icon

Nechce ísť so mnou na svadbu

7. aug 2022

Ahojte, chodím s priateľom vyše polroka a onedlho máme ísť na svadbu. On však odmietol. A celkovo som si všimla, že sa vyhýba aj stretnutiu s mojimi rodičmi. Myslíte, že to môže byť znak toho, že to somnou nevidí do budúcna vážne, alebo mu to príde len skoro? V ostatných veciach je super a fakt sa snaží, ale toto ma sklamalo. 😔

zmrzlinka2021
7. aug 2022

@lowe123 Oťukať? Ved s nou do kelu spava!!!! Bud je to jeho partnerka alebo iba "dočaska". Mňa manzel s rodinou zoznamil po dvoch tyzdnoch od zaciatku chodenia, upresnim - po dvoch tyzdnoch, co ma osobne poznal.
Ešte to, aby som bola na "oťukavanie", taku ešte nehrali....

lowe123
7. aug 2022

Ako narovinu a možno s takým humorným nádychom sa ho skús spýtať či sa bojí tvojich rodičov a hlavne ho možno ujisti že ajkeby ho neprijali hneď tak tvoj názor voči nemu to nezmení , ver mi síce mám nula skúseností ale mňa osobne by veľmi štvalo že na strane rodičov priateľky sú voči mne niejaké sťažnosti , mne by furt behalo po hlave len to že doma ju budú odhovárať .

eeffka
7. aug 2022

Pozri ja tiez nemusim rodinne seslosti z muzovej strany kde pridu tetky s 5teho kolena a toto je ferino 2.zeny sesternica, poznas ze ? Som s nim 28.rok. Vysvetlil ti to pekne,slusne a jasne. Nic zle neurobil.

lowe123
7. aug 2022

@zmrzlinka2021 Vieš v dnešnej dobe sa niektorý vyspia ani sa nepoznajú , to nieje argument na niečo bližšie .Ako ja sa nehádam iba tvrdím že je na tom niečo divné najmä čo autorka napísala že on sa nechce stretnúť s jej rodičmi.

zmrzlinka2021
7. aug 2022

@autorka
Tvoj priatel je buď:
- "podivín" - ruky od neho preč, ty nie si to aby si riesila jeho priblblu psychiku a komplexy alebo..
- neberie vas vztah ako vazny vztah, nechce do toho zaťahovať žiadnu rodinu, proste ťa vyuziva, pravdepodobne ma vyplneny čas, sex a to mu stačí.

Rovno by som sa ho spytala kde je problem. On nie je pravdepodobne muz, ktory vie co chce, a stoji si za tym.

zmrzlinka2021
7. aug 2022

@lowe123 áno, ale z jej príspevkov mám pocit, ze maju normalny vztah.
A s tým "chomútom" - ako ak uz sa teraz chlapec trasie pri pomysleni na manzelstvo s dotycnom, nech ide do riti. Nikto tu netvrdi, ze sa maju do roka zobrat, ale bud si svoju praitelku vazi, spoznava ju s cielom vytvorit s nou par, mat s nou rodinu, milovat ju, alebo nech sa ide inde "hrať".
My zeny by sme mali byt sebavedomejsie a nedavat sa odpynkavat, nedovolit aby s nami ludia manipulovali.

Mna napr. ako matku by trapilo, ze moja dcera ma pol roka priatela a my ho s manzelom nepozname. Tiez za tym "skryvanim sa" moze tkviet aj nejaky vazny problem, ktory on nehce ukazat.

bosorka2302
7. aug 2022

nie je asperger? alebo nejaka porucha osobnosti schizoid....

lowe123
7. aug 2022

@zmrzlinka2021 Tak , ja len rozmýšľam kde sa títo ľudia berú . Lebo ja osobne som zažil ten opak skôr , takže som až v šoku keď už po polroku tak dobre ona funguje a jemu sa dosť čudujem . No čo k tomu napísať keď neviem o ňom nič , naozaj možno dôvod prečo to on nechce vie len sama autorka ale musí zistiť či to tak je.

lowe123
7. aug 2022

@bosorka2302 Myslíš že by si nevšimla aspengera čo je ľahký autizmus? Alebo schizofréniu ?

bosorka2302
7. aug 2022

@zmrzlinka2021 mala som podobny vztah s podivinom a po 7 rokoch mi napisal aby som ho nekontaktovala. Z nicoho nic, jeden vecer lubim ta a druhy ze si premyslel a len jednou spravou na odpinkal. Takze za mna tito nerozhodni urcite nie, oni sa nevedia rozhodnut aj roky a neustale prehodnocuju svoje rozhodnutia. Takze suhlasim s tebou uplne vo vsetkom

bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 pokial v tom nie je odbornik tak asi nevsimla, pocitam ze bezne takych ludi nestretava a nie kazdy ma tazku formu poruch ktore su hned do oci bijuce

lowe123
7. aug 2022

@bosorka2302 Aspenger sa prejavuje síce výbuchmi a nekontrolovateľnými stavmi ak sa osoba dostane do neistej situácie ale to by musela spraviť test , čo asi nemusí ver mi , pri sexe by to už dávno zistila...

bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 robim s nimi cez 12 rokov

lowe123
7. aug 2022

@bosorka2302 Ona s ním žije , stretáva sa s normálnymi ľuďmi . Keby títo ľudia boli bežné stavy asi s ními nerobia odborne školení ľudia .

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 by si sa cudoval kolko ludi ma kadejake poruchy a robia ja na vysokych funkciach. Naozaj moze mat problem s ludmi celkovo a moze byt len introvert. To my nevieme. Ale moze to byt jedna z moznosti.

lowe123
7. aug 2022

@zoro9836 To je krásne na internete, ľudia riešia so svetom to čo by mali s partnerom .

lowe123
7. aug 2022

@bosorka2302 Áno veľa aj v štátnych inštitúciách:D . No oni majú intímny život pre pána Jána , to nieje logická vec , však to je rozdiel chladnokrvné logicke uvažovanie a vzťahové intímne emócie . Tam by si to musela všimnúť , cítila by že sa chová inak .

veronikapetra
7. aug 2022

S manzelom sme spolu 8 rokov a som rada ze sa odhodlal prist na nasu svadbu. Nema rad spolocenske udalosti a to je vsetko.

bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 a teba co to tak rozvasnilo? 🙂 Ved som len napisala ze je to jedna z moznosti, mozno sa nad tym nikdy nezamyslala

lindous
7. aug 2022

Aj ak by nič neskrýval a myslel to vážne, pre mňa osobne by to bolo malou výstrahou.. Pre mňa sú rodinné stretnutia a spoločenské akcie aj s priateľmi atď vo všeobecnosti dôležité a ak by mal partner aj úplne objektívny dôvod sa ich nezúčastňovať, zvažovala by som či sa k sebe hodíme, lebo buď by sme celý život museli jeden druhému ustupovať alebo by sa jeden z nás stále trápil....nehovorím, že je zlé byť introvertom, ani že to dvom ľuďom s rozdielnou povahou nemôže fungovať, ale ja pri sebe potrebujem človeka podobnej povahy... To som však ja, neviem kde máš tieto hodnoty nastavené ty a ako veľmi je to pre teba dôležité, či ako je na tom on s inými aktivitami, takže len taká myšlienka na zamyslenie..

lowe123
7. aug 2022

@bosorka2302 Lebo sa nudím 🙈😂 a naozaj nerobte z každého introverta človeka a Aspengerom , môj názor je že má on problémy z detstva čo sa prejavujú (ja to napríklad tiež mám ).

bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 som nevedela ze mas jasnovidecke schopnosti 🙂

lowe123
7. aug 2022

@lindous Vzťah je vždy o prispôsobovaní nie? Neexistuje že by sa stretli dvaja identický ľudia (aj dvojičky sú iné) .

lowe123
7. aug 2022

@bosorka2302 Keď ty môžeš tipovať čo môže mať , prečo nemôžem aj ja? 🙂

zmrzlinka2021
7. aug 2022

Dievčatá!!!

Este jedna dolezita vec: Introverti nie su debili ani sociopati. Ja sama som introvert. Introvert je clovek, co dokaze byt aj pekne spolocensky, pokecat, mily, lenze "nie stale", miluje cas osamote a preferuje hlboke vztahy s par ludmi. Ale nie je to tzv. "podivin" tak ako ho vykresluju niektore vtipne videjka a memečka. Introverti dokazu byt aj velmi prijemni spolocnici, dokazu krasne komunikovat, nemaju potrebu az tolko tliachat, ale su to uplne normalni ludia.

lowe123
Autor odpoveď zmazal
bosorka2302
7. aug 2022

@lowe123 pre mna je red flag to ze mu trvalo 3 mes pokial sa odhodlal stretnut sa s nou. to je klucove.

petik22
7. aug 2022

@lowe123 garantujem ti,ze aj ty mas vo svojom okoli vela nediagnostikovanych aspergerov a ani o tom netusis. mam dceru AS,odkedy viem viac o tejto dg zacinam chapat "podivnosti" niektorych spoluziakov napr. zo ZS. dospely sa s meltovnom vedia co to vysporiadat,lepsie to zamaskuju. napr. u nas su meltdowny uz len v prostredi,kde sa vie uvolnit-doma,s nami... v cudzom prostredi to vie maskovat ;)

bosorka2302
7. aug 2022

@petik22 presne tak