Návštevy v nevhodnom čase
ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….
otvorit jest pred nimi ponuknut kavu a zivat
Autorka ako dopadol tento tyzden? Mali ste nepozvanych hosti na nedelny obed?
@gabu_lienka 😁😁😁
Ahoj autorka, dostala si celkom dobre rady a tipy, vyzerala si aj odhodlana to aplikovat. Podarilo sa? Ako sa u vas vyvija situacia?
Podla mna svagrina nasla temu a je zle v rodine 😄
Jejda na toto som uz aj zabudla 🙈👀 update prosim 🥹
@pbra40 🤣🤣🤣
baby, autorka to vyriešila: prestala variť , manžel dostal nervy - dal zákaz návštev v čase večere svojej rodine 😎 😝
prepáč autorka,
sranda musí byť aj keď nebude na chleba
Ako toto dopadlo? Stale zivis parazitov doma kazdy tyzden?
Ahojte stále chodia neohlasene raz prišli tak že ráno, ja som ešte bola v pyžame a všade bordel. No comment.
a stale im varis a chystas komplet catering?
@mamina7070 Nie nevarím pre nich, normálne si varim pre nas a oni “zaklopú “ ze nas prisli pozrieť. Jeden z nich zahlasil že dobre vyzeralo to čo som varila (asi chcel načrtnuť aby som im naložila) a ja že už nemám tolko pre vsetkych som nečakala s navštevou 🙂)) Takže zdrzali sa o dosť kratšie ešte poznamenali že “ešte nič neveceriali musia ist eychlo domov nieco jest” a odisli🤣🤣🤣🥳🥳
Ale neohlasene navstevy prebiehajú naďalej…
dobry pristup neboj par lrat to zopakuj a navstevy sa preriedia
alebo sa na rovinubspytaj kolko sa dnes zdrzia lebo mas plodne dni a chcete
pracovat na potomstve a obecenstvo k tomu nepotrebujete 😂
Ešte sa nauč neotvárať každému dvere.
@januska12323
@ann092
Bohužiaľ je to mužova rodina čiže on im aj tak otvorí, je makky na nich..
@autor Chces povedat,ze on im skoro rano otvoril,ked ste boli este v pyzame?
Prosim ta,prestan tu uz pisat bludy.Zase si sa zacala nudit,tak to tu treba trosku ozivit,co?Lutujem tvojho chlapa ako tu robis z neho neohrabane tela...
@karolina196 čo je na tom neuveriteľné? Môj otec robí 20 rokov to isté. V živote neposlal návštevu preč. Mama je z toho tiež furt na prášky. A nie raz sa stalo, že mama si chcela cez víkend oddýchnuť a bola ešte v posteli v pyžame, keď nám návšteva zvonila a otec už kávu chystal. A bolo mu jedno, či je 10:00, alebo 7:30. A to nebola len rodina, ale aj jeho kamaráti. Celú pubertu, až kým som z domu neodišla, som ráno ani len na záchod nešla v pyžame, ak by som náhodou po ceste na chodbe zas niekoho stretla. Vždy som si pre istotu dala župan, alebo sa rovno prezliekla. To, že ty s niečím nemáš skúsenosti automaticky neznamená, že sú to bludy.
@jana0215 To chodili k vam do bytu alebo na rodinny dom?Na dzedzine to tak bohuzial kedysi fungovalo,ale toto nevychovane spravanie-"pridem si kedy chcem bez ohlasenia" si robia aj zeny same,ked sa nevedia s muzom na niecom dohodnut.
Stazovat sa clovek vie,ale urobit nieco pre to,aby to tak nebolo,to uz kazdy hlada vyhovorky.
Ja som nikdy nepovedala,ze taketo navstevy neexistuju,ale navstevy,ktore sa radi chodia "nazrat" k druhym a stale,tak to mi pride pritiahnute za vlasy,aby si jedna gazdina nevedela dat rady s tymto...
😒
@karolina196 dialo sa to aj keď sme bývali v paneláku na sídlisku, aj keď sme sa presťahovali na dedinu. Áno, na dedine sa to možno začalo viac stupňovať, ale malo sme to isté aj v meste. Žiaľ, niektoré ženy nie sú dostatočne asertívne a nechajú si často skákať po hlave.. niekto to nemá v povahe, že sa bude hádať a radšej bude ticho pre dobro v rodine.. :/
@karolina196 ešte doplním, deje sa to stále, takže nie len na dzedzine kedysi. A to naši nie sú stará škola, majú cca 45 obidvaja, takže stále pomerne mladí a rozumní ľudia. Hold, keď niekto nevie povedať nie a rodina a známi sú bez chochmesu, aj takto to môže dopadnúť.
@karolina196 Ano otvoril, normalne v pyzame svokrovcom . Bohuzial pre niekoho tazko uveritelne pre mna neprijemna realita
@jana0215 Ano ja som z toho uz tak na prasky ze nespim hola, vkuse v nejakom lepsom pyzame a aj na doma si davam nejake reprezentativne teplakove supravy lebo uz som psychicky tak nastavena ze “co ak niekto pride”. Bojim sa uz mat hocikde bordel, vsade vsetko spratavam hned lebo “co ak prave niekto zazvoni” …. Som z toho uplne doma v steese neustale.
babri na to, nezabúdaj, že to oni sú tí neslušní a ty si stále doma vo svojom, máš právo mať pokoj, neporiadok , veď máš predsa aj iné povinnosti ako iba pratať pre druhých ..... a variť ....
Odkaž ich na najbližšiu vyvarovňu . Nas tiež štedro pohostia, ale bolo by mi trapne to zneuživať..Vy nemate povinnost im suplovat obedy a večere..Ked proste chcu jest na silu u vas, tak len to čo im predložiš a nie sa domahat dvoch chodov..Ja toto nechapem, kde na takych ludi chodite..Budu sa vnucovat na silu? Moja susedka vari dospelemu ženatemu synovi, jeho žene a dvom deťom 10 rokov, nosi im obedy večere z dôchodku a on jej neda ani korunu..Však ona neni normalna, aj by som ju polutovala, ale neda si povedať..Čo už, potom si musi požičiavat peniaze, lebo jej nevychadza
Byt laskavy, štedrý a hlúpy sú dve rôzne veci

@babulkomale no isto by si to povedal