Napätie so svokrovcami a švagrinou
Zeny ahojte. Minule som tu zazrela diskusiu o svagrinej, ktora sa cuduje, ze si manzela “nechava” len pre seba a snazi sa ho odstrihnut od rodiny. Slebo o svokre, ktora sa stazuje, ze nevidi vnuka a ked vnuk pride na navstevu, chatuje si s kamoskami. Ked vieim tie komentare, je mi tazko. Niektore tu tvrdite, ze nevesta ma nechat svokru uzivat si a doniest si so sebou veci. V dalsich diskusiach o svagrinach, ze jej nikto nic nespravil a ona je isto manipulativna. Nacrtnem vam, ake to je fasa z pohladu tej svagrinej, ktorej “nikto nic nespravil” a z pohladu tej nevesty, ktora si vsetko vzdy vsade nosi, nosi deti na navstevu a aj si povedala svoje, a aj tak ju nema muzivs rodina rada.
Svokrovci ma nikdy nemali radi. Explicitne mi to nikdy nepovedali, vzdy som sa dozvedela len nejake ohovaracky od znamych, ved svet je maly. So svagrinou som podla mna mna vychadzala dobre, boli sme z jednej partie, vzdy mi hovorila ze si nevie nikoho ineho predstavit pri svojom bratovi… nuz omyl, pre mna.
Kedze ma nikdy neprijali, necitim sa v ich rodine dobre, nemam rada k nim chodit, z casu na cas sa samozrejme premozem kvoli manzelovi a dcere (lebo ved tak sa to ti na konovi patri a tak sa ma spravat dobra nevesticka). Svokor ma cely zivot slovne atakoval, aku mam vysoku skolu, ze v nej poriadne ani nie som (chodila som domov kazdy tyzden, aby som videla mojho uz teraz manzela a financne a casovo mi to nerobilo problem), pocas skoly som si nasla v mieste bydliska brigadu, zarobila som si na kopec veci, hned po skole zamestnana. Stale mu vadilo kde pracujem, super administrativna robota (podla mna). Ich dcera si rada vypije, domov z vysokej nechodila, ukoncila ju bakalarom, je dobrovolne nezamestnana a pracu strieda ako ponozky (na porovnanie ze ja mu vadim). Svokre ma ohovara, to robi pravidelne s hocikym, do oci nic. Kedze toho uz na mna bolo vla, povedala som si svoje (to by som predsa podla zien na konovi mala, lebo asertivnostou nic nedosiahnem) a prestala som k nim na urcity cas chodit (no hanba, to dobra nevedta neurobi, troska sa premoze). Odkedy mame dieta, troska som sa premohla, uz toho zacina byt na mna opat privela. Svokor na mna vcera vybehol, vsetci ticho sedeli, bereagovali. Manzela som sa pytala, ci som reagovala neprimerane, vraj nie, ze on je mimo a reaguje impulzivne, muz na neho zvacsa nereaguje, lebo by sa zblaznil. K nam chodia sporadicky, mame k nim chodit my, lebo na vnucatia sa veeelmi tesili ale na navstevy sa im nechce. Za dcerou samozrejme chodia, chodia s jej rodinou na vylety. Svagrina sa o mne minile zmienila (poza chrbat) ze by som bola nasrata keby k nam pridu, co nie je pravda. Opakovane sme im volali, aby prisli, aby sa zastavili, byvaju vo vedlajsom meste, ale vzdy sa stretnu len s jej rodicmi, mamou a podobne.
Zeny, vy si fakt myslite, ze ked sa cely zivot k niekomu spravate ako k handre, ohovarate ho poza chrbat, navazate sa do neho a pod, ze takato neprijata zena chce travit cas s rodinou svojho manzela cas? Nie, nechce. Nechce byt niekde, kde nie je vitana, kde sa rozhodli, ze ju nebudu mat radi, lebo nesplna ich poziadavky, kde nie je respektovana. Jasne ze taky clovek bude chciet travit cas so svojim muzom a detmi, pripadne so svojimi rodicmi ak ma s nimi dobre vztahy a nie, nie je to zamedzovanie kontaktu muzovi s jeho rodinou, ked chce, nech tam ide, z povinnosti sa aj ja premozem, dvere maju u nas napriek vsetkemu otvorene, ale ked nechcu, nechcu. Potom nevyplakavajte, ze nevidite vnukov a vnucky a ako vam strasne chybaju ked nemozete ani vidiet nevedtu a zodvihnut sa ist navstivit vnukov, lebo mate zast k neveste a este sa cudujete co za furia to je. No skuste nacriet do svojich zivotov, ako ste sa k nej spravali a mozno vam blikne.
@1ryba oni nemqju hranicu, aj ked im ju ćovek stanovi, prekrocia ju opakovane. Svokor jej chcel davat sladke, zasiahla som, vybrhol na mna nezmyselne. Sedela v kociku, chcel ju z tade vyberat, povedal mu muz ze nie, nech ju necha tak. On nie je tutmak, ale musime byt s nimi v permanentnom konflikte a aj tak si spravia podla seba. Svsgrovi to tiez pekne tlakuje, tiez mu maleho bral z ruk a svagor mu opakovane povedal ze nie, dali maleho do kocika, odtial si ho vybral. Svagor je teda asi tiez tutmak a asi tiez stylizuje veci ako on chce za to, ze mu to povie kozno miernejsie. Tak druha strana mince ktovie ako by vyzerala, mne staci vidiet svagra, ktory mal s nimi krasny vztah, kym sa nestal otcom, teraz je z nich pretlakovany az kym nevybuchne
Ja si uplne neviem predstavit zit s muzom s ktoreho rodinou to mam takto. Mozno som mala stastie ale naozaj neviem co by to muselo byt za chlapa aby som sa dobrovolne zviazala s takymito ludmi a do konca zivota si pritiahla zlo k sebe a mojim detom
@really8 podla mna toho chlapa omylom vysypal u nich bocian. Resp vychovali ich tak aby drzali hubu a krok a aj ked sa niektore veci v muzovi buria, nevie to po tych rokoch tak dat zo seba ako napriklad ja a stale sa to len uci. Ked si cely zivot nejak naucena, tu bud, drz usta a nevyjadruj sa, lebo potom sa na teba rodicia naseru, tsk sa to tazko lame v dospelosti, ale ked sa chce, da sa to, len to nebude zo dna na dej a chce to cas. Zacalo to eskalovat okolo svadby a po narodeni deti, ja ho lubim a nemala som potrebu kvoli jeho psycho rodine sa s nim rozchadzat alebo to urobit teraz. Rodinu mozes vzdy odstrihnut alebo s nou udrziavat kontakt na minime.
Takže si sa vypustila a už to budes len zbytocne riesit
Takže si sa vypustila a už to budes len zbytocne riesit
@minenkaa mas pravdu, kaslem na to, dakujem
Tak asi az tak strasny ten vztah svagra so svokrovcami nebude ked “ chodia s dcerou a jej rodinou na vylety .” ( ratam ze ta dcera je svagrova manzelka)
Ale vy ste rodinu neodstrili a ani da s nimi nestretavate minimalne. A evidentne v tychto konfliktoch zijete uz dost dlho. Ale aby muz nechal aby mi nakladali a sedel tam doslova jak picus tak to teda nie. No ale zrejme si kazda nechame nasrat na hlavu ine mnozstvo. Vybrala si si nielen muza alej aj svokrovcov a dedkovcov pre svoje deti. Tak snad ten chlap za to stoji (pochybujem)
ja by som bola priam zufala z pribuznerj, ktora pise taketo tirady a vsetko musi riesit 😀 😀
kks, ved ja som uz v tretine musela prestat citat, otrasna osoba...aj ked viem, ze je to cele len fiktivne, kvoli diskusii
Prosím ta, zobere z kocara? Tak nech ho potom sam naháňa. Da mu sladke? Ja by dal!
Naši tiez tak, hlavne babka. Rezistentni ved ja ako mala som sladke jedla na kila, s nadsazkozkou.
Ano, len nasi suco nejedia ake sladkým by sa samozrejme ladovali. Ja mam nervy na seba, ze sa sladkého neviem zbaviť. Kúpim salko a zoberiem ho, celu dozu naraz, kludne aj obdeň!
A tomuto chcem zabrániť u našich detí- závislosti. Ake uz nie som taká prísna. Par krat zažili vnuka po sladkostiach a povedala som, nech si ho užijú 😂 Vtedy pochopili konecne o com hovorím, ze to nie sú moderné výmysly 😉.
Apokoal by bol niekto ku mne zlý, muz by bol hubodržec, chidil by tam sám. Teda pokiaľ by skočili dietatu. Za sladke v tom výnimočnom pripade vy som sa už nevytacala.
Nedalo sa to napísať jednoduchšie? Zamotávaš sa do filozofických otázok a sama podľa svojej rady nekonáš.
Boze moj🤦♀️🤦♀️🤦♀️ nikdy nepochopim to,ze raz ked ma niekde nechcu, tak tam idem aj tak a potom sa cudujem,ze su svokrovci protivní. bodaj by neboli, ked TA TAM NECHCU ako sama pises🤷♀️ Kvoli vnucatu? vyhovorka! Tvoj muz je dospely, svojpravny chlap, tak nech tam ide sam s vasim dietatom, ked ma tolko trpezlivosti na svojich rodicov a ich poznamky. A ktovie, mozno kebyze ide sam s dietatom by aj svokrovci boli miernejsi,lebo im tam nepride clovek,ktoreho nechcu🤷♀️ Mam skor pocit, ze si sa nedostala vnutorne za ten dlhy cas z toho, ze ta svokrovci proste nemusia....a ze tvoj muz si ta pripadne nezastane, ked ma niekto z nich k tebe narazky (napr. co si pisala o svokrovi). Prestan tam chodit uplne, utras v sebe to,ze tam nie si vitana a nemaju ta radi a uvidis ako ti bude svetazit. Este ked manzel vezme dieta k nim, aspon si porobis svoje doma alebo vybehni za ten cas s kamoskou na kavu.
Vies ja reagujem vzdy podla seba a co si ini o mne myslia pripadne hovoria mi je uplne jedno.
Ale vyrastla som v prostredi "a co povedia ludia ked...?" a dospela som k tomu az vekom.
Mk je podla mna ista forma dennicka... Vypise sa clovek
A nikdy nie je nic cierne ani biele... Ano, pod kazdym prispevkom sú rozne aj protichodné rady, lebo ved každy z nas je iný, ma inu povahu, inak by konal. Ani neexistuje ucelena rada. A hlavne, co je najdôležitejšie, nikdy sa neda pochopit cela situacia z pismeniek. To, co sa mozno roky deje, co clovek citi... Tak ako ani ty nevidis svojmu muzovi do hlavy, necitas detom myslienky
Tie rozne odpovede mozu pomoct k otvoreniu problemu, ze mozno je tam aj iny pohlad, ina strana mince. Kazdy z nas je dospelý a rozhoduje sa podla svojej vole nakoniec.
A este, ano moze sa stat, že nas niekto nema rad. Neurobis nic. Je to ok, ani tebe nemusi byt kazdy sympatický. Ale nerobme si vedome zle.
Niektore rady na konovi su na nezaplatenie, niektore su mozno protichodne, lebo niekedy je chyba aj na strane nevesty a niekedy sa clovek viac pouci, niekedy by som mozno poradila, alebo aj radila nevsimat si to a dnes je moj nazor taky, ze ak si partner nevie vybavit aby sa rodina spravala normalne, tak rozchod.

Moja svokra bola strasna vegeta do vsetkeho sa pchala vsetko vedela najlepsie expert na nevyziadane rady stara talianska dominantna osobka . Mala som ju rada Aj ked mi teda tlak dvihala ako malokto. Ked aj niekedy chcela prekrocit hranice Moj muz ju vzdy stopol . 🛑 Pred nim sa vzdy krotila a bola miluša papuša . Nestihla som ani reagovat ked Isla nieco negativne alebo netaktne voci mne .Normalne slusne ju hnet uzemnil . Jemnym tonom ale s pevnou autoritou. Nechcela ho nahnevat . Ty asi tušiš ze problem je tvoj muz. Ze nereaguje . Pozna svojich rodicov a pozna teba vie co ta zranuje co sa ta dotkne . A je ticho necha ta bojovat s veternym mlynom.