icon

Nechce sa mu do svadby: Ako riešiť túto situáciu?

3. apr 2024

Caute. Jasne sme sa dohodli ked som bola tehotna,ze svadba bude po porode. Vravim ok, tak priezvisko nechame po otcovi. No a klasika byvame spolu, zijeme spolu a panko sa nema k cinu. Dieta ma uz skoro 3 roky. Ked som mu to pripomenula, tak ofucany, ze ved po porode je aj 10 rokov po porode a co vlastne riesim, ze ci mi daco chyba takto... Akoze, do mna 100 certov. Kks to ako fakt toto. Tak dohodneme sa a uz sa ideme teraz natahovat stylom ze ved aj o 10 rokov sa mozme vziat. Ako neskutocne mi to prislo luto, lebo som mu verila, vzdy len odfrkol, ze svadba bude neries. Raz. Tak silno zvazujem ze mala, este nehovori svoje priezvisko, ale ju zacnem ucit, ze nech pouziva moje. Toto urobila aj moja znama... jej uz muz ani pocut nechcel o svadbe, kym mu syn nepovedal ze sa vola ako matka...mne toto prislo tak velmi nefer voci mne, voci nam....a on klapky, nic, ide si svoje. Co je podla vas po porode? 10 rokov po porode? Ako neskutocne mi je luto, ze to takto ignoruje,neriesi...aspon som sa vykecala.

slavomira236
3. apr 2024

Ty si rozvedena? Priezvisko mas ake po byvalom ci svoje za slobodna?? Ja napriklad som dala po partnerovi nie pomne lebo som nechcela sby sa volal ako moj byvaly chlap ked to nieje jeho dieta a mne ostalo po nom. Nemenila som ho za rodne.

vikiki29
3. apr 2024

Bože, vy tu nakladáte autorke ako keby ona bola na vine, že chlap je idiot. On jej nasľuboval svadbu a potom cúvol. Podľa mňa by bolo od neho minimálne fér keby súhlasil so zmenou priezviska dieťaťa. Autorka, skús ho o to požiadať. Ved predsa ty chodíš s dieťaťom k lekárom, dieťa pôjde do škôlky, potom do školy, skús mu vysvetliť ako to vidíš, cítiš. Do svadby ho netlač, stoj si len za tým aby malo dieťa tvoje priezvisko. Veď on tým nič nestratí, starať sa môže aj tak.

rorino
3. apr 2024

Tak keď bude chcieť sex,tak mu povedz,že nemôžeš,lebo si po pôrode🤦.Nechce si ťa zobrať,klamanie mu prišlo ako ľahšia cesta

domkakvet
3. apr 2024

Nechce si ta zobrat, lebo takto mu to vyhovuje.

gribka1
3. apr 2024

Tak bohužiaľ už si urobila viac chýb, plánované tehotenstvo mohlo byť po svadbe, že si dala dieťaťu jeho priezvisko. to si mohla dať svoje a zmeniť na jeho ak by si ťa vzal. takto si mu nechala všetky tromfy. To už ale je jedno a to nezmeníš. Ale najhoršie je zradil tvoju dôveru. To učiť iné priezvisko je ďalšia hlúposť čo sa chystáš urobiť. Rieš ten vzťah, či je tam vážne všetko ok, ak sa takto k tomu postavil.

majlo1234
3. apr 2024

Nechce si ta vziat, tsk ho popros aspon o suhlas nabzmenu priezviska pre dieta. Ja by som to nerozdychala, preto sme sa brali pred porodom, lebo kym som nebola tehotna, svadbu som nepotrebovala riesit, ale ked som otehotnela, chlap chcel svoje priezvisko. Ja som mu len povedala, ze decko ktore ja vytlacim, sa bude volat jak ja a bolo, svadbu sme zbuchali za tyzden na urade plus ibed pre rodinu

niki35
3. apr 2024

Je jasné, že si ťa nechce vziať. Inak by s tým nemal žiadny problém. Ak človek niečo naozaj chce a myslí to vážne, tak aky by mal problém to urobiť? Žiadny. Ešte by to aj rád urobil. Oklamal ťa v tomto.
Ďalší problém je ten , že ťa zradil. Najprv súhlasil so svadbou po pôrode a teraz sa snaží kľučkovať všelijak len aby k tomu nedošlo takže ja to veľmi ružovo nevidím. Nikdy by som nechcela aby si ma muž vzal za manželku z donútenia. Cítila by som sa totálne trápne a veru šťastné manželstvo by ste asi nemali. Asi žiadne takéto manželstvo nie je veľmi ok ak je to z donútenia. Budete sa dusiť.
Škoda je len to, že si dala dieťaťu jeho priezvisko. Čas už nevrátiš ale pozbieraj hrdosť a nenut ho. Chápem že sa trápiš lebo sa cítiš oklamaná ale cítila by si sa lepšie ak by si mala za manžela muža ktorý je tvoj manžel len z donútenia? Ak ti záleží na priezvisku tak skús sa a ním nejak o Tom porozprávať aby ste ho zmenili na tvoje lebo si želáš mať rovnaké priezvisko s dieťaťom. Skús si s ním v kľude sadnúť a porozprávajte sa úprimne. Snad by to mal pochopiť ak aj jemu tak veľmi záleží aby malo dieťa priezvisko po ňom, že aj ty chceš , aby malo dieťa priezvisko po tebe. Už ked ťa oklamal a nechce ťa si ťa vziať, tak aspoň nech toto pre teba urobí

mqkm
3. apr 2024

Veľmi veľa chlapov (veľká väčšina) sa nechce ženiť a ani dieťa to nedokáže zmeniť. On musí sám od seba.
Preto sa navrhuje ženám mať deti až keď sa vydajú a
Lenže chápem že žena nechce premŕhať svoje biologické hodiny atď.

Čo môžeš skúsiť je, riešiť to cez seba a jeho, a cez akési ultimátum, povedať mu na rovinu že keďže mal dosť času ťa požiadať o ruku a zobrať si ťa tak sa rozchádzaš s ním hneď teraz a vôbec nebudeš s ním komunikovať (len ohľadom dieťatka a výživného atď). A môže si pobaliť kufre. Chcela si rodinu a on nepochopil.

A chlap sa potom zobudí, ale nesmieš s ním vôbec komunikovať, a na rovinu presne mu povedať že čo chceš. Keď ťa ľubi o pár týždňov príde aj s obrúčkou a plačom.

mqkm
3. apr 2024

@niki35 podľa mňa treba s chlapom rázne a nie diplomaticky. A hlavne po takej dobe a takych životných udalostiach ako autorka píše že s ním má bábätko. Lebo sa bude naťahovať ďalších desať rokov.

Zmeniť priezvisko asi moze hneď teraz. Skôr ide o to aby si ju zobral. A boli normál rodina ako sa patril. Keď chlap vie že príde o ženu ktorú ľubi tak požiada ju o ruku.
A čo sa týka manželstiev väčšina sa začína tak že žena akosi nejak donúti chlapa k tomu oltáru. Chlapi sú pomaličky, boja sa, atd. Všade na svete je to tak. A ďalej keď chlap sám od seba požiada o ruku neznamená to hneď že ju ľubi, napríklad Paris Hilton štyria chlapi po niekoľkých mesiacoch randenia ju požiadali o ruku - prečo? Lebo je multi milionarka.
Chlapi sú ešte viac vypočítavý ako ženy. Tak pozor!
Hlavne keď žena je bohatá 😉

mqkm
3. apr 2024

@majlo1234 presne tak! Rázne. 👍👏

princezna_bosorka
3. apr 2024

ak ti jeho pristup naozaj vadi, tak mu to kludne este raz povedz s dovetkom, ze musis zvazit, ci chces po takomto podraze pokracovat vo vztahu. Mozno sa zobudi. Nechapem, ako niekto moze so sebou takto nechat zametat.

ibatanecnica
4. apr 2024

@vikiki29 svoj podiel ,,viny,, na tom má aj autorka. Najskôr mala teda súhlasiť so svadbou a až potom dieťaťom. Nie je naivná 20tka. Už raz sa sklamala a nechá sa zase oklamať? Neviem , ale ženy sú fakt ľahko manipulovateľné, ovládateľné, nechajú si klamať a potom sa čudujú a sú sklamané. Inak podľa toho, čo tu píše a vystrája , ktožvie ako to je v partnerstve. Možno si ju aj chcel zobrať ale možno nastali určité okolnosti, pre ktoré zmenil názor. Tu máme iba jej názor. On jej sľúbil, oni sa dohodli. Ale ona to mala vo svojich rukách. Nemala súhlasiť s dieťaťom pred svadbou.

vikiki29
4. apr 2024

@ibatanecnica jasné, to je ľahko takto zhodnotiť keď nie si na jej mieste. Po vojne je každý generál, keby sa dal vrátiť čas každý by urobil niektoré veci inak. Pravdu úplne nepoznáme, ale aj správanie niekedy reflektuje na situácie, ktoré sa stali. Aj problémy niekedy nastávajú ako reakcia na podnet, keby ten podnet nenastal - nebol by ani problém. Nevieme ako to je u nich, ale pravdou je, že ona mu verila a on ju sklamal.

topgabo
4. apr 2024

smrdi to svadbou kvoli majetku.

hopsas
4. apr 2024

Pozri mňa si môj muž nevzal kým nedostal kopačky ...vláčil sa so mnou viac ako desať rokov a svadba nič. Tak som mu povedala alebo svadba alebo končíme. Svadba bola do troch mesiacov.

milanemila
4. apr 2024

Keby si ma muz nevzal pred porodom, tak moje dieta by nikdy nemalo jeho priezvisko. Mna napada len jedna vec, ty sa chces naozaj vydat za cloveka, kt do toho musis tlacit? 🤷🏼‍♀️
Tak normalne poloz pred neho ziadost o zmenu priezviska dietata a nech ti to podpise teda a daj mu svoje. Ucit dieta predstavovat sa priezviskom kt nie je jeho mi pride odveci a zbytocne mu pleties hlavu. Dieta nemoze za to, ze muz si ta nechce zobrat :/

autor
5. apr 2024

@milanemila nepodpise to. Stale sa ohana tym ze slovo dodrzi a svadba bude. Raz. Ja to uz realne nevidim.

gribka1
5. apr 2024

Ináč je to s vami fajn, si šťastná?

autor
6. apr 2024

@gribka1 v ostatnom ok. Mne prekaza fakt,ze dieta, ktore ja som porodila sa vola inak, vyslovne som si to nezelala a ked to teraz pripomeniem dostanem odpoved, ze svadba raz bude.

euie
6. apr 2024

Je mi luto cim si prechadzas, neviem si predstavit taku zradu od najblizsieho cloveka. Baby ti ale dobre radia. Navrhni mu zmenu priezviska dietata na tvoje, s tym, ze po svadbe sa predsa obe aj tvoje aj detske priezvisko zmenia na jeho, ze tak to bude teda za teba fer. Ved o rovnako o "nic" neide, jednehi dna to dieta jeho priezvisko bude nosit.

gribka1
6. apr 2024

Ešte ma napadlo, je nemožné aby mal obe priezviská?

janage
6. apr 2024

Argumentovala by som tým, že nech láskavo z teba nerobí blbá. Že veľmi dobre vtedy vedel, že pre teba to slovo PO pôrode znamená po pôrode.
Či na čo sa hraje. Vážne si myslí, že by niekto normálny súhlasil s tým, že dieťa sa x rokov bude volať jedným priezviskom a potom druhým.
A ak vedel už vtedy, že po znamená pre neho ďalekú budúcnosť prečo Ti to jasne nepovedal už vredy?
Asi preto, že veľmi dobre vedel, že by si s tým nesúhlasila. De facto Ťa oklamal nech to akokoľvek teraz zaobaluje.

thoughtfulweirdo
6. apr 2024

Máš doma klamára a slabocha. Hlavná otázka je, v čom všetkom je klamár a slaboch, lebo skutočne neverím, že len v jednej jedinej veci 😉 ja by som sa začala zatiaľ aspoň v hlave zaoberať možnosťami rozchodu a nie pre nejaký blbý papier, ale preto, že je ten človek výrazne nespoľahlivý a nedôveryhodný. Aj by som sa ho spýtala, v čom všetkom ďalšom mu nemôžem veriť.

janage
6. apr 2024

Toto vyššie by som sa snažila podať jasne a vecne. S tým, že mu teraz poslednýkrát o tom hovoríš. Ale pamätať si budeš.
Že veľmi dobre vie, že porušil vašu pre teba veľmi dôležitú dohodu.
Na jeho vykrucacky, že raz bude a bla bla. Povedz, že na toto už nebudeš ani reagovať. Nie je malé decko, ale inteligentný dospelý, tak nech sa tak nespráva lebo veľmi dobre vie co to PO pôrode pre teba znamenalo. Ak myslel inak mal sa jasne vyjadriť vetou. 6 rokov po pôrode, niekedy pár rokov po pôrode, vo vzdialenejšej budúcnosti po pôrode.
A trepe fakt blbosti ak niekto v bežnej reči povie ze niečo yrobi po nejakej činnosti či udalosti typu po práci prídem domov. Nemysli tým o 2 dní. Či on by prišiel vysmiaty miesto v piatok, v pondelok ráno a argument by bol, že však prišiel po práci domov. Však nepovedal kedy po.
Takto sa vykrucaju nezrelí pubertaci.

maryetta
6. apr 2024

Tak si sa dala obabrat. Pytas sa co je po porode. Po porode je kazdy jeden den ktory nastane po porode cic je to tyzden. Rok. 10rokov ale aj 20-30rokov. Vsetko je po porode.
Darmo sa aj tu stale ohanaju zeny ze dat priezvisko po sebe. To ste mohli dat. A ked by ste mali svadbu zmenili by ste priezvisko aj dietatu. Myslim ze sa to da. Teraz ma muz dieta so svojim priezviskom-hrdina. A tiez zenu-nie manzelku, zenu…. Tak ma co chcel. A ked mozno raz…. Si ta za tu manzelku aj vezme. Ktovie.

janage
6. apr 2024

Alebo mu polož priamu otázku? Vedel si vtedy, že pre mňa PO pôrode znamená presne to po pôrode, čo pre všetkých bežných ľudí? Áno či Nie?
Takže si ma úplne vedome nechal v mojom omyle?
A napriek tomu, že vie aké je pre teba dôležité mať priezvisko rovnaké ako dieťa, neustále to odkladá?
Nesúhlasí ani s jedinou s 2 možnosti, ktoré môže urobiť?
Súhlasiť so zmenou priezviska malého alebo sobáš?
Očakáva, že ty sa prispôsobiť a on nič?

Len je otázne,či si niekoho takého ešte chceš zobrať?

Ak ide čisto technický o priezvisko môžeš napísať žiadosť dat tam relevantné dôvody, prečo o to priezvisko stojíš?

Jasne poslednykrat povedz, že so stavom aký je teraz nesuhlasis (nie ze on to aj tak vie), že už viac o tom hovoriť nebudeš (nehovor)

Mňa by skvelo ak by ma partner oklamal v takej pre mňa dôležitej veci.

janage
6. apr 2024

@maryetta ale prosím, ty keď povieš dieťaťu, že po skole má prísť domov lebo...myslíš týždeň, rok po skole?
Keď šéf povie ze po obede porada, dôjdeš o týždeň?
Keď si berieš dovolenku po 23.12 tiež sa to vzťahuje na neurčité obdobie?
Keby autorka tak partnerovej mame povedala, že pozrieť dieťa môžu prísť po pôrode? Tiež by to chápali, že po týždni, mesiaci, roku, dvoch, troch? Či vtedy by to všetkým zúčastneným bolo zázračne jasné?

janage
6. apr 2024

*mňa by škrelo

drago12587
6. apr 2024

Nepoznam chlapa, krory sa chce ženit z vlastnej vôle.. NE-PO-ZNAM ! mam 500 kolegov a 500 priatelov, tak 30% z nich je ženatych a všetci hovoria to same.. " žena ma do toho dotlačila" .. aky benefit ma svatba pre chlapa ? ...jedine papierovačky s rozvodom, prideš o financie, čas, zaplatiš desat-tisice na svatbu , počas ktorej myslis len na to, ze tej zene moze hocikedy prepnut a rozviest sa :D .. rozvodovost je velmi vysoka a zasahuje LEN chlapa.. žena len a len taži z rozvodu, takže jej to je uplne jedno ci je snim alebo si najde niekoho ineho .. chceš byt s nim ? Bud s nim, svatbu ti netreba.. aj mna tlačili 2 ženy do svatby , prva ma podvadzala, takže pri nej by som prisiel prakticky o vsetko ( vdaka Bohu som mal rozum a neženil sa) takto si len zbalila jej lacne šmaty a išla šlapat mimo mojho domu, už tak som jej za tie roky zaplatil nehorazne peniaze.. druha je zatial v pohode ale chlap nikdy nevie kedy jej prepne takže zatial ignorujem tie plakania o svatbe, lebo riskujem velmi vela.. pristupim jedine, ked si pravnikom ohradim všetky peniaze,nehnutelnosti, auta, spotrebiče, nabytok a všetko čo som nadobudol vylučne na moje meno aj po rozvode, + ak by bolo dieta, aby bolo zverene mne, to ak mi podpíše, možem sa ženit :D .. určite neskončim rovnako ako miliony chlapov po rozvode.. vlastne toto mi poradili aj všetci priatelia a kolegovia , väčšina čo bola ženatych, už su aj rozvedenych :D ... ( Je mi uplne jedno ake nenavistne komentare tu uvidim, väčšina chlapov mi da určite za pravdu..podobne debaty som už čital tisic krat, poučil som sa z chyb inych) ..

maryetta
6. apr 2024

@janage kazdy to moze chapat ako chce.
Myslim ze v tomto sa to vnima inac nez to co opisujes ty.