icon

Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?

30. jún 2024

Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.

Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.

Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.

Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.

Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.

Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.

Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.

Rozveselte ma, dakujem

autor
30. jún 2024

@doriiis Ty na 15 stranach diskusie voooobec nikoho nepresviedcas, jasne 😁

Moj magistersky titul na to hovori to, ze je jasne, ze aj do toho si si musela kopnut, inak by si to nebola ty.

doriiis
30. jún 2024

Tak neodpovedaj normálne.Aj to je odpoveď.Pekny večer autorka.Skoda,že si anonym,by som ti srdiečko poslala.❤️Co uz

lienka.7
30. jún 2024

@autorka len doplňujúca otázka... ten doktorát budeš mat kedy? 😉

slovakboy
30. jún 2024

Manželstvo je dôležitá vec. Muži to niekedy berú, ako keby mu brala slobodu. Lenže manželstvo nie je obeta. Alebo len obeta. Je to deklarácia okoliu, je to ochrana svojej rodiny aj detí. Homosexuali po nom túžia prečo asi? Lebo sa chcú natriasať s dúhovymi vlajkami? Cítia tú istú potrebu čo ty. A heterák si to neváži. Rozíď sa a ak ho to neprebudí tak ťa skutočne nemiloval.

enmery
30. jún 2024

@lienka.7 A ty nechápeš, že ak zmením názor a som dospelý muž, komunikujem to ako prvé partnerke?A nebudem jej namiesto toho hovoriť, že hej, keď toto a toto tak sa vezmeme?Takže ju ťahal za nos a nepovedal priamo, že nechce a keď sa ona o tom chcela rozprávať, tak reagoval podráždene namiesto dospelého vyjadrenia, že on to nechce???A za to je vinná ona?

lienka.7
30. jún 2024

@enmery tak keď je tak nechapava, asi by mala vrátiť ten titul zo psychológie 😉
A ešte raz, mame tu len pohlad autorky, pohľad druhej strany nie. Ale nadávať na nu budeme. To je také konikovske, vsak?

enmery
30. jún 2024

@lienka.7 Aha, on sa nevie dospelo vyjadriť, čo chce a čo nechce a na vine je autorka, lebo verila mužovi, ktorého ľúbi. A ty si super konikovská, lebo tak konikovsky ideš len do autorky a logické argumentu naschvál prehliadaš.🙋‍♀️

autor
30. jún 2024

@lienka.7 V com som nechapava, ked mi niekto do oci klame? Nie, nie ja som nechapava, ked ma moj ex zamerne zavadzal, to ty si si zas nasla dalsi ciel, do ktoreho si kopnut. Si smiesna, fakt 😁

enmery
30. jún 2024

@lienka.7 A mimochodom, celý kôň je tu u tom, že tu vždy založí tému len jedna osoba a pohľad druhej strany nepoznáme. Takže nechápem, čo tu potom ešte robíš. FUCK THE LOGIC už druhýkrát pri Tebe.😟

hopsas
30. jún 2024

Nenormálny svet toto..aby nás tu ženy (!!!!!) presviedčali že manželstvo je len papier a je lepšie byť len muzova milenka??? Toto vtlkali muži ženám do hláv od 60-tych rokov aby si uľahčili život a vy tu poniektoré hlúpe Dory sa tým ešte aj chvalite, aké ste šťastné prestastne že si vás váš muž nechce vziať za manželku? Sa skúste skonsolidovať a zamyslieť či to takto naozaj vyhovuje vám alebo jemu....a či to, že ochotne robíte celý život len milenky, nie je náhodou vás strach z toho že by vás opustil, ak by ste povedali že chcete byť jeho manželkou a.nie matracom...neexistuje že nejaká normálna žena povie že - nie ja radšej budem len tak nadivoko s tebou žiť , lebo šak čo ak má budeš v manželstve podvádzať alebo budeš piť, to radšej žijme len tak bez svadby...vy sa čítate čo píšete? Aký má ten muž rešpekt voči vám? A kde je vaša sebaúcta? Ani jedna z vás čo tu vypisujete aké je fajn že si vás váš chlap nechce vziať, ste ma nepresvedčili,neverím vám ani slovo.

enmery
30. jún 2024

@slovakboy Krásny koment. Vlastne vždy všetky Tvoje komenty sa tak dotýkajú duše. Svet potrebuje viac takých chlapov.👌

slovakboy
30. jún 2024

@hopsas nemyslím si, že by nemohli byť ženy aj muži šťastní aj bez manželstva. Morálne väzby a láska ich držia spolu. Ale taký vzťah je vo väčšom a zbytočnom riziku. Ak je pre niekoho manželstvo len papier, tak prečo sa mu tak bráni. Nech sa vezme s dvoma svedkami na úrade a basta. Aspoň mám práva pred úradmi, neobtiera si hocikto o nás ústa deti majú jasné postavenie atd. Proste taká je kultúra. Možno raz budú ľudia takí uvedomelí že nebude treba papier manželstva. Ale formy formálneho zväzku sú tu už od praveku. A určite ešte niekoľko storočí budú. Manželstvo je vzťah. A vzťah je hlboká bytostná vec kto vzťah podceňuje môže byť prekvapený ako to s ním zamáva keď mu nefunguje. Vzťah nie je len ja a ty. To je niekto tretí medzi nami. A zaslúži si byť uznaný.

slovakboy
30. jún 2024

@enmery ďakujem

betulinka1
1. júl 2024

@slovakboy super si to napisal.

lujza123
1. júl 2024

Autora ja ti veľmi držím palce, si rozumná žena ktora vie co chce a co nechce.
Mat v živote správne nastavené hodnoty, mať svoje hranice a princípy ktore nepodlezies je veľmi dôležité.
Aj ked to teraz bolí, ver tomu ze život s človekom co ta vodí za nos by ta bolel ovela viac …

lujza123
1. júl 2024

@lienka.7 ty si taká špecifická postavička tohto fóra s neuveriteľným talentom na rýpanie a písanie protivných komentárov.

Čo téma to nejaký tvoj mentálny grc, čím viac ľudí reaguje na tie tvoje 💩 tým je tvoja trollia dušička šťastnejšia.
Zúfalo tuzis po aspoň virtuálnej pozornosti, lebo pochybujem ze ty s tvojou milou náturou máš v reálnom živote vôbec nejaké kamarátky alebo známych.

lienka.7
1. júl 2024

@lujza123 podľa seba súdim teba, ze?
A ja zase tu milujem také husicky typu ty. Ako sa tu robia múdre, chápave... a v podstate tiež súdia iných. Tebe to tiež robí dobre, že? Že si môžeš konečne zamudrovat a niečím prispieť do diskusie, vsak? Len preto, že si človek náhodou dovoliť mat iný názor, už je trol. No pekne👌 snáď si už teraz uspokojena a viac ti bude chutiť obed.

autor
1. júl 2024

@lienka.7 No hej, svina jedna, aka sa robi chapava. Uz len to, ze dehonestujes charakteristiky ako chapavost a empatia nieco vypoveda o tebe. Vies co, ja som vyspata.a na vela veci sa pozeram triezvejsie, dopila som kavu a idem sa vrhnut do prace. Tebe by som radila to iste, mne na vybitie hnevu pomaha systematicka koncentracia na cokolvek produktivne. Skus to a uvidis, ako odpuchnes, teda za predpokladu, ze vobec dokazes robit nieco produktivne.

lienka.7
1. júl 2024

@autorka moja zlata, ten tvoj ex urobil veľmi dobre, že ťa nechcel (aj keď samozrejme si ho nechala samozrejme ty). Lebo uviazat si na krk takúto vypocitavu semetriku ako ty by bolo ine terno. A inak sup sup do prace, aby si este stihala pracovať tých 10 ci 12 hodín ci koľko to údajne denne pracuješ 👌

enmery
1. júl 2024

@lienka.7 A pre Teba neplatí podľa seba súdim Teba? Veď autorku si tu zhodnotila čo a prečo chce s tým mužom a aký kalkul a teraz píšeš "podľa seba súdim Teba".Takže si vlastne hovorila o sebe. Na žiadny môj podnet si nezaregovala k veci doteraz! "Sú ženy, ktoré sú úspešnejšie ako ty " sa preklopilo do "veď ja ani neviem, čo robiš". WTF!!!! A už som sa Ťa pýtala, ako môžeš niekomu napísať, že poznáš úspešnejšie ženy ako autorka aj keď zároveň napíšeš, že ani nevieš, čo ona robí a ešte sa na tom smeješ. Priste logika úplne niekde v piiiii. Píšeš, že sa tu chváli a v inom komente, že zo seba robí chuderku-to sa kompletne vylučuje!!!Ved Ty si ťažko mimo a každým komentovanie len zhadzuješ seba!A ani to nechápeš!Ani nereaguješ, nič!

enmery
1. júl 2024

@lienka.7 Po poslednom komentári je mi jasné, že si proste len zlý človek. Si ficovolič, preto nevieš komunikovať vidieť aj iný pohľad, serieš si do huby nonstop a ide Ťa jebnuť od závisti. Namiesto pracovania na sebe. Strašne mi je Ťa ľúto.NAJHORŠIE je, že ľudia ako ty ťahajú SK na dno a do nenávisti. Ako si odporuješ v komentároch ty vôbec nevidíš. A na žiadny môj komentár a logické poukázanie nereaguješ. Doteraz som Ťa v témach prehliadala statočne, až do včera, keď si sa svojou hlúposťou začala odbavovať na úplne vyrovnanej a inteligentnej žene. Preto som sa ozvala. Ale je to ako hádzať perly sviniam, hrach na stenu. 😵‍💫 Zbohom

zuzanapjat
1. júl 2024

@subartic pre mňa je to udivujúce a nepochopiteľné, že niekto na tú svadbu dáva taký dôraz a to aj za cenu rozbitia fungujúceho vzťahu, ktorý je založený na láske... Bude to zrejme aj vychádzať z tradície, že tak sa to má... Ale keď sa zamyslím, môj manžel mi plní všetky túžby a neviem si predstaviť, žeby som chcela svadbu a on by povedal nie. Ak by videl že je to pre mňa dôležité, tak by to nemal problém splniť. Na druhej strane, ak by som vedela, že je zásadne proti tomuto inštitútu (oficiálne manželstvo), tak ak by bolo všetko okey vo vzťahu, tak by tá svadba pre mňa dôležitá nebola.

mantilka
1. júl 2024

Úprimne ťa autorka ľutujem, že si schytala také komenty. Niektoré ženy akoby ani ženami neboli. Také neľudské navazanie...asi fakt závisť. Prajem ti, aby si ťa našiel ten najúžasnejší chlap pod slnkom a mali ste krásnu svadbu s boli ste šťastní až do konca života. A tým ostatným neprajnickam...nech otvoríte srdce pre iných a tak nájdete šťastie aj pre seba.

lienka.7
1. júl 2024

@enmery no už si sa upokojila? Vybavila si sa? Pomohlo? Keď nie, tak sa chod v ramci obeda este prejsť. Pomôže ti to.
A inak Fica som nevolila, ale je jasne, keď už nemáš čím argumentovať, tak sem ideš ťahať politiku, to je také slovenské.👌
Je zaujímavé, že pokiaľ si niekto dovolí mat iný názor, už je zrazu zlý. Opakpvane píšem, ze autorka tu nspisala iba ze si ju chlap nechcel zobrať, hoci najskôr sa na tom (udajne) dohodli. No keď zistil aká je, tak si to proste rozmyslel. Co je na tom preboha? To, ze s niekym chodíš, neznamená ze si ho hneď musis aj brat. Autorka mala vopred malinkovane kedy co a ako ma byt. Najmä dokedy👌 ale nevyšlo jej to podľa predstáv, tak chlap je chrapun. Gratulujem k takémuto uvažovaniu👌 to fakt môžu len sliepky.
A opakujem, keby ho taaak milovala, netrvala by na svadbe. Samozrejme, keďže prvotne úmysly boli ine (ktoré tu ako vždy nenapise), radšej si rozbije (údajne teda) fungujuci vzťah. Gratulujem k takému uvažovaniu. Na to treba vážne doktorát!

eliska13
1. júl 2024

@lienka.7 tiež si myslím po 3,4 r môže človek zmeniť názor.Len bol pohodlný to ukončiť a stále to zahral do stratena.Neviem aký je dôvod raz neplánovat deti, ale to mu mohlo vadiť.Chlap je aj v zlom vzťahu pokým mu nehorí pod zadkom.Preto nechal rozhodnutie na nej rob ako chces.Autorka je jedináčik a jej reakcie to len potvrdzujú buď bude po mojom, alebo ti ukážem.Preco sa nemohlo počkať na ten doktorát?veď o deti nejde, tak čas nestratí.Najst niekoho si môže aj v 38 r

lujza123
1. júl 2024

@enmery ja som na ňu tiez nikdy nereagovala, je to zbytočné, pani podľa mňa nema žiadnu sebareflexiu ani vyššie city aby niečomu pochopila
Ale toto co tu predvádza v diskusii je skratka strop, takto cielene v každom komentári vypichnúť niečo čím by človeka urazila. Musí to byt naozaj veľmi nešťastné stvorenie v reálnom svete ked sa potrebuje takto odbavovať na internetoch

la_dolce_vita
1. júl 2024

@lujza123 suhlas... takto nakladat niekomu, kto sa momentalne trapi a stale dookola, normalne zasnem ☹

nelka93
1. júl 2024

Akože toto som tu ešte nečítala. Autorka fandím ti, urobila si dobre. Si mladá a podla toho co som vyčítala aj úspešná v skvelom odbore. Niektoré sú tu ako totálne zmije, len urážať a vyryvat. Žiaľ aj také tu musia žiť.

autor
1. júl 2024

Baby ozval sa, ze sa chce este porozpravat, zatial neidpisujem…

tiezjedna
1. júl 2024

@autorka daj vedieť potom...