Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
@diewcatqoo presne..možno jej priateľ čaká na to,kým dospeje a prestane sa správať ako malé dieťa typu chcem a musí byť po mojom
@doriiis lenže tu nejde o papier. Tým že si nevydáta, ťažko to budeš chápať. On vzťah s ňou zahodil a špinavo ju oklamal. Ak chcel mať frajerku, nezenit sa, mal to s ňou na začiatku odkomunikovať.
Som myslela, ze ho uhanas kvoli detom, ked len kvoli svadbe, to si ho kludne nechaj. Ci na hromadke, ci s papierom, to je jedno. ✨
@diewcatqoo Nechapes. To bol len priklad pocitov, ktore mam. Samozrejme sa nechcem vydavat LEN preto, lebo su ostatne vydate. Je to ako zena, ktora tuzi po dietati a nemoze ho mat, co pozera po mamickach a kocikoch. Ona nechce dieta preto, lebo ostatne maju deti, ale ten vpohlad umocnuje jej nenaplnenu tuzbu.
Chapes ma lepsie? Dnes sme sa rozisli, bolo mi hrozne, ale teraz je mi este horsie preto, lebo mate nepochopitelnu potrebu mi tu vsetky nakladat, aka ja som vlastne sprosta ze chcem len to, co sa povazuje za uplne prirodzene vyustenie vztahu.
ste spolu tri roky - cize po dvoch rokoch fungujuceho vztahu si si povedala, ze do roka si ma musi zobrat inak rozhoch? 🤷♀️ na mna trosku skoro a nechapem tym dovodom - tlaci ta vek, status alebo co je ten hlavny motivator, lebo citam tu v komentaroch veci, ktore dovod naozaj nie su (aspon pre mna nie a to sa ta naozaj nijako nechcem dotknut), lebo ten papier naozaj nic negarantuje a uz vobec nie ked otazku financii, deti atd. mate vyriesenu
Ak je to tak, že nechce ani on deti a nechce ani manželstvo, je divné žeby ste sa rozišli len kvôli tej jednej veci, ak všetko ostatné vám asi doteraz fungovalo. Skôr si myslím, že váš vzťah nie je idylický a že má trhliny. Žiaden človek by neopustil partnera len preto, že má iný názor na inštitút manželstva.... ak je všetko ostatné ok.
Ale už jej tu prestaňte nakladať!!!! Ak to niektorým z vás vyhovuje robiť chlapovi matrac celý život a on má otvorené zadné dvierka, nech sa páči, ale ak sa dievča chce vydať, čo je na tom nenormálne? Čo už vám tu šibe niektorým úplne? Že má žiť naďalej nadivoko aby si "nepokazila" vzťah? To vážne? Aký môže.mat vzťah s mužom,ktorý ju neberie vážne?
@zmrzlinka2021 to ze si ju nechce zobrat vtedy, ked sa autorka rozhodla, ze je ten spravny cas (a evidentne sa rozhodla 6M po zaciatku vztahu a odvtedy je ultimatna), znamena, ze vztah pospinil a zahodil? inak fungujuci vztah, ktory tu autorka popisuje?
@petamich Ano, po dvoch rokoch som si povedala, ze ma musi poznat dostatocne na to, aby do roka minimalne vedel, ci si ma chce zobrat.
@hopsas Dakujem, presne si to zhrnula. Tak ako je pre jednu dovod na rozchod vypisovanie inym babam, tak je to pre mna neochota urobit dalsi krok. Neviem, preco jedno rozhodnutie je menej padne, ako ine.
@hopsas stačí si pozrieť tu na mk vydaté ženy čo s nimi robia manželia. Ako s manželkami zametajú a tie zadné dvierka majú aj tak otvorené..... píšeš akoby boli na SVK zakázané rozvody a akoby manželstvo zabránilo chlapovi, aby mal milenky, aby odišiel od manželky k milenke apd. :D
@zmrzlinka2021 ....tak,ako aj v iných veciach človek mení názor,tak isto môže meniť názor aj vo veci svadby.
Autorka má názor,že svadba je vyústením vzťahu.Podla mňa je vyústením vzťahu to,že sa raz budeme ako 80 roční dedkovci držať za ruky a hovoriť si,že to za to stálo.Ja síce vydatá nie som ale viem,že keď sa raz vydám tak nebude preto,lebo budem niekomu závidieť,ani preto,že sa to patrí,ani preto,lebo uz je čas.
Myslím,že s týmto prístupom autorka skôr každého ďalšieho potencionálneho frajera skôr odplaši.
33 ročná žena,ktorá nechce deti ale svadbu hneď.A keď povie,že dokázala 3 ročný vzťah skončiť iba kvôli svadbe,tak cuvne asi každý.Ale tak,každý podľa seba.
Ale aj ja by som sa prikláňalam k tomu, že pre toho muža bolo ťažké prijať, že sa ožení so ženou, ktorá neplánuje mať deti, lebo môže sa stať, že on by aj chcel aj keď nie hneď teraz. Ja tiež by som sa na jeho mieste nedokázala zaviazať, lebo mne sa mať deti páči, už mám dospelého syna, ale dá sa to zvládnuť, nestojí to ani až tak veľa času a peňazí a som rada, že ho máme.
@petamich chodenie má smerovať do manželstva, sú spolu 4 roky, nestačí? Koľko ten chlap potrebuje času? A nevadi mu siahať na jej telo? Líhať si s ňou? Sú spolu 4 roky!!! Mohol po roku vzťahu ju poslať k vode.
@petronelag ESTE RAZ. Poznam ho LEPSIE ako ty a vy vsetky, a mozem vam GARANTOVAT, ze kvoli tuzbe po detoch to nie je.
Nechcela som to napisat, ale asi musim - on ma velmi velky obnos penazi, ja mensi, ale slusny. On sa mozno obava, ze by ho rozvod vysiel velmi draho, ale ja som sa tento strach snazila mitigovat tym, ze si nebudem na nic narokovat a ze mam sama nakoniec uspesne podnikanie, takze od neho nic nepotrebujem. Je pravda, ze ako uz som pisala vyssie on ma nielkolko nehnutelnosti, ale tie su v prenajme a po nicom z toho netuzim.
@zmrzlinka2021 prepac ale toto su fakt absurdne argumenty a jej nevadilo doteraz mu davat svoje telo a lihat si s nim s tym, ze ved si ju vezme 😵💫
Autorka, ja sa úprimne divím týmto komentárom. Na jednej strane Ti je vyčitané, že zahodíš vztah len kvôli "papieru" a nepozrú sa na to, že keď je to teda len ten papier, prečo je to preňho taký problém-on týmto svojím postojom nezahadzuje fungujúci vzťah?/Tiež tam za tým je dôvod/ Či to len ženy musia vždy ustupovať, prispôsobovať sa? Nemá problém žiť ako partner, všetko zdieľať, žit ako "manžel", ale na sobáš reaguje podráždene. Ty si mu to ozrejmila na začiatku vzťahu, aké máš túžby a vedel o tom.👌Ja Ťa úplne chápem a to Ti píšem ako žena, ktorá sa vydávať nechce. A v 33 si máš fakt čas nájsť po čom túžiš-robíš to už v biznise a kariérnom živote. Otcova sesternica stretla svojho manžela v 44, vydala sa a porodila v 45, moja kamoška v 43 našla slobodného super muža a sú spolu šťastní. Môj názor je, že v živote je neskoro na čokoľvek až keď si v truhle. Mne prídeš ako silná a inteligetná žena, ktorá je schopná íst ďalej, keď nie sú naplnené jej základné potreby a vie, že to nemá zmysel-keď dvaja chcú úplne odlišné veci. Iné by roky žili v toxických a nešťastných vzťahoch ďalej a dúfali, že "on sa zmení". Ja Ti neskutočne fandím a prajem stretnúť muža, ktorý Ti nebude mať problém ukázať aj na "len papieri", že si jeho top, preto Ti dáva seba a chce s Tebou ísť životom cez to dobré a zle ako manžel. ✊️✌️
@anonym Pol roka spolu bývate a máte sa dokonalo poznať?😂dobrý vtip.. ani ja by som sa nevydávala keby s niekým pol roka bývam.. chalan ešte len rozmýšľa či mu do života vyhovuješ a nie aby ťa žiadal o ruku lebo ty mu dávaš ultimátum..už teraz sa môže cítiť ako podpapučník.. nie sme v dobe naších babičiek,ktoré si brali susedov a boli spolu naveky.. dnes sa ľahko vezmeš a ešte ľahšie rozvedieš.. na pol ročné spoločné bývanie si už teraz extrémne toxická
Myslím, ze nie je pre teba ten pravý. Ak by ta naozaj miloval a považoval ta za tu pravú, nemal by problém so svadbou, ani s ničím iným. Prepáč 😔
A nie, nie si stara. Stále je šanca, že nájdeš toho svojho pána pravého, nestracaj nádej. A tu si z tých komentov nič nerob, sila anonymity je tu na koni neskutočná. Málokedy tu tie matky píšu niečo pozitívne, v drvivej väčšine zvozia pod čiernu zem.
S rozchodom je v pohode partner? Aká bola reakcia a koľko ma on rokov? A vážne nechce tie deti, nemôže to byť aj kvôli tomu?
@doriiis ja by som tiež odhodila vzťah, ak nemá o mňa záujem. Ale tak ja by som ani nebývala a nemala sex iba s frajerom. Muž ma požiadal o ruku po roku vzťahu. O rok svadba. Dokopy 17 rokov. Prečo by som mala skrývať, že chcem muža? Oficiálneho muža, s ktorým som rodina, bez ohľadu na prípadné deti. Zas ja som asi tvrdá feministka, ale som si vedomá svojich hodnôt a zásad.
@enmery V 99% temach zase radia rozvod za kazde prdnutie, ale tu som ja za vadnu.

Ja by som veru lásku neodhodila kvôli jednému dnu a papieru.Svadbu spravíš zo dňa na deň.Hocikde,hocikedy.
Ale lásku nestretnes hocikde a hocikedy.
Ale z písaného sa mi zdá,že v tomto vzťahu láska už nie je.🤷🏻♀️