icon

Nájde si slobodná mama nového partnera?

26. feb 2025

Ahojte nadpis (dokážem si ešte niekedy nájsť chlapa?) asi znie depresivne no a tak sa aj v tejto situacii citim. Som mlada slobodna mama s dietatom co ma 2 roky. Chlapi v mojom veku su este na skolach, rozlietani, nechcu sa viazat, nemaju vybudovany ziadny hodnotovy rebricek, pokial aj chcu dievca tak hlavne bez zavazkov. Ti vyspelejsi co poznam su vsetci uz zadani a to kludne aj niekolko rokov. Najst chlapa ktori dnes nie je egoisticky a nesprava sa ako rozmaznana princeznicka je ako hladat ihlu v kope sena. Ked si vyselektujete toto vsetko, vyselektujete chlapov s velkym vekovym rozdielom odomna tak vam ostane mala hrst tych vhodnych pre mna, ktori ked zistia ze mam dieta okamzite daju smerovku. No a ja uz tiez mam iste skusenosti a po predchadzajucom vztahu uz neskocim do niecoho len tak po hlave ako sa hovori... potrebovala by som uz chlapika poriadne spoznat predtym nez si s nim nieco zacnem. Zoznamky neuznavam, pracu este nemam a byvam u mojich rodicov a toto vsetko mi na sexapeale a moznostiach nepridava. Plus este sa bojim slobodnych chlapov s detmi pretoze mam v hlave predstavu ze ked je niekto dobry partner a ma uz s niekym aj deti tak si ho ta zena len tak nepusti cize asi to bude pochybny clovek - ano viem toto su len moje predsudky asi a vy ostatni to vnimte inak (urcite je aj dost slobodnych otcov normalnych ale myslim si ze tam bude ovela viac cudakov ako pri slobodnych matkach).

Strana
z2
dominikamacakova
26. feb 2025

Ja som sama dva roky. V dnešnej dobe nájsť niekoho normálneho a ešte k tomu s dieťaťom, no veľa šťastia... 😏 Ale ak si ochotná mať ďalšie dieťa tak máš viac možností a záleží aj koľko máš rokov.

oceanahory
26. feb 2025

Podla mna to zbytocne velmi analyzujes...urcite sa da najst normalny chlap, ale netreba nic silit. Mozno to nebude zajtra, mozno ani za mesiac a mozno ani po roku... Sustred sa aktualne na dieta a na samu seba. Uprimne, ak by som aktualne ostala sama s mojim 2,5 rocnym synom, tak by som spravila rovnako.

black_wolf
26. feb 2025

Mozno netreba mat tolko predsudkov voci slobodnym oteckom, ked si sama jednorodic 🙂 ked sa chlap dokaze postarat o dieta, tak to svedci o jeho zodpovednosti. Plus by som uplne neodselektovala starsich, pretoze 20tnik tazko bude mat vybudovany rebricek hodnot a uz vobec nie predstavu o buducnosti, starsi muzi su zrelsi a velakrat rozumnejsi, kedze aj chlapom tikaju biologicke hodiny.. ja by som s rovesnikom uz nechcela byt ani keby mi za to platili :D

autor
26. feb 2025

@black_wolf ja to mam zas naopak ja uz by som starsieho nechcela ani keby mi zaplatili😀 asi kazdy podla skusenosti

autor
26. feb 2025

@black_wolf ale jasne tak maximalne 6 rokov plus mi nevadi aby sme si rozumeli

autor
26. feb 2025

@dominikamacakova no prave
@oceanahory ano mas pravdu ja to ani nechcem silit momentalne

madeincssr
26. feb 2025

Vsetci sme cudaci (len sami sebe sa zdame normalni) a vsetci robime chyby. A mame extremne nazory na dokonalost potencialneho partnera. Aj preto sa doba vyvija tak, ako sa vyvija - pribuda osamelych (s detmi ci bez), ubuda manzelstiev a ubuda vztahov. Druhym vaznym problemom je skreslovanie reality socialnymi sietami.

modrykolibrik
26. feb 2025

@autor nechcem byť zla ale reálne ako si chces nájsť chlapa keď mu nemáš čo ponúknuť? Nepracujem,žiješ u rodičov. Máš dieťa...ako to ten chlap by si zavesil len guľu na krk. Podľa mňa chlap ktorý vidí,že nič nemáš iba dieťa ozaj nepôjde stebou do vzťahu keď by mal všetko ťahať. Takže začni aj troška reálne uvazovat

black_wolf
26. feb 2025

Tiez som mala averziu, dnes mam polovicku o 9,5 r starsiu a teda starostlivejsieho a pro-rodinnejsie zalozeneho cloveka nepoznam 😀 a to ani nehovorim o zivotnej istote a bezpeci, ake pri nom mam. Ale to zrejme nie je o veku, skor o povahe, no treba mat realne ocakavania a nehladat dokonalost a iba same superlativy, lebo sa naozaj partnera nedockas.. plus ako je vyssie napisane, treba vediet aj nieco ponuknut, vztah by mal byt reciprocny

oceanahory
26. feb 2025

@modrykolibrik Suhlasim...Mna by ani nenapadlo riesit takto dopodrobna potencionalne vztahy v jej situacii. Ako poznam samu seba, tak by som makala na sebe ako fretka, len aby som si dokazala, ze sa viem aj sama postavit na vlastne nohy a na taketo analyzy by som ani kapacitu nemala.

autor
26. feb 2025

@modrykolibrik ja uvazujem realne preto som tam napisala ze mi to na atraktivite pre muzov nepridava a samozrejme mozno to z mojho prispevku nie je jasne ale ja ho nechcem najst zajtra skor ked sa mi podari postavit na vlastne nohy

dahlia25
26. feb 2025

@modrykolibrik presne vystihnuté.
Slobodná mamička bez práce, žijúca s rodičmi... nič v zlom, ale pre akéhokoľvek muža by si bola v tejto situácii len na príťaž, nič mu "neprinesieš"...
Píšeš, že si mladá... ak sa smiem spýtať, koľko máš rokov?

lenkakravcova
26. feb 2025

V prvom rade si chlap položí otázku, ako si došla k tomu, že si ostala slobodnou matkou?
Nebol tam vážny vzťah a si poľahšia? Alebo tá muž opustil z nejakého vážneho dôvodu s dieťaťom?
Tak ako analyzuješ ty budúceho partnera, tak bude aj on teba. S tým počítaj. Ak chce niekto manžela/ku, normálny funkčný dlhodobý vzťah, musí mať určite hodnoty a musí mať čo do vzťahu ponúknuť. Ak to máš, nemáš problém si nájsť takého aký sa ti pozdáva. Ak to ale nemáš, tak smola. Takže porozmýšľaj nad tým, čím môžeš ty pridať - a podľa toho si hľadaj a vyberaj.

milos81
26. feb 2025

@autorka podľa mňa máš veľa predsudkov, tiež by som mohol mať, ženy väčšinou nechcú cudzie deti, nemajú ich radi, dá sa však podľa toho rozlíšiť či je alebo nie je tá žena rodinne založená a ako je na tom s empatiou. Pre mňa by partnerkine dieťa nebolo prekážkou, sám jedno, aj keď už väčšie mám, dokonca ani to, že budúca potenciálna partnerka býva u rodičov by pre mňa nebol red flag, zakladám si na úplne iných hodnotách. Možno práve preto som sám, kto vie 😅 Ty si ale určite nájdeš partnera, z toho čo si písala nevyplýva nič zlé

milos81
26. feb 2025

@dahlia25 to čo píšeš je absurdné, podobne ako píše @lenkakravcova keby som sa rozhodoval podľa toho, čo mi má žena do vzťahu ponúknuť, tak som sa nikdy v minulosti so žiadnou dokopy nedal, kokos, nerozumiem tomu, že každá vidí len € alebo postavenie v spoločnosti, to vážne ? 🙏🤦

lenkakravcova
26. feb 2025

@milos81
Ja som tým nemala na myslí, že žena má ponúknuť peniaze alebo postavenie v spoločnosti. Myslela som tým hodnoty ako rešpekt k manželovi, (opačne láskavé správanie k manželke), túžbu spoločne budovať manželstvo (ani som tým nemyslela, že muž má byť milionár, alebo že žena musí mať kariéru).

Aha upravujem tento prispevok. Už mi došlo, že to si písal žene vyššie v súvislosti s tým čo som písala.. 😀

zelenina1
26. feb 2025

Je uplne jedno ci byvas u rodicov alebo ci mas 3 deti. Na konci dna sa to lame na tom, ako "kvalitny" clovek si ty sama. Ak si sebavedoma, atraktivna, schopna, zaujimava, bystra alebo cokolvek, tak nebudes mat problem najst si kvalitneho partnera. Cim lepsi "balicek vlastnosti", tym mas vacsie moznosti.... Najlepsie mat dobreho kamosa, ktory ti uprimne povie ako si na tom a kde by si mala zapracovat.

romiada
26. feb 2025

Neviem Tvoj dôvod prečo si slobodná matka. Asi si veľmi mladučká, ak prácu "ešte nemáš". Do 3 rokov dieťa potrebuje najviac maminu, potom sa začina socializovať a spoznávať aj vonkajši svet. Čiže by som tak postupne na to išla. Porieš si najprv dieťa do škôlky, potom prácu. Od toho sa začne odvíjať možno aj Tvoje bývanie a samostatnosť. Aby neostala ako Tvoja devíza len mladosť a roztiahnuté nohy (to nemyslím ako urážku). Ak chceš niekoho seriózneho ,tak treba aby si bola takou aj Ty. Inak to bude vždy nevyrovnaný vzťah. Keď si náročná na druhých, buď aj na seba. Inak môžeš byť vnímaná ako princeznička práveže Ty nejakým chlapom.

autor
26. feb 2025

@milos81 dakujem aspon od teba dake povzbudenie ze este su ludia co si nehladaju niekoho na zaklade toho kolko ma penazi ale na zaklade povahy/charakteru/lasky mam pocit ze sa to vytraca. A aby som uviedla na pravu mieru mne vobec nevadia muzi s detmi ani by mi nevadilo prijat dieta ktore nie je moje ja mam pred takymi muzmi len respekt mozno preto lebo z okolia poznam troch a maju hroznu povahu dokonca jeden aj z mojej rodiny a sa nedivim ze ho zena poslala do zadku

danica2711
26. feb 2025

prepáč, ale musím sa smiať nad tvojím uvažovaním - slobodný chlap s deťmi je pochybný človek, pretože keby bol fajn, tak by ho partnerka nepustila. A ty si čo? Podľa tvojej logiky asi tiež nestojíš za veľa, keď ťa chlap "pustil" aj s dieťaťom, takže aká išla, takého našla, nie? Najlepšie by bolo, keby si dospela, postavila sa na vlastné nohy a až potom riešila partnera

autor
26. feb 2025

@zelenina1 suhlasim a dobreho kamosa mam len ten nie je na zeny😀
@romiada ano stopercentne suhlasim a snazim sa na sebe pracovat

zelenina1
26. feb 2025

"este su ludia co si nehladaju niekoho na zaklade toho kolko ma penazi ale na zaklade povahy/charakteru/lasky mam pocit ze sa to vytraca. "

Som nazoru, ze toto praktizuju najma zeny. Ich podmienka je "moj level, optimalne vyssi". Muzovi obecne staci, ze sa pri tej zene citi dobre. Este som nevidel vysoko postavenu zenu, ktora by mala za manzela casnika/robotnika na smeny. Opacne to ale funguje v pohode.

madeincssr
26. feb 2025

@zelenina1 presne tak. Obavam sa, ze hladat "zaopatrenie" (maskovane nazyvane oporu, istotu...) ani tie formulacie "ponukat cosi do vztahu" nie su celkom OK. Hladajme sulad, charakter, vnutorne dobro, podobny nazor na zasadne veci, podobne sny... nie peniaze, majetky, ambicie, istoty (zabezpecenie)... Ani iskry a motyle podla mna nie su zarukou dlhodobosti vztahu.

lenkakravcova
26. feb 2025

Napíšeš dôvod prečo si slobodná matka?
Možno ti skôr niekto poradí.

betulinka1
26. feb 2025

Fuha ty mas predsudky o mužoch s dietatom ale vlastne si v tej istej situacii. Aj o tebe si mozu mysliet to iste. Zoznamky neuznávaš ale vlastne sa nemas ako inak s niekym zoznámiť. Tak ja mam 8 rokov muza s dietatom v striedavke a ja mam svoje dieta v rovnakom veku. Zoznámili sme sa nahodou, bol to moj sused, ked som kupila novy byt. Cize najprv musis zahodiť predsudky, prestať na to nejako mysliet a co ma prist to pride 😉.

autor
26. feb 2025

@betulinka1 ano mas pravdu na tomto musim popracovat ale ja si ani nemyslim ze vsetci su taki len skratka nemam dobru skusenost ani ja ani z okolia

@lenkakravcova preto lebo som odisla od chlapa s ktorym sa nedalo zit (nijako) a prisla som na to neskoro bohuzial. A ano je moja chyba ze som si s nim spravila dieta keby ste mi preventivne tu za to planovali nalozit

lukas8877
26. feb 2025

Ahoj, napis mi. Co znamena mlada? 🙂

milos81
26. feb 2025

@autorka máš veľa možnosti, nemusíš sa fixovať na niečo, čo vzíde z tejto, či inej diskusie. Práve nedávno som mal takú debatu s kamarátkou, vravel som, že ženy si vyberajú len podľa vzhľadu a tiež toho ako veľmi sa smejú pri kontakte s mužom, možno podľa toho aké má postavenie v nejakej chvíli, to, že je to debil, sadista, nič k nim necíti, to je pre ne irelevantné, na čo mi povedala, že to je úplná blbosť, no keď som oponoval, že ak sa pozrie do svojej minulosti, že ako to vidí, nasledovala zmena témy 😁 Nemusí to tak samozrejme byť u každej, chcem tým povedať, že každý robí chyby, poučila si sa, no a ideš ďalej, už vieš čo nechceš, musíš teda ešte prísť na to, čo chceš, z môjho pohľadu a teda toho čo si písala by som povedal, že to ešte nevieš, na tom predovšetkým zapracuj

strawberry0797
26. feb 2025

@madeincssr tak ja si pod oporou, istotou predstavujem napr. to, ze ked skoncim z nejakeho dovodu v nemocnici, tak mi aspon ma kto doniest spodne pradlo alebo ma ma kto potom odviezt domov. Alebo mi navarit alebo vyzdvihnut objednane jedlo, ked doma lezim a neviem sa postavit na nohy. Alebo mi ma kto ist do lekarne, postarat sa o deti, ked nevladzem, atd. A ze ma kvoli tejto situacii neopusti preto, lebo uz viac nie som "pouzitelna". Urcite si pod tym nepredstavujem to, ze mi bude robit sponzora.

lenkakravcova
26. feb 2025

Ale ako dôvod prečo sa s ním nedalo žiť?
Lebo to sú také všeobecné frázy.. vieš keď toto počuje nejaký chlap tak si môže myslieť, že si príliš náročná alebo len vymýšľaš.
Bolo tam niečo ako drogy, bitky, gembing, podvádzanie? Alebo o čo šlo?

Strana
z2