icon

Nechcem deti

3. sep 2025

Som vydatá 10 rokov, mám 35 ,manžel 38 rokov. Do manželstva sme vstupovali s tým že budeme mať deti , jedno . Som vedecká pracovníčka, v roku 2026 mám možnosť ísť na rok na stáž do USA. Manžel už na mňa tlačí že chce dieťa, ale ja si čím ďalej viac a viac uvedomujem že deti nechcem . Prácu milujem , milujem aj tu voľnosť a aj neustále dosahovanie karierneho postupu . Milujem však aj manžela. Včera som mu povedala o tej stáži a vybuchol do nepríčetnosti . Doslovne mi položil nôž na krk , buď začneme už riešiť dieťa, alebo odíde a nájde si inú ženu , lebo on deti chce a len kvôli mne pristúpil iba na jedno a teraz " kurva " nechcem ani to jedno . Na materskú a rodičovskú nepôjde , lebo dieťa podľa neho potrebuje matku , aspoň prvý rok . Keď mu nevyhoviem , viem že odíde a rozvedieme sa. Zas nechcem byť sama , ale prečo sa ten život nedá prežiť aj vo dvojici ?

pralinka25
Autor odpoveď zmazal
wolf_
Autor odpoveď zmazal
vladuska20
3. sep 2025

Muz moze kedy kolvek splodit dieta,najde si o 10r mladsiu ta mu porodi aj 3 deti.Ale ty uz mladsia nebudes,budes uz len starnut a tehotenstvo prist nemusi vobec,takze ta muz aj tak opusti.Prenechaj ho inej zene a ty miluj dalej len svoju karieru aj tak len ju milujes tak co riesis.Nakoniec skoncis vyhorena,stara,frustrovana,rozvedena zena.Sama ako kol v plote.Ale to nevadi aj v 90tke ak ti bude zdravie a hlava fungovat mozes sa dalej sustredit len a len na pracu,ktoru milujes.

gribka1
3. sep 2025
@pralinka25

vsetci co sa pohorsujete a zavzdusnujete - nie kazdy je nadstaveny na plodenie. nie kazdy potrebuje partnera. nie nemusi sa obzriet a zistit ze je sama. ma ine nastavenie ine hodnoty a to z nej nerobi zrudu. nerozumiem tym hejtom tu. preco by mala lutovat. nie kazdy sa najde v rodine a rodicovstve. kiez by si to uvedomilo viac ludi a nedalo sa dotlacit do statusu ktory nevyhovuje. nebolo by tolko nestastnych ludi na svete.

@pralinka25 Veď nech ich nemá kto nechce, je to úplne normálne. Len treba byť fér a povedať to.

anonym_997ab4
3. sep 2025
@bashka80

@anonym_autor tak v tom prípade je ten vzťah lepšie ukončiť. Lebo jediná možnosť, ktorá ti ostáva, aj chces aby ste naďalej zostali manželmi, je to dieťa mať. A čo ak to budeš celý život ľutovať a vyčítať si to?

@bashka80 a co ak by celý život potom ľutovala, že ma to dieta ? Povedzme si na rovinu. Mat dieta nieje prechádzka ružovou záhradou, sú samozrejme aj krásne chvíle ale sú aj nie moc príjemné. Každý kto ma dieta, tak vie.

anonym_997ab4
3. sep 2025
@vladuska20

Muz moze kedy kolvek splodit dieta,najde si o 10r mladsiu ta mu porodi aj 3 deti.Ale ty uz mladsia nebudes,budes uz len starnut a tehotenstvo prist nemusi vobec,takze ta muz aj tak opusti.Prenechaj ho inej zene a ty miluj dalej len svoju karieru aj tak len ju milujes tak co riesis.Nakoniec skoncis vyhorena,stara,frustrovana,rozvedena zena.Sama ako kol v plote.Ale to nevadi aj v 90tke ak ti bude zdravie a hlava fungovat mozes sa dalej sustredit len a len na pracu,ktoru milujes.

@vladuska20 takto môže skončiť aj žena, ktorá má 5 detí....

pralinka25
3. sep 2025
@gribka1

@pralinka25 Veď nech ich nemá kto nechce, je to úplne normálne. Len treba byť fér a povedať to.

@gribka1 to ano len teda ona to nevedela od zaciatku prisla na to teraz. ale jasne netreba nic silit a jednat narovinu

anonym_92f548
3. sep 2025

Preco od neho cakas, ze zmeni vase spolocne plany a prezije zivot, ktory nechce? Preco by sa mal prisposobit on tebe, ked dohoda bola ina. S niecim ste vstupovali do vztahu. Zamyslala si sa nad tym vobec vtedy ked ste sa o tom rozpravali? Lebo dalo sa asi povedat aj nieco v zmysle ze este nevies, to by bolo fer, Ci v tom pripade by nebola ziadna svadba? Mne to pride ako podraz a dost hnusny. Ja sa mu vobec necudujem ze chce odist a myslim si, ze by aj mal,

ibatanecnica
3. sep 2025
@mane01

@anonym_autor akoze zeny, ale ani od neho to nie je extra pekne, ze ON chce, aby ONA ostala rok doma, aby kojila a bola mama pri sporaku a on si bude dalej budovat karieru. Akoze ked chce dieta, nech sa on vzda svojej prace tak, ako to ocakava od nej. Dieta prezije aj na umelom mlieku a nech sa teda ocko postara…

@mane01 preco by to od neho nebolo pekne? Je veka zien ktore by s radostou na tu matersku isli. Len si musi taku najst

autor
3. sep 2025
@orar

@anonym_autor ved ano.. a vy sa tak nepozerate do buducna? mozte mat miliony a byt vedkyna galaxie.. ale komu to vsetko zanechate? ak si do hrobu beriete len 4 dosky...

@orar no po mne ak budem úspešná zostane nejaký super liek 🙂.V každom prípade ak sa mi rozpadne manželstvo kvôli mojej neochote podriadiť niekomu tretiemu život bude ma to mrzieť, lebo manžel je naozaj skvelý. Na takého už natrafiť nemusím a nechcem život stráviť osamote.

vladuska20
3. sep 2025
@anonym_997ab4

@vladuska20 takto môže skončiť aj žena, ktorá má 5 detí....

@anonym_997ab4 no moze ale ma mensiu pravdepodobnost ako takato zena.

gribka1
3. sep 2025
@pralinka25

@gribka1 to ano len teda ona to nevedela od zaciatku prisla na to teraz. ale jasne netreba nic silit a jednat narovinu

@pralinka25 Teraz na to neprišla, tomu neverím, to sa nerozhodneš zo dňa na deň.

bashka80
3. sep 2025
@anonym_851c19

@anonym_autor to je ten dnešný feminizmus. Keď sa v 50tle obzrieš späť, uvidíš samu seba. Úspešnú, bohatú, múdru ale samú ako prst. Ženu, ktorá nebude mať komu odovzdať to, čo dosiahla. Ale kto chce kam..

@anonym_851c19 prečo by mala byť sama ako prst? Veď si môže nájsť partnera, ktorý deti mať nechce. Je kopec takých mužov.

ibatanecnica
3. sep 2025
@vladuska20

@vladuska20 preco by mala.byt sama a nestastna? Je kopa zien ktore deti k zivotu neootrebuju a su stastne. Dokonca si moze aj ona nasjt muza ktory bude na tom rovnako a budu spolu stastni bez deti.

anonym_997ab4
3. sep 2025
@vladuska20

@anonym_997ab4 no moze ale ma mensiu pravdepodobnost ako takato zena.

@vladuska20 teba napĺňa materstvo ju práca. Ona ti moze vyčítať to, že máš rodinu a ze si zahodila šancu na kariérny rast.

pralinka25
3. sep 2025
@gribka1

@pralinka25 Teraz na to neprišla, tomu neverím, to sa nerozhodneš zo dňa na deň.

@gribka1 myslim ze sa to rodilo postupne. ale take to uplne uvedomenie proste prislo teraz ked jej dal "noz na krk"

gribka1
3. sep 2025
@anonym_autor

@orar no po mne ak budem úspešná zostane nejaký super liek 🙂.V každom prípade ak sa mi rozpadne manželstvo kvôli mojej neochote podriadiť niekomu tretiemu život bude ma to mrzieť, lebo manžel je naozaj skvelý. Na takého už natrafiť nemusím a nechcem život stráviť osamote.

@anonym_autor No a čo je tvoj najväčší problém? Byť vôbec tehotná a rodiť, či kariéra (držím palce na skvelé veci) alebo ten záväzok na celý život?

anonym_b6fb9f
3. sep 2025

@anonym_autor kasli na muza, nechce teba, ale dieta.
To je mi teda laska.

hytal
3. sep 2025

Tu nemáš strednú cestu. Ako píšeš, práca a kariéra je tvoj život. Manžel túži i po deťoch. Mať dieťa na silu a byť potom na figu matka nie je riešenie. No možno by sa v tebe prebudil materinský cit a všetko by bolo inak. Ak pristúpiš na rozvod, možno budeš potom sama a nešťastná a ani práca ti nebude prinášať uspokojenie ako doposiaľ. Dobre si svoje kroky premysli, aby si raz neľutovala.

orar
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no viete ale je tam stále to "AK", neviem aky sobas ste mali ci cirkevny alebo nie.. neviem lebo v tom zvazku pri cirkevnom je to ze budete mat dieti - tak či vas vobec rozvedu ak by ste sa sli oddelit

majus2323
3. sep 2025
@anonym_b6fb9f

To je mi teda laska.

@anonym_b6fb9f ďalší výživný komentár ..

gribka1
3. sep 2025
@pralinka25

@gribka1 myslim ze sa to rodilo postupne. ale take to uplne uvedomenie proste prislo teraz ked jej dal "noz na krk"

@pralinka25 No, možno keby rok dva dozadu prebehla nejaká debata a pochybnostiach, už by to mali dnes jasnejšie. Takže áno, bohužiaľ naťahovala čas.

anonym_22d727
3. sep 2025

Ani ryba ani rak, ani žena ani chlap…..

gribka1
3. sep 2025
@anonym_b6fb9f

To je mi teda laska.

@anonym_b6fb9f To čo za rozum vymyslel?

sisska96
3. sep 2025

Sama nevieš čo chceš

lucia147852
3. sep 2025
@anonym_b6fb9f

To je mi teda laska.

@anonym_b6fb9f waaw, keby žena chce a muž nie a predtým sa dohodli, že áno, tak je najhorší na svete s ona má ísť hľadať niekoho, kto jej dieťa urobí. Keď je to naopak, aj tak je muž debil, že si túži založiť rodinu. Niektorým ženám to tusim dobre udiera v hlave

majus2323
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor autorka aký ste mali sobáš? V kostole ?

anonym_93d992
3. sep 2025
@maranta_leuconeura

@anonym_93d992 akoze dieta je babika na rok? To snad nemyslis vazne....

@maranta_leuconeura akože a to s ním bude 6 rokov doma a nepôjde do práce? To myslíš vážne? Však život sa nezastaví s príchodom dieťaťa.

pralinka25
3. sep 2025
@orar

@anonym_autor ved ano.. a vy sa tak nepozerate do buducna? mozte mat miliony a byt vedkyna galaxie.. ale komu to vsetko zanechate? ak si do hrobu beriete len 4 dosky...

@orar niekoho naplna ze zanecha ludstvu nieco vacsie vies? tu medicinu ktoru vyuzivas, tie vedecke objavy ktore nas dostali sem, fyzika matika chemia, virologia, medicina a iny vyskum tam za vsetkym stoja vedci ktori obetovali svoj zivot pre vyssie ciele. lebo chceli. vedec ma ine myslenie a nastavenie. ocividne to vobec nechapes. v historii to je krasne vidiet. vies preco bolo viac muzov v tejto oblasti? lebo zeny boli zabednene doma a odstavene. kym chlap sa vrtal vo svojom svete objavov zena nemala na vyber a obletovala vsetkych. ved si pozri aky rodinny zivot vedci zili.

majus2323
3. sep 2025
@pralinka25

@orar niekoho naplna ze zanecha ludstvu nieco vacsie vies? tu medicinu ktoru vyuzivas, tie vedecke objavy ktore nas dostali sem, fyzika matika chemia, virologia, medicina a iny vyskum tam za vsetkym stoja vedci ktori obetovali svoj zivot pre vyssie ciele. lebo chceli. vedec ma ine myslenie a nastavenie. ocividne to vobec nechapes. v historii to je krasne vidiet. vies preco bolo viac muzov v tejto oblasti? lebo zeny boli zabednene doma a odstavene. kym chlap sa vrtal vo svojom svete objavov zena nemala na vyber a obletovala vsetkych. ved si pozri aky rodinny zivot vedci zili.

@pralinka25 šak v poriadku ale keby vás niekto naťahuje tolky čas?

vladuska20
3. sep 2025
@ibatanecnica

@vladuska20 preco by mala.byt sama a nestastna? Je kopa zien ktore deti k zivotu neootrebuju a su stastne. Dokonca si moze aj ona nasjt muza ktory bude na tom rovnako a budu spolu stastni bez deti.

@ibatanecnica ved nech ho prenecha mladsej,co mu porodi dieta,deti.Ak ho miluje ako ona tvrdi a neni sebecka,tak mu tuto moznost aspon dopraje.Nechce dieta,chce len karieru a postupovat.Ma moznost ist na staz,co sa naskytne malokrat za zivot,stretnut tam zname velke kapacity a mozno tam stretne rovnakeho ako je ona a zalubi sa znova.Ale ak bude potom lutovat,ze nema deti aj tak skonci ako frustrovana zena,ako ta pani,co jej vadi dieta nad hlavou.