Nechce ísť so mnou na svadbu
Ahojte, chodím s priateľom vyše polroka a onedlho máme ísť na svadbu. On však odmietol. A celkovo som si všimla, že sa vyhýba aj stretnutiu s mojimi rodičmi. Myslíte, že to môže byť znak toho, že to somnou nevidí do budúcna vážne, alebo mu to príde len skoro? V ostatných veciach je super a fakt sa snaží, ale toto ma sklamalo. 😔
Ako narovinu a možno s takým humorným nádychom sa ho skús spýtať či sa bojí tvojich rodičov a hlavne ho možno ujisti že ajkeby ho neprijali hneď tak tvoj názor voči nemu to nezmení , ver mi síce mám nula skúseností ale mňa osobne by veľmi štvalo že na strane rodičov priateľky sú voči mne niejaké sťažnosti , mne by furt behalo po hlave len to že doma ju budú odhovárať .
Pozri ja tiez nemusim rodinne seslosti z muzovej strany kde pridu tetky s 5teho kolena a toto je ferino 2.zeny sesternica, poznas ze ? Som s nim 28.rok. Vysvetlil ti to pekne,slusne a jasne. Nic zle neurobil.
@zmrzlinka2021 Vieš v dnešnej dobe sa niektorý vyspia ani sa nepoznajú , to nieje argument na niečo bližšie .Ako ja sa nehádam iba tvrdím že je na tom niečo divné najmä čo autorka napísala že on sa nechce stretnúť s jej rodičmi.
@autorka
Tvoj priatel je buď:
- "podivín" - ruky od neho preč, ty nie si to aby si riesila jeho priblblu psychiku a komplexy alebo..
- neberie vas vztah ako vazny vztah, nechce do toho zaťahovať žiadnu rodinu, proste ťa vyuziva, pravdepodobne ma vyplneny čas, sex a to mu stačí.
Rovno by som sa ho spytala kde je problem. On nie je pravdepodobne muz, ktory vie co chce, a stoji si za tym.
@lowe123 áno, ale z jej príspevkov mám pocit, ze maju normalny vztah.
A s tým "chomútom" - ako ak uz sa teraz chlapec trasie pri pomysleni na manzelstvo s dotycnom, nech ide do riti. Nikto tu netvrdi, ze sa maju do roka zobrat, ale bud si svoju praitelku vazi, spoznava ju s cielom vytvorit s nou par, mat s nou rodinu, milovat ju, alebo nech sa ide inde "hrať".
My zeny by sme mali byt sebavedomejsie a nedavat sa odpynkavat, nedovolit aby s nami ludia manipulovali.
Mna napr. ako matku by trapilo, ze moja dcera ma pol roka priatela a my ho s manzelom nepozname. Tiez za tym "skryvanim sa" moze tkviet aj nejaky vazny problem, ktory on nehce ukazat.
nie je asperger? alebo nejaka porucha osobnosti schizoid....
@zmrzlinka2021 Tak , ja len rozmýšľam kde sa títo ľudia berú . Lebo ja osobne som zažil ten opak skôr , takže som až v šoku keď už po polroku tak dobre ona funguje a jemu sa dosť čudujem . No čo k tomu napísať keď neviem o ňom nič , naozaj možno dôvod prečo to on nechce vie len sama autorka ale musí zistiť či to tak je.
@bosorka2302 Myslíš že by si nevšimla aspengera čo je ľahký autizmus? Alebo schizofréniu ?
@zmrzlinka2021 mala som podobny vztah s podivinom a po 7 rokoch mi napisal aby som ho nekontaktovala. Z nicoho nic, jeden vecer lubim ta a druhy ze si premyslel a len jednou spravou na odpinkal. Takze za mna tito nerozhodni urcite nie, oni sa nevedia rozhodnut aj roky a neustale prehodnocuju svoje rozhodnutia. Takze suhlasim s tebou uplne vo vsetkom
@lowe123 pokial v tom nie je odbornik tak asi nevsimla, pocitam ze bezne takych ludi nestretava a nie kazdy ma tazku formu poruch ktore su hned do oci bijuce
@bosorka2302 Aspenger sa prejavuje síce výbuchmi a nekontrolovateľnými stavmi ak sa osoba dostane do neistej situácie ale to by musela spraviť test , čo asi nemusí ver mi , pri sexe by to už dávno zistila...
@lowe123 robim s nimi cez 12 rokov
@bosorka2302 Ona s ním žije , stretáva sa s normálnymi ľuďmi . Keby títo ľudia boli bežné stavy asi s ními nerobia odborne školení ľudia .
@lowe123 by si sa cudoval kolko ludi ma kadejake poruchy a robia ja na vysokych funkciach. Naozaj moze mat problem s ludmi celkovo a moze byt len introvert. To my nevieme. Ale moze to byt jedna z moznosti.
@bosorka2302 Áno veľa aj v štátnych inštitúciách:D . No oni majú intímny život pre pána Jána , to nieje logická vec , však to je rozdiel chladnokrvné logicke uvažovanie a vzťahové intímne emócie . Tam by si to musela všimnúť , cítila by že sa chová inak .
S manzelom sme spolu 8 rokov a som rada ze sa odhodlal prist na nasu svadbu. Nema rad spolocenske udalosti a to je vsetko.
@lowe123 a teba co to tak rozvasnilo? 🙂 Ved som len napisala ze je to jedna z moznosti, mozno sa nad tym nikdy nezamyslala
Aj ak by nič neskrýval a myslel to vážne, pre mňa osobne by to bolo malou výstrahou.. Pre mňa sú rodinné stretnutia a spoločenské akcie aj s priateľmi atď vo všeobecnosti dôležité a ak by mal partner aj úplne objektívny dôvod sa ich nezúčastňovať, zvažovala by som či sa k sebe hodíme, lebo buď by sme celý život museli jeden druhému ustupovať alebo by sa jeden z nás stále trápil....nehovorím, že je zlé byť introvertom, ani že to dvom ľuďom s rozdielnou povahou nemôže fungovať, ale ja pri sebe potrebujem človeka podobnej povahy... To som však ja, neviem kde máš tieto hodnoty nastavené ty a ako veľmi je to pre teba dôležité, či ako je na tom on s inými aktivitami, takže len taká myšlienka na zamyslenie..
@bosorka2302 Lebo sa nudím 🙈😂 a naozaj nerobte z každého introverta človeka a Aspengerom , môj názor je že má on problémy z detstva čo sa prejavujú (ja to napríklad tiež mám ).
@lowe123 som nevedela ze mas jasnovidecke schopnosti 🙂
@bosorka2302 Keď ty môžeš tipovať čo môže mať , prečo nemôžem aj ja? 🙂
Dievčatá!!!
Este jedna dolezita vec: Introverti nie su debili ani sociopati. Ja sama som introvert. Introvert je clovek, co dokaze byt aj pekne spolocensky, pokecat, mily, lenze "nie stale", miluje cas osamote a preferuje hlboke vztahy s par ludmi. Ale nie je to tzv. "podivin" tak ako ho vykresluju niektore vtipne videjka a memečka. Introverti dokazu byt aj velmi prijemni spolocnici, dokazu krasne komunikovat, nemaju potrebu az tolko tliachat, ale su to uplne normalni ludia.
@lowe123 pre mna je red flag to ze mu trvalo 3 mes pokial sa odhodlal stretnut sa s nou. to je klucove.
@lowe123 garantujem ti,ze aj ty mas vo svojom okoli vela nediagnostikovanych aspergerov a ani o tom netusis. mam dceru AS,odkedy viem viac o tejto dg zacinam chapat "podivnosti" niektorych spoluziakov napr. zo ZS. dospely sa s meltovnom vedia co to vysporiadat,lepsie to zamaskuju. napr. u nas su meltdowny uz len v prostredi,kde sa vie uvolnit-doma,s nami... v cudzom prostredi to vie maskovat ;)
@petik22 presne tak

@lowe123 Oťukať? Ved s nou do kelu spava!!!! Bud je to jeho partnerka alebo iba "dočaska". Mňa manzel s rodinou zoznamil po dvoch tyzdnoch od zaciatku chodenia, upresnim - po dvoch tyzdnoch, co ma osobne poznal.
Ešte to, aby som bola na "oťukavanie", taku ešte nehrali....