icon

Napätie medzi priateľkou a mamou

13. apr 2025

Mám priateľku, je úžasná , nič mi pri nie nechýba. Ibaže akosi nemusí moju mamu . Moja mama ju od začiatku odsúdila. Nepáčila sa jej , hovorila na moju priateľku že je divná. Nepáčilo sa jej nič. Ani aké má moja priateľka vlasy, či ako sa oblieka. Ja som kvôli tomuto nátlaku chcel zmeniť svoju priateľku... Hovoril som jej že nech sa zmení a naznačoval. Skoro som kvôli tomu o ňu prišiel. Uvedomil som si chybu a postavil sa proti mojej matke. Už sa trochu ukludnila.
Ibaže moja priateľka sa cez to nedokáže preniesť. Kvôli tomuto sa mojej mame vyhýba a baví sa s ňou len zo slušnosti. Že vraj keď ju takto hnusne odsúdila a hovorila o nej zlé veci tak proste nejak to v nej zanechalo " horký pocit " a odpor.
Stále jej hovorím že by si s mojou mamou rozumela že má za ňou prísť aj sama . Moja priateľka stále odmieta.
Nechcem na ňu tlačiť ale zároveň neviem čo robiť.

Strana
z2
cacianka
13. apr 2025

Aj ja som zažila, od rodičov partnera veľmi opatrne prijatie. Ale od jeho sestry veľmi studené, cítila som že ma iba trpí. Ale keď sa viac x voči mne vyjadrila nevhodné, a potom ešte zaklincovala hnusnymi slovami spolu s jej mužom, tak som takmer 10 rokov k tej rodine ani nepachla. Lebo svokra a svokor neurobili poriadky. Takze ty buď rád, že tá tvoja úžasná ešte s tebou zostala a k mame sa správa slušne. Tak si aj ty uprac v hlave. Chybu spravila mama, ona musí urobiť nápravu.

moonlight1210
13. apr 2025

Najprv si ryl do priatelky, ze sa ma zmenit, lebo to chcela tvoja mama.
To ste si vysvetlili, ked ti skoro dala kopacky. Vtedy si sa spamatal, ale zial nie z rozumu (pochopenia), ale zo strachu (zo straty).
A vidiet to.

Lebo ledva ste sa pomerili, zas ides starou cestou, ze ma sa ma priatelka prisposobit mame a skusit byt s nou zadobre.
Zas hucis do nej.

Co keby si pre zmenu bol chlap a hucal do mamy, ze sa ma prisposobit priatelke? Vyjst v ustrety, ospraveslnit sa,….
Ak ti to pride divne, nevhodne ziadat od mamy, neprijemne, tak pochop, ze presne pre to iste to pride nevhodne i priatelke, ze to ziadas po nej.
Ty by si stal o priatelstvo od chlapa, co ta zosmiesnil pred druhymi? Snazil by si sa, aby si ta oblubil a boli by ste kamosi?
Alebo by si povedal: ok, odpustam mu, ze ma zosmiesnil, no ak mame byt kamosi, musi sa o to snazit on.

Hlavne si uvedom, ze co sa stihlo pokaslat, sa bude napravat este dlho. Takze ak chces rychle riesenie, mas moznost najst si priatelku, co vyhovuje tvojej mame.
Alebo potom uz len dat tomu cas a byt trpezlivy. Aj s riskom, ze sa to nikdy nenapravi.

Viem, ze najradsej by si mal uz klud a chces, aby dve tvoje dolezite zeny spolu vychadzali a uz si nemusel nic riesit.
Ale uvedom si, ze mas hranatu maticu a okruhlu skrutku a hoci obe su pre teba cool, dokopy ich nezosrobujes.
Takze bud pockas, kym sa casom obrusia hrany, alebo si zial nikdy nesadnu. A ak si chces obe nechat, musis sa s tym zmierit.

kata67
13. apr 2025

Priateľka dobre robí ze sa jej vyhyba, aspoň ma pokoj od nej, ale na svadbu a dlhodobý vzťah to nevidím lebo tvoja mamička vám do vsetkeho bude kafrat cely život, podla mňa ani vzduch na vašej svadbe by jej nebol dobrý skrz tvoju priateľku...

sense
13. apr 2025

Nechaj to tak, nerieš to...ak nechceš o priateľku prísť. Možno príde čas keď si to vydiskutuju alebo nie. Buď rád že sa s ňou baví aspoň zo slušnosti.
Bola som na Tom podobne....len s tým že môj na mňa netlačí a ja z lásky k nemu zo slušnosti 2-3navstevy do roka vydržím.

domkakvet
13. apr 2025

Neviem ci ju mas naozaj rad, ci ju uprimne lubis, lebo podla toho co si napisal mi to tak nepripada, ale ak sa mylim a tvoje city su uprimne, tak navrhni tvojej mame, ze by jej mohla upiect nejaky kolac.

cacianka
14. apr 2025

Máš úžasnú priateľku.
Tvoja mama ju odsúdila. Tak si uvedom, kto komu ublížil, kto má prvý napraviť.
A je jedno kto má aký vek.

kamatopo
14. apr 2025

Jedna žiarli, druhá žiarli a ty jak mlynsky kameň medzi nimi. Nuž keď si to mamička tak dovrzala hneď na začiatku mala by vziať aj zodpovednosť. Alé ak sa ospravedlnila a priateľka naďalej trucuje tak to už je iný level. Keď niekto nechce odpustiť tak je za tým hlavatost a aj troska nadradenosti. Nuž tak s týmito dvoma ty len ťažko pohneš. Ty si si vlastne našiel mamičku 😉. A ak chceš kľud tak sa budeš musieť od jednej odstrihnut, nuž to som zvedavá ktorá vyhra🤔.

autor
14. apr 2025

@kamatopo moja mama sa neospravedlnila. Priateľka práve že chce aby bol kľud medzi nimi ale hovorí že nepotrebuje aby boli kamarátky alebo s ňou nejak extra stráviť čas. Nemyslím si že moja priateľka je tá čo žiarli to skôr naopak.

mamina7070
14. apr 2025

ked sa tvoja mama neospravedlnila preco potom ziadas ustretovost od priatelky?

petracandle
14. apr 2025

Toto na 100% písala žena a navyše to ani nie je reálne, ale ďalšia fake téma na rozprúdenie vášní

autor
14. apr 2025

@betulinka1 povedal som jej aby moju priateľku neodsudzovala. Ale ospravedlnil a sa len mne že kvôli nej sme sa s priateľkou hádali.

kamatopo
14. apr 2025

Nuž tak potom mamička ešte všeličo povystraja, asi sa ešte s tvojou stratou nevyrovnala. Obávam sa že ešte všeličo budeš riesit😉. Ale hlavu hore raz to pochopí. Vlastne nie vždy bude zla tvoja priateľka. To sú také vztahovacne ženy.

ivanka349
14. apr 2025

no nesadla jej jednoznacne

cacianka
14. apr 2025

ani tak nevieš čo máš robiť ?

Strana
z2