Nátlak zo strany nevesty: Ako reagovať na požiadavky?
Ahojte
Mám nevestu vzťahy nie su nejak špecialne od začiatku od kedy začala chodiť s mojim synom.. Skôr si nerozumieme ako rozumieme, preto sa ani tak často nestretávame...Neskôr sa aj vzali a teraz je tehotná..S manželom máme stavebnú firmu, ktoru sme dlhé roky budovali a chceli sme aby ju v budúcnosti prebral náš syn..On sa však vybral uplne inym smerom takže sme to akceptovali, veď má vlastný život..Podporujeme ho všetkom ako vieme, ale nikdy nič od nás nedostal zadarmo aby si vedel vážiť hodnotu peňazí..Naša nevesta nikde predtým nepracovala, bývala kade tade po kamarátoch, vo veľmi skorom veku odišla z domu s rodičmi sa nerozpráva, má za sebou drogovu minulosť. Ja nesúdim naozaj nie a naozaj nestupujem do ich vztahu s nasim synom on si ju vybral on ju miluje on musi vediet,ale posledne dva tyzdne nas bombarduje nevesta aby sme ju zamestnali fiktivne v nasej firme aby dostala co najvyssiu moznu matersku lebo on z minima nevyzije a ze ona potrebuje kadernika, nechty a ten standard ktory mala doteraz a ze potom namiesto rodicaku chce ist na PNku lebo ta je vyssia..a ze je nasou povinnostou zabezpecit vnucatu dobry start do zivota lebo ked sa tak nestane, postve proti nam syna...Ja naozaj neviem ako jej oponovat na otazku co s odvodmi kto ich zaplati povedala ze si to predstavuje tak ze my, ako pomoc z nasej strany..Podotykam to dievca este nikde nepracovalo a nema ani ten najmensi zaujem nikde pracovat casom a ja odmietam robit takuto "nelegalnu cinnost" skratka kam by sme dospeli aby sa obabral system len preto ze my si to financne mozeme dovolit, ale ved aj nas to stoji kopec penazi odvody, danove priznania a nepracujeme s muzom na to aby potom sme vyhadzovali milej slecne peniaze do luftu
Ak nikde nepracovala, neplatila žiadne odvody a už je tehotná aj tak by nemala dostatočný počet dní aby jej vyšla materská.
z kadiaľ mala taký štandart keď nikdy nepracovala a od rodičov asi tiež nič nemala keďže nevychádzajú spolu??? pokiaľ ju manžel dotoval tak v tom bude určite aj potom pokračovať... pekne povedať synovi čo od Vás požaduje nevesta nech o tom vie aj on...
Ak nikde nepracovala, neplatila žiadne odvody a už je tehotná aj tak by nemala dostatočný počet dní aby jej vyšla materská.
@sense ona tvrdi ze staci 90 dni ale tak nesledujem to ani som si to nestudovala kedze nemam v plane na to kyvnut...
Miestami si myslim ze ja som ta potvora ktora nechce pomoct ale zas preco by aj ?
Keby bola mozno ina situacia ale aj to nie takymto stylom, ved to kam by sa Slovensko pohlo keby toto zacal robit kazdy..Ja zasnem..
O tomto by som sa vážne porozprávala so synom, hlavne pokiaľ hádže vyhrážky typu,že ho poštve proti vám. Určite by som na toto na vašom mieste nepristúpila. Jedna vec je pomôcť s vnúčaťom a druhá sa nechať vydierať. A to by som aj slečne rázne vysvetlila, lebo vnúča/dieťa nemá byť prostriedok na financie...
Zlatá🤣 a ked nema odpracovane 2 roky tak ani materska nebude aj keby ju prihlasis.
No kazdopadne hod rec so synom nech si nevestu uprace alebo dotuje on 🤷🏼♀️
@sense ona tvrdi ze staci 90 dni ale tak nesledujem to ani som si to nestudovala kedze nemam v plane na to kyvnut...
Miestami si myslim ze ja som ta potvora ktora nechce pomoct ale zas preco by aj ?
Keby bola mozno ina situacia ale aj to nie takymto stylom, ved to kam by sa Slovensko pohlo keby toto zacal robit kazdy..Ja zasnem..
Ja by som ju aj so synom pozvala na obed . Vyložila by som karty na stôl a nevesticke by som rovno povedala , že to bolo naposledy , kedy sa ona mne vyhrážala ! A dodala by som synovi , ze sa budem spoliehať na to , ze som ho dobre vychovala a že sa mi neotoči chrbtom na základe , že madam niečo chce a neskáčem ako ona píska
Ja naozaj nemam problem kupit vybavu dat na ucet skratka je to moje vnuca ja si ho rozmaznam a dam vsetko potrebne , ale toto mi pride naozaj zcestné taketo jednanie....Manzel tiez nesuhlasi a navrhol za nimi zajst a konfrontovat ju priamo pred nim a prebrat to
Ja naozaj nemam problem kupit vybavu dat na ucet skratka je to moje vnuca ja si ho rozmaznam a dam vsetko potrebne , ale toto mi pride naozaj zcestné taketo jednanie....Manzel tiez nesuhlasi a navrhol za nimi zajst a konfrontovat ju priamo pred nim a prebrat to
@anonym_autor áno manžel dobre hovorí konfrontovaný priamo pred synom a podľa jeho reakcie sa zariadiť
@anonym_autor manžel radí dobre s tou konfrontáciu a rovno pred synom, aby sa nič čo bude povedané neprekrútilo
Hlavne si mýli dojmy s pojmami, nemá s porozumením naštudované základné fakty, nerozumie zákonu.
@anonym_autor veľmi rýchlo by som jej vysvetlila, že nás vydierať s dieťaťom nebude, aj ked je to naše vnúča. A ak sa rozhodnem ho finančne podporovať, tak to bude iným spôsobom, na to, ako nestratiť svoj štandard na MD a RD, mala myslieť pred tým, ako sa rozhodla otehotieť. A syna by som nechala, nech sa v tom vymácha, čo si navaril, to má
Som rada ze nie som jedina ktora zdiela tento nazor ze je to od nej naozaj nepekne gesto a nie som tu za protivnu zenu co nechce pomoct...
Aj keby jej teraz priznate 3000 eur, že zarobí za mesiac je jej to prd platne, potrebuje odrobiť nad 270 dni a to nestihne ani keby stojku robila, mrzí ma to, ale teda budúcnost s touto dievčinou bude asi nulová, takúto mrchu do rodiny to je ako za trest
@anonym_autor Je bezne, ze ak je v rodine takato moznost, urobi sa to tak ako chce nevesta. Ja by som ju zamestnala, ale nekomunikovala by som to s nou, ale zo synom.
Moj svokor podnika a hanba by ma fackovala nieco take ziadat. Strasne, nakopat ju do zadku. Fuj
Potom nam mozes dat vediet co jej osobne poviete
Som rada ze nie som jedina ktora zdiela tento nazor ze je to od nej naozaj nepekne gesto a nie som tu za protivnu zenu co nechce pomoct...
@anonym_autor nerpistupila by som na to
Ste s muzom velmi rozumni a snad ste dobre vychovali syna
Vsetko pekne vydiskutovat nie po za chrbat ako to robi mlada panička
Kto jej doteraz zabezpecoval standard ked na materskej ho mat nebude?
Nikdy by som jej peniaze nedala, dietatu zabezpecit vsetko co potrebuje, ona nech sa zariadi
Dietatu spraviť ucet ak chcete a setrit do 18 lebo z takej matky asi vela mat nebude 🫤
@anonym_autor ak je uz tehotna, matersku vyššiu nedostane...nebude mat dostatočny počet dni poistenia
Po tých vyhrážkach by som sa s ňou ani nebavila a všetko riešila cez syna, ideálne písomne. Nuž vybral si takú dámu tak sa o ňu bude musieť aj starať.
no, ono sa to robi bezne. Cize, to co od vas ziada, nie je az tak mimo. Ale, nech si teda odvodi zaplati sama, nech mate 0 naklad. Aj pocas materskej je jej lepsie ked bude vedena ako zamestnana ako nezamestnana (potom jej ale vznikne narok na dovolenku, ktoru zaplati kto?). Ak by ste ju zamestnali iba na 90 dni a potom by dala vypoved (vzhladom na rodinu vazbu, ze nepracovala atd... vas pravdepodobne caka kontrola. Tie urady tiez nie su hlupe. Cize, mozete argumentovat aj tymto.....) samozrejme, ak je splnena podmienka 270 dni
Urcite ziadne veci na cierno nerob, len to nakoniec bude zle pre vasu firmu... bez ohladu na vsetko ostatne. Ak potrebuju veci pre babatko prispiet, kludne im kup, ak mas a chces... Jej chyba, ze takto zije, len rozhodnutie... materska jej uz nijakovsky aj tak nevyjde..
Ja by som ju aj so synom pozvala na obed . Vyložila by som karty na stôl a nevesticke by som rovno povedala , že to bolo naposledy , kedy sa ona mne vyhrážala ! A dodala by som synovi , ze sa budem spoliehať na to , ze som ho dobre vychovala a že sa mi neotoči chrbtom na základe , že madam niečo chce a neskáčem ako ona píska
@anonym_autor
Urobila by som to rovnako, ako píše @lenka.25 . V nedeľu pozvala mladých na obed a uprostred debaty to aj pred synom a nevestou na plnú hubu povedala, čoho je schopná a ešte v živote nepracovala, nič nedokázala. Možno Váš syn ani netuší... To neveste padne sánka.
Držím Ti palce v správnom rozhodnutí, určite nepoľav a nekývni na to. Len by mi ako matke bolo ľúto, čo za ženu si Tvoj syn uviazla na krk...
@anonym_autor To co ziada a najma ako o to ziada, je nehorazne. Keby slusne poprosila o financnu pomoc, fajn, ale vymysliet si takuto podcodnu schemu a este si narokovatz any ste kej v tom pomohli, je jednoducho maximalne nemiestne. Chudak chalan. Zivot s nou nebude lahky a ktovie, ako dlho to vydrzi. Ta zena nema kozu na ustach a neviem, ci sa dokaze zmenit.
Bola by som dosť nešťastná, že si syn vybral takú ženu a matku svojho dieťaťa.Mala možnosť pracovať a zariadiť sa na nič také by som nepristúpila.Nedate vy, dá syn🤪veď on ju bude živiť.Dievca vám ten život ešte trocha skomplikuje vsetkym
@anonym_autor a ešte, keby som sa rozhodla finančne šetriť vnúčaťu, urobiť to tak, aby rodičia nemali možnosť s tými peniazmi nakladať, lebo ona mrcha ešte muža proti Vám poštve.
Nepisala tu nahodou minule aj nevesta? 🙂
@anonym_autor na účet im nedávaj nič, len vnúčaťu, myslím si že to dlho tento zväzok nevydrží bez pomoci
Nepisala tu nahodou minule aj nevesta? 🙂
@diewcatqoo skús nájsť tú diskusia. Prečítala by som si 😃
poslala by som ju do čerta. a jej smsku by som preposlala aj synovi nech vie koho si našiel.

Odpoved by bola: moja zlata zabudni. Ja vnúčatám kúpim mlieko plienky kočík vaničku postieľku, ale teba dotovať nebudem
To sa dohodni s tým somarom čo ti dieťa urobil