(Ne)doprovod partnera pri vyšetrení
Ahojte, čo by ste si o tomto mysleli? Mám partnera, nie sme manželia, ale žijeme spolu dlho. Budúci týždeň mám testovanie na alergoimunológii v inom meste ( 40 km), je to testovanie na liek, nie na peľové alergény apd. Lekár povedal, že bude lepšie, keď budem mať nejaký doprovod, keby som zareagovala aj po odchode od neho, aj keď mi povedal, že anafylaxia sa prejaví do 60 minút od podania látky. Ale tak budem mať epi pen, keby náhodou. Ale predsa len, počas jazdy skolabovať nie je bohviečo.
Partnerovi som o tom vravela už 3x. Aj ako som si vybavovala termín, aj ako bol promptný lekár a dal mi termín na budúci týždeň, aj ako som si zháňala látku kade- tade, aby ma mohli otestovať. Viem, že v ten deň bude mať voľno, celý týždeň má dovolenku.
Dnes mu teda hovorím ráno, že v stredu budúci týždeň idem na to testovanie do iného mesta a že by som bola rada, ak by si našiel čas také max. tri hodiny a že by išiel so mnou, pre istotu, ak by som zareagovala po ceste späť. A že teda ak bude všetko v poriadku, tak tam môžeme skočiť pozrieť do mesta, niekde na kávu alebo zákusok, alebo do obchodu, alebo len pôjdeme odtiaľ domov.
Čakala som, že povie, jasné, rátaj so mnou, samozrejme, že pôjdem.
A z neho vyšlo, parafrázujem: "Hm, kedy? V stredu? Musím sa pozrieť do kalendára, či môžem vtedy. A čo ti tam idú robiť? A prečo ti to idú robiť? Ako dlho to bude trvať?
No neviem, či v stredu, môžem... ale tak ešte uvidím ako budem na tom s časom."
Zastala som, a s kľudom som mu povedala. Vieš čo, beriem späť. Nechaj tak, už to nerieš.
Čo si o tom myslíte? Bežne muži takto reagujú, keď od nich niečo potrebujete?
@anonym_autor ty si urobila blbosť, na hentakú odpoveď by som mu povedala, zlato môže mi byť zle, bolo by lepšie keby si tam so mnou. Nie, hmm, tak nechaj tak. On ti povie, že uvidí a ty urazene "no tak nič teda" :D chápem, že nereagoval ako si chcela ale toto mi príde detinské.
tiez ma napadlo ako dlho ste spolu... ma volno a neide s tebou?
Ja som isla na ozon asi 50km od nas a tym ze nepoznam cestu a mam paniku z parkovania na neznamych miestach tak isiel muz so mnou... lekar vobec nespomenul ci by bolo dobre mat doprovod alebo netreba (aj som sa zabudla popravde spytat) ale prvykrat isiel so mnou. Druhykrat pojdem sama. Dokonca nemal v ten den volno a vybavil si ho pretoze vedel ze z tohto mam paniku. Ja toto nechapem kam chodite na takychto blbcov?
“Nezostala si s kľudom”,odula si sa a zareagovala pasívne agresívne… ja by som mu pripomenula o čo ide, spýtala sa čo iné tam má na pláne, keď nevie či bude mať čas (to že má dovolenku, neznamená že nemôže mať iné povinnosti, ktoré ti nestihol spomenúť) a nech mi dá teda asap vedieť, nech si keď tak vybavím niekoho iného ako doprovod.. môj manžel je super, ochotný, všetko, ale takúto vec viem že by som mu musela pripomenúť lebo proste mu letia dni a má plnú hlavu iných povinnosti a ja som vlastne podobná 😅
nič v zlom, ale niektorí chlapi sú ako 3ročné deti, keď od nich niečo chcete musíte si ich posadiť pred seba, pozerať im priamo do očí a jasne im povedať, čo sa bude diať a kedy. kľudne s tým začnite už mesiac pred a opakujte tak raz týždenne :D posledné opakovanie je 10 min pred odchodom :D
Sorry, ale tvoja komunikácia tiež nie je ok.
ked som mala pri vyšetrení kontrastnu látku
a nemohol tak ma aspon zaviezol ráno, tak som hodinku čakala a čo... , obetoval obednu prestavku aby ma hodil domov ked som mala po. potom priebežne volal doma či som ok
aspon vidíš ako ti ohromne na tebe zaleží , vôbec ...
ak ta nedrží nič pri nom prachy, deti už by som riešila odchod ..
predpokladám že on ked ma soplik ta sa behá ako naozaj okolo neho ...
nič v zlom, ale niektorí chlapi sú ako 3ročné deti, keď od nich niečo chcete musíte si ich posadiť pred seba, pozerať im priamo do očí a jasne im povedať, čo sa bude diať a kedy. kľudne s tým začnite už mesiac pred a opakujte tak raz týždenne :D posledné opakovanie je 10 min pred odchodom :D
@janka_266 však mu to vysvetlila ako blbovi, načo žit s blbom ked aj tak ked ho potrebuješ pri tebe nie je, však nechce po nom neviem čo také šialené
všetko riešiš sama lebo bobašek je neschopny
vysvetlite mi preboha načo ,
Ako dlho spolu žijete a aký máte vzťah? Pretože na to, že spolu žijete, fungujete zvláštne. On si berie dovolenku len tak, necielene na teba? On nevie, že si alergik a že dokonca nosíš pero, čiže vieš dostať alergický šok, pri ktorom by si zomrela? On o tomto riziku nevie. A ak vie, tak je to pre neho nepodstatné? Ako inak trávite čas, ako si prejavujete lásku. A je tam vôbec? Pretože toto je podľa mňa iba dôsledok toho, ako fungujete. Ak by ste fungovali ako milujúca dvojica, ktorej na sebe záleží, nemusela by si ho prosiť, aby išiel s tebou. On sa nezaujíma, ty sa odúvaš. Nič pozitívne pre budúcnosť. Ak spolu chcete ostať, tak aspoň nemajte deti. Tie ozaj nepotrebujú takúto atmosféru a takéto vzory správania na jednej aj druhej strane.
Tvoja reakcia ako malé decko.
U nás každý reaguje tak,ze ano idem
ked som mala pri vyšetrení kontrastnu látku
a nemohol tak ma aspon zaviezol ráno, tak som hodinku čakala a čo... , obetoval obednu prestavku aby ma hodil domov ked som mala po. potom priebežne volal doma či som ok
aspon vidíš ako ti ohromne na tebe zaleží , vôbec ...
ak ta nedrží nič pri nom prachy, deti už by som riešila odchod ..
predpokladám že on ked ma soplik ta sa behá ako naozaj okolo neho ...
@sara07 keď on mal on CT s kontrastom, hneď som si brala dovolenku a išla som s ním, ak by mal náhodou reakciu. Inak sme spolu 11 rokov.
@anonym_autor je to proste pako🤦♀️ nabudúce keď bude mat smrteľnú mužskú chorobu (rozumej soplik) mu povedz, ze si musis pozrieť aj ty do kalendára, keď bude chcieť lieky, čaj a pod. Pripadne ze musíš na týždeň k mame, kamoske, aby si ho nerušila pri liečbe.
@anonym_autor "...Partnerovi som o tom vravela už 3x. Aj ako som si vybavovala termín, aj ako bol promptný lekár a dal mi termín na budúci týždeň, aj ako som si zháňala látku kade- tade, aby ma mohli otestovať. Viem, že v ten deň bude mať voľno, celý týždeň má dovolenku..."
Takze ty si mu 3x povedala ze potrebujes aby s tebou isiel? Ci si len 3x mlela o tom a nepovedala to podstatne?
Ma dovolenku ktoru travite spolu? Ci sa len vidavate ako vyjde a ty nevies aky ma cez dovolenku program?
Ako dlho spolu žijete a aký máte vzťah? Pretože na to, že spolu žijete, fungujete zvláštne. On si berie dovolenku len tak, necielene na teba? On nevie, že si alergik a že dokonca nosíš pero, čiže vieš dostať alergický šok, pri ktorom by si zomrela? On o tomto riziku nevie. A ak vie, tak je to pre neho nepodstatné? Ako inak trávite čas, ako si prejavujete lásku. A je tam vôbec? Pretože toto je podľa mňa iba dôsledok toho, ako fungujete. Ak by ste fungovali ako milujúca dvojica, ktorej na sebe záleží, nemusela by si ho prosiť, aby išiel s tebou. On sa nezaujíma, ty sa odúvaš. Nič pozitívne pre budúcnosť. Ak spolu chcete ostať, tak aspoň nemajte deti. Tie ozaj nepotrebujú takúto atmosféru a takéto vzory správania na jednej aj druhej strane.
@melanta sme spolu 11 rokov a vie, že som silný alergik, ešte sa ma minule pýtal, kde mám epi pen a prečo ho nemám so sebou, že ho vždy musím nosiť. Lásku si prejavujeme stále - okrem bozkov, pohladenia, objatia, sexu sú to drobné veci, že po ceste mi zavolá, či niečo nechcem z obchodu, či nám niečo netreba domov, kúpi mi obľúbený koláč, alebo kvietok, čokoládu. Viem, že nemá nič budúci týždeň. Jeden deň v piatok má on svojho lekára.
@anonym_autor neviem, podla mna zbytocne komplikovane si to rozviedla, chlapi na to moc nepocuju 😂 Zlato, potrebujem, aby si v stredu medzi 8 a 12 isiel so mnou k lekarovi, sprav si prosim cas, dakujem. Nemozes? Ok, poprosim mamu, kamosku, hodinu tam posedim v cakarni. Ale hej, skrelo by ma, ze nie je ochotny, to uz ale ty musis vediet, preco si s nim 11rokov. Asi ma svoje kvality a toto je jeho jediny nedostatok 🤷♀️
@janka_266 však mu to vysvetlila ako blbovi, načo žit s blbom ked aj tak ked ho potrebuješ pri tebe nie je, však nechce po nom neviem čo také šialené
všetko riešiš sama lebo bobašek je neschopny
vysvetlite mi preboha načo ,
@sara07 tak hovorila mu to čiastkovo na viackrát, nevieme v akých situáciách, či ju naozaj vnímal, teraz kopa ľudí rozmýšľa nad 100 vecami, mohlo mu to vypadnúť, a aj tie otázky jeho mi tak prišli, že ju nevnímal tie dni predtým. tak ju to už jasné, že nahnevalo. ja len hovorím z vlastnej skúsenosti, keď niečo hovorím manželovi, veľakrát sme každý v inej časti domu a potom sa čudujem, že ma nepočul :D mohol nastať komunikačný šum, plus ona v strese z vyšetrenia. nemusia sa pre jedno nedorozumenie hneď rozchádzať:D (ak bolo jedno)
Či takto muži reagujú bežne, to neviem. Môj manžel určite nie, ten by so mnou šiel na 100%. A keby predsa len nemohol, šiel by so mnou ocko, hoc už má po 70. Chodí aj s mamkou a mamka zas s ním. Považujem to za normálne, zvlášť ak ti to lekár odporúčal. Držím ti prsty, aby si to zvládla bez búrlivej reakcie. Radšej tú hodinku poseď v čakárni.
@anonym_autor "...Partnerovi som o tom vravela už 3x. Aj ako som si vybavovala termín, aj ako bol promptný lekár a dal mi termín na budúci týždeň, aj ako som si zháňala látku kade- tade, aby ma mohli otestovať. Viem, že v ten deň bude mať voľno, celý týždeň má dovolenku..."
Takze ty si mu 3x povedala ze potrebujes aby s tebou isiel? Ci si len 3x mlela o tom a nepovedala to podstatne?
Ma dovolenku ktoru travite spolu? Ci sa len vidavate ako vyjde a ty nevies aky ma cez dovolenku program?
@tykat ja samozrejme, že som mu 3x povedala, že idem ku lekárovi a že by bolo fajn, ak by niekto išiel so mnou, ak by som zareagovala. Keďže sa ani raz nevyjadril a neviem či mám ťahať so mnou moju 80 ročnú mamu, tak som mu to teda dnes vo forme otázky povedala zase. Či by mohol teda ísť so mnou.
@sara07 keď on mal on CT s kontrastom, hneď som si brala dovolenku a išla som s ním, ak by mal náhodou reakciu. Inak sme spolu 11 rokov.
@anonym_autor ste spolu 11 rokov a on nevie, akú vážnu aergiu máš? Nepočítam, že ste spolu, lebo sa obaja milujete, máte o seba starosť a máte sa v úcte. Ste spolu zo zvyku.
@anonym_autor ste spolu 11 rokov a on nevie, akú vážnu aergiu máš? Nepočítam, že ste spolu, lebo sa obaja milujete, máte o seba starosť a máte sa v úcte. Ste spolu zo zvyku.
@melanta on vie, akú mám vážnu alergiu. Vie, že mám pri sebe epi pen. Práveže všetko vie. A ja rovnako viem o tom, že v pondelok nemá nič 🙂.
Vie to. Tak normálny muž, ktorý partnerku miluje a má k nej úctu, by automaticky na takéto vyšetrenie išiel. Takže máš odpoveď, ako berie váš vzťah a teba. Ak ti to vyhovuje.
Aj ja si myslím, že niektorým mužom to treba vysvetliť úplne od A po Z, rovno mu povedať, že to doporučil lekár a je to pre istotu a inej cesty niet.
nauc sa komunikovat.
ziadne oducvanie a nasledne vytykanie, co si ty pre neho urobila.
ked povues "no nc teda, nemusis ist" znamena, ze nemusi ist. bodka.
ak chces, aby isiel s tebou treba slusne oznamit, ze v stredy=u ams vysetreie, o ktorom ste sa nedavno vaili a potrebujes sprievod. a nasledne polozit otazku - kedy vyrazame ?
@tykat ja samozrejme, že som mu 3x povedala, že idem ku lekárovi a že by bolo fajn, ak by niekto išiel so mnou, ak by som zareagovala. Keďže sa ani raz nevyjadril a neviem či mám ťahať so mnou moju 80 ročnú mamu, tak som mu to teda dnes vo forme otázky povedala zase. Či by mohol teda ísť so mnou.
@anonym_autor "...že by bolo fajn, ak by NIEKTO išiel so mnou, ak by som zareagovala..."
Takze ako som si myslela, nejasne naznaky, obkecavacky... toto chlap ani nepocuje.
A teda travite dovolenku spolu? Ci on ju ma naplanovanu sam?
Bola tu nedavno podobna tema, moj manzel nie je velmi empaticky typ, takze za roky spolu viem, ze naznaky nefunguju - ked mi naposledy v tehotenstve lekar odporucal, aby som mala doprovod pri glukozovom teste (pocas covidu sa nedalo cakat v cakarni tu hodku, dve potom), tak som manzelovi v zasade oznamila, ze potrebujem, aby siel so mnou a samozrejme siel. Cize u nas vlastne poprosime, ze potrebujem aby siel a bez debaty ide a zariadi si. Sam by ale nepochopil, ze ho niekde potrebujem (ako podporu ci uz emocnu alebo....)
@anonym_autor Napriklad moj manzel zabuda na terminy...preto mame uz dlhsiu dobu sichronizovane kalendare v mobile, takze vzdy si pozrieme, co nas tie dalsi tyzdne caka a ako sa mame zariadit. Ked tak este v predstihu preverujeme, ci k danym veciam potrebujeme jeden druheho a podobne. 👍 Tak ja len ako tip, co by vam mohlo tiez pomoct a vyhnut sa takymto situaciam.
Na druhej strane, tazko posudit, ci len zabudol a uz tam ma naozaj nieco dolezite, ale skusi sa inak zariadit...alebo ta ma jednoducho na haku a vlastne je mu to jedno 🤷. Musis posudit sama.

ako dlho ste spolu ? 😂