icon

Nechce si ma vziať, ale chce byť so mnou. Čo mám robiť?

lenka9752
25. nov 2023

Môj priateľ mi jasne povedal že on si ma nikdy nevezme lebo manželstvo neuznáva, ale chce prežiť život so mnou. Toto mi oznamil ked sme zistili že som tehotna a neviem co si mam o tom vsetkom myslieť lebo ak som sa ho spytala na dôvod tak žiaden rozumny nemal. Ste niekto natom podobne ?

medda_beda
25. nov 2023

@chodec15 Pretože je známe, že väčšinou sa ženy dožívajú viac a majú o niekoľko rokov starších partnerov.A možno to bude naopak a vdovské bude poberať muž.

basulaak
25. nov 2023

Hold, nevyslo no. Co ti poviem.

mikadooo
25. nov 2023

@lenka9752 poviem to tak, ak je chlap ináč ok a dieťa na ceste, tak by som s ním proste ostala a čakala, čo prinesie budúcnosť. S tým, že dieťa bude mať moje priezvisko, však je to len formalita to priezvisko a ja neuznávam, aby malo moje dieťa priezvisko niekoho, s kým nemám úradom potvrdený papier, že sme manželia 😁.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
kassandra25
25. nov 2023

@lenka9752 nevadí, zatial zit spolu dobre mozete. Moze byt hádam aj dobrý otec, tebe partner, snaz sa s ním si vychádzat, co najlepsie. Moze aj casom poziadat, netreba to ani spomínat. Moze sa to stať. Nie je nijaký koniec. Kludne ma kontaktuj, po 7 rokoch, poradím ti.

medda_beda
25. nov 2023

@chodec15 😂😂😂😂 no nebudeme si klamať.
Vzťahy prinášaju rôzne situácie, ale neboj sa aj my vás máme niekedy dosť.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
dharmasanata
25. nov 2023

Mne nieje sympatické to nahovaranie s priezviskom pre dieťa, také dotlačenie do sobáša. Známa to tiež tak spravila vyhrážanim sa, že dieťa nebude mať jeho meno a má teraz úplne na hovno manželstvo. Ono neviem prečo neriešite najprv svadbu a až potom tie deti. Veď od začiatku vzťahu treba s partnerom komunikovať o týchto dôležitých veciach a mať istotu, či chcem s tým mužom mať rodinu, či spĺňa moje kritériá. A nie spraviť si dieťa a potom špekulovať ako si ho priviazať. Ale prečo by si vás už potom bral keď mu dáte všetko aj bez toho? Raz keď nemáte spoločneé hodnoty, skôr či neskôr sa váš vzťah rozpadne. Ja by som sa cítila trápne a úboho keby som vedela, že si ma nechce zobrať, ale vynútim si to cez dieťa.

lenkahvh
25. nov 2023

@letfenixa áno nevzala? Prečo? Nie je ten pravý?

medulienka81
25. nov 2023

@lenka9752 keď muž si chce vziať ženu, dáva jej tým najavo ze si ju váži a túži s ňou zostárnut. Pre nás to nebola len formalita..

palculienka40
25. nov 2023

@lili929 zmenit priezvisko ak bude mat otcove budes moct len s jeho suhlasom aj keby si sa vydala za ineho

palculienka40
25. nov 2023

@dharmasanata ked niekto tvrdi, ze chce s niekym zostarnut tak aj sobas moze mat. Ved aj rozviest sa da. Ono sa ukaze na com mu zalezi a hlavne, zena musi chranit seba aj dieta. Chlap sa moze zbalit a ist sam alebo s dietatom a s inym priezviskom by to nebolo take jednoduche. A mozu mat aj skvele manzelstvo.

topgabo
25. nov 2023

Aktualne randenie je realne priprava na rozvod. Asi preto. Kolegovi povedala zena potom ako sa im narodilo dieta, ze ak nenapise na nu 1/2 bytu tak bude hladat ineho. Nehovorim o tom. ze ked uz som bol na stuzkovej ja tak 2/3 triedy mala 2 priezviska na stole a kazda strana prisla s inym partnerom.

janage
25. nov 2023

Ak SL je len papier, je teda takým istým "iba papierom" aj RL? Prečo nie. Veď aj bez neho vie otec, že dieťa je jeho. Taktiež aj bez RL môže ho majetkovo zabezpečiť a prepísať naň majetok počas svojho života. Takisto financovať náklady na jeho život a starať sa oň. Véd to dieťa bude stále jeho dieťa aj keď on nebude uvedený na rodnom liste ako otec.
Toto by som sa spýtala. Žiadne vyhrážanie priezviskom, iba zrovnoprávnenie oboch papierov. Oba sa vystavujú na matrike, oba zakladajú určite práva a povinnosti zúčastneným.

sasa1310
25. nov 2023

@dharmasanata určite majú na hovno manželstvo kvôli menu. To nie je oháňanie. Ja by som určite chcela, aby sa dieťa rovnako volalo ako ja.

janage
25. nov 2023

A takisto žiaden RL nie je zárukou, že otec bude dieťaťu dobrým otcom, tak ako žiaden SL nie je zárukou šťastného manželstva.

tykat
25. nov 2023

@lenka9752 a doteraz ti to tajil? Az ked si ta poistil tehotenstvom tak s tym vyrukoval?

h2
25. nov 2023

@chodec15 To, že sa štatisticky rodí polovica detí mimo manželstva, neznamená, že sa polovica mužov nechce ženiť. Prečo predpokladáš, že každá žena sa chce vydávať a ak má dieťa a nie je vydatá, tak je to preto, že otec dieťaťa sa nechce ženiť? Ja mám dieťa a vydatá nie som. A nie preto, že by si ma môj muž nechcel zobrať.

topgabo
25. nov 2023

@janage akonahle podpise RL a ajked nie je biologicky rodic, moze zena to dat na sud a potom ziadat alimenty. Takze nepoznam zenu ktora by bola taka hlupa, ze neda muzovi dat podpisat RL.

janage
25. nov 2023

@topgabo ale je teda RL nevýhodný tiež pre muža z pohľadu výhod.

simca06022011
25. nov 2023

@lenka9752 som a poviem ti teraz po rokoch, ze som sa mala vtedy otocit na opatku.... :D ja si poviem, ze som bola mlada a sprosta, tiez som to brala tak, ze na co, keby som mala ten rozum co teraz, tak uz by ma viac neuvidel. A nenasiel. Ani svoju dceru.

simca06022011
25. nov 2023

@topgabo vyzivne nie je vsetko.

nevenka
25. nov 2023

@alison11 moj bratranec sa zenil, naozaj ju mal rad, aj modre z neba by jej zniesol, je o 10 rokov starsi ako ja, svadbu mali rok po nasej. No jej po xy rokoch vztahu preplo a podviedla ho s tym, ze ide za tym svojim novym. No a potom si nasiel po rozvode inu partnerku, no a tento rok oslavil 50-ku a zaroven spravili malu oslavu, aj sobas. Uz z cisto praktockych dovodov, kolkokrat uz skoncil v nemocnici. A kto bude za nim tam chodit, jeho vyse 75 rocna mama? A tiez tvrdil, zr druhy raz sa zenit uz fakt nebude.

letfenixa
25. nov 2023

@lenkahvh nikdy som sa ma nechcela vydať, nesúvisí to s partnerom.

medulienka81
25. nov 2023

U nás na mzdovom , si v ročnom zúčtovaní dane všetci chlapi chceli uplatniť bonusy na svoje polovičky a pritom ich nenapadlo ze keď není sobášny list, tak žiadne peniaze nebudú..

stanulienkat
25. nov 2023

@alison11 jasne, ze deti dedia aj ked nemaju otcovo priezvisko. Ved sa ich nezriekol. Deti maju otca uvedeneho v rodnom liste.

zmrzlinka2021
25. nov 2023

@h2 ale ty nechceš manželstvo preto, lebo nechceš aby sa niekedy tvoj priateľ dostal k tvojmu majetku, ani aby po tebe nededil. Máš na to svoj dôvod a je to ok, proste priateľ no go 😉

h2
25. nov 2023

@zmrzlinka2021 Ach, keď to takto napíšeš, tak to znie hrozne. 😵‍💫 Ale to nie je jediný dôvod. Možno sa jedného dňa, na staré kolená, aj vydám. Ale zatiaľ to proste tak necítim.

tiezjedna
25. nov 2023

@zmrzlinka2021 pomenovala si to naprosto trefne - láska ako rozhodnutie, nie zamilovanosť. Presne o tom to je. Súhlasím na 100 %👍

zmrzlinka2021
25. nov 2023

@h2 ale to je v pohode. Keď to tak vnímaš, nemusíš to brať ako hrozivo. Ísť proti sebe nemusí dobre dopadnut