icon

Nenávidím brata

5. máj 2025

Od detstva, stále sa mi vysmieval v citlivom období puberty (aka som škaredá, chudá, zubatá a pod.). Teraz mam rodinu a on je slobodný. Nechcem, aby bolo moje dieťa s ním. Raz sa vyjadril na jeho adresu, že je sama ruka, sama noha. Syn je vysoký stihly a je na to haklivy. Vyhýbam sa kontaktu. Je to ok?, mama má pocit, že sa vyhýbam. Áno, aj vie prečo. Mrzí to mňa aj ju. Ale neviem ako riešiť. Vie zdr..ť aj mňa ešte aj po rokoch, ale ja sa chcem odosobniť, proste akékoľvek takéto chovanie chcem ignorovat. Ale pri priamej rodine je to náročné emocionálne, už len z princípu

Strana
z2
lalilili
6. máj 2025

Nenávisť je zlý radca, vypusť ju zo života, inak Ťa zničí. Rozumiem Ti, lebo som zažila niečo obdobné s mladšou sestrou. Boli sme tri sestry a už detstva sme mali zlé vzťahy,vďaka mame,ktorá kopírovala to v čom vyrastala. Mladšia sestra mi vždy všetko závidela a vždy sa po mne opičila. Keď som sa osamostatnila a založila si rodinu, kopírovala všetko po mne,až to bolo choré. Snažila som sa jej veľa veci vysvetliť, pomôcť a správne ju nasmerovať,ale vždy to obrátila proti mne,zneužila každú príležitosť na ublíženie mne aj mojej rodine. Závidela mi, že vieme spolu fungovať ako rodina a pritom mala svoju,ale nikdy nepracovala na tom aby spolu fungovali ako rodina, oni len žili vedľa seba. Veľmi som sa jej snažia pomôcť, ale ona o tú pomoc nestála,mala pocit, že ona robí všetko správne a samozrejme ja som tá zla, ešte aj rodičia ju v tom podporovali. Po rokoch intríg a zbližovania z jej strany,som sa rozhodla, to stopnúť a už jej viac nedať šancu ubližovať sebe ani mojej rodine. Stopla som kontakty s ňou aj rodičmi. Zničila ju jej zlosť a nenávisť a už jej niet.
Staršia sestra nás ako svoju pôvodnú rodinu nepoznala viac ako 20 rokov, lebo jej to zakazoval jej manžel, ktorý ňou manipuloval. Po 22 rokoch manželstva sa ju zo dňa na deň rozhodol vymeniť za mladší model a doslova skončila na ulici s prázdnymi rukami.Bývalí švagor má dosť peňazí a tým pádom aj dosť vplyvných kamarátov, za asistencie polície mala 15 minút na zbalenie si veci a odsťahovanie sa. 20 rokov ma nepoznala, boli sme na dovolenke, zavolala mi čo sa deje,zabezpečila som jej kľúče od nášho domu,keď sme prišli domov,zoznámila sa s mojím manželom a dcérou,ostala u nás bývať do kedy sa nepostavila na vlastné nohy. Má tri deti,tie staršie ju nepoznajú, nestretávajú sa s ňou, len tá najmladšia vďaka súdnemu rozhodnutiu na 5 hodín raz za dva týždne,trest za to, že neodišla z manželstva s holým zadkom.Dala som jej šancu,využila to hoci sme predtým nemali dobré vzťahy, veľmi veľa sme si vysvetlili a je z nej iný človek, lebo videla chyby a pracovala na nich, no nie každý k tomuto dôjde, niekto sa v nich točí, lebo si ich neprizná a preto sa z nich neponaučí. Rodinu si nevyberáme, tú nafasujeme. Opýtala by som sa brata či si naozaj myslí, že je chyba vo všetkých okolo neho len nie v ňom,prečo je potom sám, a ako to zvláda vydržať sám so sebou, lebo to musí byť ťažké. Nedaj si ničiť život,máš ho len jeden a už to je dosť ťažký. Prajem veľa úspechov a ešte viac síl.

klaudinenka
6. máj 2025

Synovi by som vysvetlila že je strýko taký a má ho brať s humorom a s bratom by som sa úprimne porozprávala ako ťa to boli keď sa takto chova. Veď komunikovať , komunikovať a ešte raz komunikovať. Keď bude stále taký aj keď mu vysvetlíš tak až potom by som takto reagovala....

Strana
z2