Návrat k ex
Vrátili ste sa niektoré k ex manželovi, kde z jeho strany rozbil neverou vzťah kde bolo maloleté dieťa, ale pod príčinu za rozpad vzťahu za vzniknutú neveru nesiete a uvedomujete si zodpovednosť a vinu aj vy, rozviedli ste sa a nejaký čas rozumej 3 r. žil každý z nás svoj život s inými partnermi, ale spoločné dieťa túži mať kompletnú rodinu a povahovo a psychicky to nesie veľmi ťažko všetko aj akceptovanie nových partnerov z oboch strán, ku otcovi nechce absolutne chodiť, odmieta, kvoli inej žene a vaš parner by bol v jej očiach zatiaľ iba ako kamarát kt. s nami nebýva, a ziadny minimalny kontakt medzi nimi vznikol zatiaľ. Vratila by sa žena k ex mužovi? Vrátili by ste sa kvoli dietatu nech prosperuje ako ma, nech žije, nech sa teši, a materialne veci by tiež mala lepšie, život na pomoc by bol ľahší a pre ňu tiež.
V tomto prípade by som zvážila takú variantu a však by tam museli byť aj iné dôvody prečo to skúsiť. Nie len dieťa, ak si ale rozumiete, váš vzťah bol (mimo nevery) dobrý a fungoval vám, máte záujem obaja to skúsiť ešte raz tak by som do toho šla.
No ak je tam jediný dôvod dieťa a váš vzťah bol celý zlý myslím že to fungovať ani druhý krát nebude.
@777januska777 autorka to chce skúsiť kvôli dieťaťu. To dieťa raz vyrastie, odíde z domu. A autorka si možno uvedomí, že premárnili svoj život s človekom, ktorý si ju vôbec nevazi. Ale koniec koncov je to jej rozhodnutie. Ja si neviem predstaviť žiť s človekom čo má podvádzal, kvôli akémukoľvek dôvodu.
@kvetinka75 ale chápeš, čo hovorím? Tak mali ísť od seba a nie podlo podvádzať. A Tom to všetko je.
@huxy a ty chápeš čo ti ja hovorím? Sme ľudia a ľudia robia chyby. Neschvaľujem neveru, mnohí ľudia, ktorí podviedli, sami priznajú že to bola chyba ale žiaľ stáva sa. Nežijeme v ideálnom svete.
@kvetinka75 v poriadku. Pre mňa osobne je nevera neodpustiteľna a neospravedlnitepna, už akokoľvek sa na to pozriem.
@huxy pre mňa tiež. Ale je tam veľa toho ALE. A každý človek je iný, každý vzťah je iný.
To by ste museli byt dvaja vyzreti ludia, ktori sa poucili a uz su schopni budovat spolocny vztah. Inak to dieta ziska “kompletnu” rodinu, ale ako bonus velke sklamanie.
Lebo nebudete schopni fungovat, budete sa po case hadat, alebo budete k sebe chladni, budete len zit vedla seba. Nakoniec sa obojstranne podvediete a zas pojdete od seba.
A kedze male dieta toto o vztahoch nevie a nevie to samo posudit, iba si tak detsky sebecky zela to najlepsie pre seba (kazdy sme dospievali od detskej sebestrednosti, cez pochopenie medziludskych vztahov, po empatiu k druhym), je na tebe, aby si ty zapojila rozum ako dospela.
Ak ste s exom schopni konecne vytvorit fungujuci vztah, tak sa k sebe vratte.
Ak ste stale dve osoby, co iba ocakavaju, ze hlavne ta druha strana sa poucila a zmenila, tak to dietatu vyhovor z hlavy. Zazilo by chvilu radosti, a potom trpke sklamanie z vas dvoch.
Rozhodne kvoli zelaniu dietata nie. To nema byt ta prava pohnutka, aj ked takto zvonka vyzera tak romanticky uslachtila a dojemna.
@huxy tak ono možno primárne kvôli dieťaťu, ale mne to príde, ze aj kvoli sebe, lebo by nepovedala, že nevera bola aj jej chyba.
@777januska777 ja si skôr myslím, že sa tu s tým chce len ospravedlniť, aby sme jej "schválili" jej návrat. Keď si každý z nich 3 roky užíval s inými partnermi, tak vôbec tomu neverím. Ani v to, že by v Tom bola láska či nejaké city.
@huxy no užívali ako užívali, to tiež mohla byť len záplata. Ved veľ ludi často po rozchode vhupne do ďalšieho vztahu. Neviem nepoznám ich, ale možno si navzájom chýbali.
@777januska777 ja z toho úvodného príspevku nemám vôbec ten pocit. Ak by to tak bolo, tak to autorka nemá potrebu tu riešiť, ale dajú sa dokopy aj tak.
Ak to ma byt len kvoly dietatu, tak nie.
potlesk, ďalšia, čo nechala akúkoľvek štipku sebaúcty pod vankúšom.
ty máš koľko rokov autorka ? a trošku si aj uvedomuješ, čo sa nás pýtaš? rozhodne sa prosím Ťa k nemu nevracaj, že je to, ako to je, si môže sám poďakovať. ako chceš žiť s takym človekom a v takom rozvrátenom živote? to chceš dat dietatu vzor matky, ktorá nemá žiadnu sebaúctu a ukazat mu, ako žiju spolubyvajuci bez lásky ? tak to teda moc zodpovedné nebude .
@banderaska29 Myslíš, že všetky rodiny kde su deti žijú iba z lasky? Myslíš, že vzťah je aj po 10-20-30 rokoch tak ružový? Že sa nepohádaju a žiju sladko? Omyl, mám dosť rokov na to. Preto uvažujem po čase nad tým, a je to prirodzená vec, s tým človekom som vytvorila rodinu a ukáž mi na jednu rodinu, kt. Nema takéto alebo podobné a ano aj horšie prekažky vo vzťahu. Tu nie je alkohol, náv. látky, bitky, krik a podobne a aj po 3 rokoch aj keď sme prežili všetci veľmi náročné obdobie rešpekt medzi nami ostal, komunikácia bez hádok a kriku. Teraz citim, a vidím, že máme spoločné názory a chápeme obidvaja jednu cestu výchovy. Dieťa ide do puberty, rebeluje už teraz, ale na to by si musela prežiť čo mi, aby si tomu dokázala pochopiť. Nie je všetko to zbaliť lebo nevera ofučať sa a zatvoriť dvere, dieťa zobrať so sebou a vykašlať sa po rokoch na všetko. A čo najdeš? Lepšie? Výnimočne a k… šťastie musiš mať. Dieťa odmieta, nespolupracuje, rebeluje, doma, v škole a ja som sa pýtala iba na možnosť navratu naspať. Či ste tým niekedy prešli. Samozrejme že do tej istej rieky nevstúpiš, ale tu niesom sama a nerozhodujem iba za seba, ale zváženie za to nič nedáš. Otec je len jeden, nikdy muž pri nas nebude jej otec nema 1 rok, vztahy su náročne, bude vždy polepená rodina, kde deti mávajú aj psychické problemy… o tom by som vedela hovoriť tiež. Ale evidentne nemaš šajnu o pochopenie o čo mi ide. Mama bude šťastna? Slušne užívať si kade tade, hľadať muža niekde v kope sena, nejaky dokonalý princ a dieťa bude na liekoch? Hlavne nech som iba ja šťastná 👍
Ostatným ďakujem za vyjadrenie 😊 zaujímal ma iba názor a nie urážky.
tak sa " obetuj" čo k tomu dodať.
@mondolina ja sa nepytam čo mám ja urobiť, ja sa pýtam či tým niekto prešiel, ak áno zaujíma ma či to funguje či sa spoločná cesta našla, ženy ja neviem čo je s vami, je to diskusia kde ma nezaujima a neprosim vas čo mám robiť, zaujimajú ma konkretne pripady, čitaj s porozumením prosim .. ,, tak sa obetuje,, 🤦🏻♀️
Rodičia mojej kamarátky sa rozviedli keď mala asi 12rokov. Po niekoľkých rokoch (asi 4-5) sa dali opäť dokopy, dokonca sa znovu aj vzali a sú spolu doteraz. predpokladám vsak, že sa k sebe vrátili, lebo mali k sebe city a nie len kvôli deťom.
ano, nasi byvali susedia sa k sebe vratili, tusim po 5 rokoch. maju 3 deti. tiez sa im manzelstvo rozpadlo, lebo on si nasiel inu. oni vsak pocas tych rokov boli k sebe slusni, sused platil nad ramec rozhodnutia sudu nadstandardne vyzivne, kupoval im aj do domacnosti, co bolo treba, o deti sa staral, susede k sviatkom posielal kvety a darceky, vzdy jej pomohol, s cim potrebovala. ona tiez tvrdila, ze sa k nemu vracia kvoli detom, lebo deti stale hovorili, ze chcu, aby boli opat rodina. ale kedze viem, ako vzdy o nom pekne hovorila, tak si myslim, ze tam city za tie roky nevyprchali a primarny dovod navratu k sebe, bola laska medzi nimi a nie deti.
áno, záleží aj na Tebe a tvojom stastí. je sice pekne, že sa chceš obetovat, ale záleží na tom. môžeš mi ale povedat, aký mal byt pre teba zmysel založenia tejto diskusie ? že chceš čítať iba to, čo chceš vidiet ?
nie nemusí to byt ani po rokoch ružové, v tom s tebou súhlasím, ale ak je niečo nenávratne narušené, tak to fungovat nikdy nebude tak, aby sme boli v tom vztahu naplnení. pre mna je moje stastie a duševne zdravie doležité, lebo z mojho štastia a energie ťaží celá rodina a tak to je. skleslá neštastná matka, ktorá žije kvoli detom s mužom, nie je vzor radosti. pre nikoho. ja ti samozrejme držím palce, ani nevieš ako. ale moj názor je jasný - aby to dieta nebolo na liekoch z toho, že rodičia su sice pri sebe ale na míle vzdialení. a deti nie sú hlúpe, všetko cítia a vidia.
@matkahelka láska medzi nimi, a on ju predtým podvádzal. Nieeee 🤦♀️
@autir Nie, ty si sa aj pýtala, či by sme sa vrátili. Väčšina pricetných žien nie. Lebo čo čakáš, že ťa zázračné už nikdy nepodvedie? Alebo ti to nevadí? Tak na čo vôbec táto diskusia.
A nie, život nie je nikde ružový, v žiadnej rodine. Všade sú problémy. Ale aby ma chlap podvádzal? To nie. Toľko hrdosti mám. To potom radšej byť sama. A to píšem ako niekto, kto si týmto prešiel.
Keďže mam odžité, tak Ti položím otázky.
1. Skutočne to chce dieťa, alebo to chceš ty? (Atoto je veľmi ťažká otázka a neviem, či na ňu dokážeš "triezvo" odpovedať)
2. Si dostatočne pripravená na jeho návrat? (Nebudeš v strese keď sa niekde zdrží, keď budeš mat "zlý den" nebudeš mu to vykrikovať a pod.)
3. Vieš čo sa stane s dieťaťom ak by to nevyšlo? (Zradite ho druhý krát a ak teraz rebeluje, tak potom môže byť ešte horsie)
@huxy keďže som si tým prešla a neskončilo to happy endom, tak sa viem vžiť do role autorky. Tiez mi okolie dávalo signály, tiež som sa pýtala. Iba spätne môžem napísať, že vedeli ako to dopadne. Ja som mala klapky a išla si svoje...teraz viem, že ak som si niečím 100% istá, tak sa nepýtam. Idem si za tým. Ak sa pýtam, tak to nemá ani zmysel. Ale o tomto je život. Zaziješ a aspoň mas skúsenosti 🤣

@huxy tak ak si s niekým už nerozumieš, nie je tam láska, ak na čo s takým človek budeš aj ďalej? Možno sa vytratila láska, úcta, porozumenie a človek ju potom hľadá inde.