icon

Nájsť v sebe silu a odísť zo zlého vzťahu

8. mar 2023

Prave sme sa zase pohadali, odisiel spat bez smsky na rozlucku, nasraty. Pohadali sme sa preto, lebo som si vypytala kompliment k MDZ. Chcela som vediet, co je na mojej osobnosti prenho krasne a vynimocne. Nenapadlo mu vobec nic. Na Valentina neprisli kvety. Chcela som aspon takto pocut nieco pekne, aj ked som mohla vediet, ako to zas skonci.

Ale pojdem od zaciatku. Hladam priestor na vyzalovanie sa, a mozno radu, ako tuto situaciu vyriesit. Na konci aj poviem, preco je to pre mna take tazke.

Som s tymto muzom rok a pol, nebyvame spolu, ale je to v plane tento rok. A ja som nestastna. Pre mna bolo vzdy dolezite, pocut od mojho partnera "milujem ta", "chybas mi", alebo "si krasna". Nic z tohto nemam, po roku a pol strasnych hadok som sa toho vzdala. On to jednoducho povedat nevie. Musia mi stacit emotikony na dobru noc, nie slova.

Odmieta ma. Sex mame 1-2x do mesiaca, a ja som sa prestala snazit. Kedysi som riesila kadejake tie spodne pradla, aj sa krasne obliekam, nosim podpatky. 99% razov odmietne moje pokusy o sex. Vzdy je unaveny. Vzdy existuje nejaka vyhovorka. Po roku a pol hadok som vzdala snahu. Uspokojila som sa s frkvenciou, ktoru mame, a nahovaram si, ze si zvyknem.

On od zaciatku vie, ze ja som sa vzdy chcela raz vydat. Po roku a pol som nacala temu, kedy by taketo nieco bolo realisticke, kedze planujeme spolocne byvanie. Nasledovala strasna strasna hadka, po ktorej si odo mna musel dat na dva tyzdne pauzu. Strasne ho rozzurilo, ze sa pytam na manzelstvo. Vtedy hadzal okolo seba vecami a trieskal do nabytku. Nechapala som, co ho tak rozzurilo.

Preco som s nim? Pre tie zriedkave pekne momenty. Ked som unho, aj si ma prituli, aj ked dovolene je to len rano a vecer, nikdy nie pocas dna. Aj ked sa vobec nebozkavame, nechce to, tak obcas mi pusu da. Zijem len pre tieto kratke momenty.

Preco som s nim? Pretoze mam 32 rokov a nedokazem v sebe najst sebadoveru, ze este budem niekedy s niekym inym. Pred nim som bola 10 rokov sama, nikto ma nechcel. Potom prisiel on a to, co mam teraz, je predsa len o trochu viac, nez to, ked som bola uplne sama. Je to lepsie, ako nic, da sa povedat.

Preco je so mnou on? Netusim. Ved ma nelubi. Nechce ma, nepritahujem ho. Preco je so mnou? On ma 46 rokov.

Viem, ze mi vela z vas poradi, vyhladat psychologa, a ano, mate pravdu. Lenze v mojom okoli psychologovia nie su, a ked ano, tak su kompletne vybookovani a neprijimaju novych klientov. Viem to, lebo som to skusala.

Tak mi povedzte, prosim, nieco povzbudive. Alebo vlastne skusenosti. Alebo ja neviem. Pekny vecer a dakujem.

Strana
z5
dskjhfdlkdjhl
8. mar 2023

Radsej by som bola sama ako v nefunkcnom vztahu. Ty mas uplne ine predstavy o vztahu ako on, si s nim len preto, lebo sa bojis ostat sama, ale to je ten najhlupejsi dovod.

anahaha
8. mar 2023

To naco ste s takým mužom? 😂😂😂 prepáčte ze sa smejem ale toto je choré toto by som nedala vobec .
A to ze ste s nim za tie kratke krásne momenty.... Uvedomte ai ze s niekym inym by tie momenty mohli byt nekonečne a nie len raz za mesiac hahah
Odísť!!! Najst lepšieho... Ved svet sa nezruti. Prajem vela šťastia 😉😉

zorkahorka
8. mar 2023

1. nie kazdy chlap - a najma v jeho veku - je na vyznania typu lubim ta a chybas mi. vedia to povedat inak. vie to povedat inak ten tvoj? alebo citis, ze ta vobec nelubi?
2. chlap v 46 uz taku velku chut na sex po poldruharocnom vztahu mat nemusi. preco si nenajdes radsej niekoho priblizne vo svojom veku?
3. zacni si vazit samu seba a nebud s niekym len preto, aby si s niekym bola. mozno aj preto ten vztah vyzera tak, ako vyzera. mozno je na case sa odpojit, byt chvilu sama so sebou, najst lasku sama k sebe a potom si ta laska najde aj sama

autor
8. mar 2023

@zorkahorka Ahoj, co presne myslis tym “povedat to inak”?

zorkahorka
8. mar 2023

autorka: chce byt s tebou, tesi sa na teba, vyhladava tvoju spolocnost, dotahuje sa s tebou, mysli na teba cez drobnosti - urobi ti ranajky, kupi ti nieco, co mas rada, pomaha ti, podporuje ta, rozprava sa s tebou pekne, povie ti, ze ti to dnes sekne, ze si sexi...

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
zorkahorka
8. mar 2023

@zuzudrnda velmi pekne si to napisala 👍

autor
8. mar 2023

@zorkahorka myslim, ze chce byt so mnou, obcas sa so mnou dotahuje, kedysi mi kupoval male darcekyake prestalo to uplne, a obcas mi s niecim pomoze. Neviem…

viestta
8. mar 2023

Neprečítal som celé ale ty chceš od capa, s ktorým sa pravidelne hádate počuť "Milujem ta"? Nepríde ti to ani trosku divne? Lebo mne to príde až chore

deedol
8. mar 2023

nerob si dalej zle. s tymto chces mat vztah, svadbu a nebodaj deti? fakt nie, na svete je vela vela partnerov, ktori by sa k tebe hodili lepsie ako tento. rok a pol nie je dlha doba, neber to ako strateny cas, zistila si, co nechces, posun sa dalej. drzim ti velmi palce 🙂

autor
8. mar 2023

@viestta No tak ja som ho primarne ako “capa” videla skor ako mojho partnera, od ktoreho som ocakavala obcasne vyjadrenie lasky. No a 99% nasich hadok baziruje na tom, ze ja toto vyjadrenie chcem aspon raz za par mesiacov, a jeho to otravuje. Takze hadky zacali potom, aj ked tiez dost skoro. No a ked mane “dobre” obdobie, ze sa nehadame, tiez to chcem, a to vacsinou spusti hadku.

shinon258
8. mar 2023

Rozídeš sa s ním teraz a môžeš si hľadať nový perspektívny vzťah v 32. Rozídeš sa s ním o 5-10? Rokov a budeš si hľadať vzťah 37-42 ročná nový vzťah. Nestrácaj zbytočne čas s hentakým. Ako písala vyššie užívateľka, lepšie sama ako s hentakým.
Vieš, veľa ženám sa stáva, že zo strachu zo samoty si nabalia prvého kto okolo nich prejde aj keď je to úplný magor. A potom nešťastné, s deťmi odchádzajú od neho preč.

viestta
8. mar 2023

Hádas sa s ním na nepodstatnosti, aspoň z jeho pohľadu. Co bude ak dôjde na naozaj závažné veci, nie len na slovnú deklaráciu citov, ktorú ty vyzadujes?

autor
8. mar 2023

@viestta Vies co, vsetko o tom istom. Uz sme riesili aj “vaznejsie” problemy, napriklad pred polrokom mi meskal let, potom som nestihla spoj domov, potom dalsie spoje vypadavali, skratka som sa tracovala jak debil bez auta 5 hodin nakoniec. Jemu ani na pol sekundy nenapadlo ponuknut mi odvoz, lebo on bol strasne chory na soplicek. Nechal ma v stichu.

A gro hadky? Ja som hysterka, ja sa furt stazujem, ja mu kazim den.

viestta
8. mar 2023

Tak mu ho nekaz a pre nechaj ho nejakej, čo mu dní kazit nebude. Zrejme nebudeš až taká zúfalá aby si bola odkázaná na zdudraneho nervózneho, mierne osunteleho blbca. Kebyže to bol chlap na spolužitie už by nebol v ponuke. V jeho veku sú v ponuke len nepoužiteľni alebo použitý tovar z druhej ruky po rozvode.

autor
8. mar 2023

@viestta On nebol ani raz zenaty, predo mnou mal 6 rokov vztah, teda ten skoncil dva roky predtym, ako sme sa spoznali. Viem len tolko, ze jeho ex sa odstahovala, kym bol v praci.

ivana11155
8. mar 2023

Prosím ta odid z toho vzťahu. Máš naviac. Máš na seberovneho. Máš na takého ktorý by ta ľúbil. Nie, nepotrebuješ psychológa. Ty presne vieš kde máš problém. V príspevku si to napísala. Viac si veriť a všetko príde... ❤️

autor
8. mar 2023

@ivana11155 Ako si viac verit? Lebo ja mam pocit, ze proste nie a nie a nie to sebadevomie. Vyzeram dobre, v kariere dosahujem csetko co som chcela, tak kde je problem? Preco si nedokazem verit?

som_realistka
8. mar 2023

Máš 32, a? Môžeš svoj život zmeniť od základov. Máš nefunkčný vzťah, ktorý ťa ubíja a ničí, budeš v ňom ďalších x rokov? Urob to pre seba, rozid sa s ním. A prečo je on s tebou? To vie iba on, ale asi mu žiadna iná nedovolí to co ty. Ale niečo ti poviem, po rozvode som začala radiť, bola som na káve a chlap sa ma spýtal ako vážne beriem toto rande, bolo prvé, tak som povedala ze neviem, vidíme sa 1krat a uvidíme co bude a on na to, a ty chceš zostať sama? Lebo ja nie, potrebujem aby sa o na niekto staral. Takže aj on asi len hľadá niekoho kto sa oňho postará a bude mu tolerovať jeho muchy. Chceš zo byt ty?

anitka_4
8. mar 2023

Keď si hladná a on ti namiesto servírovania hlavného chodu hádže po troške omrvinky 😏 potom má človek pocit,že "veď aspoň mám niekoho,kto mi dá najesť". Nebuď hlúpa. Sama dobre vieš,čo je pre teba najlepšie,len si musíš veriť,že to zvládneš.

duppka13
8. mar 2023

Citala som az do konca lebo som bola zvedava ci napises kolko mas rokov. V tvojom veku som si pripadala uz tiez stara, a prave som sa rozisla s muzom, tiez starsim, o 10 rokov. Bala som sa co bude, ci si niekoho este najdem. Teraz sa na tom uz len smejem. Si este mlada! Ja som stretla teraz uz manzela kratko potom, uz mame aj dieta. Takze hlavu hore a kopni ho do riti.

malinoismum
9. mar 2023

- len toľko…

andreatytler
9. mar 2023

To vazne je pre teba predstava zivota osamote horsia ako toto co mas? Toto co mas je dost hrozne.
Viem ze chces lasku od muza ale skus si zobrat z utulku psika, on ti bude davat vela lasky. A tiez skus internetovu zoznamku. S niekym sa tam mozno zoznamis a naberies odvahu odist. Alebo zacni nejaky kolektivny sport, turistiku a tam mozno niekoho stretnes.
Idealne je ukoncit vztah a potom zacat so zoznamkou, ale toto co mas vztah ani nie je. On ta nemiluje a nevezme si ta. Na tej zoznamke asi nenajdes tak skoro niekoho schopneho, ale mozno ti to zlepsi sebavedomie, ked sa s niekym zoznamis.

gilmore
9. mar 2023

Mas 32, pises, ze vyzeras dobre a karierne si viac-menej dosiahla svoje mety (cize, asi si aj dost sebestacna), tvoje vyjadrovanie ma hlavu a patu (cize, evidentne ani hlupa niesi). Akoze, naozaj, naco k tomu potrebujes tento zdroj svojej frustracie? Mas vsetky najlepsie vyhliadky si zivot uzivat a zit si ako si to ty sama urcis a nemusis sa prisposobovat (aspon teda ziadne deti si nespominala). Mas vsetky prednosti, moznosti, o ktorych zeny (matky) nestastne vo vztahoch len snivaju. (Hej a nosis aj podpatky, co podla mna 3/4 zien robi len vynimocne, aj to len na svadby s prezuvkami v kabelke 😀) Tebe staci odstrihnut toxicky vztah a vyriesis svoj problem. Preboha, dievca, spamataj sa kym je este cas, prosim. Toto ta z dlhodobeho hladiska psychicky znici. Ocakavat nieco, coho partner nie je schopny, postupne budes okresavat zo svojich ocakavani, ktore ta robia stastnou, ktore ti spravia den az budes ako narkoman hladat, ci mal emotikon zmurkajucu naspulenu pusu alebo len pomlcku, vytesovat sa z omrviniek ked ti nejake konecne hodi, lebo mu chvilku nevadi sa tulit, byt odstrkovana v intimnostiach (vazne?! v tvojom veku?!) a hadky, ze lietaju veci a trieska do nabytku pre nekompatibilitu este aj v komunikacii..? Protihodnota tohto je udrzat sa "vo vztahu"? Preco si to robis? (Mimochodom, kludne to mozes miesto nabytku byt jedneho dna aj ty.) Z toxickych vztahov je najtazsie odist. A odist je len prvy krok. Odputat sa druhy. Ty si v tom len rok aj nieco a je pre teba uz teraz tazke "odist", ale cim dalej to bude len tazsie.

kassandra25
9. mar 2023

Moja, 46 rocny, o cca 14 rokov starsi, ku tebe 32 rocnej s jeho chovanim, absolutne nepasuje. Zriedkave pekne momenty ti poskytnu aj susedia dochodcovia, ktori ti daju kolace na stol s kavou a potlapu ta po pleci. Mozno je ku niekomu mily a dobry, snazit sa vie, ked ku tebe nie. Mozno tam je dokonca nieco vazneho, nejaka stála partnerka, ked teba má vyslovene len na okrajové fungovanie a ty tu plačeš a nežiješ v realite. S tvojím vekom, 32, mozes stretnúť sikovného 35, s ktorým fungovanie moze byt úplne iné. Navyse, podla teba sa zena moze zoznámit iba do akeho limitu veku? Si tak obmedzená, ze len do 29, 30, 32, 35? Cize 38 rocní ludia sa uz nesmú zoznamit? Ani 43 rocni ludia, ani 48? Prepac, ale s takymto intelektom, alebo názormi, on ked ta vidí, si naozaj moze k tebe dovolit po hlave ti skakať. Ako je mozne, ze v mojom okolí sa veselo zoznamujú 60+? Oni uz majú nárok len zomret podla teba? Nepacia sa mi tvoje názory, ty nemas prehlad vo svete, mala by si popracovat na sebarozvoji v prvom rade, byt trošku nad vecou, sama vediet, co sa vobec moze a co nie, a takisto smerom k tebe a podla toho sa zariadit. Ked ty mas predstavu, ze ku MDŽ by ti mal partner mozno doniest kvety, alebo pozornost, samozrejme, vykricat to niekomu nejake pekné nie je, ale ak máš takéto veci vysnené, preco si za tým neísť. Mas kopu mozností sa zoznámit, hladat vztah a ked sa nájde medzi nimi ten, ktorý ti kyticu donesie rád, mozes íst a kráčať s ním ďalej. K tomuto nepodarku a utrpeniu, ktoré máš, prognózujem iba to, ze vo svojom utrpení sa to skor ci neskor skončí a aj tak budes do konca zivota s iným/ inými. Je to iba na tebe, či si uz od dnes zacnes hladat iného, alebo o mesiac. To, co cítis na druhom, je pravda. Ze ta nelúbi. Este napisem, nie si s nim 24 h denne 7 dni v tyzdni. Lúbi niekoho ineho. Ak nie, k tebe by sa spraval, ako sa má.

danielinaa
9. mar 2023

Ja som sa vydávala v 37, 3 roky pred tym som mala vzťah s manipulatorom a nervakom, ktorému som furt "musela dokazovať svoju lásku". Kopla som ho do zadku už po 3 troch mesiacoch a teda ľutujem ze som to neurobila hneď.
Pre manžela som a vždy som bola stredobodom vesmiru. A nezabudne mi vždy za gratulovať k všetkým sviatkom aj MDŽ prvy, ešte ani oči nemám ráno poriadne rozlepene a on mi už gratuluje. 🙂
S týmto nestrácaj čas. Pravý ešte príde.

terezka1947
9. mar 2023

Prečo si s ním?
Toto nemá nijakú budúcnosť.
Vieš to aj sama a ostávas v tomto vzťahu.
A čo je horšie,aj keď ti tu všetky napíšeme,že to nie je v poriadku a radšej sama,ako s ním,ty ho nenechas.

liljana
9. mar 2023

Radit vzdy hned rozchod nie je asi uplne top, ked si bola predtym 10 rokov sama. Ale mate dost velky vekovy rozdiel, chces svadbu, on nie. On je skor chladny, ty chces vyznania, hadate sa ... Uz kvoli tomu veku by si si mala hladat k sebe niekoho primeranejsieho. On sa uz nezmeni.
Na druhej strane tak dlho sama, asi ani ty nevies uplne dobre zit a vychadzat s niekym vo vztahu. Preto hadky. Nech nehladame vinu cisto iba na jednej strane.

zuzliq
9. mar 2023

Keď už ti nezáleží na sebe. Chcela by si, aby sa takto správal otec tvojich detí? Urobila by si im to?

jonnie
9. mar 2023

Tento pán už chce mať svoj pokoj a nie placuce dieťa....co si ty asi predstavuješ. Aši by som ten pokoj dopriala,aj sebe a nenudili jo do spoločného života. Ešte je zavčasu že už vyprchála chémia. V podstate sa extra nepoznáte, keď si každý žije svojim životom. Naše babky isto nepočúvalii výletné slová k Valentino vi, pretože tento sviatok sem dofukalo teraz zo západu. No, ak sú pre teba dôležité kroky ako v romantickom filme-tudy cesta nevede.

Strana
z5