Nechcem deti
Som vydatá 10 rokov, mám 35 ,manžel 38 rokov. Do manželstva sme vstupovali s tým že budeme mať deti , jedno . Som vedecká pracovníčka, v roku 2026 mám možnosť ísť na rok na stáž do USA. Manžel už na mňa tlačí že chce dieťa, ale ja si čím ďalej viac a viac uvedomujem že deti nechcem . Prácu milujem , milujem aj tu voľnosť a aj neustále dosahovanie karierneho postupu . Milujem však aj manžela. Včera som mu povedala o tej stáži a vybuchol do nepríčetnosti . Doslovne mi položil nôž na krk , buď začneme už riešiť dieťa, alebo odíde a nájde si inú ženu , lebo on deti chce a len kvôli mne pristúpil iba na jedno a teraz " kurva " nechcem ani to jedno . Na materskú a rodičovskú nepôjde , lebo dieťa podľa neho potrebuje matku , aspoň prvý rok . Keď mu nevyhoviem , viem že odíde a rozvedieme sa. Zas nechcem byť sama , ale prečo sa ten život nedá prežiť aj vo dvojici ?
Muz moze kedy kolvek splodit dieta,najde si o 10r mladsiu ta mu porodi aj 3 deti.Ale ty uz mladsia nebudes,budes uz len starnut a tehotenstvo prist nemusi vobec,takze ta muz aj tak opusti.Prenechaj ho inej zene a ty miluj dalej len svoju karieru aj tak len ju milujes tak co riesis.Nakoniec skoncis vyhorena,stara,frustrovana,rozvedena zena.Sama ako kol v plote.Ale to nevadi aj v 90tke ak ti bude zdravie a hlava fungovat mozes sa dalej sustredit len a len na pracu,ktoru milujes.
vsetci co sa pohorsujete a zavzdusnujete - nie kazdy je nadstaveny na plodenie. nie kazdy potrebuje partnera. nie nemusi sa obzriet a zistit ze je sama. ma ine nastavenie ine hodnoty a to z nej nerobi zrudu. nerozumiem tym hejtom tu. preco by mala lutovat. nie kazdy sa najde v rodine a rodicovstve. kiez by si to uvedomilo viac ludi a nedalo sa dotlacit do statusu ktory nevyhovuje. nebolo by tolko nestastnych ludi na svete.
@pralinka25 Veď nech ich nemá kto nechce, je to úplne normálne. Len treba byť fér a povedať to.
@anonym_autor tak v tom prípade je ten vzťah lepšie ukončiť. Lebo jediná možnosť, ktorá ti ostáva, aj chces aby ste naďalej zostali manželmi, je to dieťa mať. A čo ak to budeš celý život ľutovať a vyčítať si to?
@bashka80 a co ak by celý život potom ľutovala, že ma to dieta ? Povedzme si na rovinu. Mat dieta nieje prechádzka ružovou záhradou, sú samozrejme aj krásne chvíle ale sú aj nie moc príjemné. Každý kto ma dieta, tak vie.
Muz moze kedy kolvek splodit dieta,najde si o 10r mladsiu ta mu porodi aj 3 deti.Ale ty uz mladsia nebudes,budes uz len starnut a tehotenstvo prist nemusi vobec,takze ta muz aj tak opusti.Prenechaj ho inej zene a ty miluj dalej len svoju karieru aj tak len ju milujes tak co riesis.Nakoniec skoncis vyhorena,stara,frustrovana,rozvedena zena.Sama ako kol v plote.Ale to nevadi aj v 90tke ak ti bude zdravie a hlava fungovat mozes sa dalej sustredit len a len na pracu,ktoru milujes.
@vladuska20 takto môže skončiť aj žena, ktorá má 5 detí....
@pralinka25 Veď nech ich nemá kto nechce, je to úplne normálne. Len treba byť fér a povedať to.
@gribka1 to ano len teda ona to nevedela od zaciatku prisla na to teraz. ale jasne netreba nic silit a jednat narovinu
Preco od neho cakas, ze zmeni vase spolocne plany a prezije zivot, ktory nechce? Preco by sa mal prisposobit on tebe, ked dohoda bola ina. S niecim ste vstupovali do vztahu. Zamyslala si sa nad tym vobec vtedy ked ste sa o tom rozpravali? Lebo dalo sa asi povedat aj nieco v zmysle ze este nevies, to by bolo fer, Ci v tom pripade by nebola ziadna svadba? Mne to pride ako podraz a dost hnusny. Ja sa mu vobec necudujem ze chce odist a myslim si, ze by aj mal,
@anonym_autor akoze zeny, ale ani od neho to nie je extra pekne, ze ON chce, aby ONA ostala rok doma, aby kojila a bola mama pri sporaku a on si bude dalej budovat karieru. Akoze ked chce dieta, nech sa on vzda svojej prace tak, ako to ocakava od nej. Dieta prezije aj na umelom mlieku a nech sa teda ocko postara…
@mane01 preco by to od neho nebolo pekne? Je veka zien ktore by s radostou na tu matersku isli. Len si musi taku najst
@anonym_autor ved ano.. a vy sa tak nepozerate do buducna? mozte mat miliony a byt vedkyna galaxie.. ale komu to vsetko zanechate? ak si do hrobu beriete len 4 dosky...
@orar no po mne ak budem úspešná zostane nejaký super liek 🙂.V každom prípade ak sa mi rozpadne manželstvo kvôli mojej neochote podriadiť niekomu tretiemu život bude ma to mrzieť, lebo manžel je naozaj skvelý. Na takého už natrafiť nemusím a nechcem život stráviť osamote.
@vladuska20 takto môže skončiť aj žena, ktorá má 5 detí....
@anonym_997ab4 no moze ale ma mensiu pravdepodobnost ako takato zena.
@gribka1 to ano len teda ona to nevedela od zaciatku prisla na to teraz. ale jasne netreba nic silit a jednat narovinu
@pralinka25 Teraz na to neprišla, tomu neverím, to sa nerozhodneš zo dňa na deň.
@anonym_autor to je ten dnešný feminizmus. Keď sa v 50tle obzrieš späť, uvidíš samu seba. Úspešnú, bohatú, múdru ale samú ako prst. Ženu, ktorá nebude mať komu odovzdať to, čo dosiahla. Ale kto chce kam..
@anonym_851c19 prečo by mala byť sama ako prst? Veď si môže nájsť partnera, ktorý deti mať nechce. Je kopec takých mužov.
@vladuska20 preco by mala.byt sama a nestastna? Je kopa zien ktore deti k zivotu neootrebuju a su stastne. Dokonca si moze aj ona nasjt muza ktory bude na tom rovnako a budu spolu stastni bez deti.
@anonym_997ab4 no moze ale ma mensiu pravdepodobnost ako takato zena.
@vladuska20 teba napĺňa materstvo ju práca. Ona ti moze vyčítať to, že máš rodinu a ze si zahodila šancu na kariérny rast.
@pralinka25 Teraz na to neprišla, tomu neverím, to sa nerozhodneš zo dňa na deň.
@gribka1 myslim ze sa to rodilo postupne. ale take to uplne uvedomenie proste prislo teraz ked jej dal "noz na krk"
@orar no po mne ak budem úspešná zostane nejaký super liek 🙂.V každom prípade ak sa mi rozpadne manželstvo kvôli mojej neochote podriadiť niekomu tretiemu život bude ma to mrzieť, lebo manžel je naozaj skvelý. Na takého už natrafiť nemusím a nechcem život stráviť osamote.
@anonym_autor No a čo je tvoj najväčší problém? Byť vôbec tehotná a rodiť, či kariéra (držím palce na skvelé veci) alebo ten záväzok na celý život?
@anonym_autor kasli na muza, nechce teba, ale dieta.
To je mi teda laska.
Tu nemáš strednú cestu. Ako píšeš, práca a kariéra je tvoj život. Manžel túži i po deťoch. Mať dieťa na silu a byť potom na figu matka nie je riešenie. No možno by sa v tebe prebudil materinský cit a všetko by bolo inak. Ak pristúpiš na rozvod, možno budeš potom sama a nešťastná a ani práca ti nebude prinášať uspokojenie ako doposiaľ. Dobre si svoje kroky premysli, aby si raz neľutovala.
@anonym_autor no viete ale je tam stále to "AK", neviem aky sobas ste mali ci cirkevny alebo nie.. neviem lebo v tom zvazku pri cirkevnom je to ze budete mat dieti - tak či vas vobec rozvedu ak by ste sa sli oddelit
To je mi teda laska.
@anonym_b6fb9f ďalší výživný komentár ..
@gribka1 myslim ze sa to rodilo postupne. ale take to uplne uvedomenie proste prislo teraz ked jej dal "noz na krk"
@pralinka25 No, možno keby rok dva dozadu prebehla nejaká debata a pochybnostiach, už by to mali dnes jasnejšie. Takže áno, bohužiaľ naťahovala čas.
Ani ryba ani rak, ani žena ani chlap…..
To je mi teda laska.
@anonym_b6fb9f To čo za rozum vymyslel?
Sama nevieš čo chceš
To je mi teda laska.
@anonym_b6fb9f waaw, keby žena chce a muž nie a predtým sa dohodli, že áno, tak je najhorší na svete s ona má ísť hľadať niekoho, kto jej dieťa urobí. Keď je to naopak, aj tak je muž debil, že si túži založiť rodinu. Niektorým ženám to tusim dobre udiera v hlave
@anonym_autor autorka aký ste mali sobáš? V kostole ?
@anonym_93d992 akoze dieta je babika na rok? To snad nemyslis vazne....
@maranta_leuconeura akože a to s ním bude 6 rokov doma a nepôjde do práce? To myslíš vážne? Však život sa nezastaví s príchodom dieťaťa.
@anonym_autor ved ano.. a vy sa tak nepozerate do buducna? mozte mat miliony a byt vedkyna galaxie.. ale komu to vsetko zanechate? ak si do hrobu beriete len 4 dosky...
@orar niekoho naplna ze zanecha ludstvu nieco vacsie vies? tu medicinu ktoru vyuzivas, tie vedecke objavy ktore nas dostali sem, fyzika matika chemia, virologia, medicina a iny vyskum tam za vsetkym stoja vedci ktori obetovali svoj zivot pre vyssie ciele. lebo chceli. vedec ma ine myslenie a nastavenie. ocividne to vobec nechapes. v historii to je krasne vidiet. vies preco bolo viac muzov v tejto oblasti? lebo zeny boli zabednene doma a odstavene. kym chlap sa vrtal vo svojom svete objavov zena nemala na vyber a obletovala vsetkych. ved si pozri aky rodinny zivot vedci zili.
@orar niekoho naplna ze zanecha ludstvu nieco vacsie vies? tu medicinu ktoru vyuzivas, tie vedecke objavy ktore nas dostali sem, fyzika matika chemia, virologia, medicina a iny vyskum tam za vsetkym stoja vedci ktori obetovali svoj zivot pre vyssie ciele. lebo chceli. vedec ma ine myslenie a nastavenie. ocividne to vobec nechapes. v historii to je krasne vidiet. vies preco bolo viac muzov v tejto oblasti? lebo zeny boli zabednene doma a odstavene. kym chlap sa vrtal vo svojom svete objavov zena nemala na vyber a obletovala vsetkych. ved si pozri aky rodinny zivot vedci zili.
@pralinka25 šak v poriadku ale keby vás niekto naťahuje tolky čas?
@vladuska20 preco by mala.byt sama a nestastna? Je kopa zien ktore deti k zivotu neootrebuju a su stastne. Dokonca si moze aj ona nasjt muza ktory bude na tom rovnako a budu spolu stastni bez deti.
@ibatanecnica ved nech ho prenecha mladsej,co mu porodi dieta,deti.Ak ho miluje ako ona tvrdi a neni sebecka,tak mu tuto moznost aspon dopraje.Nechce dieta,chce len karieru a postupovat.Ma moznost ist na staz,co sa naskytne malokrat za zivot,stretnut tam zname velke kapacity a mozno tam stretne rovnakeho ako je ona a zalubi sa znova.Ale ak bude potom lutovat,ze nema deti aj tak skonci ako frustrovana zena,ako ta pani,co jej vadi dieta nad hlavou.