icon

Je môj kamarát naozaj toxický?

nika887
25. jún 2024

Ahojte, chcela by som sa nejako podeliť so svojou skúsenosťou, ani neviem komu to povedať. Mám kamaráta, ktorého som už dlhšie brala, že je z tých najbližších. Ale mali sme minule diskusiu o jednej babe znamej, na ktorej adresu som povedala, že mam pocit, že je taká “nijaká”. A on, že no to sedí dosť na teba. A ja že v akom význame to myslíš a on, že ,,no taká prázdna proste. Veď máš nejaké záujmy? Zaujíma ťa filozofia? Čo vlastne rada robíš?” Ja som sa hneď opravila, že pod pojmom nijaká, som myslela, že sa nevie uvoľniť, keď je s nami…no a už rozvíjal debatu, že som dvojrozmerna v uvodzovkach a že jediné čo so mnou rieši sú kvazi ludia s ktorými sa stretávame, nič viac…neviem celkovo ma to veľmi ranilo, až som sa eozplakala, on potom, že mu to je ľúto a tak… ale celkovo ma ranil tento obraz, lecali sme vzdy normalne aj sme sa nasmiali, a okej ze sa nevyjadrujem k politickym temam, alebo filozofickým… a nemam nejake extra úžasné záujmy ma robí prázdnou? Mám chuť ho už nikdy nestretnúť, chcela by som nejaký nezaujatý pohľad na vec, či si myslíte, že sa mam nad sebou zamyslieť, alebo len on je toxický kamoš.

petamich
25. jún 2024

prazdnou ta to v mojich ociach nerobi urcite a teda tiez by sa ma to velmi dotklo 🤷‍♀️ to ze sa nezaujimam o politiku a nevediem vedecko-technicke debaty predsa zo mna nerobi prazdneho (alebo plytkeho) cloveka

co ine ta bavi? mase nejake zaujmy, konicky? knihy? hudba? film? nemusia to byt len seriozne veci

viestta
25. jún 2024

Nemusi ta zaujimat ani filozofia, ani kvantova fyzika, ale ak sa bavite len o ludoch, ktorych poznate a naozaj nemas nejaky konicek alebo oblast zaujmu, ktora ta skutocne zaujima a on take ma, tak moze sa mu zdat, ze len prezivas a plavas zivotom...

thereisabear
25. jún 2024

Koľko máš rokov? Aj to je podstatné.

nika887
autor
25. jún 2024

Tak nemám extra úžasné záujmy čo ma nejako ultra definujú ako človeka, chodím cvičiť, pozriem si dobrý film, seriál, stretávam sa s kamošmi, a určite sa aj vyjadrím k téme nejakej, niesom úplne ticho proste

nika887
autor
25. jún 2024

Mám 26 rokov

domkakvet
25. jún 2024

@nika887 kamarata vobec neries, je to tvoja vec, co mas rada a o com sa bavis, co ta zaujima, akurat neviem, ci sa bavis iba o ludoch, ktorych poznas, to chapem, ze ho to nemusi zaujimat, mozes sa napriklad aj o filme.

marcellka32
25. jún 2024

Takých filozofickych mudrcov mám najradšej...
Nič si z toho nerob

mamutka
25. jún 2024

@nika887 tak kamarát nie je nejaký plytký, keď takto zhodnotí človeka? Ktorý filozof by s ním súhlasil? Toto by ma dosť ranilo a nemala by som záujem nejak ho vyhľadávať. Určite ta zaujímajú rôzne veci a ešte môžeš čokoľvek aj študovať, si mladá. Ale nie preto aby si stúpla v očiach plytkých ľudí, len tak, pre seba sa vzdelávaj

nika887
autor
25. jún 2024

@mamutka ja som aj vyštudovala vysokú školu, viem, že vysoká škola vlastne nemusí nič znamenať, ale predsa a nebola to ľahká škola, študovala som právo a aj ďalej v tom pokračujem, a okej nečítam si kazdý deň právny časopis, ani nejako zahltene o tom nerozprávam, ale nie je to tak že proste nič v živote som nespravila/nedokázala

mandzula
25. jún 2024

@nika887 niekomu sa mozes zdat prazdna, iny s tebou bude spokojny. Chapem, ze sa ta to od kamarata dotklo, mimochodom, podla kriterii tvojho kamosa som "prazdna" aj ja, no nevadi mi to, som so svojim zivotom spokojna, takze ak si spokojna aj ty, neber si to az tak k srdcu.

mamutka
25. jún 2024

@nika887 sú taki ľudia, že dokážu filozofovať a vyzerajú zaujímavo. Po pár rokoch si uvedomíš, že nerobia iné, len dokola omieľajú cudzie myšlienky a ešte sa cítia nadradene. Určite by si vedela rozprávať o zaujímavých právnických prípadoch, precedensoch a pod. Ale keďže so svojou prácou nikoho nezaťažujes, prídeš niekomu prázdna. Kamarát ma patent na rozhodovanie aké temy robia ľudí zaujímavými? Prečo zrovna filozofia?

katka700
25. jún 2024

@nika887 Zamysli sa či je to naozaj tvoj kamarát lebo podľa toho čo si napísala je to len trtko čo sa okolo teba obsmieta s nádejou že mu raz dáš. Skutočný kamarát sa takto nevyjadruje. Ak mu vadi že rada riešiš vzťahy a ľudí okolo seba načo sa s tebou stretáva?

rorino
25. jún 2024

@nika887 Vraví sa,že v skutočnosti sa nás dotkne len niečo čo je pravdivé,aj keď to nie je príjemné.Ty by si mala vedieť aká si,a možno sa ťa to dotklo ,lebo si si myslela a očakávala si,že ťa vidí inak.Co tiež nie je dobré.

egonsk
25. jún 2024

@nika887 neber to v zlom, ale tvoja reakcia tu vo fore, ze vlastne si pocvicis a pokecas a inak nic ineho nemas to iba potvrdila. Ale nesmut, proste su ludia hodnotovi a ludia pozitkovi... Hodnotovi ludia tvoria, maju konicky a tym sa venuju a ostava po nich nieco hmatatelneho vacsinou. Ludia pozitkovi su zasa ako sprijemnovaci v spolocnosti (pozitivne verzie), alebo zraci casu (negativne verzie). Ty teda zrejme patris do tejto skupiny (pozitkovy). A ako u vsetkeho vo svete, aj tu plati, ze treba mat i protiklad, takze doplnas spolocnost svojou existenciou, takze je to vpohode, netreba plakat. Aj komare maju uzitok, iked nam piju krv.

777januska777
25. jún 2024

Podľa mna ho nahnevalo, ze si riešila inú babu, možno sa mu paci a prišlo mu pokrytecke, ze ju riešiš a pritom nemáš ani ty záujmy. Alebo mu ideš na nervy ak riešiš pravidelne druhých a tak teraz buchol.

gribka1
25. jún 2024

Je fajn, že sa vyjadril ako ťa vníma. Že sa ti to nepáči, nie je dôležité. Dôležité je, že sa ti nebál to povedať. Ja mám radšej pravdu, aj keď sa mi nepáči, ako divadlo. Ste kamaráti, to je fajn, ale nie ste naviazaní, nemáte spoločné témy iné ako bežný život.

mantilka
25. jún 2024

Zamysli sa nad sebou, .mozno to nemyslel v zlom. Je len na tebe, čo s tou informáciou spravíš. Ako vravíš si vysokoškoláčka, treba mať všeobecný rozhľad. Čítaj , vzdelávaj sa...

stanulienkat
25. jún 2024

Urobil len to, co ty tej "nijakej" babe. Nezamyslela si sa, ci nema ten chalan mozno pravdu? Mne ked niekto povie kritiku, tak sa zamyslim, ci na tom nie je nieco pravdy.

nika887
autor
26. jún 2024

@stanulienkat asi si nepochopila významu príspevku, povedala som o tej babe, ja to priateľka nášho kamoša a viac krát sa práve on vyjadril, že je škaredá, a ja som aj vysvetlila význam “nijaká” - že sa nevie uvoľniť, lebo skoeo nič nám nikdy nepovie, keď sme von… a on veľa krát začina debaty o ľuďoch, takže ja nie som absolútne jediný “ťahač” týchto tém…

purple_wolf
29. jún 2024

normalne ti povedal svoj nazor na teba, toto nie je toxicke spravanie... ked to vníma tak ze sa bavite len o ostatnych kamaratoch a nicom inom tak ano si povrchna a vychadzas z toho ty ako ta toxicka lebo ocividne ta zaujima kazdeho zivot okrem svojho vlastneho.... ci sa s nim budes dalej bavit alebo nie je uplne jedno lebo ak ta takto vidi jeden tak nebude sam a ty by si sa mala zamysliet nad sebou ak chces mat normalny zivot

gab1sol
29. jún 2024

@nika887 radšej úprimný názor kamaráta, ako nejaká lož. Tak ťa vníma, tak ti to povedal… Alebo ti mal radšej klamať? Inak, rozhovory o iných majú blízko k ohováraniu. Ja som to zažila, keď som počuvala o druhých “však len sa o nich bavíme” a zrazu som si uvedomila, že to je ohováranie…