Nechcem deti
Som vydatá 10 rokov, mám 35 ,manžel 38 rokov. Do manželstva sme vstupovali s tým že budeme mať deti , jedno . Som vedecká pracovníčka, v roku 2026 mám možnosť ísť na rok na stáž do USA. Manžel už na mňa tlačí že chce dieťa, ale ja si čím ďalej viac a viac uvedomujem že deti nechcem . Prácu milujem , milujem aj tu voľnosť a aj neustále dosahovanie karierneho postupu . Milujem však aj manžela. Včera som mu povedala o tej stáži a vybuchol do nepríčetnosti . Doslovne mi položil nôž na krk , buď začneme už riešiť dieťa, alebo odíde a nájde si inú ženu , lebo on deti chce a len kvôli mne pristúpil iba na jedno a teraz " kurva " nechcem ani to jedno . Na materskú a rodičovskú nepôjde , lebo dieťa podľa neho potrebuje matku , aspoň prvý rok . Keď mu nevyhoviem , viem že odíde a rozvedieme sa. Zas nechcem byť sama , ale prečo sa ten život nedá prežiť aj vo dvojici ?
zakývala by som mu a dala papa ✋🙋♀️ lebo tu asi ani dohovor nepomôže.Som na tom podobne.Milujem svoju prácu,volnosť,pokoj.. až na tie hádky o dieťati teda.Tu zatial ťaháme za jedno.Ale ja som neslubovala žiadne deti ani jedno nechala som všetko otvorené ale tak rôčky pribúdajú a nám sa do toho nechce viac a viac.Takže chápem ťa
@anonym_autor manželstvo nespĺňa žiaľ to čo má a to je dieťa. Verím, že ste to neprehodnotili včera ale už dávnejšie takže áno, klamali ste ho. Jeho reakcia je pochopiteľná dokonca by som povedala že bol až moc trpezlivý...
Určite nemajte deti keď ich nechcete. Nasilu. Môže to mať fatálne následky v podobe poporodnej depresie.
Nechajte ho splniť si sen a vy si žite ten váš. Máte pravdu deti sú obrovská starosť, život zmenený o 360°uz nič nebude tak ako bolo pred nimi. Pre niekoho to je naplnený sen a pre vás niečo čo vás odpudzuje.
Ja vám radím odísť za kariérou. Ak by ste mali nasilu dieťa lebo nechcete on prísť a neprišla by ta materinská láska a zmierenie že ste doma a denne riešite iba plienky, mlieko, spánok . Tak by mi bolo ľúto toho bábätka. Každé dieťa si zaslúži byť chcene, milované , zabezpečené a ideálne plánované.
Ked si si uvedomila, ze dieta nechces, tak naco budes brzdiť muža? Je to normálne, ze si zmenila postoj. Chod si za svojim a on za svojím. Načo sa budete trápiť a hádať, ked ty mas v tom jasno a on tiez vie co chce.
@anonym_autor akoze zeny, ale ani od neho to nie je extra pekne, ze ON chce, aby ONA ostala rok doma, aby kojila a bola mama pri sporaku a on si bude dalej budovat karieru. Akoze ked chce dieta, nech sa on vzda svojej prace tak, ako to ocakava od nej. Dieta prezije aj na umelom mlieku a nech sa teda ocko postara…
@mane01 co to je za mimo komentar.. aj ty aj ja aj skoro vsetci tuna vyrastali s matkou.. proste to uz slovo materska je odvodene od slova matka.. nerozumiem pointu tvojho komentu lebo je mimo.. chlap ma zarabat peniaze a zena pocas materskej dat tomu dietatu tu prvotnu starostlivost
U mňa je kompromis to, že ty dieťa porodis a on ostane na MD... Keď tak veľmi dieťa chce... Bolo by nefér vo všetkom vyhovieť len jemu. . Ale☝️ ak ty dieťa nechceš, tak si ho prosím nerob... Chúďa dieťa.
@mane01 co to je za mimo komentar.. aj ty aj ja aj skoro vsetci tuna vyrastali s matkou.. proste to uz slovo materska je odvodene od slova matka.. nerozumiem pointu tvojho komentu lebo je mimo.. chlap ma zarabat peniaze a zena pocas materskej dat tomu dietatu tu prvotnu starostlivost
@orar tak tak. To dieťa je s matkou inak spojené ako s tatinom. Tým nedehonestujem otcov dnešná doba je na super tatov fakt vydarená. Ale mama je mama.
@anonym_autor To si musíš sama dať do poriadku s manželom .Konik to za Teba nevyrieši.
No dalsia do kramu. Nech sa paci...
a dosť velky kus egoizmu u teba vidím... Ty si na prvom mieste, ach jaj, ešteže tvoja mama bola iná, inak by si tu ani ty nebola 😉
@anonym_6c7dbb kiez by kazdy clovek mal vzdy seba na prvom mieste. Funguje to ako v lietadle, najprv mas dat kyslikovu masku sebe, aby si vedela pomahat inym. Tazko odovzdas dietatu vsetko potrebne, ked nebudes stotoznena s tym, ze ho mas...
@anonym_997ab4 ale ja som ho neoklamala. Mala som 25 , vtedy mi to nepripadalo až také že by som nemala mať, bola som po výške, nič sme dokopy nemali , tak som to odkladala a odkladala , až je z toho 10 rokov a ja si uvedomujem že tie deti vôbec nechcem .
@anonym_autor tebe to vtedy pripadalo... dieta je vážne rozhodnutie... píšeš, že do manželstva ste šli s tým, že dieťa mst budete. Ak s tým nieje stotozneny manžel, že dieťa nechceš inej cesty niet. Keby si chcela ty a on nechce tak čo ?
Nechaj muza tak bude mu lepsie s inou, menej egoistickou osobou..
Je to od teba podraz, keď ste sa na dieťati duhodli a odrazu si ho postavila pred hotovú vec
@anonym_autor to je ten dnešný feminizmus. Keď sa v 50tle obzrieš späť, uvidíš samu seba. Úspešnú, bohatú, múdru ale samú ako prst. Ženu, ktorá nebude mať komu odovzdať to, čo dosiahla. Ale kto chce kam..
@anonym_autor hlavne sa nedaj dotlacit do dietata pod natlakom. to je absolutne najhorsie co by si mohla urobit.
dieta je zavazok nacely zivot. nie v tvojom veku to uz nebude tak ze ho odchovas rok a nabehnes na povodny zivot. nekonecne ocerky, time managment, kruzky, skolka, skola, aktivity, choroby, nevies ani ci bude dieta ok. co ak bude nejaky problem? poruchy ucenia, PAS, ADHD, ine ochorenia. jasne nemusi byt nic staci aj ked bude nespavec, alergik, hocico ... to proste je zavazok ako svet a nie nepominie ked bude mat rok 5 ani 18.
tvoj muz nebude ten co obetuje vsetko. dieta nepotrebuje matku, dieta potrebuje milujuceho rodica. je jedno kto to bude. frustrovana matka ktora ho nechcela a chce nieco ine nie je to najlepsie co moze dieta dostat.
chapem vas oboch. ale teda ak muz tak extremne tuzi po dietati nie je nejako ochotny obetovat seba. je super chciet od niekoho nech sa podvoli obetuje a ja budem hrdy tatko. ty vynos porod odchovaj a ja budem tato. ano chapem veril ze bude otcom. ty si zmenila nazor.
osobne by som tento vztah dalej netahala. chcete rozdielny zivot. navyse aj tak chces ist na staz. uprimne si myslim ze tam mozno nakoniec aj zostanes. tvoj svet je iny ako ten jeho. chod za svojim snom, pretoze potom by si mu to len vycitala a aj dietatu. mozno nie nahlas ale podvedome. tehotenstvo mozes mat jednoduche ale aj nemusis. je more komplikacii s ktorymi treba ratat. porod to iste a po porode to iste. moze byt vsetko easy ale aj nemusi. byt naivny sa neoplaca.
tvoj zivot proste nie je za platnou a pri serbli. no a co nie kazdy sa v tom vidi. ved ani tvoj muz sa v tom nevidi ako sa vyjadril. odsrat si to necha teba. super.
ale ano ma pravo bytt nastvany ked dohoda znela ze deti budu na druhej strane aj tak si mohol vsimnut ze ste uplne rozdielni. uz pri tom vyjednavani o pocte deti mu mohla bliknut kontrolka.
ja by som na tvojom mieste do dietata nesla. a partnera hladala z rovnakeho sveta.
ako také že porodím a dieťa mu odovzdám na starosť , tak to u nás neprichádza ani do úvahy. jasne mi povedal že chce pre svoje dieťa matku a nie macochu čo mu hodí do rúk novorodenca a ide si po svojom plniť sny , to sú doslovne jeho slová . Jednoducho on chce ženu čo sa o deti starať bude , samozrejme starať sa chce aj on , ale neskôr. Minimálne rok mám byť doma a venovať čas naplno dieťaťu . Len ja toto asi nezvládnem asi , potrebujem ľudí ,prácu , pohyb okolo seba.
@anonym_autor to je ten dnešný feminizmus. Keď sa v 50tle obzrieš späť, uvidíš samu seba. Úspešnú, bohatú, múdru ale samú ako prst. Ženu, ktorá nebude mať komu odovzdať to, čo dosiahla. Ale kto chce kam..
@anonym_851c19 tak su aj deti kde keď sa rodič obzrie tak zaplace - alkoholici , devianti, hráči a iné horšie veci. Napr moja babka keby ma len syna tak by som radšej bola cely život sama bez detí ... To tak nemôžete hovoriť to je ako majte určite 2 deti budú sa mať v živote o koho oprieť a v dospelosti si nevedia prísť na meno..
Väčší prúser je to že brzdí v živote manžela. Nemajú 20
Ešte budú stresy sklamania ak sa budete dlho snažiť a to nepôjde. A nedaj bože, že sa narodí postihnuté tak kto komunít bude vyčítať?
ako také že porodím a dieťa mu odovzdám na starosť , tak to u nás neprichádza ani do úvahy. jasne mi povedal že chce pre svoje dieťa matku a nie macochu čo mu hodí do rúk novorodenca a ide si po svojom plniť sny , to sú doslovne jeho slová . Jednoducho on chce ženu čo sa o deti starať bude , samozrejme starať sa chce aj on , ale neskôr. Minimálne rok mám byť doma a venovať čas naplno dieťaťu . Len ja toto asi nezvládnem asi , potrebujem ľudí ,prácu , pohyb okolo seba.
@anonym_autor virs jak to rýchlo zbehne 1 rok. Teraz si nevieš predstaviť mat dieta lebo si myslíš ze sú to len obmedzenia ale mať dieťa sa naozaj oplatí. Nikto ti nedá takú lásku jak vlastne dieta
Aj celkovo spoznáš zivot z inej perspektívy a zmení ta to vnútorné.
@anonym_autor nie ste kompatibilní, na tomto sa nezhodnete a nech ktorýkoľvek z vás ustúpi, bude to ľutovať. Vstupovali ste do manželstva s tým, že budete mať jedno dieťa, no ty si si to teraz rozmyslela. Z ľudského hľadiska ťa chápem (ja som deti nechcela mať a ani nemám), ale aj tvojho manžela. Opýtaj sa ho jednu zásadnú otázku: či by sa s tebou bol oženil aj vtedy, ak by si hneď na začiatku povedala, že deti nechceš. Ak povie, že nie, tak máš svoju odpoveď. Nikdy to pre neho nebolo len o vás dvoch. Nemá význam ho nasilu pri sebe držať, nech si sen o rodine splní s inou.
@anonym_autor virs jak to rýchlo zbehne 1 rok. Teraz si nevieš predstaviť mat dieta lebo si myslíš ze sú to len obmedzenia ale mať dieťa sa naozaj oplatí. Nikto ti nedá takú lásku jak vlastne dieta
@lapersefona pozor, nie každý sa narodil preto aby mal deti. Ak ona citi, že dieťa nechce, tak je to v poriadku. Probl3m jej to, že vstúpila do manželstva s tým, že dieťa bude.
vsetci co sa pohorsujete a zavzdusnujete - nie kazdy je nadstaveny na plodenie. nie kazdy potrebuje partnera. nie nemusi sa obzriet a zistit ze je sama. ma ine nastavenie ine hodnoty a to z nej nerobi zrudu. nerozumiem tym hejtom tu. preco by mala lutovat. nie kazdy sa najde v rodine a rodicovstve. kiez by si to uvedomilo viac ludi a nedalo sa dotlacit do statusu ktory nevyhovuje. nebolo by tolko nestastnych ludi na svete.
Vy ak spolu ostanete, 1 bude trpieť. Bud ten co dieta dostane alebo ten co ho nedostane.
@anonym_autor nie ste kompatibilní, na tomto sa nezhodnete a nech ktorýkoľvek z vás ustúpi, bude to ľutovať. Vstupovali ste do manželstva s tým, že budete mať jedno dieťa, no ty si si to teraz rozmyslela. Z ľudského hľadiska ťa chápem (ja som deti nechcela mať a ani nemám), ale aj tvojho manžela. Opýtaj sa ho jednu zásadnú otázku: či by sa s tebou bol oženil aj vtedy, ak by si hneď na začiatku povedala, že deti nechceš. Ak povie, že nie, tak máš svoju odpoveď. Nikdy to pre neho nebolo len o vás dvoch. Nemá význam ho nasilu pri sebe držať, nech si sen o rodine splní s inou.
@bashka80 už som sa ho to pýtala , ak by som mu povedala že deti nechcem , tak by so mnou nebol .Lebo on deti chce, vidí v tom zmysle svojho života , tu niečo po sebe zanechať.
@anonym_autor len aby raz tuzba po svojom dietati neprisla aj na teba a uz bude neskoro. Ale na druhej strane rozumiem, ze ak ta praca velmi bavi, tesi (nejde len o karieru/postup a peniaze/majetky), je tazke to prerusit, opustit.
@lapersefona ale ale... to mas tak tyy. predstav si ze nie kazdy to citi takto. nie narodenim dietata sa neprebudi automaticky v cloveku nehynuca laska. a teda starost o deti po roku nekonci. len zacina. to je na cely celucicky zivot. dokonca aj ked bude dospele. boze to nie je skrecok.
@bashka80 už som sa ho to pýtala , ak by som mu povedala že deti nechcem , tak by so mnou nebol .Lebo on deti chce, vidí v tom zmysle svojho života , tu niečo po sebe zanechať.
@anonym_autor tak v tom prípade je ten vzťah lepšie ukončiť. Lebo jediná možnosť, ktorá ti ostáva, aj chces aby ste naďalej zostali manželmi, je to dieťa mať. A čo ak to budeš celý život ľutovať a vyčítať si to?
@anonym_autor ved ano.. a vy sa tak nepozerate do buducna? mozte mat miliony a byt vedkyna galaxie.. ale komu to vsetko zanechate? ak si do hrobu beriete len 4 dosky...

a dosť velky kus egoizmu u teba vidím... Ty si na prvom mieste, ach jaj, ešteže tvoja mama bola iná, inak by si tu ani ty nebola 😉