Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
@doriiis Narazam na tvoje vyvysovanie sa, aka ty si stastna, najstastnejsia vo vesmire, ako ty mas vsetko. Neverim ti ani slovo. Nepoznam jedinu stastnu osobu, ktora potrebuje takto kopat ako ty a neviem si predstavit, ako sa to vobec da. Si jedna nestastna zena, nenaplnena. Ja si narozdiel od teba svoje naplnenie este najdem, u teba mam iste pochybnosti, ak nezmenis svoj pristup.
@sss777 a ja neznášam, keď sa tu niekto hra na chuderku. Zo strany autorky šlo o obyčajný klakul, nic viac.
Si stačí prečítať jej úvodný príspevok ako zúfalo tlačila na svadbu, ktorú jej priateľ nikdy ani nechcel, len ona to nepochopila a stále tlačila na pílu.
Si asi myslela, ze ked sa mu natlaci do bytu, tak už si ju vezme... presne ako pise..." Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat."
Tak určite autorka.Zato ty si mi neodpovedala ani na normálne otázky a na moje povzbudivé slová si reagovala útokom.
Si rodený psychológ.😅
@lienka.7 Ako si vobec dovolujes takto sprosto klamat o osobe, ktoru absolutne nepoznas? Aky kalkul? Vies ty vobec citat, nechcela som od neho absolutne nic, najma preto, ze mam svoje a nepotrebujem to. Tak o com mal byt ten kalkul? Ja som ho uprimne milovala, keby nie, vyseriem sa na to a ani ma to nezaboli. Si nielen zla, ale este aj hlupa.
@zuzanapjat ale kdeže , každá nie , ja napríklad nie . Nepaušalizuj . Mne by to jedno nebolo a mohol by ma milovať do nebies a neviem čo .
@lienka.7 Nie, ty mi zavidis moju karieru, je absolutne jasne. Si do toho zahryznuta ako besna fena, aj ked to nema absolutne nic spolocne s tym, cim si prechadzam. Vymyslas si rozpravky o spolocenskych statusoch a chladnych kalkuloch, lebo ani jedna z tvojich mozgovych buniek nezvladla rozsirit si obzory nad ramec telenoviel na jojke. Mozes sa hanbit.
@lienka.7 Ano presne tak, tak jednoduche to je. Svadbu s muzom, ktoreho som milovala. Nech ta aj roztrhne od jedu, viac za tym nebolo. Nie vsetky od svadby ziadame materialnu zabezpeku a status.
@anajka266 mylis sa, moj chlap deti nechcel, no vzal si ma, aj s dietatom, dokonca nie celkom standardnym.
@autor ja ta potesim - novy vztah som zacinala v 32, tahame spolu 11. rok. A dalsia vec - v tej 32 som si mohla vyberat z tolkych moznosti ako nikdy predtym. Uz som nebola nevycvalane decko, ale dospela, dobre vyzerajuca zena, ktora vedela, co chce. Vies to aj ty, chod si za tym.
@doriiis keď sa aj k nemu chovala ako sa tu prezentuje, tak silno pochybujem 👎 tiež tie "podmienky" k svadbe jej určite nedával iba tak, lebo sú to len trápne výhovorky
ale kto vie, možno keby počkala do 35tky, tak si ju aj vezme. Ale holt, keď bola ochotná čakať iba do 33ky, smola. Keď ma niekto všetko dopredu nalinkovane, moze sa stať, že to proste nevyjde. To je život.
Inak celkom by ma zaujímala situácia, keby ju aj o tu ruku požiadal, ale svadbu by stále odkladal, pripadne ju potom zrusil, co by robila potom. Lebo aj také prípady sú.
@lienka.7 ..áno,to je život.A nie všetko vyjde.A práve vtedy by sa mal človek zamyslieť aj nad sebou a nad tým,že čo on spravil/ nespravil zle,dobre.Co mohol a mal spraviť inak a čo jednoducho povedané dodzubal aj on.Lebo za rozpad vzťahu môžu vždy dvaja.
Tento aspekt a sebareflexia mi u autorky veľmi chýbajú.
No vidite @doriiis a @lienka.7. Mna smutok prejde ale vy zostanete jedovate strigy az kym nezmenite svoje vlastne situacie, ktore vam prinasaju nestastie. Ja som tuto zmenu uz podnikla, radim to aj vam dvom.
@doriiis ten tvoj si ta tiez nechce vziat, tak konecne zacni byt uprimna sama k sebe a pozri sa do oci realite, ze si z toho nestastna a iba klames samu seba. Nechala si sa nim zmanipulovat - my to vidime, uz to musis zacat vidiet len ty. Dobru noc.
Diskusiu som čítal len do polovice, každopádne všetko to premietanie o tom, či je naozaj manželstvo tak dôležité a pod., je dosť nepodstatné.
Podstatné je to, že autorke partner niečo sľúbil (resp. prezentoval sa, že s tou vecou nemá problém), a keď má dôjsť k naplneniu tohto sľubu, tak zrazu problém má, a OPAKOVANE sa ju snaží odbiť a posunúť realizáciu do budúcnosti. A to je, myslím si, určitý znak chrapúnstva.
@lienka.7 Presne, ty nevieš, čo ona robí a zároveň v inom príspevku jej píšeš, že poznáš úspešnejšie ženy ako ona😃 Fuck the logic.K tomu som Ti už napísala komentár a nič konštruktívne od Teba neprišlo. Ten CHLAP JEJ NA ZAČIATKU POVEDAL, ŽE SVADBU CHCE AJ ON, už to pochop, že pointa je v tom, že ju ťahal za nos. A kvôli prachom ho nechcela, všetko to tu už s argumentami zaznelo a ty nič. 🤣 Závisť je najvyššia forma uznania, len o Teba mám obavy, aby si nepukla. Tebe si niekto vzal a ju pranierujes za to, že jej muž klamal o svadbe aj keď mu ona povedala, že to jedného dňa chce? NA teba odteraz už len s humorom budem reagovať a nič k veci, lebo to nemá zmysel🤣🤣🤣
@mamina7070 Nie, zo zahranicnej univerzity (nie Cesko). Naschval tu nepisem, ze mam zahranicne skoly, lebo baby tu uz beztak strasne zuria 😁
A pamäť ti slúži dobre? Lebo ja som písala už o tom,že ako to máme my.🤷🏻♀️
Ale to je jedno.S tvojimi vykvetmi fantázie o mne a mojom mužovi bojovať nebudem.Na to je môj čas veru fakt cenny
@doriiis Pamat mi sluzi dobre, preto viem, ako tu zurivo bojujes o svoj rodinny model ako ten najlepsi na svete, presviedcas tu pomaly cele univerzum o tvojom nepriestrelnom stasti, a komunikujes tym presny opak.
A áno,je to presne tak ako si povedala.😂💪 Keď ti to urobí radosť,tak ťa v tom nechám😂
Vyspi sa nato.Zajtra je nový deň.Bude lepsie
Ja nikoho nepresviedcam.Mne je názor hocikoho z vás úplne ukradnutý.
A tvoje ignorovanie mojich otázok a útočenie na moje povzbudivé slová? Na to tvoj magisterský titul vraví čo?
@enmery na začiatku svadbu chcieť mohol, to je ôk. Len potom mohol prísť na to, ze ju proste nechce. Nech je dovod akýkoľvek už. Bodka.
Ci človek nebodaj nemoze zmeniť názor?
A vieš, ja som chlapa nemusela tlačiť do svadby, bol to on, ktorý bol ten "aktivny". Ale tebe škoda niečo hovoriť.
a nie je to jedno odkial sak to je fajn ked sa clovek vzdelava a pracuje na sebe
za mna ale k teme ak chlap chce tak poziada o ruku a riesi svadbu aj po pol roku, ja mam skor skusenost ze chlapi co maju dobre rozbehnute podnikanie (nie bezne) nechcu pri sebe az tak uspesnu zenu co s nimi bude sutazit skor naopak
ak ty mas jasne priority chod si za nimi

Autorka...narozdiel od teba nepoužívam slová ako krava a papula.Aj to o niečom svedčí.
Btw.ja som ťa nikdy nenazvala starou kravou,takže ak si tým myslela mňa tak si proste klamala🤷🏻♀️