nikto zo dna na den, tam je kopec priestoru pre toho cloveka, aby si uvedomil, ze toto uz je moc a robil s tym nieco. Tak isto kopec priestoru pre partnera, aby vyslovil, ze nie je spokojny s aktualnym stavom a motivoval svoju polovicku k zmene. Ak s tym ale nic nerobi, preco by som mala zostavat ja s niekym, kto ma nepritahuje? To uz by nebolo len kvoli vyzoru, ale taky clovek asi ide dolu aj duchom, ak nesportuje, nedba na spravnu vyzivu, nie je schopny na sebe zapracovat nielen kvoli mne, ale predovsetkym kvoli sebe. A to zo mna robi povrchnu osobu?

1_silvia
Dnes o 07:19
@anonym_8ed16e

@anonym_8ed16e tvoje pribratie ma svoj dôvod, autorka píše, že on s tým nič nechce robiť.... pokiaľ on nebude chcieť schudnúť, neschudne. Ona sa mize snažiť akokoľvek, pripraviť mu zdrave jedlo, navrhnúť mu spolocne športové aktivity, keď jej ma to povie, ja to robiť nebudem a večer pri telke zje 200 gramov tvrdého syru a zaje to veľkým balenim čipsov a kešu...a povie si, že veď zaslúžim si.... tak je to rozdiel ako tvoj príbeh.

minenkaa
Dnes o 07:21
@patrike

@anonym_508c5f Suhlas, pribratie je len nasledok priciny a tou je opustenie sa a rezignacia na vztah k sebe samemu aj partnerke / partnerovi.

@patrike je tam ale viac dôvodov,veľa narobia tabletky a asi si ešte nebol v stave nehýbať sa,po veľkom úraze veľa robi aj psychika,hormóny sú tiež radosť a ak sa už potom nemôžeš hybat ,ako predtým a sú ešte aj bolesti,ten pohyb je naozaj ťažký a je veľmi ťažké prekonať tu obranu tela a hlavy a ešte keď je človek starší
Je som cely zivot milovala sa hybat a nemala som strach ,pokiaľ nebolo pár úrazov a operacii a bolesti niekoľkoročných potom ,stále to nedokážem prekonať

tomiholjubavi
Dnes o 07:21

Môj exmanžel pribral počas manželstva takmer 50 kíl a to mal cez 110 uz ked sme sa brali. A rozviedli sme sa kvôli jeho otcovi, nie kvôli váhe. 😅

Váha mala však sekundárny vplyv na jeho správanie. Keď mal ex cez 160 kil, nikde sa mu nechcelo ist, nic nechcel robit, bol zo dna na den mrzutejsí, ufrflanejsí. Iba sedel za počítačom, čítal správy a nadával na politiku. Cestovať so mnou nechcel, ani keď som ponúkla, že všetko zaplatím... zrazu z mladého chlapa prešiel na 100 ročného deda.
A s každým ďalšim rokom a kilom sa zmenšovala šanca, že budeme mať bábo.
A aj tak by som to všetko oželela, keby vedel svojmu taktovi stanoviť hranice. 😅

Pribrať v manželstve 15-20 kíl nie je podľa mňa dovod na rozvod. Je to takmer očakávané. Veď kto má v 40tke, 50tke takú istú váhu ako v 20tke? Niekto možno, ale je ich menšina.

anonym_e521c1
Dnes o 07:23

Mala som rozpisany dlhsi komentar, ale dcera mi ho vymazala...tak skusim znova a kratsie asi.
No my sme spolu cez 23 rokov, takze logicky, clovek sa zmeni, ci jeden, ci druhy.
Mala som pocas vztahu a manzelstva aj 43 kg, aj 52, aj 77. Vynosila a odkojila som 4 deti, tak tie zmeny tam budu, ci chces ci nie. Dlhodobo som s nadvahou okolo 10-15 kg, teda na vysku 152 cm mavam 60 kg cca, za normalnych okolnosti. Vahu ako 43 kg, ked sme sa spoznali a mala som 17, uz mat nikdy nebudem a ani nechcem. Manzel mal okolo 80 kg stale, v poslednych rokoch tiez pribral, ma cez 100 kg, na vysku 185 cm. Ma brucho, sedave zamestnanie,...Snazime sa cholesterol a tieto veci riesit zatial stravou. Ja som mala mnohe zdravotne problemy, hlavne po porodoch, s metabolizmom, brala som cytostatika a tak. Tak aj to mi vstupuje do toho, kolko vazim. Lieky na tlak uz tiez beriem, to uz mame kus aj geneticky, maminka brala este skor, ako ja. No toto prichadza casto aj s vekom, vecne mlady a uplne zdravy nikto nebude. Akoze snazit sa treba, ale mne do tych 20 kg nadvahy, nepride ako nieco strasne, kvoli comu sa mam rozvadzat. Lebo nas vztah nie je o vzhlade. No mohol mi po druhom dietati povedat, ze ked neschudnes na taku a taku vahu, nechcem Ta. Ale to svedci skor o jeho charaktere.
Moj bol isty cas chudy, ale kvoli zdravotnym problemom, tak si poviem, ze radsej zdravy a trosku pribraty, ako chudy a chory.
Ked je tam nadvaha tak do 25 kg (pri vyssom cloveku) a je normalny, tak skusit spolocne inak varit a jest a da sa to. Morbidna obezita je nieco ine a to by asi vadilo kazdemu, ale to by sa tiez malo riesit najprv nejak inak najskor, ak je vo vztahu laska, nie hned rozvod, lebo si tucny 🫣.

anonym_d3b338
Dnes o 07:25

milujem vysekane brucho svojho chlapa. ak by pribral, milovala by som ho tak ako teraz. viac ako jeho vysekane brucho milujem jeho. ako cloveka. jeho povahu. aky je starostlivy. zmenou zivotneho stylu by ten moj nepribral. je velmi aktivny. a dba na svoje zdravie.

anonym_76e83d
Dnes o 07:31

@anonym_autor ak bol sportovec a zrazu by pribral az na obezitu bol by to dovod na rozchod lebo by ma viac nepritahoval fyzicky a aj to je dolezite vo vztahu ale ak by len pribral trochu tak to je prirodzene, vekom sa postava meni a nebol by ro dovod na rozchod. Ale na druhej strane nikto extremne nepriberie za noc takze snazila by som sa o tom porozpravat v predstihu.

autor
Dnes o 07:31

Dobre, Dakujem za rady. Rozidem sa s nou, uz to je aj tak na spadnutie, deti nemame a bude to najlepsie riesenie. Ta zmena je velmi velka a radsej uz ani nepozeram stare fotografie, lebo si ju uvedomujem stale viac . Dakujem za rady. Pekny den.

jankar1995
Dnes o 07:32

Samozrejme, nikto nechce doma tucne prasa.

Strana
z4