Necítim sa u priateľa ako doma. Čo robiť?
Pred tromi rokmi som sa rozviedla a rok bývam u priateľa. Bohužiaľ, ani po roku spoločného bývania sa uňho necítim ako doma. Ja spím v jednej izbe so synom a on spí inde, lebo sa pri mne nevie vyspať. Ja viem, že je to jeho dom, ale pripadám si ako podnájomník. Väčšinu vecí som si nechala doma a keď som mu to povedala, povedal, že keď chcem, môžem si priniesť veci... Čo sa týka svadby, povedal, že si ma chce zobrať. Takže viem, že to myslí so mnou vážne. Chcem si kúpiť vlastný byt, mám nejaké peniaze, ktoré mi vyplatil exmanžel. Preto rozmýšľam, že ako to majú iní, či časom ten pocit prejde, ale po svadbe sa to zmení... Dosť ma to vyčerpáva, pretože mám rada, keď si môžem veci zariadiť, zútulniť... a uňho je to pre mňa nejako neprirodzené. Alebo je lepšie sa iba stretávať?
@anonym_autor načo čakáš s kúpou bytu do nového roka? Ja by som ihneď kupovala byt a sťahovala sa.
@anonym_autor uz si mu o tom hovorila a neurobil nic, nemozes si doniest vlastny paplon a kto vie co este vsetko tam je, ani sa necudujem, ze sa necitis ako doma, ved tam doma ani nie si podla jeho spravania.
@anonym_autor načo čakáš s kúpou bytu do nového roka? Ja by som ihneď kupovala byt a sťahovala sa.
@3009 cakam, lebo najsilnejsiu vyplatu mam december, januar, februar
@anonym_autor uz si mu o tom hovorila a neurobil nic, nemozes si doniest vlastny paplon a kto vie co este vsetko tam je, ani sa necudujem, ze sa necitis ako doma, ved tam doma ani nie si podla jeho spravania.
@domkakvet podla mna nie je...
v prvom rade mate zacat spolu spavat v jednej postely ... inak sa toho pocitu nezbavis.. druha vec mat tam aj svoje veci ... skus toa spon pokial nekupis byt - ak sa ani dovtedy nebudes citit komfortne mozete sa nastahovat do tvojho bytu zacat od 0 a jeho byt dat do podnajmu ...ak nebude suhlasit - tak tahas za kratsi koniec
@anonym_autor a ešte príde strašne zvláštne tvrdenie, že chce si ma zobrať tak to myslí vážne... Ach
@anonym_autor a ešte príde strašne zvláštne tvrdenie, že chce si ma zobrať tak to myslí vážne... Ach
@lenka13332 co je na tom ako zvlastne? Xy diskusii tu je, kde zeny pisu o tom, ako im chlapi povedali, ze sa nechcu zenit... Jednoducho problem je v tom, ze uz to nie je ako ked dvaja zacinaju na rovnakej startovacej ciare... Bola som 18 rokov vydata, viem, o com hovorim... Ale v nasom pripade je asi lepsie iba sa stretavat a zit kazdy sam so svojou rodinou 🤷♀️
@lenka13332 co je na tom ako zvlastne? Xy diskusii tu je, kde zeny pisu o tom, ako im chlapi povedali, ze sa nechcu zenit... Jednoducho problem je v tom, ze uz to nie je ako ked dvaja zacinaju na rovnakej startovacej ciare... Bola som 18 rokov vydata, viem, o com hovorim... Ale v nasom pripade je asi lepsie iba sa stretavat a zit kazdy sam so svojou rodinou 🤷♀️
@anonym_autor ja si myslím že ukazovateľ toho či to myslí vážne je niekde inde a nie v svadbe. Svadba je len formalita. To by potom nebolo toľko stroskotaných manželstiev. A keď je to medzi vami nie úplne ideálne pred svadbou, prečo si myslíš žeby to po svadbe malo zázračne byť lepšie
Bola si 18 rokov vydatá, máš svoje dieťa, máš si začo kúpiť byt. Prečo preboha sa chceš vydávať? A hlavne načo za chlapa s ktorým si iba rok? Naco sa chcete všetky hneď vydávať za cudzích ľudí s ktorymi si nerozumiete? Kúp si byt hneď teraz, daj ho do prenájmu. Niekto ti pomôže splácať hypotéku a ty zatiaľ bývaj s partnerom. Sťahuj sa do svojho až vtedy, keď uvidís, že vám to vôbec neklape. Budes mat byt v zalohe. Mne je veľmi čudné to, že máte oddelené spálne. Inak by som sa do svadby vôbec nehrnula, nevidím dôvod. Uzivaj si pritomnost.
@anonym_autor ja si myslím že ukazovateľ toho či to myslí vážne je niekde inde a nie v svadbe. Svadba je len formalita. To by potom nebolo toľko stroskotaných manželstiev. A keď je to medzi vami nie úplne ideálne pred svadbou, prečo si myslíš žeby to po svadbe malo zázračne byť lepšie
@lenka13332 ja nehovorim, ze sa hrniem do svadby... Ved to sme sa len my dvaja spolu bavili... Ze chceme byt spolu a ze casom svadba... Ale ako typicky chlap nechape niektore prirodzene veci...
@lenka13332 ja nehovorim, ze sa hrniem do svadby... Ved to sme sa len my dvaja spolu bavili... Ze chceme byt spolu a ze casom svadba... Ale ako typicky chlap nechape niektore prirodzene veci...
@anonym_autor spolu môžete byť aj bez svadby. Už si jednu mala a nepomohlo. Vztah nebudeš mať ani lepši ani kvalitnejší. Budes ho mať taký, aký si ho urobíš aj bez papierov.
@anonym_autor To o svadbe mohlo byt tak, ze to spomenul, lebo vedel, co zeny chcu pocut. Nemusi to znamenat nic. Aj Fico povedal, ze dialnica do KE bude do r.2010 a...🤷♀️
Dolezite vo vztahu su ciny. A jeho spravanie nenapoveda tomu, ze by bol z teba nejaky odvareny.
@anonym_autor To o svadbe mohlo byt tak, ze to spomenul, lebo vedel, co zeny chcu pocut. Nemusi to znamenat nic. Aj Fico povedal, ze dialnica do KE bude do r.2010 a...🤷♀️
Dolezite vo vztahu su ciny. A jeho spravanie nenapoveda tomu, ze by bol z teba nejaky odvareny.
@anonym_daf3ce definuj odvareny 😁
@anonym_daf3ce definuj odvareny 😁
@anonym_autor
Ale prosim ta koľko chlapov povedalo, že si chcú zenu zobrať ale ciny žiadne, nedočkali sa toho.Vyhovorky, neskôr, po dietati, v dôchodku atd.😁Su to len reči.Si už staršia tak veľmi dobre vieš čo všetko chlapi nataraju.Trepol ti to aby si neutiekla
Pozeraj na ciny, máš tam x-červených 🚩🚩z ktorých krásne vyčítaš ako to s tebou mysli…
Na tvojom mieste po jednom stroskotanom manželstve, v strednom veku na druhe už nepristúpim a čím skôr si kúpim vlastný byt.
Kup so byt … urcite pred svadbou. A co sa tyka zvysku … no nie si doma. Prisla si s kufrom a s tym istym aj odides. Je super, ze usetris na podnajme atd … ale vyuzi to ako prilezitost usetrit a uzivat si situaciu. Doma u neho nie si ani nebudes. Ty si sa pristahovala do hotoveho a tak to ostane. Aj po svadbe … v tom dome ti nic nebude hovorit pani … je na tebe ako sa zariadis, ale z tohto vztahu necakaj viac … uzivaj co je, ale bez ruzovych okuliarov
Kup so byt … urcite pred svadbou. A co sa tyka zvysku … no nie si doma. Prisla si s kufrom a s tym istym aj odides. Je super, ze usetris na podnajme atd … ale vyuzi to ako prilezitost usetrit a uzivat si situaciu. Doma u neho nie si ani nebudes. Ty si sa pristahovala do hotoveho a tak to ostane. Aj po svadbe … v tom dome ti nic nebude hovorit pani … je na tebe ako sa zariadis, ale z tohto vztahu necakaj viac … uzivaj co je, ale bez ruzovych okuliarov
@anonym_d03dd5 ja viem... Je to presne tak
@anonym_autor
Ale prosim ta koľko chlapov povedalo, že si chcú zenu zobrať ale ciny žiadne, nedočkali sa toho.Vyhovorky, neskôr, po dietati, v dôchodku atd.😁Su to len reči.Si už staršia tak veľmi dobre vieš čo všetko chlapi nataraju.Trepol ti to aby si neutiekla
Pozeraj na ciny, máš tam x-červených 🚩🚩z ktorých krásne vyčítaš ako to s tebou mysli…
Na tvojom mieste po jednom stroskotanom manželstve, v strednom veku na druhe už nepristúpim a čím skôr si kúpim vlastný byt.
@anonym_46aab1 ja viem, ze ma ma rad a s vyhradami... ja viem, ze je to tak
Začala by som tým že by som sa vrátila do spoločnej postele. Syn je veľký, zvládne spať sám. Partner si za mesiac-dva zvykne že nespí sám.
Doniesla by som si čo by som chcela. Prečo sa ho pýtaš? Dohodli ste sa že tam bývaš tak sa tak začni správať.
@anonym_37d728 tak spolocne sme sa dohodli... Postupne... Ale mozno to tak ma.v podvedome, lebo nikdy nepovedal, ved tu si doma, dones si veci... Co ja viem, ale to su veci, ktore mi chybaju, take to uistenie... Ale od zaciatku vie, ze si kupim vlastny byt ... On hovoril, ze pojdem k nemu, nechcel, aby som isla do podnajmu, ale proste citim, ze to nie je uplne tak... Ze on tiez ma nejake zabrany uplne to prijat asi... A predtym, ked som prespavala, niekedy spal do rana, niekedy odisiel uprostred noci...
@anonym_autor kam odišiel uprostred noci???
@anonym_46aab1 ja nepotrebujem svadbu, ani po nej netuzim... Ja som chcela len harmoniu a pekne zit... Ale zase ocakavam od chlapa aj nejaku aktivitu, snahu... Ze vnima moje potreby...
@anonym_autor co čakáš od chlapa čo 10 r žil sám?Hlavne sa nevydávaj .Na jednej strane ti vadi, že nespite spolu na druhej napíšes, že tak spi veľa ľudí Asi mu stačí, že nie je v dome sam.
Ja by som kúpila byť, prenajala a zila u neho Nech máš aspoň nejaký prospech z toho vzťahu.
On je tam doma a ty budeš vždy len tá čo prišla k nemu
No mne by to velmi vadilo kvôli dieťaťu
Budeš mať byt,tak nech on ide bývať k tebe potom a uvidí sa
Ak nebude ochotný,tak by som ho poslala k vode
Tak dnes sme mali hlbkovu debatu a opytala som sa ho, co bude so mnou, keby sa nieco stane... tak povedal, ze byvat tam nemozem 🤣 takze asi tak, ale som rada, ze viem, na com som...
Tak dnes sme mali hlbkovu debatu a opytala som sa ho, co bude so mnou, keby sa nieco stane... tak povedal, ze byvat tam nemozem 🤣 takze asi tak, ale som rada, ze viem, na com som...
@anonym_autor Akoze keby sa nieco stalo s nim? Tak to je hadam jasne. Ved nie ste v ziadnom pravnom vztahu. Nie ste manzelia, nie ste pribuzni, nic. Tak to je hadam samozrejme, na to nepotrebujes hlbkovu debatu...
@anonym_autor Akoze keby sa nieco stalo s nim? Tak to je hadam jasne. Ved nie ste v ziadnom pravnom vztahu. Nie ste manzelia, nie ste pribuzni, nic. Tak to je hadam samozrejme, na to nepotrebujes hlbkovu debatu...
@anonym_autor trocha morbídne sa ho pýtať take veci.Ste spolu rok, ale chcel si ťa zobrať tak nerozumiem takej odpovedi.Preco si to hrozila takou hlupou otázkou?Silou mocou chces z neho dostať ako mu na tebe záleží a má ťa rad
@anonym_daf3ce po neviem akom čase, keď spolu žije druh a družka ma nárok na majetok
@anonym_autor trocha morbídne sa ho pýtať take veci.Ste spolu rok, ale chcel si ťa zobrať tak nerozumiem takej odpovedi.Preco si to hrozila takou hlupou otázkou?Silou mocou chces z neho dostať ako mu na tebe záleží a má ťa rad
@anonym_daf3ce po neviem akom čase, keď spolu žije druh a družka ma nárok na majetok
@anonym_eb6d02 ja si nenarokujem na jeho majetok... ale tym, ze on je starsi o viac ako 10 rokov... Praveze sme sa rozpravali, ze tych variant je vela, aj mne sa moze stat kedykolvek... ale tak proste ja som typicky kozoroh, rozmyslam nad buducnostou stabilitou... 🤷♀️ Povedala som mu, nech preda dom a mozeme kupit nieco spolu... Ale moze byvat u mna on...
@anonym_eb6d02 ja si nenarokujem na jeho majetok... ale tym, ze on je starsi o viac ako 10 rokov... Praveze sme sa rozpravali, ze tych variant je vela, aj mne sa moze stat kedykolvek... ale tak proste ja som typicky kozoroh, rozmyslam nad buducnostou stabilitou... 🤷♀️ Povedala som mu, nech preda dom a mozeme kupit nieco spolu... Ale moze byvat u mna on...
@anonym_autor
Autorka hladaj si byt pre seba, čím skôr, s týmto to nemá význam, neberie ta vážne.
Treba mat niečo vlastne, a nie sa spoliehať na cudzich chlapov ešte k tomu s dietatom, nikdy nevies, čo sa môže stať a skoncis pod mostom

@anonym_90b712 aj to je jedna z vecí, ktoré mi vadí... ale zase chápem, že jeho to môže rušiť... kedže bol 10 rokov sám...
@anonym_autor no a čo chceš na tom zmeniť ? Ma to vôbec riešenie? Mám pocit, že ťa ma len ako barličku, upraceš ,poprípade navaríš, operoeš a ešte mu aj daš...
Ak máš peniaze, hlavne ich neinvstuj jemu do nehnutelnosti, kúp si svoj byt so synom