icon

Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?

30. jún 2024

Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.

Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.

Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.

Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.

Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.

Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.

Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.

Rozveselte ma, dakujem

autor
30. jún 2024

@petamich Alternativa je co, mlcky cakat 10 rokov aby potom bol aj tak rozchod, len ja budem mat uz 43? Ked si ma nechce vziat teraz, nezmeni sa to.

tiezjedna
30. jún 2024

@petamich zas na druhej strane, ak boli od začiatku dohodnutí, že svadba áno a vedel, že ona ju bude chcieť, súhlasil, tak sa nedivím, že pre ňu teraz otázka stojí buď rozchod alebo svadba... Ja by som to brala ako hroznú podpásovku a tiež by som asi zvažovala, je to aj otázka dôvery.

zuzanapjat
30. jún 2024

Napísala si: mlcky cakat 10 rokov aby potom bol aj tak rozchod ..... a ak budeš vydatá, tak to ti zaistí, že sa nerozvediete o 10rokov? Nie je skutočne tvoja snaha o svadbu len podvedome zaistenie si partnera?

autor
30. jún 2024

@zuzanapjat Nie nezaisti mi to nic, pre teba a pre vsetky, ktore sa tu tym ohanate. Lenze ked nebude svadba vobec, tak kvoli tomuto rozchod urcite bude.

doriiis
30. jún 2024

Takže radšej risknes ísť do manželstva s niekým druhým s ktorým to bude manželstvo po krátkej známosti a risknes to,že budeš ako 40 ročná rozvedená? Nebudeš si potom trieskať hlavu,že si mohla ostať vo fungujúcom partnerstve?

anajka266
30. jún 2024

To musí byť “veľká láska” aj z tvojej strany. Ty sa nechceš vydávať z lásky, ty sa chceš vydávať lebo už máš vek,závidiš vydatým ženám (sama píšeš) a už nechceš čakať. Nemiluješ ho! Keď dávaš na výber: buď alebo. Buď svadba alebo rozchod. Bez lásky manželstvo dlho nevydrží. Priateľ má pravdu. Neberte sa. Bol by z toho rozvod.

yosi
30. jún 2024

Mňa skôr zaujalo, že nechcete deti. To fakt? Ja si to neviem predstaviť. Deti sú to jediné, čo tu po mne ostane navždy

petamich
30. jún 2024

@tiezjedna neviem, z celeho prispevku a komentarov citam jedno "ja chcem svadbu a chcem" a preco? lebo vek? lebo ostatni? lebo?

ale preco on ju nechce? aky ma na to dovod? preco si to rozmyslel, ked povodne sa zhodli, ze svadba bude? nebude to mozno aj tym, ze ho do toho tlaci a vyhraza sa rozchodom? ak by to bolo opacne, mne by sa to teda nepacilo

ja mam skratka z autorky a ako reaguje pocit, ze sa na svadbu fixla a tlaci a tlaci ale mozem sa mylit, kazdopadne nie, samozrejme, ze nema 10 rokov sediet a cakat, ak je svadba pre nu dolezita a sama najlepsie vie, ze partner si ju nevezme, tak potom je asi na mieste ten rozchod

a autorka nie, nemas cakat 10 rokov, ja napr. som si dala v hlave mentalny deadline, ze pockam rok ako sa situacia vyvinie a potom sa rozhodnem, pre mna ale bol dolezitejsi radsej fungujuci vztah ako svadba, ktora nic negarantuje

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
30. jún 2024

@doriiis No ano, ked sa na to chces pozerat takto, tak si mozem polozit rovno otazku, ci risknem vyjst zajtra z domu, lebo ma moze zrazit elektricka.

Stat sa moze vsetko, uplne vsetko. Ale ja viem, ze chcem svadbu a ze moj partner ju nechce, takze nie sme kompatibilni. To je cele.

autor
30. jún 2024

@petamich Ja som si tento rocny mentalny deadline dala pred rokom.

mamina7070
30. jún 2024

Urcite ma dovod preco ta zatial nepoziadal, podla mna je to otazka deti, on rodinu chce ty nie a preto ta berie ako prestupnu stanicu
ak ty to takto nechces rozidte sa a najdi si niekoho kto to ma rovnako

zuzanapjat
30. jún 2024

Vieš, lebo tu davaš argumenty že hladaš štastie a nechceš aby ta opustil o 10 rokov.... ani jedno z toho svadba nevyrieši a nezaručí. Maš strach že ak si ťa nevezme tak odhodiš zbytočne roky života a máš už 33 ... prečo ti zaleži na tom koľko maš rokov, keď neplanuješ deti? Nie je jedno, či budeš mať pri rozchode 35, 40, alebo 60, keď deti neplanuješ? Maš to v hlave zle nastavene a rozchod je vynikajuci napad. Pretože keby si ho milovala tak ho netlačiš do ničoho, nedavaš ultimata a v neposlednom rade neopustiš pre take hlupe argumenty - chcem štastie, nechcem aby ma opustil....

doriiis
30. jún 2024

Autorka.....na konci dňa je aj tak najdôležitejšie,že zaspávas vedľa človeka,ktorý ťa miluje.Ak je pre teba svadba dôležitejšia ako fungujúci vzťah.🤷🏻‍♀️
Myslím,že dopadnes v živote veľmi tvrdo a sklamane.

tiezjedna
30. jún 2024

@petamich je to tak... ja si hlavne myslím, že ten vzťah už je tak rozos.raný témou svadba, že si neviem dosť dobre predstaviť, že by sa vyvinul inak než k rozchodu... Z pohľadu oboch, nielen autorky.

mamina7070
30. jún 2024

ale tiez by som s nim neostavala bez svadby za mna ak muz chce tak sa ozeni a tito vsetko je len natahovanie

tiezjedna
30. jún 2024

@mamina7070 ak je to tak, tak je to pekný debil. Pretože o jej chtíči po svadbe vedel a vedel aj o tom, že deti neplánuje. Takého vola fakt chceš...

mamina7070
30. jún 2024

@tiezjedna mozno myslel ze sa to zmeni lebo teda jej postoj ohladom deti neni bezny

vler
30. jún 2024

Autorka je nechapem ake odpovede tu dnes dostavas. Chces len to co ma vacsina zien (aj tu na konovi) vztak ktory je manzelsky, nie len partnersky. A co sa tyka deti, ani ja ich nemam lebo som nechcela, a som stastne bezdetna.

doriiis
30. jún 2024

@vler ...a si vydatá?

anajka266
30. jún 2024

Radšej nemať svadbu ako sa takto ponižovať a chlapa do nej dotlačiť. Keby sa takto vydám, celý život by som myslela na to,že to muž urobil nasilu. Ženy majte úctu.

autor
30. jún 2024

@vler Nechapem ani ja. V inych diskusiach je hned chlap debil ze nechce svadbu, teraz zrazu som vadna ja, ze sa po troch rokoch vztahu opovazujem ziadat nieco, o com vedel od zaciatku, a ked to nedostanem, tak mi ako najlogickejsie riesenie vychadza rozchod. Odrazu mam zostat, lebo je to aj tak len papier, a mam byt asi rada ze taka starena aspon mam chlapa, co o mna este zavadi. Ja sa ale vobec ako starena bez moznosti necitim, vyzeram dobre, mam 175 cm a 62 kil, uspesnu firmu, ktoru som sama vybudovala a rozhodne nemam pocit, ze nemam co ponuknut. Nechapem fakt.

zuzanapjat
30. jún 2024

@vler je to skrátka jednoduché. Ona nechce deti, len svadbu. On nemá dôvod sa ženiť, keď vie, že on chce deti a nechce celý život byť v manželstve len preto aby bolo..... v bezdetnom. Je dobre, že to ona ukončuje. V základných témach do života sa rozchádzajú a to je svadba a deti. V podstate je dobre, že k tomuto kroku ona pristupuje.

zmrzlinka2021
30. jún 2024

Autorka, stoj za svojimi hodnotami. Darmo tu ženy píšu o láske. Jeho láska konci v momente,keď ma sa vo len s tebou bavit o Tom, že si ťa vezme za ženu. Zrazu je nervózny, hadavu, lebo sa cíti ohrozený. Nestojís mu za to. Nemá problém s tým, že všetko robíš ako manželka, ale svoju ženu z teba nespraví.
Nepolavuj, on sa už rozhodol.

ginger80
Autor odpoveď zmazal
vler
30. jún 2024

@doriiis ano. Manzelovi som povedala hned na zaciatku vztahu, ze deti nechcem. Bral to neutralne. Teraz po 20 rokoch spolocneho zivota bez povinnosti rodica, si ani nevie predstavit nemat tu slobodu zariadit si zivot podla svojho

zmrzlinka2021
30. jún 2024

@zuzanapjat a vydávas sa len kvôli deťom? Hádam sa ľudia berú, lebo chcú, lebo sa rozhodli spolu zostarnúť.

autor
30. jún 2024

@zuzanapjat Neviem, preco vsetky vychadzate z toho, ze on chce deti. O tejto teme sme sa bavili milionkrat, viem, ze on deti nemoze ani citit, a to, ze ich nechce viam hadam lepsie, ako vy tu. To nie je dovod.

luccija
30. jún 2024

Ani slovom nepíšeš či si inak rozumiete, či máte rovnaké názory na život, raz tie deti možno... len chcem svadbu, papier, lebo?nenapísala si jeden dovod...nátlak vždy vzbudi odpor a je to zúfalé, keď sa žena doprosuje svadby.
A možno to tak necíti a preto sa tak bráni a dočasne mu toto stačí tebe nie, tak sa s nim rozid.
Môj muž so mnou žije 19 r nikdy som sa nechcela vydať mám na to svoje dôvody, máme dieťa, dom a nedával mi nôž na krk buď, alebo ..nikto nehovorí, že si stará budeš randiť, skúšať veď máš na to celý život, ale je ten vzťah okrem toho, že sa nechce zenit inak dobrý?si spokojná, alebo máš stále len v hlave, že si ťa nechce zobrať?

vler
30. jún 2024

Autorka je tu tolko podobnych diskusii " po rokoch vztahu si ma chlap nechce vziat" a tie zeny dostali vacsiu podporu ako Ty dnes

diewcatqoo
30. jún 2024

"Ale ja nedokazem zit len tak, bez svadby. Mozem sa tak tvarit, ale vzdy budem zavidiet vsetkym kamaratkam a zenam v okoli, prote ta tuzba je silnejsia."
Toto mi pride ako reakcia totalne nezreleho cloveka. Radsej zahodim fungujuci vztah s clovekom, ktoreho milujem, lebo nedokazem zit s tym, ze vsetky zeny v okoli mali svadbu a ja nie. Wtf 🙂